Inlägg

Inlägg som pownobb har skrivit i forumet
Av pownobb

Tack så mycket för svar. Ska kolla lite mer på detta. Mycket uppskattat

Av pownobb

Behöver råd från kloka forummedlemmar på det nya bygget :)

Hej alla sweclockers. Ska bygga ett nytt system mycket snart och har ihop ett system för gaming,live streaming till twitch (bf4 på low, wow, tf2 m.m) och film. Men jag skulle uppskatta åsikter och förslag. Tack så mycket i förväg

http://www.inet.se/kundvagn/visa/4452648/2014-01-07

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-4452648-00.png

(skaffar hdd senare och tangentbord och mus är tillfälliga)

Av pownobb
Skrivet av Ottoguy:

Om den ska klara de flesta spelen så borde du nog lägga ner lite mer på grafikkortet.

Ok kanske inte de flesta spel. BF4 kommer la vara det mest krävande och då kommer jag nog max spela på medium settings. Jag tror att ett gtx 660 klarar det men jag kan ha helt fel

Tack för svar btw

Av pownobb

Tjenare Kaiton. Du sa inte om du behövde os, tangentbord/mus eller skärm. Men om du inte behöver det så tror jag att detta skulle fungera bra för dig. http://www.inet.se/kundvagn/visa/4403215/2013-12-26
Din budget är väldigt liten så man får stort sett ta de billigaste komponenterna. Jag tog en i3 för jag tror att du tjänar på det i wow emot en amd i samma prisklass. Du kanske skulle vilja ha mer ram för wow men jag är inte helt säker på att det kommer hjälpa dig så mycket. När det kommer till grafikkort så bordet detta fungera bra. Ett alternativ är r7 260x vilket borde ge dig ungefär samma prestanda till samma pris.

Ta mitt förslag med en nypa salt för jag är inte alls lika bra på det här som många andra i forumet är

Av pownobb

Budget M-itx bygge för ca 8k :P

Hallå där mina goa vänner på sweclockers. Det är dags att köpa en ny dator. Och jag kommer alltid hit för att höra era kloka råd och åsikter.
Min plan är att bygga en liten media/gaming pc som kan klara de flesta spel (ultra settings is overrated). I bygget ska det sitta en amd processor med ett Nvidea kort (för jag redan har intel/amd) och det ska finnas möjligheter för uppgradering i framtiden.

Jag har ca 8000 riksdaler att spendera på dessa "legobitar för vuxna" och detta är vad jag har kommit fram till
http://www.inet.se/kundvagn/visa/4298321/roligagrejer
+ http://www.komplett.se/msi-geforce-gtx-660-gaming-2gb-physx/7...
+ http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/188028-benq_gw2760_27...

Förklaring: Ingen extra processorkylare för budget (och tysthet is overrated). Billigt keyboard/mouse för budget. SKärm ska vara 27"

Vad tycker ni? Borde jag ändra något? Uppskattar alla förslag och åsikter
Tack i förväg.

Av pownobb

Synd att man inte kan komma. Får satsa på nästa år istället

Av pownobb

http://i.imgur.com/fOcJy1F.jpg

Min lilla hörna efter en dags fixande med datorn. Dax att spela lite. Keepin it retro med sterion. (BTW har roligt nog funderat länge på att göra ett bygge med node 304, dock har jag inte råd

Av pownobb

Det löste sig. Jag tog ur cmos batteriet och kopplade in det igen. Verkar som att det gjorde susen.
Men jag ska nog ändå skaffa ett nytt batteri för säkerhets skull.

Av pownobb
Skrivet av mini-z1994:

låter som strömsparinställningarna för hårddiskarna (min burk hängde sig om den lät min ssd gå ner i viloläge) dock funkar strömsparläge fint nu efter det.

Tack för tipset ska kolla närmare på detta.

Av pownobb

Datorn hänger sig i strömsparläge och vill inte stänga av sig.

Hej sweclockers.
Jag byggde en ny maskin för ca 8 månader sen och den har fungerat finfint tills nu. För någon vecka sen började den göra massa slumpmässiga omstarter. Det kunde hända när som hälst, i spel, surfing eller plain idle. Väldigt irriterande. Inte nog med det så ibland tappade skärmen kontakten till datorn. Skärmen blev helt svart och jag kunde inte göra någonting (detta hände dock väldigt sällan). Min andra skärm (som är kopplad till moderkortet) visade fortfarande bild och jag kunde fortfarande få ljud. Vi trodde att det var grafikkortet så jag tog ut det och körde på den integrerade grafiken ett tag. Datorn slutade starta om sig så jag lät den vara på under natten. Då hängde sig datorn och jag behövde hålla in on knappen tills den stängde av sig. Så jag blåste rent min maskin plus grafikkortet och satte in det igen. Jag installerade också om windows 7, uppdaterade bios och testade ramet. Då slutade den starta om sig men istället fastnade den i strömsparläge. Den fastnar där och jag behöver hålla inne on knappen för att stänga av den och sedan sätta på den. När jag sätter på den är allt kvar som om den bara vaknat upp ur strömspaläget. Jag har kollat temperaturerna men allt ser stabilt ut. Nu vill den heller inte stänga av sig. När jag stänger av den via windows så loggar den ut som vanligt och sen blir skärmarna svarta men datorn är fortfarande igång. Fläktarna kör och LEDn på främre fläkten lyser fortfarande. Även här får jag göra en hårdvarunedstägning. Jag gissade att CMOS batteriet kanske hade laddats ur i förtid så jag kopplade bort internet klockan och lät den stå avstängd i ca 20h. Klockan visar fortfarande rätt tid och datum och jag börja få ont om alternativ. Jag misstänker nu att det är moderkortet eller nätagget. Vad tror ni? Jag skulle verkligen uppskatta lite hjälp och förslag på vad jag kan göra. Help me sweclockers, you're my only hope!
Tack i förväg!

System:
cpu:i7 3770k
moderkort: ASrock Z77 Pro3
gpu: gigabyte HD radeon 7950
SSD (system hårddisk): samsung ssd basic 840 series 120GB
hårddisk: WD caviar blue 1TB
psu: Fractal Design integra R2 650W 80+ Bronze
ram: 2x4GB corsair Vengaence LP CL9 1600Mhz
cpy kylare: Cooler master hyper 212 evo
nätverkskort: Asus PCE-N53 Dualband N600
os: windows 7

Av pownobb

Tack för alla tips. Väldigt användbart ;P

Av pownobb

Råd för en nybörjare vid köp av ny gaming burk!

Hej. Har under ganska lång tid funderat på att köpa en ny dator och känner att nu är det time for action.

Har kollat runt lite på inet och fått ihop detta http://www.inet.se/kundvagn/visa/2836011/2013-01-12 . Men blivit lite osäker då jag har tillgång till 20% rabatt på dell, vilket betyder att jug skulle kunna köpa denna ( med rabatten som dessa dagar) http://configure.euro.dell.com/dellstore/config.aspx?oc=d00an... för ca 5500 kr.
Har också funderat lite på en lap top men eftersom min budget inte är så hög (och jag har en gammal som fungerar) så vill jag få ut så mycket kraft som möjligt för slantarna.

Spelen blir nog för det mesta lol, wow och tf2 så inte de tyngsta spelen. Planerar också på att börja med lite videoredigering ( men inga monster program). Vill nog också ha möjligheten att uppgradera vid ett senare läge som t ex köpa mer ram eller ett till grafikkort. Det är varför jag är lite skeptisk till alienware då jag inte vet om jag kan uppgradera. Min budget ligger på 5000-6500 helst inte mer.

Skulle vara sjukt bra om någon kunde hjälpa till och kanske ge lite råd.

Tack.