Inlägg

Inlägg som TheCouchNerd har skrivit i forumet
Av TheCouchNerd
Skrivet av SanyaIV:

För mig så låter det som att alla uppdateringar kommer att installeras per automatik utan att du har något att säga emot och då Windows Update dessutom levererar grafikdrivrutiner så låter det som att dessa kommer att installeras vare sig du vill eller inte. Kan ha fel där dock. Förutom det så har Microsoft historiskt lyckats släppa uppdateringar som ger blåskärm och andra problem, med detta systemet så kan det knappast vara enkelt att städa upp efter Microsoft.

Edit: Använder Windows 10 TP och där kan man ej välja uppdateringar, har redan fått problem själv med grafikdrivrutiner och uppdateringar jag ej vill ha.

Jag tolkar det mer som att de endast kommer pusha windowsuppdateringar på dig. Det vill säga security updates och feature updates. Varför skulle de pusha grafikkortsdrivrutiner? det har ju aldrig uppdaterats via Windows Update förut.

Av TheCouchNerd
Skrivet av SanyaIV:

http://winaero.com/blog/windows-10-has-many-new-editions-and-...

Så man kommer inte få välja uppdateringar längre? Vill du stanna kvar på en viss grafikkort drivrutin? Synd för dig då update kommer installera senaste. Är det en uppdatering som förstör/skapar blåskärm? Synd för dig då du ej har ett val. Vill Windows update installera drivrutiner eller annat skräp som MRT? Synd för dig om du inte vill ha skiten för du kommer bli påtvingad det i alla fall.

Var står det att man inte kommer kunna stanna kvar på en viss grafikkortsdrivrutin?? Det enda de ändrar på är ju att istället för att köra med stora windows versioner (Windows 7, 8, 8.1 och 10) och service pack så kommer de istället köra på linuxmodellen. D.v.s du har updates då och då varje år. Sen kommer de ha en current branch med security updates och att du tvingas testa nya features. Sen en business branch där du kommer kunna välja vad du vill uppdatera (förutom security fixes). Och sen en longterm branch där du förmodligen kommer vara låst till nuvarande features och endast uppdatera kritiska security patches.

Av TheCouchNerd
Skrivet av Dalton Sleeper:

Känner inte till den där mjukvaran och hur snabb/långsam den är, kör på amds ramdrive som fungerar utmärkt. Möjligt att dom har en annan flaskhals så att deras spel inte laddar fortare, anslutning till server, shaderkompilering, uppsättning av objekt, material och whatnot som begränsas av cpu eller grafikkort. Ramdisk snabbar bara upp sådant som läses från disk och inget annat. Om man har mycket minne så brukar redan data cachas så den ligger där vid nästa request, så mindre data behöver streamas in från den långsammare enheten.

Intressant, skall testa AMDs ramdrive sen någon gång, men troligen lär jag köra SSD ändå om inte 128GB kittet mot förmodan går på drygt 4000-5000kr.

Av TheCouchNerd
Skrivet av Dalton Sleeper:

En ramdisk är väll sisådär 10-20 gånger snabbare än en ssd om man kör den på rätt system. Jag kör en ofta en på upp till 25GB av mina 32GB på båda laptop och stationär. Inladdningstiden ligger på runt en minut från en Samsung 840 Pro 512GB och det kan man gärna avvara om man vill lira ett spel med laddningstider/stutter. Nästa rigg får definitivt 128GB...

https://www.youtube.com/watch?v=ywAAHuCshnA konstigt nog verkar det inte utgöra så stor skillnad, det där är det enda testat jag har sett med ram-disk så kan hända det faktiskt är bättre än vad som sägs i den videon, brukar generellt lita på Linus dock.

Av TheCouchNerd
Skrivet av RainesX:

Du kanske borde titta på den igen om du säger så >.>

https://www.youtube.com/watch?v=ajyzZ-zaq0o

När min fru sitter i photoshop på jobbet så fyller hon lätt 32GB och fylde till och med min 64gb på min förra burk hemma så jo.
Som sagt titta på videon en gång till och lyssna på vad Linus säger så kanske du upptäcker att han aldrig ens nämner 32GB eller ens en gräns alls i sammanfattningen.
Om du följer LTT så vet du att edzel använder alla 64GB ram var av anledningen till att han har dom. Satt ju med 16 för att sedan få 32 i sin förra burk.

EDIT: hint till videon.
Det som avgör hur mycket ram du behöver är.
Storlek på projekt.
Scratchdisk på ssd eller ramdisk
Antal trådar.

Mjo var ett tag sen jag såg videon så hade glömt bort den så kallade "magiska" gränsen där man sen inte ser någon mer förbättring, den verkar ligga mellan 24 och 64GB beronde på vad du rendrar i.

Men i videon samt dokumentet så visar det sig i Premier och vid 24 GB memory allocation (D3d) så ändras inte time-to-render tiden alls ju mer minne du slänger in, medans med (ProRes) så stannade det vid 64 GB. I Photoshop så var det inte så markant skillnad och det beror som sagt på projektarbetet.

Nu va ju mitt påpekande att 128GB minne är totalt onödigt i en persondator och det stämmer ju efter vad Linus säger i videon. Om du sysslar med så extremt stora projekt att du behöver 128GB minne (vilket är sjukt hög upplösning eller många projekt öppna samtidigt, eller att du rendrar många projekt samtidigt) så sitter du inte vid en persondator nåmera, utan en redig workstation. Och har du en workstation kanske ECC minnen hade varit att föredra.

Av TheCouchNerd
Skrivet av Alpha77:

Kommer ihåg någon som sa något liknande den dagen då jag köpte 64MB

Tror vi har nått en viss gräns redan, visst någon gång i framtiden kommer du kanske kunna använda 128GB men tror vi har en bra bit innan dess, och då den tiden kommer sitter du nog redan med en ny dator.

Av TheCouchNerd
Skrivet av StuntmanMike:

RAM-disk?

En RAM-disk presterar inte direkt bättre än en vanlig SSD och du måste fylla upp den varje gång du startar upp datorn då det ej är något som sparas efter en reboot.. Ser ingen användning av en RAM-disk direkt men visst, det är väll en sak du skulle kunna göra, det lär dock va billigare att köpa en stor SSD ifall man vill ha snabb lagring, sen får du förmodligen mer GB genom att köpa SSDn.

Skrivet av RainesX:

Så vad enligt dig är det enda som kan behöva 128gb ram?
Det finns väldigt tunga saker du kan göra på en vass persondator.
Låt och leka med tanken att det finns proffisionella personer inom mediaindustrin som sitter med persondatorer.
Kanske 8-kärniga monster och ett par tre titan x skulle nog gissa på att dom nog inte vill hållas tillbaks av 32gb ram.

Känns lite som du bara ser till din egen situation där du med största säkerhet liksom jag inte behöver en stor mängd ram.

Personligen vill jag ha 64gb+ för ramdisk samt att jag bara tycker det är roligt

Tänk på att det inte bara är servrar som kan behöva mycket ram (en persondator kan användas som server )

LinusTechTips har redan gjort en video om hur pass viktigt ram-minne är inom videoproduktion och det visade sig att du inte fick någon mer prestanda efter runt 32 GB ram. Tror knappast musikredigering eller bildredigering kräver direkt mer.

Skrivet av Pholostan:

Videoredigering av högupplöst är väl nåt jag kommer tänka på bara sådär. Har sett på ytan ganska modesta programmeringsprojekt som brukar kunna ha nytta av mycket minne vid kompilering etc med. Så nog finns det behov.

Som jag skrev ovan, LinusTechTips har redan gjort en video om detta, visades sig inte ge så mycket och de filmar ju i 4K upplösning.

Av TheCouchNerd

Hade tagit EVGA då jag gillar deras kylare extremt. Den är både tyst och kyler på bra, sen har EVGA bra rykte då det gäller GPU kort och sköter garantiärenden bra. Annars är väll ASUS ett populärt val och på senare tid MSI. Beror ju mest på om du har ett speciellt färgschema i datorn, men jag hade då tagit EVGA framför allt annat då det gäller Nvidia GPU kort. På AMD sidan blir det alltid Sapphire.

Av TheCouchNerd

Ser ingen som helst anledning att ha 128gb i en persondator förutom e-penis status.

Av TheCouchNerd
Skrivet av Emil Hansson:

Tror att många här missuppfattar, Det kommer knappast behövas 2st 390X eller ett 395X2 för att matcha prestandan hos Titan X/980Ti, 390X kommer att prestera i närheten av Nvidias kort, Men kanske inte bättre, Därför pushar dom 395X2 för att dom vill ha snabbaste kortet på marknaden, Om 390/390X presterar 5% sämre än 980Ti och kostar 30% mindre (Bara ett exempel) så är det fortfarande ett bra/prisvärt kort i jämförelse med Nvidia.

Håller med, jag tolkade det likadant. Att kortet inte är för att kunna matcha Titan X/980Ti, utan att det släpps för att ha snabbaste kortet på marknaden samt för de som vill köra VR i 4K.

Av TheCouchNerd

Spelar Shenmue 1 & 2 ofta på min Dreamcast, ett av de bästa spelen någonsin

Av TheCouchNerd
Skrivet av Hijklu:

Tack båda för svaren! Då ställs man inför ytterligare ett val, utöver grafikkort, hahaha . Vilken av dess tycker ni skulle passa bäst i min rigg? Är någon av dem svagare/starkare? Borde jag inte gå under 4-kärnor? Jag kan ytterst lite om preccesorer, men om ni kan ge mig tips så vore jag tacksam. Båda dessa är mycket mer attraktiva än Fx-6300 Black Edition 3,5 Ghz iaf!

Du kan alltid ta Intel CPUn för att sen uppgradera till en i5:a eller i7:a senare då du har mer pengar.

Av TheCouchNerd
Skrivet av carlosxbox82:

Får man fråga vilka spel som gtx 970 i SLI har problem med i 1080p?
Du verkar ju vara en expert

Expert skulle jag inte kalla mig, kollar bara mycket videos från TechTubers och läser artiklar.

Angående din fråga så pratar jag förstås om minnesdesignen. Vissa spel har 970 mer problem med än t.ex. 980 eller andra kort. Ett exempel är Shadows of Mordor som du får lätt stuttering med om du spelar med maxxade inställningar och texture pack (bara kolla JayZTwoCents videon). Detta är dock ett enskilt problem och spelet i sig kräver ju 6gb vram med texture pack så det är ju förståeligt. Om du endast ska spela på 1080p och kan överleva med ensklida fall som Shadows of Mordor (är ju bara att skippa texture pack, i slutändan är det inte så extremt stor skillnad) så lär du inte stöta på dessa problemen föränns om ett par år, och då fungerar 970 SLI galant. Problemen uppstår ju endast om du går över 3,5GB vram och det gör du ju knappt på något av dagens 1080p spel och skulle du förmodan göra det så är det ju bara att sänka textures.

Av TheCouchNerd
Skrivet av Jonas_75:

Så 295X? 380 är väl inte släppt?

Skulle ej rekommendera 295X då det är en multigpu lösning. Bättre köra på 980 om han måste ha något just nu, speciellt om han ska spela på högre upplösningar. Om han endast spelar på 1080p kommer 970 Sli funka okej (förutom vissa spel). Beror som sagt vad han har tänkt spela, framtiden kan man aldrig garantera.

Av TheCouchNerd
Skrivet av Jonas_75:

Helt annan fråga i ämnet....970 sli, 980 eller motsvarande från ati? Vilket kort skulle det isåfall vara? 290X ?

290X motsvarar 970 (just nu), sen får vi se vad 380, 380X, 390 och 390X har att komma med. Om det kommer va rebrands på de flesta korten eller inget alls är svårt att veta föränn de släpps. Dock det som kan sägas just nu är att AMD/ATI har inget svar till 980 ännu, men 390X, eventuellt 390 kommer vara deras svar.

Av TheCouchNerd

Brukar ta ett par dagar innan du ser pengarna på ditt paypalkonto. Får man fråga varför du bara inte la till ditt kreditkort och betalade så?

Av TheCouchNerd
Skrivet av lowngcawt:

Smaken är som baken, personligen föredrar jag slang över akryl!
Går möjligtvis att få tightare slangar med mer vinklade fittings, men detta var looken jag var ute efter!

Mjo, smaken är som baken. I slutändan ska du ju köra med det du själv tycker är snyggt

Av TheCouchNerd

Hade själv kört rigid hard line tubing istället för soft i din build. Blir för trångt där uppe och ser inte så snyggt ut.

Av TheCouchNerd

De försöker ju gå på den enkla moderna stilen som alla verkar köra med nuförtiden och ikonerna passar in i deras nya tema som de introducerade i Windows 8. Sen om alla inte gillar det är det ju bara att installera ett temapaket.

Av TheCouchNerd
Skrivet av MrAdde:

Typiskt kapitalistiskt drömtänkande. All privatisering är ju positiv, eller hur? Kolla bara på den fina telekommarknaden i USA, den fria marknadens säte. Inte alls oligopol där inte, med kasst nät och överpriser på precis allt.

Skrivet av Smurfn:

Visst är det bra med privatägda bolag men de måste då kunna regleras. När kapitalismen får härja fritt ser det inte så mycket bättre ut heller. Tycker du telekom/bredbandsmarknaden i Amerika är något att hurra över (som konsument)?

Fast nu är ju inte marknaden i USA fri då det gäller telekom/bredbandsmarknaden.. Det är ett par stora bolag som har stängt marknaden och de har inprincip monopol över nästan hela kundunderlaget. De finns även regler där borta som gör det svårare för mindre ISP företag att komma med i leken. Det är först nu det börjar ske en förändring och man försöker få marknaden fri och mer öppen..