Inlägg

Inlägg som SinQ har skrivit i forumet
Av SinQ

perfekt. jag diskuterade nyss min första dator (pentium 200 mmx) med en kompis. sen ser jag denna artikeln.

Av SinQ

Är det inte lite konstigt att sweclockersanvändare tycker att det är jobbigt med teknologiska framsteg. Den största hårdisken har alltid varit stor, 20 år senare så är den liten. Det är därför hårdisktillverkarna och universiteten alltid har lagt mycket pengar på att forskning som ska flytta den nuvarande barriären. Hade dom inte gjort det så hade inte dagens hårdiskar existerat heller. Videoredigerare och fildelare kan lätt ha användning för flera terrabyte.

Många har redan bestämt sig för att dom vill ha alla deras bilder, filmer och låtar digitalt och dom vill ha kvar sina saker genom hela livet. Formaten för dessa blir mer utrymmes krävande hela tiden (högre upplösning/mindre komprimering) pga. vi får mer utrymme och vi komprimerar inte för att vi tycker att det är låter/ser bra ut. Det är givetvis så att flera vanliga människor kommer lagra mera material som tar mera utrymme i framtiden än vad dom gör idag. Dom här som har använt datorer i mer mer än fem år bör vara väl medvetna om detta.

Det är självkart också intressant att spekulera i vad mer utrymme öppnar för några möjligheter. Så som spel med gigantiska texturer och mängder med komprimerad film och musik. Crysis får nämligen inte plats på en diskett.

Sen är det väl ingen (förutom några sweclockare antagligen) som inte hoppas på snabbare, säkrare och mindre hårdiskar i framtiden.

Av SinQ

TUMMEN UPP FÖR SWECLOCKERS!

Alldeles utmärkt projekt för ett sånt här community.

Av SinQ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fog
Om du nu ska vara väldigt tjatig så se till att ha rätt åtminstone.

GMT+2 är det i Sverige just nu!

nu hänger jag inte med.. stockholm, berlin, rom, wien etc. är väl gmt+1? det lärde jag mig i skolan. det bör ju vara det dygnet runt och året om (inte bara just nu).

edit: som sagt cool sci-fi design.

Av SinQ
Citat:

[...]Det är nästan magiskt hur den kan slå knut på sig själv!

Det ÄR magiskt. Original lurarna till iPoden är omöjliga att lägga i fickan utan att behöva trassla upp den i 15 sekunder.

Av SinQ

Det är en kul grej - Killen tror inte att han använder turbon som den används i en bil och han tror nog inte att det är ett bättre alternativ än en vanlig fläkt - Det är en kul grej.

edit: kanske jag missförstod...

Av SinQ

hade det inte varit coolt om dom donerat en miljard dollar till amd istället?

Av SinQ
Av SinQ

detta är ett riktigt smart och viktigt projekt. som gjort för sweclockers. dom ligger rankade som 205 just nu vi borde kunna hävda oss mycket bättre än så. jag börjar nog igen (var ett tag sedan). känns bra att göra någonting vettigt.

Av SinQ

Skumt att dom körde sli (om dom nu har kört något överhuvudtaget). Har Crysis någon nytta av Physx-kortet?

Av SinQ

det är bara ett grafikort. sluta ikonisera det. varför blir det alltid så här...

Av SinQ

DigitalEmu: HAHAHA! Sant.

Av SinQ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ykalon
Drivisar kan OMÖJLIGEN vara CP. Cerebal Pares är en medfödd skada i hjärnans röreksecentrum. Detta kan inte drabba någon som helst hårdvara eller mjukvara i datorvärlden.

CP är också ett bildligt utryck och i den meningen så kan drivrutiner, grafikkort och Carola Häggkvist vara CP-skadade. Man kan också säga att den dator har hängt sig fasst då menar man inte samma sak som om Carola Häggkvist skulle hänga sig.

Av SinQ
Citat:

Ursprungligen inskrivet av martin.mev
lustigt att dell verkar startat en trend att alltid ha CPU i sina system från den tillverkarn som försöker komma ifatt när det gäller prestanda

det är smart om det är medvetet. dom flesta av oss vill att utvecklingen ska gå så snabbt som möjligt vilket i längden betyder att vi måsste ha så hård konkurrens som möjligt. amd är ju som bekant verkligen ett mycket mindre företag än intel så det finns faktiskt en risk att dom kommer efter nu då intel uppenbarligen kan pumpa nästan oändligt mycket pengar in i produktutveckling om dom har lust att slå ut amd.

jag är nästan lite orolig då intel verkar ha mycket aggresiva planer.

Av SinQ

bra år o bra krönika som sagt och gott nytt år

Av SinQ

freknemuff: hehe, är pumpen från en traktor? jag kan tänka mig att det är lite tungare att pumpa vatten genom den radiatorn än dom som just är anpassade för datorer.

Av SinQ

riktigt synd att inte x-fi görs till pcie. jag skulle vilja köpa ett sådant kort men att lägga 1-3 tusen för ett ljudkort som kanske inte går använda till kommande moderkort känns surt annars så är vore mycket pengar för ljudkort försvarbart för att det kan överleva många datorer. fruktansvärt långsamt det... pcie har ju funnits ett bra tag nu.

Av SinQ

sant! bra utfört och presenterat

Av SinQ

"-=FULLMOON=-": Du har nog inte riktigt förstått hur flera trådar fungerar, det förstår ioförsig inte jag heller. Men det verkar en aning magi det du skriver. Alan Wake kör tvåtrådigt och det dom har gjort enligt dom är att lasta vissa fysikberäkningar på den andra kärnan (typ som en tornado som suger upp allting, se demofilmen).

Men annars så handlar det messt om att (som jag har uppfattat det) dela upp dom beräkningsintensiva delarna på båda kärnorna. Det ska då helst handla om många likvärdiga beräkningar vilket gör att för att optimera kod kan det krävas rejäl omstrukturering och vissa typer av kod passar inte särskillt bra för två trådar. Så att på ett automatiskt sätt göra kod tvåtrådig är nog inte möjligt, det kräver nog en intelligent programerare. Och koden ska nog hellst ha skrivits med flera trådar i åtanke redan från ruta ett. Rätta mig gärna ni som vet bättre.

Av SinQ

lite nyfiken gick föregångaren montera åt vilket håll man vill?