Inlägg

Inlägg som gurraglaa har skrivit i forumet
Av gurraglaa

Tack så mycket för hjälpen, nu tror jag att datorn kommer bli perfekt!

Av gurraglaa

Är detta ett bättre val av moderkort? Det har alla sata/usb/pci-e etc jag tror mig behöva och av vad jag nu läst mig till har jag förstått att chipset Z77 är ett bättre val för att överklocka. Stämmer detta eller bör jag tänka om och kanske spendera några fler kronor?
http://www.inet.se/produkt/1902374/msi-z77a-g43-atx

Jag skall förstås också köpa en ny CPU-fläkt när jag bestämmer mig för att klocka, några förslag på prisvärda och bra presterade alternativ?
http://www.inet.se/produkt/5322073/cooler-master-tx3-evo

Av gurraglaa
Skrivet av Jekean:

Tja, du kan lätt få upp processorn 30% bara på standardfläkten, men det hänger ju mest på hur mycket cpun kommer begränsa dig i ditt användande - hur mycket det faktiskt kommer snabba upp det hela

Dina val är ju: lite billigare men ingen överklock potential (om du väljer icke-K cpun och samma moderkort)
Eller: aningen dyrare (500-1000:- ) för relativt stor klock-potential om/när du känner för att ge dig på det. Och skaffar du ett bättre moderkort så kan jag garantera dig, med den potential som då finns, att du inte kommer behöva uppgradera/byta ut någonting (CPU/moderkort) någonsin för att de brister i prestanda... Förutsatt att de håller för evigt vilket de klart inte gör men du har en bra bas setup i ett par år i varje fall

Jag hade valt de dyrare valet helt klart, men de är ju upp till dig, dina behov och intressen

Vad du säger låter vettigt, kan du ge mig ett tips på ett alternativt moderkort och om nödvändigt en CPU-fläkt?
Tack så mycket för att du tar dig tiden att hjälpa till, det uppskattas

Av gurraglaa
Skrivet av Jekean:

Eftersom du valt den upplåsta K versionen av processorn så hade det varit ett bättre val med ett moderkort som klarar av överklockning (de första över 1000). Annars ser det bra ut.

Tack det visste jag inte! Hur mycket tjänar jag i prestanda på att byta moderkort och överklocka? Jag är inte så insatt och hur mycket förlorar jag på att gå ner till den låsta versionen av processorn? Jag använder inte datorn stenhårt, men har inget emot bra prestanda.

Av gurraglaa

Första datorbygget, råd uppskattas

Har bestämt mig för att bygga en dator nu efter helgerna. Jag har liten eller ingen erfarenhet av hårdvara och undrar om någon trevlig skäl kan hjälpa mig lite.
Budgeten ligger på ca 6000:-. Optisk enhet, multikortläsare och HDD har jag tänkt återanvända från min tidigare dator (HP).

Datorn skall användas till lite allt möjligt. Spel, CAD, musikredigering, slösurf mm. Jag har tittat runt på komplett, inwarehouse och inet och lärt mig lite av vad jag behöver veta. Vad jag undrar är om detta är bra val av delar?: http://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=117426...

Tack på förhand!