Inlägg

Inlägg som TheCouchNerd har skrivit i forumet
Av TheCouchNerd
Skrivet av Sommartider:

Det är möjligt att jag har någon som kan bygga datorn åt mig för en liten peng. Vilka konkurrenter bör jag vända mig till? Gärna en sida där jag kan köpa allt samtidigt. Sedan så är jag lite orolig att komponenterna inte kommer gå ihop med varandra. Det är därför jag gillar Inet då de kollar att allt funkar osv.

Tack för alla svar!

Jag brukar egentligen kolla på prisjakt efter alla komponenter, sen plockar jag ihop paket ifrån 2-3 butiker och beställer hem. Detta brukar göra att det slutar med ~1-2k billigare. Om du vill ha alla ifrån samma ställe skulle jag rekommendera att kolla Webhallen, Komplett och Dustin och sen jämföra mot Inet (Varför jag nämner dessa är för jag har beställt ifrån dem förut och aldrig haft problem med deras support förut, därför känner jag att jag vågar rekommendera dem). Att kolla så allt går ihop kan vi göra om du känner dig osäker. Annars så är det att kolla så socketen på moderkortet är samma som socketen på CPUn, samt att minnena är av samma typ som moderkortet stödjer (Gäller hastighet också, men 1600 MHz duger bra). Resten ska inte vara något problem.

Av TheCouchNerd
Skrivet av stimpen:

Jag håller med er, men inet har en kampanj med fri montering när man har asus mobo och gpu, därför det blir 960 fast det annars är så ovärt, de har inte asus 380 med 4gb på inet av ngn anledning och 2gb verren är 200kr dyrare än 960.

Så även om jag inte gillar 960 i övrigt så med kampanjen så blir man tvingad. Samma sak med 390, asus 390 kostar 3990kr!!! sjukt dyrt och ovärt bara för att ta asus pga kampanjen.

Även pga kampanjen man får ta ovärda asus mobos när det finns bättre alternativ för typ samma pris som ypperliga asrock z97 anniversary.

Kan ju vara värt kolla på andra sidor än Inet. Inet har blivit sjukt dyrare på nästan allt. Oftast ligger de runt +500 kr på vissa saker än deras konkurrenter. Bästa vore ju om TS kände någon som kunde bygga ihop datorn. TS hade tjänat enormt på det, men om det ej är fallet så kan det ändå vara värt att kolla på andra sidor än Inet, mest p.g.a att TS lär få mer för pengarna.

Av TheCouchNerd
Skrivet av bergla:

Orkar inte läsa hela tråden men man köper bara inte GTX 960. Så sjukt ovärt.

Håller med, hade kör med AMD på en sån låg budget, typ om du får tag i något kort ifrån 290 serien, om inte funkar ett 380 kort, de ifrån Sapphire är riktigt bra men de brukar kosta mer så kanske blir lite för dyrt.

Av TheCouchNerd
Skrivet av hakd:

Förlåt man har du ens ägt ett 390 ? tyst och kallt är inte sant när du jämför med 970..
Drar du upp power limiten eller klockar ynka 5% så brummar det på ganska bra

Köper du Sapphire får du tyst och kallt kort.. Speciellt med deras Tri-X kylare eller Vapor-X kylare.

Av TheCouchNerd
Skrivet av Peppar2014:

Tror du blandar ihop det hela. Skylake är en konsumentplattform medans Haswell-E är en entusiastplattform främst riktad till extreme överklockare.

Nog vet jag det, men TS i frågan frågar om hjälp om ett bygge för runt 30k och folk rekommenderar Z97 brädor+cpus eller råder han att vänta på Skylake.. Svarar då med att Skylake ej (som det ser ut nu) kommer prestera bättre än X99 (vet det är etusiast men det betyder inte alltid att det är bättre i längden, just nu är det det då det är nytt men som med X58 kommer X99 även blir markant sämre) och att det vore smartare att gå på X99 och en 5820k, som kommer prestera (som det ser ut enligt leaks) lite bättre än 6700k och har då fler cores som inte lär skada inför DX12.

Av TheCouchNerd

Sen vad man har sett via leaks så är inte Skylake direkt bättre än X99, hade kört på 5820k istället för Skylake om jag hade pengar för det. Sen lär ju inte DX12 göra det sämre då du har fler cores.

Av TheCouchNerd
Skrivet av Broken-arrow:

Om ryktet stämmer, kommer en till variant som har samma spex fast går att sätta custom kylare i stället och en nedskalad version, så bättre än Nvidia på ett sätt i alla fall, du kan välja en titan med tredjepartskylare typ. Men när det väl släppts får man se hur det slutar.

Du menar som 980 Ti, exakt som Nvidia. Tycker de försöker härma Nvidia så mycket nu istället för att vara mer orginella och göra på deras eget sätt. De kunde lika gärna släppt Fury X som 390X och sen Fury som 390, istället för att köra rebrands på hela 300 serien. Eller i alla fall döpt kortet till något annat än Fury "X".

Av TheCouchNerd

Kunde de inte va lite mer orginella då det gäller namnet.. Fury "X", seriöst.. Sen att de ska ha samma regler som Nvidia har haft för sina Titan kort, d.v.s ingen får göra custom pcb, eller byta ut kylningen.. suck. AMD har bara grävt ned sig mer och mer genom att först göra en rebrand på alla 300 series kort och sen släppa sin nya krets som ett halo kort ala Nvidia..

Av TheCouchNerd

Hade inte tagit en 960, gode bortkastade pengar då du kan få mycket bättre ifrån AMD med samma prislapp (R9 280X, R9 290, t.ex. eller R9 290X om du vill gå upp i pris), och så länge du tar Sapphire så får du ett tyst kort. Sen var det bra att dvd läsaren togs bort då det inte äns hade gått in i det chassit, Define S har inga 5.25" platser. Annars ser det okej ut.

Av TheCouchNerd
Skrivet av Flygman:

De sätter RGB-belysning så att det ska kunna passa fler färgteman.. Men sedan färgar de allt annat på brädan rött... Hur fan tänker dem?

Håller med, moderkortet blev förstöd p.g.a det röda. Ett av de fulaste moderkorten jag sätt på länge.

Av TheCouchNerd
Skrivet av Zero Walker:

Förmodligen för Mantle är inget att hänga i granen då DirectX12 och Vulcan är vad "Mantle" egentligen kommer bli.
Mantle är inte framtidsäkert utan bara en "stepping stone to a much larger plan":)

Mantle existerar inte. Vulcan är Mantle. AMD gav över allt de gjort med Mantle till OpenGL.

Av TheCouchNerd
Skrivet av Hiraeth:

Det finns tyvärr bara en utgåva av det chassit, men kan hända att jag kommer göra några limited edition i sommar

Ah ok, ja det får du göra

Av TheCouchNerd

Nice chassi. Kör själv ett parvum men ska ha det där i åtanke då jag är sugen på något mindre. De får ta och komma med bra 700W SFX-L nätagg först dock.

Av TheCouchNerd
Skrivet av Hiraeth:

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Jag vill dock se 700W+ så jag kan köra 970/980 SLI lite mer stabilt...

Vilket mATX chassi använder du som är så pass litet att du måste köra SFX nätagg??

Av TheCouchNerd
Skrivet av Buio:

Jo, men han som verkligen höll på med detta gjorde SP beräkningar och Titan X var riktigt bra för det. Jag säger bara att det inte går att generalisera. De gamla Titankorten har inte lika mycket minne och är oerhört mycket långsammare i SP än Titan X. Ska man göra DP beräkningar funkar inte Titan X eller 980 Ti, men det finns många som inte har behov av DP och då är de plötsligt väldigt bra, speciellt med tanke på minnesmängden.

Renodlat spelkort är det inte, men däremot värdelöst för små till mellanstora lösningar som kräver DP. För stora företag eller forskningsinstitut med stora resurser är ändå Tesla-serien ett måste med felkorrigerande minne och mycket högre skalbarhet.

Lite offtopic egentligen. Dessutom handlar det om något man kanske kan strunta i, hur man klassificerar Titan X.

Men nu stämmer ju det alla andra säger. Om du har ett 980 Ti som klockar bättre än ett Titan X så kommer det prestera bättre i allt förutom +6GB Vram användningsområde. De är båda identiska förutom att Titan X har 252 fler CUDA-kärnorna, 16 fler texturenheterna och 6GB extra VRAM.

Av TheCouchNerd

De måste sänka så korten ligger på runt 5k för att det ska va värt det. Att sänka bara med 500 kr gör ingen skillnad, lika bra att antigen köpa 980 Ti eller 970 om du vill ha mest prestanda för pengarna (om du vill köra gröna laget).

Av TheCouchNerd
Skrivet av Söderbäck:

Ja, ED kan säkerligen mycket om det här. Tror inte den personen är ute och cyklar. Troligare är att antingen du eller jag inte tolkat uttalanden från kunniga inom områden helt rätt :).

Mm, svårt att veta föränn DX12 + Vulcan finns ute och har spel kodade med dessa API i åtanke. Sen kanske det ska gå i teorin att göra som ED förklarade, men det betyder ju inte att utvecklarna lär göra det. Mena de ska ju kunna i dagsläget koda för multitrådat och vi ser ju hur bra de är på det. Hoppas utvecklarna verkligen använder alla fördelar med DX12 och Vulcan nu då det kommer istället för att lata sig.

Av TheCouchNerd
Skrivet av Söderbäck:

Det där med att man ska kunna lägga ihop minnet är en långt överambitiös förhoppning.
Grafikrendering delas inte direkt in i förgrunds/bakgrundsrendering utan grafikkorten kommer väl snarare använda någon form av split frame rendering. Bilden delas upp i mindre segment som renderas en del i taget. Ungefär som när man ser en cinebech-körning.
Man varje grafikkort behöver fortfarande behöva ha samma texturer och polygonstrukturer i sitt eget arbetsminne för att kunna jobba med renderingen om det ska gå fort.
Det är nämligen så enkelt att bandbredden och överföringshastigheten är på tok för klen mellan grafikkorten så skulle man behöva hämta texturer från ena grafikkortets minne till det andra grafikkortets beräkningsenhet så skulle man få ett jätteslött system. Det problemet kan inte en directXversion lösa.

Vinsten ligger i att båda grafikkorten inte behöver ha precis identiskt speglat minne. Men i praktiken kommer i stora drag samma texturer ligga på båda grafikkortsminnena samtidigt ändå.
Man kommer kanske få ut 10-30% mer minne. Kanske mindre, kanske till och med ännu mer. Men dubbelt minne har jag inte set några rimliga källor på än så länge.

Som han förklarade det skulle utvecklarna kunna bestäma med kod vad varje gpu ska rendra. D.v.s de behöver inte läsa in samma textures. De kan säga att t.ex. GPU1 ska rendra texture models för XY och GPU2 rendrar texture models för Z. Det skulle göra det möjligt att använda mer vram än vad man kan i dagsläget. Han sa detta redan kan göras med Mantle som AMD har utvecklat. Är inte så insatt i detta men gissar ED bör ha ganska bra uppfattning om detta då han jobbar på Sapphire. Sen om han är totalt ute och cycklar eller sitter på fel info är en anna femma, dock han säger det redan går göra via Mantle, bara att utvecklarna måste koda för det.

Av TheCouchNerd
Skrivet av Rajat:

Du får inte 12GB bara för att du slänger in ett till kort, du kommer fortfarande bara ha 6GB

Skrivet av Rajat:

Så länge det bara är ett rykte är det inte mycket att ta på allvar, men som du säger, det återstår att se.

Skrivet av Söderbäck:

Yes. Men räkna inte med några underverk när det kommer till minnesmängden. Det är fortfarande så att minnet behöver vara laddat med ungefär samma texturer på båda korten ändå eftersom de kommer rita upp varsin del av bilden som delar många element.

Skrivet av Buio:

Det är "marketing bullshit". Så länge vi pratar om högpresterande GPU med enormt mycket högre bandbredd på lokala minnet kommer all form av delat minne över PCI Express innebära stora prestandaförluster. DX12 kan inte ta bort den fysiska barriären PCI Express skapar, om en GPU behöver hämta data från minnet på det andra kortet. Oavsett rendreringsteknik.

Antagligen kommer den här informationen från extremt specifika fall som inte är intressanta i vanligt spelanvändande med kraftfulla dubbla GPU.

Ed ifrån Sapphire gick in lite mer angående DX12 och hur Mantle (Nu Vulcan) fungerar. Han sa att vid Crossfire (han kan bara yttra sig om AMD) så kommer korten kunna välja vilken del den ska rendra. Ena kortet kan rendra foreground bilden och andra background. Eller ena kanske rendrar vissa modeller och andra annat. Detta är något "spelutvecklarna" måste koda. Så förmodligen lär vi se spel i framtiden där i SLI/Crossfire kommer du kunna fulla eller nära intil fulla minnesmängden.

Av TheCouchNerd
Skrivet av SanyaIV:

Jag har fått nvidia drivrutiner genom Windows update i Windows 8, Windows 8.1 och Windows 10 TP? Skillnaden är att i Windows 10 TP så fick jag inget val. Fast i och för sig så har det bara vart vid installation av Windows och inte efter drivrutiner väl är installerade, så du kan ha rätt angående just uppdatering av redan existerande drivrutiner. Dock så är det fortfarande ett problem med uppdateringar som på något sätt inte fungerar korrekt eller om man inte vill ha programmet Windows malware removal till.

Hoppas verkligen program som Windows Malware Removal kommer va fristående, som deras antivirus skit. Skulle de inte ha ett QA team som testar alla updates innan de pushas ut? Om de inte har bra QA kommer det ju bli pankaka över det hela om de pushar ut fixes som gör OS:et oanvändbart. Vi får se hur det kommer bli då det väl är ute, är dock glad de har övergett alla Windows 7/8/8.1/10 releaser och väljer att köra på med linuxmodellen.