Inlägg

Inlägg som TheCouchNerd har skrivit i forumet
Av TheCouchNerd

Håller med fxfighter, du kan säkert få ett dugligt kort på begmarknaden.

Av TheCouchNerd

Sen får folk inte glömma att detta är ett referenskort som hänger med eftermarknads 970 kort, och är då också billigare, samt har en bra OC potential (i alla fall enligt JayzTwoCents). Blir intressant se eftermarknadskorten.

Av TheCouchNerd
Skrivet av MatteN:

Det är möjligt att den klarar det, men teamen bakom OpenELEC, LibreELEC, OSMC och Kodi kommer inte att utveckla nåt till den.

Ok då blev den helt plötsligt mindre intressant. Får kolla på en annan modell då man vill ha stöd ifrån dem.

Av TheCouchNerd
Skrivet av Söderbäck:

Undrar lite hur lösningen med nätagg ser ut för cylindern. Sitter väl i toppen, men det är alltså deras eget formanpassade nätagg som gäller där antar jag.

Undrar jag med, helt klart intressant, men lär väll kosta skjortan också :/

Skrivet av JonasT:

Det är SFX-agg som gäller för cylindern. Sitter i botten ihop med SSD:n.

Blir att införskaffa ett SFX-agg då om inte chassit kommer va jättedyrt.

Av TheCouchNerd
Skrivet av Grönahunden:

jaså du är en sån märka ord aktivist..
pris för allt levererat fram till dörren 12004kr

Märka ord aktivist?? På vilket sätt är det märka ord att säga datorn faktiskt kostade runt 12k som du säger den inte gör..

Av TheCouchNerd
Skrivet av Everfade:

@thomson: Hur jämför det kortet sig med GTX 960/70? Jag är ganska reserverad vad gäller AMD då jag har mycket bättre erfarenhet av Nvidia.

R9 390 är bättre än 960/70 i de flesta titlarna, beror som sagt vad du tänkt spela, kolla upp recensioner med de spel du spelar/tänkt spela. Sen skulle jag ändå råda dig att vänta tills nya 490X kommer ut. Om ryktena stämmer och det kommer kosta runt 3000, samt prestera som ett 980 Ti så skulle det va en sjukt bra deal. Om du nu inte måste ha ett kort just nu så vänta, annars köp 390 eller 970 beroende vad du får bästa dealen på.

Av TheCouchNerd
Skrivet av Grönahunden:

datorn kostar väl inte 12k utan 9200kr ?
sen behöver du inte 750W nätagg om du bara ska ha gtx960
det räcker med denna
http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/202940-fracta...

Då jag klickar på länken hamnar priset i varukorgen på 11 805 kr.

@Everfade Personligen hade jag väntat på de nya GPUerna, och när de kommer är svårt att säga. Sommaren, hösten förmodligen, någon annan kanske vet mer. Sen om du har pengarna hade jag försökt skaffat en Skylake build.

Av TheCouchNerd

Kollar själv på Pine64 som enligt dem ska klara av 4K H.265 full motion playback.

Av TheCouchNerd
Skrivet av Ozzed:

Android är Linux, om du missat det, och det är i allra högsta grad ett OS som följer varenda swipe du gör för att potimera reklamen.

Visst.. GNU-linux kanske fortfarande är ett "rent" OS.. Men så används det också av ~1% av konsumenterna.. Folk i mest bryr sig inte om den sortens integritet

Ubuntu har ett system som samlar in sina användares data med hjälp av deras Unity dash search bar.. Så tyvär, alla Linux distar är inte heller så rena, nu ska de dock ha stängt av den funktionen som default med 16.04 LTS, men sånt har man ju hört förut...

Av TheCouchNerd
Skrivet av Aeig:

@FotZik: Att förlora 8GB ram och möjligheten att överklocka är definitivt en förlust.

MVH

Ja, men om han inte kan/ska överklocka så spelar det ingen roll. Sen är du inte kunnig är 3 års garanti med support värdefullt. Samt han får Skylake, 1 spel och helt okej komponenter.. Inet monterar nog in 8gb extra om han så vill det. Inte alltid egetbyggt är bäst för alla. Klart om du ska överklocka, kan mycket om datorer så är det alltid bättre att bygga eget.

Av TheCouchNerd
Skrivet av Aeig:

@FotZik: Mer dator får stålarna om du köper i delar.

MVH

Vet inte om jag håller med på det. Stämmer inte alltid. Det enda han förlorar är 8gb ram och inte en k processor. Om han inte har tänkt överklocka ändå så får han en Skylake dator med 970 och 3 års support. Kan va ett bra val om man inte är så kunnig med datorer.

Av TheCouchNerd
Skrivet av Seglaarn:

Om han inte ska montera själv och behöver windows. Varför inte bara köpa en ihopbyggd taurus eller något sådant?

Om han heller inte har tänkt överklocka något så håller jag med. Han får dessutom då även Skylake och 3 års garanti.

Av TheCouchNerd
Skrivet av affero:

Som en gammal nintendo älskare trots att jag inte ägt något wii så hoppas jag verkligen att nintendo kan göra en comeback med NX. Har höga förväntningar. Undrar om dom har några VR ambitioner

Dom är ju redan ledande med VR, de har ju Virtual Boy

Av TheCouchNerd
Skrivet av ThomasLidstrom:

Man kan undra hur detta påverkar PS4-kunderna?
Hur blir det med framtida spel?
Kommer de att fungera på PS4?
Hur är det med befintliga spel?
Kommer de att fungera på PS4.5?

De svarar ju redan på detta om du läser artikeln.. "En detalj som däremot framgår är att den gamla varianten är tänkt att samexistera jämsides den nya" D.v.s spelen kommer fungera på båda.

Av TheCouchNerd
Skrivet av dagbro:

@FotZik: Det är en riktig AI, men inte en "strong AI".

AlphaGo har inget bibliotek alls utan går helt på känsla bildad från erfarenhet. Skaparna har förvisso tränat upp den erfarenheten delvis med data från matcher spelade av människor, men AlphaGo går inte tillbaka och tittar på specifika drag - Precis som vi människor aldrig rotar runt i vårt långtidsminne för att minnas hur man promenerar eller springer. Såna vanliga rörelser har vi specifika neurala nätverk för (det vi kallar muskelminne), inte helt olikt AlphaGo.

Om någon är intresserad finns en bra (och gratis!) lärobok om neurala nätverk och djupinlärning här: http://neuralnetworksanddeeplearning.com/

Va något commentatorn för matcherna sa bara, kanske inte stämmer det han sa då.

Av TheCouchNerd
Skrivet av nitroid:

Ja, den visar med hur många procents sannolikhet den beräknar att den kommer vinna. Tveksamt om man kan kalla det för kommunikation.

Är ju en form av kommunikation. AlphaGo va tydligen också osäker under matchen och va mest säker på vinst då halva matchen hade spelats. Någon form av kommunikation har den ju, men den är ju endast gjord för att spela Go, inte prata så de har nog inte tänkt mer på det. Det är ju ingen riktig Ai direkt, mer ett program med stor bibliotek av Go drag som den kan sen lära sig ifrån.

Av TheCouchNerd
Skrivet av Paddanx:

Hehe....

Det som fick mig att tänka var sättet Sweclockers formulerar det:
"Den femte omgången såg ut att sluta i mänsklig vinst då Alphago tidigt begick ett misstag som den först flera rundor senare insåg. Den lyckades dock senare reparera misstaget och gå vinnande ur striden."

Vad då? den ... sa detta i intervjun efter matchen eller?

Tror skaparen sa efter andra matchen att AlphaGo kunde kommunicera när den trodde den hade övertaget och hur pass säker den va på att vinna, så förmodligen kan den kommunicera lite.

Skrivet av nitroid:

Skaparnas kommentarer, eftersom AlphaGo har inte tillräckligt hög IQ för att kommentera... än.

Den har tydligen nog med IQ för att tro sig veta när den har övertaget och när den är säker på att den kommer vinna.

Av TheCouchNerd

Hade valt EVGA alla dagar i veckan då det gäller Nvidia GPUs, de gör så sjukt bra kort.

Av TheCouchNerd
Skrivet av Paddanx:

Xbox/PS4 är ju i grunden en PC, med special OS på den. Allt är optimerat för spel i grunden och förenklat så att även okunniga kan använda det. Du använder också en gamepad eller liknande kontroller.

Steam machines är i grunden en PC, med Steam OS på den. Allt är optimerat för spel i grunden och förenklat så att okunniga kan använda det. Du kan använda mus och tangentbord, men det är tänkt att du ska använda Steam kontroller eller liknande gamepad egentligen.

Tycker de är rätt lika faktiskt.

Ja, PS4 och Xbox One är båda två byggda på PC arkitekturen, exakt som en Steam Machine, men där slutar likheten. Som du skriver är PS4 och Xbox One spel optimerade för deras hårdvara, detta fallet gäller ej Steam Machines. Steam Machines är egentligen bara en vanlig PC med Linux installerad på den. Steam OS är inget annat än Linux med Steam Big Picture Mode på som default. Ingen speloptimering har gjorts för hårdvaran. Den körs inte nå bättre på en Steam Machine jämfört med en vanlig PC. Du kan lika gärna bygga en HTPC och installera Linux på den, sen starta Steam i Big Picture Mode, eller installera Steam OS på en gång.

DirectX 12 kanske kommer underlätta då det gäller speloptimering jämfört med i dagsläget, men det kommer ändå i slutändan inte vara någom skillnad på en vanlig PC och en Steam Machine, så vad är syftet med dem? Då du köper en konsoll får du i alla fall något mer för pengarna p.g.a speloptimeringen, specialiserad mjukvara och exklusiva titlar. Jämför en PS4 med en PC med likvärdig hårdvara. PS4:an kommer prestera bättre och skillnaden kommer bara växa mer och mer med tiden. Detta är största skillnaden för mig mellan en vanlig PC och en konsoll. PC har dock många fler positiva saker med sig, därför jag själv använder en PC i huvudsyfte för att spela, ser bara inte meningen med en Steam Machines och skulle inte kalla det en konsol, men det är jag.

Av TheCouchNerd
Skrivet av Mirialia:

Uppgraderingabara konsoler finns redan. Steam machines heter dom. ☺

Skickades från m.sweclockers.com

Skulle inte kalla Steam machines för konsoller direkt.