Inlägg

Inlägg som PatrikKron har skrivit i forumet
Av PatrikKron

Medföljer orginal cpu-kylare?

Av PatrikKron

Jag har samma problem

Skrivet av DeathStar:

Jag har haft Klarna kort några år nu och det var väldigt bra att få tillgång till engångskort efter att Swedbanks e-kort tjänst avskaffades några år tidigare. Men nu har det slutat att fungera och när man försöker nu så får man bara det vanliga kortnumret och ingen möjlighet att skapa ett engångskort. Knappen finns dock kvar i appen och ingen information om att den inte skulle fungera.

För de som inte vet vad engångskort är så innebär det att man genererar ett tillfälligt kortnummer som bara går att använda en gång och med ett max belopp som går att dra från kortet. Detta skyddar mot att pengar dras flera gånger, för mycket pengar dras eller att någon snort ditt kortnummer.

Jag har försökt att prata med deras support om detta men kan inte säga att den är speciellt bra för man blir bollad mellan handläggare och får upprepa problemet gång på gång och ingen läser igenom chat historiken ordentligt innan de "svarar" på frågan. Till slut slutade de bara svara helt.

Det ända jag fick ut från kontakten med supporten var att de kanske nu ändrat så att engångskort inte fungerar om man har ett fysiskt kort (finns ingen info om detta varken i app eller FAQ). Att frysa kortet verkar inte påverka (supporten själva föreslog det), men det verkar som att de som inte har klarna kort kan använda engångskort. Kanske kan hjälpa om fler klagar på denna ändring för det är ju två olika bra tjänster som inte bör vara exklusiva.

Använder ni några andra tjänster för tillfälliga kort som ni tycker är bra? Vet att Klarna också har "virtuellt kort" men detta är ju inte lika bra för det saknar beloppsgräns, vet inte om det stoppar återkommande betalningar och det är bara cvv som skiljer så stoppar inte helt att nån kan sno dina uppgifter antar jag eftersom alla siter inte kräver cvv.

Jag har samma problem. Det fallerar tyst så det är lätt att missa att det inte är ett engångkort som skapats utan man istället kopierar sitt vanliga "klarnakort"-nummer.

Kundtjänst verkar inte vara informerade om att engångskort inte fungerar om man har klarnakort, men gissade att så var fallet. Jag bad personen i kundtjänst att föra vidare klagomålet att det i första hand borde göra funktionen tillgänglig igen, men i andra hand åtminstone borde göra det tydligt att engångkort inte fungerar för klarnakortskunder

Överväger att säga upp mitt klarnakort för att få tillbaka engångkort.

Av PatrikKron

Hoppas 5G blir bra nog att Comhem känner att de får konkurrens i Comhem-hus.

Av PatrikKron

@PatrikKron: Nu fungerar 8bitdo kontrollen. Har inte ändrat något så vet inte varför det nu fungerar. Jag upplever inte heller att det är hög latens längre (innan hade jag svårt att köra i GTA5).

Vid mörka scener blir det en hel del komprimeringsartefakter. Annars är jag mycket nöjd nu.

Av PatrikKron

Ett första intryck av Shadow

Jag har nu haft Shadow i några dagar och här är mina tankar om det.

Jag har testat på Windows, Mac, Ubuntu 20.04 och iPhone och en gammal Nexus 7 2013.

Nexus 7 2013:
Bara svart skärm.

Ubuntu 20.04:
Fungerar inte att spela alls, får 1/27 fps. d.v.s en bild var 27:e sekund...

iPhone:
Fungerar, har inte testat med kontroll, och jag tycker inte att virtuella kontroller fungerar så bra (speciellt inte på en iPhone SE, eftersom två tummar täcker nästan hela skärmen).

Man kan endast styra datorn med touch eller spelkontroll, dvs man kan inte använda skärmen som en touchpad, vilket gör det svårt att pricka ikonerna för att starta spelen.

MacOS:
Fungerar, får återkomma gällande hur latensen är.

Windows:
Spelade GTA5 med en trådad Xbox 360 kontroll, det fungerade men latensen var hög. Det gick att spela men var svårt att svänga snabbt i trafiken.

Testade även med en 8bit-do SN30 Pro+ kontroll över bluetooth. Den detekterades först av Shadow, men mappningen av knapparna var helt galen och vänster styrspak fungerade inte alls. Efter att jag försökte konfigurera om kontrollen i Steam försvann den plötsligt och kunde inte hittas igen fören drivrutinerna avinstallerades (och installerades vid nästa anslutning till Shadow).

Allmänt:
Jag valde först att konfigurera Windows själv. Då var jag tvungen att logga in med ett Microsoft-konto (kunde ju inte dra ut nätverkssladden och Microsoft låter en inte längre skapa ett lokalt konto om man har internet).

Jag valde då att flasha om min Shadow till en förkonfigurerad profil. Det stod att det kunde ta upp till 40 min. Men jag kunde först ansluta efter ungefär 1,5h (det stod att det var ett planerat avbrott när man försökte logga in innan det).

Den förkonfigurerade profilen är inte uppdaterad, utan man får Windows 10 1909 med uppdateringar från mars i år. Så när man loggar in första gången så bör man uppdatera den.

Jag läste någonstans att de använder SSD cachad HDD, vilket verkar stämma.

Vill man uppdatera till Windows 10 2004, så måste man först installera uppdateringar för Nvida annars kommer man inte kunna ansluta igen!

Det går att uppdatera till 2004, men Shadow stänger av ens dator efter 30 min inaktivitet (inte en avstängningssignal till datorn, utan bara en abrubt avstängning) så man måste försöka ansluta om och om igen för att uppdateringen inte skall fallera (man kan inte ansluta under en stor del av uppdateringen. )

Det går inte att köra VM's eller Docker på datorn då dessa kräver virtualisering, och de har inte stöd för nästlad virtualisering.

Kopplat man upp mot ens Shadow med Parsec eller med Nvidia's spelstreaming (med Moonlight) så fungerar även 8-bit-do kontrollen. Dock måste man även vara uppkopplat med shadow och röra musen då och då för att de inte skall stänga av datorn efter 30 min.
Med både Parsec och Nvidia's spelstreaming (kräver Quadro Experience) så upplever jag inte delayen när jag spelar GTA5 med 8bit-do kontrollen.
Mitt internet:
Jag har Bahnhof som leverantör och en ping på 16,7-16,9 ms till Shadow's serverar i Nederländerna när jag spelar med ethernet ( speedtest.ams.shadow.guru ) och har oftast 250 ner och 180 upp. Jag befinner mig i Skåne.

Pris:
Shadow Boost (den enda tillgängliga nivån) kostar 15€/mån, vilket för mig är billigare än att köpa en dator (eftersom jag idag har laptop och skulle behöva köpa allt ink. skärm, chassi och PSU). Har man redan vissa av dessa delar så kan det nog bli billigare.

Jämfört med Geforce Now:
Jag spelade på Geforce Now Beta fram till de gick ur betan. Jag upplevde Geforce Now som mer responsivt än Shadow (kanske jämförbart med Moonlight på Shadow). Med Geforce Now hade jag dock någon sekund som droppade bort ungefär 1 gång per 5 min. Detta har jag inte upplevt med Shadow.
Geforce Now i Juni: Fick mycket sämre bildkvalitet och ljudet droppade ut, kanske bara tillfälligt fel, eller tillfällig överbelastning.

Slutsats:
Jag kommer troligen satsa på att bygga en dator, men nu med Shadow känner jag ingen stress att göra det direkt. Dels för att Shadow är billigare och dels för att se vad Nvidia och AMD släpper för grafikkort, samt AMD's nya processorer.
Om ni är i samma sits som jag, har låg latens till Shadow, har en laptop som är ok, men kass för spelande (och kan tänka er vänta till November med nuvarande kö) så att Shadow skulle bli billigare för er än att köpa en dator eller om ni vill testa att spela på en "ok" dator (Shadow) för att se om ni kommer spela nog mycket för att köpa en speldator då skulle jag rekommendera att iaf prova en månad.

(Vet inte om "sponsrade länkar" är ok här. Och eftersom det inte var målet med detta inlägg så länkar jag inte här. Kan skicka vid DM dock, men det ger ingen rabatt. )

Av PatrikKron
Skrivet av Erik_T:

Så långt är det fullt rimligt, men notera att de inte heller tillåter något omnämnande av andra plattformar inuti själva spelet heller. Den biten är inte fullt så självklar att den är rimlig.

Här håller jag med. Tycker det är okej att Valve begränsar så att utvecklarna inte kan skriva att spelet finns i en konkurrerande butik på butikssidan. Däremot så tycker jag det är rimligt att utvecklarna får skriva i t.ex spelets "credits" att spelet från början släpptes på Epic t.ex.

Av PatrikKron

Jag är 96:a och lärde mig skrivstil i 3-4 (lite tid per vecka). Jag tror att jag kan skriva något med skrivstil men det tar minst 5 gånger så lång tid eftersom jag måste tänka efter.

Jag använder skrivstil till min namnteckning. När jag skriver "vanligt" så skriver jag textade bokstäver men binder ihop de när pennan inte skall flytta alltför långt inför nästa bokstav (2-4 bostäder binds ihop).

Jag anser det viktigt att lära sig lite skrivstil av flera anledningar. För det första att veta vad det är. För det andra att kunna skriva en namnteckning. För det tredje att (någorlunda) kunna tyda skrivstil som någon annan skrivit.

Jag har nyligen upptäckt reservoarpennor och kommit fram till att dessa är mycket lättare att hålla "rätt" och mycket lättare att skiva skrivstil med. Tycker det borde finnas reservoarpennor att åtminstone prova på i skolan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av PatrikKron

Jag försökte betala med SEQR på ica igår (i en vanlig kassa). Jag bad kassören att klicka "kort, enter" (han såg lite förvirrad ut, men gjorde det), beloppet visades på skärmen och jag "blippade" mobilen. Enligt mobilen så gick köpet igenom (det drogs dock inget ..än?) men betalningsterminalen bad mig att sätta i kortet!.

Helt otroligt hur dåligt det skall fungera att betala med SEQR på ICA när det fungerar jättebra i alla IZettle som har NFC.

Av PatrikKron
Skrivet av Jockew1989:

Det går inte att göra med några kända metoder, det man enkelt kan komma åt är kortnumret och utgångsdatum då det ligger okrypterat, precis som när någon drar ut kortet och du kan se nummret eller ta ett foto, på det viset kan man även få CVC koden men den får man inte via NFC.
Detta är tämligen värdelös information och även om man får CVC koden genom att till exempel titta på kortet måste ju vad man nu ska beställa med kortet hämtas av någon med leg, dessutoma har ju alla svenska banker tvåstegsverifiering.

Ser faktist inte hur man ska kunna komma undan med det men här på sweclockers är ju alla emot all ny teknik så det är ju inget nytt.
För övrigt här i tjekien där jag bor och har bott i snart 2 år har jag aldrig sett ett kort som inte är kontaktlöst, när jag tar fram mitt svenska med chipp kollar dom lite konstigt på mig som om jag vore från stenåldern, och vad jag vet har de inget större problem med bedrägerier här.

Men det är klart att man måste tänka på sökerhet, men att komma på scenarion som inte är realistiska är lite konstigt imo

Att komma åt kortnummeret och datumet från ett "blipp"kort är mycket enkelt med en Android mobil (som har rätt sorts NFC). Eftersom CVC är 3 siffror så är det bara 10^3 =1000 möjliga kombinationer koden kan ha (förutsatt att inga nummer är förbjudna). Detta är något som ganska enkelt kan läsas och memoreras i av någon som står efter en i kassan t.ex. Eller är inte allt för svårt att gissa, om man har flera försök.

2 stegs verifieringen som Svenska banker har kan rundgås då många hemsidor inte använder den (t.ex paypal).

Det som köps online behöver inte vara något som skall hämtas ut på posten utan kan t.ex vara presentkortskoder som sedan kan säljas vidare/användas själv (ofta ingen identifiering vem som har köpt vilket presentkort).

Med det sagt så har jag själv ett MasterCard med "blipp" och tycker det är jättesmidigt, jag saknar dock fler ställen som accepterar det samt möjlighet att ha det i mobilen (löser några av säkerhetsproblemen, skapar nya).

Skickades från m.sweclockers.com

Av PatrikKron
Skrivet av Atheon:

Jag lyssnade på en podcast om just det här för nån dag sen och även om jag uppskattar ett mer standardiserat program så är sättet som W3C hantera det på och hur det är uppbyggt helt sjukt.

Skulle verkliga rekommendera att folk lyssnar på sista halvan av Reply All #90 för att få ett annat perspektiv.

Jag håller med, lyssna på Reply All avsnittet. Där tar de upp (mycket troliga) säkerhetsrisker med att lägga in en close-source binär i alla webbläsare som varken kan granskas av webbläsartillverksrna eller pen-testers för att det är olagligt att försöka knäcka drm. Med andra ord så kommer de som hittar säkerhetshål inte kunna rapportera dessa utan att riskera böter/fängelse. Då 'kan' bara de som inte bryr sig om lagen (troligtvis de som hade kunnat sälja en exploit) leta efter och hitta säkerhetshål. Alternativ så väljer de som annars skulle rapporterat in säkerhetshålet till tillverkaren att antingen hålla tyst eller sälja säkerhetshålet på svarta marknaden istället.

Skickades från m.sweclockers.com

Av PatrikKron
Skrivet av anjora:

1 - utbudet är värdelöst, problemet är att spotify användare ofta inte har använt andra alternati och därför inte inser hur begränsade de är
2 - inlåsningseffekten, man blir låst till en tjänst som ett vinstdrivande företag tillhandahåller, deras strategi är att få folk att börja använde spotify free alternativt få tjänsten när de tecknar teleabbonemang för att folk skall bli beroende av tjänsten, sedan så stramar de åt möjligheten att använda tjänsten gratis och alla tjänster utom spotify premium ligger på högst ogg q50 eller ~160kbps
3 - skivbolag har inget intresse av att tillhandahålla musik av god kvalité till streamingtjänster, tvärt om http://www.mattmontag.com/music/universals-audible-watermark
4 - ljudkvalitén spotify erbjuder är högst ogg vorbis q90 vilket är otillräckligt i många sammanhang(förutsatt att låten inte redan är förstörd från skrivbolaget) och hur kan man veta att de flesta låtar ens ligger på det? det finns andra tjänster där lossless streaming erbjuds och T.O.M studio master i över 44.1 KS/s
5 - ingen frihet att göra vad man vill med musiken tillskillnad mot om man använder sig av FLAC filer.

Samtidigt förstår jag att folk använder spotify i brist på alternativ, det finns alternativ till spotify tyvärr är ett problem brist på bra lagliga alternativ men det börjar röra sig år rätt håll.
-youtube är bättre ifall man vill upptäcka ny musik
-wimp och Qubuz erbjuder lossless streaming, tyvärr så är detta ingen garanti för bra ljudkvalité då skivbolag ofta använder tveksamma, qubuz erbjuder också försäljning av musik i studiokvalité.
-det finns sidor som säljer musik till nedladdning såsom hdtracks.com denna sidan har fått mycket skit på forum för att de "lurar på folk musik med bättre bitrate/samplingrate när man inte kan höra skillnad", ofta är dessa låtar bättre mastrade och man kan på egen hand testa ifall man har skillnad ifall man konverterar ner musiken till CD kvalité. många skivbolag erbjuder också nedladdning direkt från deras sida.
-man kan använda torrentsidor såsom what.cd, thepiratebay.sx, waffles.fm till musik som är fri att sprida(finns sådan musik), man kan också ladda ner låtarna via webben.
-man kan köpa musiken fysiskt vilket många har glömt bort

Ex på sidor som säljer FLAC http://reviews.cnet.com/8301-33199_7-57532487-221/top-5-sites...!
http://www.96khz.org/
http://pcaudiophile.ru/index.php?id=31

1. Utbudet innehåller de flesta låtar som jag (och de flesta andra) lyssnar på. Men visst några låtar saknas. Spotify är mycket bättre för mig än Wimp som saknade några av de låtar som jag lyssnade på mest när jag provade det för ett halvår sedan. (Wimps app såg btw förfärligt "suddig" ut på min mobil)
2. De vill ju att man ska stanna hos dom, det finns dock metoder för att exportera spotifyspellistor till t.ex last.fm. Wimp har till dessutom en importfunktion från spotify.
4. Jag tycker kvaliteten är bra (finns såklar bättre) på Spotify Premium. När man lyssnar i mobilen så går det ändå inte att märka någon skillnad, och det är så jag lyssnar på musik.
5. Det går inte att kombinera bra pris, perfekt ljud, och total frihet med musiken (på ett lagligt sätt).

Jag tycker att spotify är bättre för att hitta ny musik än Youtube, kopplar man spotify till last.fm då så blir det dock mycket bättre!.
Wimps utbud räcker inte för mig.

Om det inte hade kostat så mycket mer så hade jag gärna köpt musik på fysiska skivor (för samma pris får jag ungefär 2 album på 3 månader, istället för "obegränsat")

(jag tror nog att jag låter lite viklad, men det är bara för att spotify är så mycket mer prisvärt än att köpa skivor.)

Av PatrikKron
Skrivet av Morr:

...

Det var fanimej evigheter sen jag fick mecka så mycket med Windows för att få allt att funka. Trodde den tiden var över. *irriterad*

Håller med har inte haft något problem (som jag inte kunde lösa på en minut eller två) med Windows 8 förens jag ”uppgraderade” till 8.1 .

Skickades från m.sweclockers.com

Av PatrikKron

Uppgradera inte till 8.1 (än iaf) !

Mina problem med 8.1 på min ASUS Zenbook UX32VD: (exakt samma post som i tråden #13986368 )

Skrivet av sebbetheman:

Någon som har hunnit att uppgradera till 8.1 med sin zenbook?

Några fördelar/nackdelar för drivrutiner och rent generellt?

Jag uppgraderade precis.
1. När man startar nerladdningen ska man se till att inte göra något annat samtidigt, för när nerladdningen är klar så sätter den sig över hela skärmen!.
2. Jag skulle inte rekommendera att uppgradera datorn, iaf inte än. hela chrome, spotify osv.. (dock inte ikoner på skrivbordet och annat som har med Windows att göra) blev suddigt ! jag var tvungen att stänga av skalning för att få rätt på det igen och då blev allt litet (hade 125% skalning i Win 8).
3. Sedan så slutade drivrutinerna fungera för någon usb-sak (enligt enhetshanteraren) men jag har inte märkt några problem än (har bara haft systemet uppdaterat i 30 min).
4. Och sist så försvann några av designmöjligheterna för start-skärmen, vilket gjorde att jag inte längre kan ha kvar den bruna färgen som jag hade innan (andra fula nyanser dock...) och en del av mönserna försvann också (bland annat det jag använde). SÅ UPPGRADERA INTE ÄN!!

Jag tror att jag ska ominstallera tillbaka till 8.0, om inte återställningspunkten fungerar (tror inte att den gör det :/)
Edit: Windows raderade återställningspunkten ...

Skrivet av m0los:

Uppgraderade precis, är småfix överallt. Hade problem med texten i chrome, blev väldigt suddig men ändrade skalningen från 125 till 100% och sen tillbaka så funkade det bra Känns frächt annars! Enda problemet hittils är att secureboot inte är konfigurerat riktigt, vet inte riktigt hur jag ska få bort det. Googlat lite, verkar som en del har fått samma problem vid 8.1 uppgradering. Jobbigt att det står på skrivbordet hela tiden. Någon som har nån aning om hur man kan få bort det?

http://i.imgur.com/43aTU0h.jpg

1. Vet inte hur man får bort den texten.
2. Det var inte bara texten som blev suddig i chrome för mig och det hjälpte inte att byta till 100 och sen tillbaka till 125 för mig :/

Av PatrikKron

Uppgradera inte till 8.1

Skrivet av sebbetheman:

Någon som har hunnit att uppgradera till 8.1 med sin zenbook?

Några fördelar/nackdelar för drivrutiner och rent generellt?

Jag uppgraderade precis.
1. När man startar nerladdningen ska man se till att inte göra något annat samtidigt, för när nerladdningen är klar så sätter den sig över hela skärmen!.
2. Jag skulle inte rekommendera att uppgradera datorn, iaf inte än. hela chrome, spotify osv.. (dock inte ikoner på skrivbordet och annat som har med Windows att göra) blev suddigt ! jag var tvungen att stänga av skalning för att få rätt på det igen och då blev allt litet (hade 125% skalning i Win 8).
3. Sedan så slutade drivrutinerna fungera för någon usb-sak (enligt enhetshanteraren) men jag har inte märkt några problem än (har bara haft systemet uppdaterat i 30 min).
4. Och sist så försvann några av designmöjligheterna för start-skärmen, vilket gjorde att jag inte längre kan ha kvar den bruna färgen som jag hade innan (andra fula nyanser dock...) och en del av mönserna försvann också (bland annat det jag använde). SÅ UPPGRADERA INTE ÄN!!

Jag tror att jag ska ominstallera tillbaka till 8.0, om inte återställningspunkten fungerar (tror inte att den gör det :/)
Edit: Windows raderade återställningspunkten ...

Skrivet av m0los:

Uppgraderade precis, är småfix överallt. Hade problem med texten i chrome, blev väldigt suddig men ändrade skalningen från 125 till 100% och sen tillbaka så funkade det bra Känns frächt annars! Enda problemet hittils är att secureboot inte är konfigurerat riktigt, vet inte riktigt hur jag ska få bort det. Googlat lite, verkar som en del har fått samma problem vid 8.1 uppgradering. Jobbigt att det står på skrivbordet hela tiden. Någon som har nån aning om hur man kan få bort det?

http://i.imgur.com/43aTU0h.jpg

1. Vet inte hur man får bort den texten.
2. Det var inte bara texten som blev suddig i chrome för mig och det hjälpte inte att byta till 100 och sen tillbaka till 125 för mig :/

Av PatrikKron
Skrivet av anon127948:

Rent spontant är det tydligt att du är full av skit.
Många här har kört windows8 och sätt att det inte fungerar lika bra som win7. Jag skiter fullständigt i ändring vars ända anledning är att MS ska börja ta 30% av sålda appar och försöka få folk att köpa deras skit på telefon och platta. En ändring som förbättrar mitt arbete har jag inga problem med. win8 har inga sådana som är värda att hålla på med metro. Sedan tillkommer också att jag vill inte stödja MS visionen om endast metro framtiden då jag tycker att multitasking är rätt trevlig sak att ha.

Du kan "mulititaska" med metro det är bara att dra ett program till sidan och hålla det där i någon sekund och vips har du två fönster bredvid varandra (förutsagt att skärmen har tillräckligt hög upplösning).

Och du kan fortfarande använda skrivbordet!.

Sen varierar det hur olika människor tycker, några tycker det nya är bättre några sämre och några lika bra. Se bara på när Facebook ändrar något...

Av PatrikKron
Skrivet av tippen:

Verkar som det. Jag som tyckte Day-Z lät kul. Men jag får tänka om

Hoppas det inte blir "förstört" av folk som bara skjuter på allt och alla... , Köpte Arma 2 för att kunna spela Day-Z (laddar ner det nu)

Av PatrikKron

Liknande problem

Skrivet av Micke O:

Jag har en Vaio från 2006-ish. Den har överlag funkat bra sånär som på batteriet. Ett (1) år efter att modellen slutat säljas gick det inte längre att köpa originalbatterier... Jag kontaktade Sony som hänvisade mig till EET Nordic som "kanske" hade lämpligt piratbatteri - detta kostade ~1700 + moms om jag minns rätt. För att kunna använda detta batteri var man tvungen att köra medföljande bootbara skiva som gjorde något hack i BIOS :-/ Detta batteri funkade kanon ända tills det tvärdog efter 2 år.

Dessutom har dom likt många andra större tillverkar lite fuffens för sig som kräver specialdrivisar. Jag har installerat W7 på den (levererades med Vista och saknar stöd för W7) och efter mycket Googlande hittade jag någon som fått tips om drivisar till någon annan Sony-modell som fungerade.

Batteriproblemet, dvs att inte nog med att man slutar sälja batterier innan modellen ens hunnit kallna, och sedan kostar piratbatterierna multum, gör att detta blir min sista Sony (dator)...

Jag har också en Vaio och har haft liknande problem. Jag köpte den i början på sommaren 2008, efter ett år var batteriet MYCKET sämre, men jag köpte inget nytt då. När datorn var lite mindre än 3 år gammal så var batteritiden nere på en kvart, då kollade jag upp vad ett nytt batteri skulle kosta, 2600kr skulle det kosta!!, så det blev inget nytt batteri för mig några månader senare dog batteriet helt och först nu har jag köpt ett nytt "piratbatteri" för ca 800kr, för att det skulle fungerar var man tvungen att "uppgradera" bioset (senaste versionen innan det var från 2007 och denna från 2008), vilket fick datorn att spöka (vägrade att starta om man hade satt den i viloläge) det gick dock över efter några dagar.

När jag skulle installera W7 64bit (levererades med 32bit men hade 4gb ram installerat), så fanns det inga drivrutiner tillgängliga, efter mycket googlande så hittade jag grafikkortsdrivrutinerna och minneskortsläsarens drivrutiner på Vaios så kallade japanska hemsida (allt stog på engelska?) DENNA SIDA FINNS INTE LÄNGRE, som tur hade jag en kopia på grafikkortsdrivrutinerna på datorn (men inte minneskortläsarens ) så jag kan fortfarande ominstallera datorn utan större problem. Vaio hade ändrat i sina drivrutiner så att Nvidias drivrutiner fungerer inte!!, därför kör jag med ett 4 år gammalt BIOS (efter batteribyte) och 3-4år gamla drivrutiner (där några saknas) på en dator som dessutom har värmeproblem...

Byggkvaliteten tycker jag dock är bra (om än lite svår att öppna för rengöring)

Av PatrikKron
Skrivet av ggustavsson:

Med ultrabook tycker jag det har menats en liten lätt laptop, med snabb CPU och där dom är välbyggda med kvalite.

Det här känns mer som en ny klass netbooks med snabbare CPU + pekskärm.

Om hybrider hamnar här med tex löstagbart tangentbord m.m + pekskärm är väl ok, men en traditionell laptop även om det är en ultrabook bör inte ha pekskärm, gud vad kladdigt, sen passar inte traditionella laptops eller stationära att ha pekskärm alls till, bara jobbigt att använda, men nåja naprapaterna ska väl ha jobb dom också

Nja tycker tvärtom att dom INTE ska ha diskreta grafikkort, jag förknippar inte ultrabook som spel datorer, utan som snabba i CPU och SSD lätta och god kvalitet, med bra batterilivslängd, bra för jobb och och studier där den kan hänga med lite överallt.

Vill man spela på sin bärbara finns det sådana som lämpar sig bättre, och ska man inte spela så behöver man i 999 fall av 1000 inte mer än inbyggda grafiken i CPU.

Jag ser ingen anledning att de INTE ska ha ett "riktigt" grafikkort i sig, det går ju att ha ssd och snabb cpu, god kvallitet och bra batteritid även om man har ett diskret grafikkort, det kan vara där och endast användas när de behövs, då slipper man problemet med att behöva ha en annan dator.

Det ända som man kan förlora är att den väger LITE mer vilket för mig inte spelar någon roll. Jag tycker det inte är värt att lägga 8000+ på en dator som inte räcker för alla ens behov (behöver inte vara bäst på allt, bara klara av det).

Av PatrikKron

Om du ska spela Blu-ray'n på en Blu-ray spelare så kanske de amerikanska skivorna inte fungerar. Välden är uppdelad i 3 "Blu-ray-zoner" och vi är i en annan än USA.

Mer info: http://en.wikipedia.org/wiki/Blu-ray_Disc (skrolla ner till "Region Codes")

Av PatrikKron
Skrivet av Blargmode:

Jag är ytterst ointresserad av laptops så jag kan inte hjälpa dig på den fronten. Men jag har för mig att microsoft har eller snart drar igång en uppgraderingskampanj, så att om du köper en windows 7 dator strax innan release av windows 8 så får du uppgradera för typ 130kr

Det är mycket bra, har sett det innan, så det är snarare om det kommer någon intressant ny hårdvara (i samband med windows 8) som skulle få mig att vänta

Skrivet av PeCe:

Om du har möjlighet så ta dig en titt hos ngn närliggande dator-/hemelektronikbutik. Att viss blödning förekommer på denna modell är ett faktum, men bildkvaliteten är trots detta mycket bra.

Jag har kollade på denna datorn på MediaMarkt idag men kunde inte se några blödningar alls (jag har sett youtube klipp med mycket böldningar), men det kanske har något att göra med lysrörsbelysningen i butiken?