Inlägg

Inlägg som FreakNivez har skrivit i forumet
Av FreakNivez

@Maxizor:
Jajemän, där var det en "Utökningsramverk för Windows trådlöst nätverk över 802.11". Kollat och sett den innan men den såg så oskyldig ut, låg och käkade 30 konstant. Stängde av den och blev bra direkt, hoppas den inte var så viktig allt verkar funka. Tack!

Av FreakNivez

Ny laptop blir varm utan att den borde?!

Hejhej! Köpte mig en ASUS UX430UQ med i7 i början av augusti. Den går bra vanligtvis. Men det har hänt 2 gånger tidigare att den helt plötsligt körs oförklarligt varm. Använder mig av NoteBook FanControl som läser av runt 60-70 grader vid internetbrowsande. Vanligtvis ligger han på 40 eller under för det. Det har de 2 gångerna hållt i sig i någon dag, men nu tredje gången detta händer har det varat i flera dagar. Gjort virussökningar och liknande, inget skumt på den.
Jag märkte precis att om jag släcker skärmen (så det blir svart men laptopen är öppen och det körs program) så droppar den ca 20 grader på 2 sekunder, och fortsätter och landar på runt 35 på säkert under en halv minut. Men så fort jag rör trackpaden och skärmen tänds ser jag att den hoppar upp 20 grader i ett svep, på en sekund, och fortsätter sen till ca 70.

Vore skönt att få en lösning på detta för fläkten går ju för fullt så den låter alldeles för mycket, och den käkar batteri något fruktansvärt pga detta.

Tack på förhand, mvh.

Av FreakNivez

@Gix: Okej, tackar så mycket, ska höra med han!

Av FreakNivez

@FlashTec: Finns det någon estimate på hur länge ungefär? Denna har ju gått 28 000, så börjar väl slita lite kanske

Av FreakNivez

@Alle22: Okej, tackar så mycket!

Av FreakNivez

@Igelkott: Ajuste så var det, så det är kamkedja på denna?

Av FreakNivez

Köpa Saab 9-3, hjälp

Hej, är intresserad av ny bil, och denna fångade mitt öga: http://www.blocket.se/vi/66107104.htm
Verkar fräsch och så, fick bilder på interiören med som var fina.

Det jag undrar är om det är kamkedja eller kamrem på denna bil, och när den ska bytas? (och vad det brukar kosta typ)

Misstänker också att det är en 1.8t, stämmer det?

Av FreakNivez

Står mellan några skärmar, vilken?

Hej! Är nu trött på min 60hz skärm och tänkte uppgradera till en 144hz, men är inte säker på vilken.

Lutar mot denna: http://www.inet.se/produkt/2204966/asus-24-vg248qe-144hz
Dock är den flera år gammal så det kanske finns någon bättre i denna prisklass?

Det är ganska tight med pengar men kan nog skrapa ihop till denna: http://www.inet.se/produkt/2205349/acer-24-xb240ha-predator-g...

År det dock värt att dra till med 1000 spänn extra för G-sync? (vilket verkar vara det enda som är bättre med den)

Av FreakNivez

Jag subscribade till Pewdiepie när han hade runt 200k, och kollade nog på alla hans videos i 1,5 år, sedan tröttnade jag och har sedan dess bara kollat någon gång i månaden. Men han är fortfarande en bra människa (mycket pengar till välgörenhet) och lägger definitivt upp bra content. Han har själv sagt att han ibland jobbar 8-12 timmar om dagen varje dag i veckan, verkar rimligt med tanke på att han först recordar videos, och sedan måste redigera, och sedan ladda upp.

Stör mig på hur vissa skriver att han har brist på intellekt då han var duktig i skolan och t.ex fick högsta betyget utav 200 elever på ett fysiktest och kom in på sitt förstaval till universitet.

Att han tjänar mycket pengar på det han gör är ju självklart, men dessa pengar ligger i hans företag, han tar själv "bara" ut runt 30 000kr i månaden.

Om man inte tycker det han gör är kul behöver definitivt inte kolla på det, jag själv tröttnade ju till slut, men respekterar ändå honom som person och det han gör.

(Ja, jag vet ofta för mycket om folk jag tycker/tyckte är bra)

Av FreakNivez

Haha, underbar podcast, skrattade faktiskt högt en hel del!

Av FreakNivez

Får inget internet med sim-kort på bärbar

Hej!
Jag har en HP Elitebook och i den finns integrerad sim-korthållare.
Jag satte i ett sim-kort där för att nå internet när jag är ute och reser på t.ex tåg men får ingen connection till något mobilt nät.

Vore uppskattat med snabb hjälp
Mvh Johan

Av FreakNivez

Okej, tack allihop!

Av FreakNivez

Gamla kort dyra?

Jag sitter på ett gammalt kort nu, ett GeForce GTX 460. Jag bara satt och kollade lite och märkte på prisjakt att vissa 460 ligger på 2000, sedan såg jag en som låg på 30 000. Är det något fel här eller är dom speciella? För 2000 kan man ju få ett 760. Tyckte det bara var lite intressant, tack!

Av FreakNivez

Tackar så mycket! Nu fått ner servicepack 3 och installerar från windows update. Sådana som ni som hjälper som ger glädje till oss med problem, tack!

Av FreakNivez

Försökt med service pack 3 och 2, men den vill ha 1:an först. När jag försöker med ettan står det att servern inte svarar. Har ingen aning om vad jag ska göra..

Av FreakNivez

Windows update verkar inte fungera, kommer bara till någor forum med massa frågor.
mrqaffe, funkar den till endast en dator? För har andra datorer på närverket, men vill inte ha den där på.

Av FreakNivez

Uppdatering för Windows XP/Explorer

Hej där, jag har nu tagit upp en gammal dator ur källarn och ominstallerat windows XP på den. Skivan det installerades ifrån är gammal, kanske 2004. Jag har ett gammalt explorer men kan inte uppdatera till nyrare. Misstänker att det är för att jag inte har något service pack, varken 1,2 eller 3. Jag tror i alla fall inte det. Hur får man servicepack 1, 2, 3? Letat på google men inte verkat hitta något riktigt.
Tack på förhand!

Av FreakNivez

Tack, drivrutiner var vad jag behövde, fick ladda ner dom på min andra dator!

Av FreakNivez

Windows XP hittar inget internet.

Hej där, precis tagit upp en gammal stationär dator ur källarn med Windows XP på. Innan jag kunde starta den var jag tvungen att koppla lite i den med M/B Switch och liknande sladdar. När jag väl fick igång den funkade det utan problem, förutom att jag inte hade internet. Använder sladd till min router. Inget fel på routern eftersom min andra dator är upkopplad till den. Men hittar ingen router eller något på närverkssidan i kontrollpanelen.

Var snäll hjälp, tack på förhand!

Av FreakNivez

poke? :c