Inlägg

Inlägg som Zaraxor har skrivit i forumet
Av Zaraxor

Färgmatchade lysdioder... Svart ljus på de svarta fläktarna då?

Ska bli intressant att se hur ljudnivån faktiskt kommer vara på dessa.

Av Zaraxor

Inget av det ni har sagt fungerar, men tack i alla fall. Några fler förslag?

Av Zaraxor

Uppgradering till 8.1?

Hej!
Jag kör Windows 8 Pro (64-bit) och tänkte uppgradera till 8.1. Det finns dock inte i store. Har installerat alla tillgängliga windows-uppdateringar, klickat på installationslänken på microsofts webbplats mm. men den finns helt enkelt inte. Någon som vet vad detta kan bero på?

Av Zaraxor

Någon mer som inte kan förladda spelet på windows 8 för att det står att operativsystemet inte stöds?

Av Zaraxor
Skrivet av MrRandom:

Jag personligen skulle aldrig köpa en skärm som är större än 24" med 1920x1080.
Jag tycker det blir alldeles för pixligt osv därför köpte jag en 2560x1440 istället.

OT:
http://www.inet.se/produkt/2204873/acer-27-g276hlabid-led är godkänd men tänk på vad jag sagt iaf

Ja men nu är 2560x1440 lite för dyrt, men den du länkade ser ju ok ut.

Av Zaraxor

Köpråd 27" skärm

Hej! Ska köpa en ny skärm till datorn. Vill ha en 27" 1920x1080, gärna med DVI. Gärna en relativt billig, helst under 2500kr. Har ni något ni kan rekommendera, finns ju ganska många att välja på...?
Ska använda den till filmer och spel.

Av Zaraxor
Skrivet av rolle80:

För mig fungerar buffringen bättre när jag kör med deras html5 version. Det kan vara värt ett försök om du inte testat det tidigare

Wow. Tack! Det fungerade faktiskt Kollar i 1080p just nu utan problem!!

Av Zaraxor

Youtubevideos buffrar inte?

Som rubriken säger, youtube fungerar inte längre på min dator. Ni kan se i signaturen nedan vad jag har, det ska ju vara tillräckligt... Kan inte ens kolla i 144p (men det spelar väl ingen roll för i så låg upplösning ser man inget ändå... ) Men har fungerat perfekt i HD på samma dator med samma internetuppkopping som jag har nu, det är bara på senaste tiden det inte har fungerat. Har provat att uppdatera/installera om flash player, starta om router, använda olika webbläsare mm men inget fungerar längre. Någon som har något tips på vad jag kan göra? Kan även tillägga att mitt internet fungerar till allt annat, det är bara youtube som det inte går med.

Min internetuppkoppling: (testresultat från http://speedtest.net/ )
Ping: 34 ms
Hämtningshastighet: 15,50 Mbit/s
Överföringshastighet: 2,17 Mbit/s

ISP: Telia

Vore trevligt om någon hade en bra lösning.

Av Zaraxor
Skrivet av deadich:

Lät inte fläkten förjävligt när du spelade? Och den borde ju ha klockat ner sig och antagligen orsakat öåg fps.

Nej, jag reagerade inte på att den lät ovanligt mycket, och spelen fungerade precis som det ska. Det enda som hände var att det blev väldigt varmt.

Av Zaraxor

Verkar som att ni hade rätt Monterade om kylaren och det blev mycket svalare Tack för hjälpen!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zaraxor
Skrivet av Niklas_Jensen97:

jag hade köpt en http://www.inet.se/produkt/5322017/cooler-master-hyper-212-ev... om du vill ha en bra kylare för en billig peng

Hört mycket bra om den, om det inte funkar att montera om kylaren så får det väl bli en sån.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zaraxor
Skrivet av Tawen:

Har ni något luftflöda alls i burken? kan vara det som ger sjukt höga temperaturer. Fick ganska höga temps i min burk själv när fläktkontrollen slutade fungera, så var bara front fläkten som snurra. Ändå har ja eftermarknads kylare på en 2600k.

Japp, har 4 chassifläktar så det borde inte vara nåt problem.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zaraxor

Googlade på den och den här verkar det vara: http://www.spire-corp.com/main/product_detail.asp?ProdID=459... Tror ni den är ok?

Av Zaraxor

Tack för tipset, men om jag ska montera om den och byta ut kylpastan, duger det med typ vilken kylpasta som helst? Jag har nån oanvänd ligga här men tror inte direkt det är några kvalitetsgrejer. Ganska säker på att det är en väldigt billig. Är det ok, eller måste jag köpa någon bättre? Och isåfall, kan ni rekommendera någon?

Av Zaraxor

Core i7 3770 höga temperaturer

Hej!
Jag har för några veckor sedan byggt en ny dator, med en Intel Core i7 3770 processor. Den är inte överklockad och jag använder stockkylaren. Först nu, efter några veckor, så provade jag att kolla temperaturerna. Då ser jag att i idle ligger cpun på ca 40-50 grader och i Assassin's Creed 3 på maxinställningar så låg temperaturen på upp till 98 grader. Är inte det lite ovanligt varmt? Kylaren tror jag är ordentligt monterad och använder kylpastan som följde med. Jag läste att det kan ta ett tag för den att börja fungera korrekt, men nu har det gått några veckor så det borde väl inte vara problemet? Datorn fungerar ju, men jag är orolig över de höga temperaturerna. Nu vet jag inte om det stämmer, men jag läste att vid 105 grader slår Ivy Bridge processorer av för att undvika skador, om så är fallet är jag ju väldigt nära...?

Vad rekommenderar ni att jag ska göra, byta ut kylpastan, köpa en bättre kylare eller är det fel på den så jag måste byta den? Eller något annat?

Av Zaraxor

Det står förresten också följande på minnena i cpu-z: Max Bandwidth: PC3-10700 (667 MHz). Borde inte det vara 800 MHz eller nåt? Ursäkta om jag låter lite oteknisk men kan inte så mycket om ramminnen...

Av Zaraxor
Skrivet av lorgix:

Är du säker på att du sparade inställningarna i BIOS? Använder du XMP?

Ja, jag sparade det. Nu vet jag inte riktigt vad XMP är, men i CPU-Z står det SPD Ext.: XMP 1.3 om det nu kan vara vad du menar

Av Zaraxor

Ramminne

Hej!
Jag har nyss köpt följande ram-minnen hos inet:
http://www.inet.se/produkt/5315301/corsair-16gb-2x8192mb-cl10-1600mhz-vengeance-lp-rod

Det står ju på sidan att de är på 1600mhz, men när jag kollar med t.ex. cpu-z står det att det är 1333 mhz? har kollat i BIOS och ställt den på 1600 mhz, men fortarande är det bara 1333. Någon som vet varför? Kolla signaturen för att se vad jag har för mb mm.

Av Zaraxor

Så vad gör du med dina 690 som du bytte bort? Skulle gärna ta hand om ett av dem

Av Zaraxor
Skrivet av Terihan:

Låter som virus. Ladda ner malwarebytes åker i felsäkert läge. Brukar lösa det mesta

tog bort allt jag kunde hitta som hade med delta-search att göra från datorn och körde malwarebytes, hittade nåt virus och nu verkar problemet vara löst Google som startsida igen! Tack för tipset!