Inlägg

Inlägg som ThunderboltDrgn har skrivit i forumet
Av ThunderboltDrgn

SweCyklers

Det finns samlingstrådar om lite ditten och datten här på Sweclockers men ingen om cykling (vad jag har kunnat hitta).

Tanken med denna tråd är inte bara att ha en tråd där man fråga om köpråd för cyklar, utan även tips och råd om andra cykelrelaterade produkter som hjälmar, lås, extern (löstagbar) belysning, cykelvänliga resmål m.m.

Jag som trådstartare har ingen cykel just nu, men är på jakt efter en ny cykel och tänkte därmed fråga om feedback på några modeller.

Jag är ute efter en cykel att cykla med till jobbet (c:a 2,5 km asfalt), men även lite längre sträckor (runt 1 mil på asfalt) även om det senare blir mindre sällan.

Jag har två huvudalternativ för inköp, dels den lokala cykelhandlaren alldeles och dels via jobbet (Benify/UNICYKEL)
där den senare erbjuder c:a 20 procents rabatt (förmån) på de modellerna de saluför.

Den lokala cykelhandlaren erbjuder Crescent i några olika modeller:

Tarfek 55 respektive 62 cm, 7 växlar med fotbroms, 9495
https://www.crescent.se/cyklar/hybrid/tarfek-7-vxl-9954.html

Kebne 16 växlar 51/56 cm. 9495.
https://www.crescent.se/kebne-16-vxl.html

----

Benify/Unicykel erbjuder av märkena Winther och Centurion från danska HF Christiansen.
De modeller jag kollat på är:

Black Winther 3 för 8100 SEK.
https://winthercyklar.se/herr/city/black-winther-3-pg-577

Samt två olika modeller av Centurion 7 växlat:
Centurion Challenger Herr Nexus 7-vxl, 55cm, 60cm 6.935 SEK
https://centurion.dk/city/herre/challenger---mat-sort-pg-1376

Centurion Invincible Herr Nexus 7-vxl hydr. disc, 55cm, 60cm och 63,5 cm 7.475 SEK
https://centurion.dk/city/herre/invincible---moerkeblaa-pg-13...

Kan någon förklarar vad som skiljer sig åt (särskilt de danska), särskilt de danska verkar vara likadana förutom färgen?

Jag har ingen erfarenhet av cyklar utan fotbroms, men antar att det är vanesak att man inte har fotbroms?
Hur mycket behöver man serva en cykel med 16 växlar jämfört med en med fotbroms? Är det vanligare att kedjan hoppar på en med 16 växlar kontra en med 7 växlar och fotbroms?

Av ThunderboltDrgn
Skrivet av forza78:

Fick hem mitt 3080 tuf oc igår som beställdes 24/11 när komplett erbjöd de som beställt non oc tidigt att få köpa oc till det pris som det var i början. Avbeställde mitt non oc som hade förväntat datum 3:e juni.

Sålde mitt 2080ti när jag i september gjorde beställningen av non oc-kortet så jag har varit utan kort i ett halvår...men den som väntar på nåt gott

Rätt intressant/märkligt ändå att Komplett ligger 2 månader före t.ex. Inet/Webbhallen på den modellen när det kommer till leverans i relation till beställningsdatum.

Av ThunderboltDrgn

Detta har ju varit uppe tidigare, så varför inte göra ett litet Linuxtest? Det behöver inte vara så utförligt, utan det räcker med en snabbkoll på installation, allmänt hur det (kan) se och etc.

Av ThunderboltDrgn

Svenska Timeless Miracle med "Curse Of The Werevolf". https://www.youtube.com/watch?v=usylpq-uZmo

Av ThunderboltDrgn
Skrivet av Ninjaflipp:

Fick information i nyhetsbrevet från min bostadsrättförening att vi preliminärt kommer byta till comhem om några månader.

Min spontana reaktion var NAEEEJ eftersom jag uteslutande har hört dåliga saker om dem genom åren. Någon som har någon input? Har ownit just nu. Antar att comhem är billigare, annars hade de förmodligen inte övervägt att byta.

Funderar nästan på att gå med i styrelsen för detta...

Jag har haft Comhem (via Coax/kabel-tv) i nog 15 år nu och det fungerar bra för det mesta, men såklart långt ifrån prickfritt. Hastighetsmässigt håller de vad de lovar, men är ganska dyra samt snåla med upphastighet.

Av ThunderboltDrgn

EMA:s slutsats är att det inte finns någon koppling mellan vaccinet och ökad risk för blodproppar men att vaccinet möjligen är kopplat till sällsynta fall av trombocytopeni:

Citat:

EMA’s safety committee, PRAC, concluded its preliminary review of a signal of blood clots in people vaccinated with COVID-19 Vaccine AstraZeneca at its extraordinary meeting of 18 March 2021. The Committee confirmed that:

  • the benefits of the vaccine in combating the still widespread threat of COVID-19 (which itself results in clotting problems and may be fatal) continue to outweigh the risk of side effects;

  • he vaccine is not associated with an increase in the overall risk of blood clots (thromboembolic events) in those who receive it;

  • there is no evidence of a problem related to specific batches of the vaccine or to particular manufacturing sites;

  • however, the vaccine may be associated with very rare cases of blood clots associated with thrombocytopenia, i.e. low levels of blood platelets (elements in the blood that help it to clot) with or without bleeding, including rare cases of clots in the vessels draining blood from the brain (CVST)

https://www.ema.europa.eu/en/news/covid-19-vaccine-astrazenec...

Av ThunderboltDrgn
Av ThunderboltDrgn

Ny låt med Blackmore's Night (Ritchie Blackmore och Candice Night).

Av ThunderboltDrgn
Skrivet av snajk:

Nja, de säger att spelen bara kommer att finnas på plattformar där Gamepass finns, alltså i dagsläget PC med Windows, XBox förstås och kanske mobiler. Inte att de bara kommer att säljas via MS plattformar, så det kan fortfarande komma till exempelvis Steam, på Windows. Däremot inte till Playstation eller Nintendo.

Visst, du har rätt i sak men i praktiken är det mer eller mindre samma sak att Sony PS5 och Nintendo inte får de nya spelen (förutom de som Sony redan har kontrakt på).

Av ThunderboltDrgn
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Microsoft har väl egentligen sagt att plattform inte spelar någon roll. Känns som att de kommer ha det på Game pass men OCKSÅ på andra butiker för de som vill ha valmöjligheten. Game Pass brukar ju dock vara bäst value. Men bara tiden kan utse.

De har tvärtom sagt nu att framtida Bethesdaspel blir game pass-exklusiva;

https://www.fz.se/nyhet/285980-framtida-bethesda-spel-blir-ex...
https://www.theverge.com/2021/3/11/22325757/microsoft-xbox-be...

Av ThunderboltDrgn
Av ThunderboltDrgn

Still the same med Slade, en riktigt fin ballad.

Av ThunderboltDrgn
Skrivet av Cenorida:

Inte hänt så mycket sen dess. I fredags (2020-03-05) var jag på plats 76 för den som undrar.

Hur kan du ha plats 76 om DBM-hoffman redan har fått sitt kort?
#18963876

Av ThunderboltDrgn
Skrivet av cyklonen:

Nu missförstår du. Ingen har nånsin ringt i samband med leveransförsök.

Hur vet du det om du inte svarar på okända nummer?

Av ThunderboltDrgn
Skrivet av cyklonen:

Nå, mig hjälper det inte. Jag svarar aldrig på okända eller dolda nummer.

då får du faktiskt skylla dig själv om dina hemleveranser inte fungerar,

Av ThunderboltDrgn
Skrivet av cyklonen:

Postnord har väl inga telefoner? Har aldrig varit med om att nån budfirma, PN inkluderad, ringt vid leveransförsök. Vad jag vet har de inte ens tjänstetelefoner.

Jodå det har de, sedan flera år tillbaka.
https://www.ehandel.se/postnords-oro-08-nummer-staller-till-d...

"Kanske tror en del mottagare att det är ett ”skräpsamtal”, eftersom det chauffören ringer från ett 08-nummer, vid några tillfällen har den kommentaren kommit upp. Det kan vara bra att känna till att det är så. Det kan också vara bra att känna till att det är en av de saker vi jobbar ständigt för att förbättra."

Observera att jag har lagt till namnet Postnord Hemleverans och sparat numret i adressboken
för att jag ska känna igen numret direkt (=särskilja från eventuell spam).

https://i.imgur.com/semVGkg.jpg https://i.imgur.com/itx21D6.jpg

https://www.180.se/nummer/087136818

Av ThunderboltDrgn
Skrivet av cyklonen:

Tja, eftersom man inte kan lita på Postnords utkörningar så är det väl naturligt att man söker sig till de alternativ som faktiskt funkar.

Lite exempel...
Före 2020, så har INGEN hemleverans med Postnord funkat för mig (vid första "leveransförsöket"), under 15 års tid. Samma visa varje gång. "Mottagaren var inte anträffbar" eller vad för dumheter de nu påstår. I samtliga fall har jag varit fullt tillgänglig, med fungerande porttelefon eller olåst port. I flera fall har jag till och med tagit ledigt från jobbet för att vara hemma, för att garanterat kunna ta emot leveransen (i de fall det varit tunga/otympliga paket de år jag inte hade bil). Resultatet har bara blivit att jag (ibland) betalat mer för att få en vara levererad till dörren, för att sen behöva vänta 1-4 dygn extra på att den kommer till ett utlämningsställe där jag själv får hämta den. Vid ett par tillfällen har jag fått en omleverans som funkat efter diskussion med kundtjänst.

Sen 2020, när folk börjat jobba hemma i mycket stor utsträckning, förstår förstås förarna att det gamla tricket med att fejka leveranser inte funkar lika lätt, så då har faktiskt leveranserna börjat funka. I synnerhet när avsändaren valt "Flexchange", där jag själv kan välja ett intervall. Tyvärr väldigt vida intervall (08-15, 15-21 eller nåt sånt), och jag får som mottagare INGEN indikation på när inom intervallet som jag kan förvänta mig att få leveransen.

Nonchalansen slutar inte där. Trots att de som kör ut paket inte ska få gå in med kod, så gör de det ändå, och då går de fram till min ytterdörr och försöker ringa på min ringklocka som jag tagit bort. Det står en tydlig skylt om att den inte fungerar och att man ska använda porttelefonen i stället, men lik förbannat står de och knackar. Knackningar som jag knappt kan höra om jag inte sitter helt tyst eller sitter i hallen intill dörren hela tiden. Efter att ha råkat ut för detta två gånger (där jag av ren tur hörde ytterst svaga knackljud) började jag hänga ut en enorm skylt på dörren där det står att jag inte hör knackningar och att den som ska leverera måste ringa på porttelefonen. Vad tror ni händer? Jo, de försöker knacka ändå. Vid ett tillfälle hörde jag att nån talade högt utanför dörren. Då sprang jag ut och såg PN-killen med mitt paket, på väg ut ur trappuppgången. Jag frågade varför han inte ringde på porttelefonen, och han sa att han inte trodde det var viktigt!!! Han hade alltså sett och läst skylten men ändå struntat i budskapet. Nu är jag inte hörselskadad eller döv, men syftet med att folk ska använda porttelefonen är samma: att jag ska höra tydligt att nån är utanför, för det är så väldigt ljudisolerat och jag är ofta i jobbsamtal via datorn.

Det lustiga är att Best, Budbee, Coop, Mathem, DHL och UPS klarat av detta, men inte Postnord. Tror fan att folk väljer andra tjänster! Mathem är hos mig ungefär var femte dag med varor, och har alltid lyckats ringa på porttelefonen.

Jag vet att Postnords förare har ett för tajt schema, och helst fejkar leveranser för att vinna tid, men det ursäktar inte att det är som det är.

Vi har porttelefon också, men postbudet ringer dock alltid från sin tjänstemobil så att tydligt framgår att det är Postnord hemleverans som ringer.

Av ThunderboltDrgn
Skrivet av Kyraal:

Alltid haft bra upplevelser med DHL/UPS. Beror helt enkelt på var du bor.

Det beror snarare på om man kan vara hemma hela dagar och vänta på att UPS dyker upp om/när de känner för det. Det är dessutom helt omöjligt att få leveranser kvällstid (efter 15-16). Deras kundtjänst är också helt värdelös.

Av ThunderboltDrgn

Detta är väl ingen nyhet? Jag har kunnat följa mina paket "live" via appen sedan flera månader tillbaka.

Av ThunderboltDrgn

fick precis min deklaration, ett par hundralappar blev det. Rätt dåligt faktiskt.