Inlägg

Inlägg som FRD har skrivit i forumet
Av FRD

Nya datordelar, bootar ej

Tja! Fick idag hem lite nya datordelar: GA-Z97p-D3 moderkort, i5-4690k och 16gb ram. Kopplade ihop allt tillsammans med mitt gamla gtx 780 och 600W CX corsair PSU. Mot all förmodan så bootar inte datorn, alla fläktar går igång men får ingen bild på skärmarna och musen + tangentbordet bara blinkar, PSUn ger iväg ett tuggande ljud varje sekund, som att den står och klickar. Kan det vara så att nätagget gått sönder och behöver utbytas? Vill inte köpa något nytt tills jag vet till 100% vad det är.

Notera att samma PSU fungerade tidigare idag med mina dåvarande datordelar.

Av FRD

Nytt grafikkort samt processor

Tjena!

Har fått in lite pengar så hade tänkt att köpa nya dator delar.

Har en budget runt 4k, så ett par hundralappar mer eller mindre spelar inte så stor roll.

Mina nuvarande delar:
Geforce GTX 660ti
intel i7-3770 3.4GHz
MB: MSI B75MA-P45
600- eller 650W PSU, inte riktigt säker, nåt av de två.

Kollat runt lite på uppgraderingar och kommit fram till att ett Geforce 770 + i5-4670k skulle vara det bästa. Men har inte så stor koll, så ni med lite mer erfarenhet än jag kanske kan komma med förbättringar och era åsikter om de två komponenterna.

Nån komponent jag borde byta ut eller ser det bra ut?

Av FRD
Skrivet av Minsc S2:

70 grader är inte för varmt för Kepler, de tåler 80 utan problem, och det är inte förrän närmare 90 som man borde börja felsöka/förbättra kylningen.

En throttling på 13MHz märks inte.
Mina GTX 670 går f.n i 1245 MHz. 13/1245 = 0.01 = 1% = ~1 fps mindre = http://nooooooooooooooo.com/

Du behöver nog inte göra något åt luftflödet i ditt chassi, men om du känner att det kliar i fingrarna så hade jag prioriterat en ny fläkt framtill på chassit.
Valfri 120/140mm fläkt (140 är det antagligen som gäller) som inte låter som en dammsugare funkar nog.

Hört att vissa har fläktar som insug/exhaust, vad ska jag ha om jag ska ha det i fram på chassit som ska kyla fläkten? Och hur gör man för att ändra så det blir insug/exhaust?

Tack för alla svar!

Av FRD
Skrivet av broderbluff:

CPU temp är OK, men 70grader för grafikkortet är lite varmt, vid 70grader så klockar kepler arkitekturen ner sig 13mhz för att inte bli varmare, vilket är inte hela världen. Fast lite tråkigt att bli av lite GPU prestanda

Ligger ju ändå på stabila 120fps så det ska väl inte vara något större problem eller bör jag oroa mig och kanske köpa 1-2 nya fläktar för att kyla ner hela chassit? Har 3 oanvända fläktstället i chassit, 2 på ovansidan och en i fram, bör jag göra det? Isånafall, vilka fläktar bör jag köpa som kommer ge max prestanda?

Av FRD
Skrivet av DevilsDad:

Både din CPU och GPU tål över 90 grader. Detta är dock inte att rekomendera, men går de inte över 80 så behöver du inte oroa dig.

Körde 2-3 games på Black Ops 2 nu och det högsta grafikkortet kom upp i var 70 grader, och processorn stannade nere på 55-57, är dessa temps bra?

Av FRD
Skrivet av Victor555:

Dessa temperaturer är mycket bra! går knappt att få bättre man behöver bara oroa sig om man kommer upp i temperaturer runt 70-80 grader

70-80 grader på vad? CPUn eller GPUn? Eller på båda?

Av FRD
Skrivet av filipcombat:

Vad har du för temperaturer nu? I idle samt load.

EDIT:Ja, dessa temperaturer är bra! Du behöver inte oroa dig

I idle har jag runt 25-35 på CPUn och 30 grader på GPUn.

Är mina temperaturer lugna? Kan tillägga att jag har stock kylare till processorn.

Av FRD

i7 3770 (Non-K Modell) Temperaturer.

Tja, har nyss fått ny dator och tänkte på temperaturer, vid vilka temperaturer ska man börja oroa sig på processorn, och vid vilka temperaturer ska man börja oroa sig på grafikkortet?

CPU: i7 3770 (Non-K) @ 3.5Ghz
GPU: Gainward GTX Geforce 660 ti 2GB

Edit: Kan tillägga att mina temperaturer när jag spelar spel såsom WoW och BO2 ser ut såhär:
CPU 35-50 grader på alla kärnor.
GPU: 45-60 grader, aldrig gått högre än 65 under load.

Är dessa temperaturer bra?

Av FRD

Bör jag oroa mig över mina temperaturer?

Som topic, bör jag oroa mig?

När jag spelar wow på high inställningar så ligger mitt grafikkort på 45-60 grader och CPUn ligger på runt 35-50 grader på alla kärnor, är dessa temperaturer normala?

CPU: i7 3770 @ 3.5Ghz (EJ K-VERSION)
GPU: Gainward GTX Geforce 660 ti

Kan tillägga att jag har stock kylaren till CPUn.

Av FRD
Skrivet av SweLingonBerry:

Ja det ska inte vara några problem

Skönt att höra, beställer den kylaren så fort pengarna rullar in i plånboken igen, tack för alla svar, nu kan jag sova lugnt! Creds till Sweclockers!

Av FRD
Skrivet av SweLingonBerry:

Varken det modekort eller den processor du köpt har stöd för överklockning så att lägga 1000 spänn på en kylare är extrem overkill. Fortsätt du med stockkylaren alternativt satsa på en hyper om du vill få ned ljudvolymen en smula i load.

Okej, ska ändå inte överklocka så det är nog inga problem, köper nog en hyper för att få ner ljudvolymen som du sa, får den plats i chassit förresten?

Chassi = Corsair Carbide 300R Midi Tower OEM

Av FRD
Skrivet av mini-z1994:

wow kommer du nog inte kunna maxa (kommer vara fps drops ner mot 20 till 35 fps i stora städer med mkt folk i nyare områden med allt maxat skulle jag tro)
finns nog ingen som kan göra det i 1080p med konstant 60 fps med verkligen alla inställningar på max heh.
de andra borde gå utan problem men fortfarande lite drops ner mot 50 fps eller lägre beroende på hur mkt vram det tar utav grafikkortet samt hur optimerat spelet är...
fanns många som hade problem med black ops 2 med fps trots värstingriggar med rejäla gpuer då spelet fortfarande är ganska nytt
finns nog fortfarande lite buggar och dåliga optimeringar här och där skulle jag tro du får fortfarande en bra dator så länge du vet hur du tar hand om den så den håller prestandan heh ^^

Ta hand om den så den håller prestandan? Vad menar du?

Av FRD
Skrivet av didde31:

Om du inte tänker överklocka så funkar stock kylaren perfa.

Nog ingenting jag har tänkt att göra på ett tag, men kan nog tänka mig köpa en ny kylare när som bara för att vara säker

Av FRD
Skrivet av Alle22:

jag rekomenderar minst cooler master 212 hyper+, budget?

Oj, budget på en kylare, det har jag ingen aning om, nyss handlat upp alla mina julpengar. Men kan väl tänka mig att lägga ut 1k ungefär.

Av FRD
Skrivet av SHOOTZ:

Ja det kommer den att kunna göra, det är lugnt. Men du kanske skulle vilja införskaffa bättre kylning senare.

Vad rekommenderar du för kylning till denna processor?

Av FRD

Nyss beställt dator, behöver hjälp!

Tja! Beställde nyss en dator med delar som jag skrapat ihop (Corsair CX 600W PSU, Intel® Core i7-3770 Processor, MSI B75MA-P45, Socket-1155, Kingston ValueR. DDR3 1333MHz 8GB, CL9, Gainward GeForce GTX 660Ti 2GB PhysX, Samsung SSD 830 Series 128GB 2.5" OEM, Seagate Barracuda® 500GB.)
och undrar om denna kommer kunna maxa spel såsom WoW, Black Ops 2 medan processorn ligger på en bra temperatur med original kylaren, är det möjligt att denna dator kommer att göra det?

MVH. Orolig kille!!