Inlägg

Inlägg som Z0lid1ce har skrivit i forumet
Av Z0lid1ce
Skrivet av jerqer:

Har du läst igenom manualen till kortet? där ska det finnas felkodsbeskrivning har jag för mej. googlade lite och en del säger att bios versionen inte stöder processorn när man resetar den. här är felkoder för ami bios..

1 short DRAM refresh failure
2 short Parity circuit failure
3 short Base 64K RAM failure
4 short System timer failure
5 short Process failure
6 short Keyboard controller Gate A20 error
7 short Virtual mode exception error
8 short Display memory Read/Write test failure
9 short ROM BIOS checksum failure
10 short CMOS shutdown Read/Write error
11 short Cache Memory error
1 long, 3 short Conventional/Extended memory failure
1 long, 8 short Display/Retrace test failed

Hej!
Tack för svar!
Jag får 5 short beeps alltså process failure men ändå så funkar datorn 100% som den ska?
Körde prime95 i 50min precis och den klarade alla tester utan att komma över 62c.
MVH

Av Z0lid1ce

Ingen som vet?!??!

Av Z0lid1ce

Processor Problem!

Hej!
Jag har stött på ett problem som verkar extremt märkligt enligt mig. Jag köpte hem en Cooler Master Hyper 212 EVO igår och tänkte byta CPU kylare.
Jag börjar med att skruva loss allt och tvätta rent processorn med med 90% isopropyl alcohol. Men jag såg att det var lite svårt att komma åt så jag lyfte extremt försiktigt ut CPUn (Jag bar ett ESD-armband) jag nuddar inte pinns:en utan bara tar lite med en topps på ovansidan av processorn sedan sätter jag försiktigt tillbaka den och lägger ut en lagom mängd kylpasta. Sätter på kylaren och spänner fast den i moderbordet och sen kopplar jag in fläkten och alla andra komponenter. När jag senare startar datorn så lyser/blinkar en röd lampa på moderkortet och den piper 5 gånger. När den senare startar så står det att den hittat en ny processor och att den måste installeras. Jag öppnade datorn igen och tog ut kylaren och kollade så att allt stod rätt till, och det verkade som att allt stämde så satte jag dit den igen. Samma problem kvarstod!

Jag blir rätt rädd att jag pajjat processorn så jag börjar googla, kommer då fram till någon som säger att på Asus Mobo:s så måste man göra en viss procedur för att få processorn att funka igen efter att man flyttat den/tagit ut den. Denna procedur löd:
1. Resetta bios till default
2. Stäng av datorn och dra ut kontakten
3. Vänta minst 2 min och sen håll inne datorns "Reset" Knapp i 10 sec
4. Koppla in datorn, starta den och resetta bios till default igen
5. Starta om datorn

Märkligt nog så fungerade detta då jag var lite skeptisk. Allting stämmer kollade CPU-z, CoreTemp kollade så att allt stämde och allt funkade bra. Den kände av min cpu, namnet på den, Klockningen, allt. Samma sak med RAM minnena den såg mina 16gb och klockningen osv.
CPU Temperaturen låg på 30-35 idle och 56-60 när jag testade Prime95.
NU kommer vi till problemet jag har kvar idag. Nämligen att varje gång jag startar datorn så piper den 5 gånger även om den enligt mig fungerar som vanligt! Vad kan felet vara?

Jag är tacksam för snabbt svar, och förlåt för att det blev en hel del text

MVH

Av Z0lid1ce

Inte för att besvara din fråga, men jag kan bara säga att du kommer bli extremt nöjd med de lurarna!

Av Z0lid1ce
Skrivet av ggustavsson:

Troligaste är att moderkortets bios behöver uppdateras.

Hur uppdaterar jag dessa då?

Av Z0lid1ce

Hjälp med kompisens dator!

Hej allihopa!
Min kompis har precis köpt ett asus radeon 280x men när han kopplar in det och startar datorn så står det bara no signal. Sen om han testar stänga v datorn så stängs datorn direkt vid knapptryckningen liksom, om ni förstår vad jag menar
Vad kan vara fel?

Han har denna datorn:
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c02921422...

Fast han har bytat till ett 600watts nätagg.

MVH

Av Z0lid1ce
Skrivet av Kent:

Man kan väl komma åt det interna nätverkskort om man plockar bort bakstycket? Isf. hade jag köpt ett annat intern kort, skönt att slippa usb.

Vet du hur jag kan ta reda på vilka nätverkskort som är kompatibla med denna datorn?

Av Z0lid1ce
Skrivet av Tanis:

OK förstår. Eftersom garantin är slut så hade jag bytt ut det interna mot ett nytt. Oftast väldigt enkelt att byta - se tex http://www.youtube.com/watch?v=jrPl9Fr4HhM

Vad du skall byta till? http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=399#rparams=l=s16754039... Kommer säkert flera tips på ersättningskort i tråden.

Hur vet jag vilket som passar i min hp, då?
Mvh.

Av Z0lid1ce
Skrivet av Tanis:

Det inbyggda nätverkskortet i en laptop är 9 ggr av 10 bättre än en USB-motsvarighet. Är det inbyggda sönder? (garanti?)

Nej, det inbyggda heter Intel centrino n 2230 och är har ett känt problem nämligen att nätverks connectionen droppar, den kan alltså ligga på 4/5 i 5min sen droppa ner till 1/5 i 10min eller i värsta fall så förlorar jag kopplingen helt, därför vill jag skaffa ett sådant,eller kan jag köpa nytt netvärkskort till den laptopen? Garantin är nämligen slut

Av Z0lid1ce

externt nätverkskort?

Hej!
Jag har en hp envy dv7, allting i denna datorn är väldigt bra förutom nätverkskortet, så jag tänkte skaffa en sån usb trådlöst adapter(vad det nu heter), så jag tänkte fråga, vilken är den bästa sådana här usb nätverks adapter under 400kr?
Mvh

Av Z0lid1ce
Skrivet av Kvist1:

Att göra något exakt likadant är väl ändå att kopiera det med? Även om du inte tar den direkt av dem så kopierar du ju i själva verket ändå....
Men nu kanske titanloggan är tillåten det vet jag inte

Ja det har du ju rätt i

Av Z0lid1ce
Skrivet av Arazand:

Nej, använde ett stock photoshop pattern du kan få här ifrån: http://www.deviantart.com/art/Carbon-Fibre-Photoshop-Pattern-...

Men man kan göra det mönstret så här:
1. Gör en photoshop fil som är 20x20 pixlar.
2. Skapa nytt lager och markera en fyrkant som är 10x10 pixlar.
3. Välj "Gradient verktyget" och välj en mörk grå och en ljus grå, gör en övergång ifrån ljus i top till mörk i botten i din markering.
4. Avmarkera och kopiera lagret och sätt det i motsatt hörn.
5. Repetera 2 till 4 fast med en mörkare nyans.
6. Nu är det repeterande mönstret klart, jag la till ett lager med lite "glans" för att få lite mer djup.
7. Gör till ett mönster.
8. Använd fill eller style och klistra in ditt mönster!

Här är en steg för steg hur man gör med bilder.
http://imgur.com/eUr6hDj,Tzwb2PH,RkkGBEH,GQRarxc,9vckNnT,6E19...

Jag är bara lat och varför göra mönstret själv när det oftast finns färdiga mönster att tillgå under DeviantArts "Stock and resources" kategori.
Men ska folk vara nitpicky så fick ajg visa hur lätt det egentligen är att göra det själv.

Enjoy!

Ja okej!
Snyggt gjort iaf, tyckte om din design!

Av Z0lid1ce

Här kommer mitt första bidrag

http://i.imgur.com/pOQUzkV.jpg

Må bäste man vinna!
PS: Titanfall loggan är självgjord och alltså inte kopierad

Av Z0lid1ce
Skrivet av Arazand:

Här kommer mitt bidrag.

http://i.imgur.com/OYZnInV.jpg

Följ länken för att se några steg för steg bilder av mitt spånande. Hoppas det fungerar som inspiration till er andra också.
http://imgur.com/wz3mnom,xNdwT1u,zI6olTR,kdkuqou,5mwEdRa,dxUW...

Lycka till allesammans.

snabb fråga dude, gjorde du carbon fiber texturen själv?

Av Z0lid1ce

Tackar så väldigt för alla kommande/nuvarande svar

Av Z0lid1ce
Skrivet av vklmn:

Att tugga i sig en stanford kurs när man är helt nybörjare är klart överdrivet.

Kolla videos på youtube etc, klart bättre sätt än att tugga i sig en tegelsten till bok även om du förr eller senare kommer behöva göra det också. Men det är klart varierande kvalité på de videorna och olika nivåer förstås.

När man är nybörjare ska man fokusera på att förstå hur saker är uppbyggt och fungerar, tyvärr ligger fokus allt som oftast på att lära sig koda i specifikt spårk och många blir då förvirrade och undrar saker som "varför ska det vara en parantes där, varför måsvinge där ?"

Det viktigaste är att förstå att kod har en mening, det är funktionaliteten som är viktig och koden är (tro det eller ej) till för människor att strukturera upp och modellera det du vill ska hända i ditt program.

Du ska alltså lära dig förstå vad en funktion är, varför man skickar in parametrar, varför man returnerar ett värde, vad är meningen med en loop och vad används det till, vad är rekursion, vad är ett objekt och vad är fördelarna med att modellera saker med objekt. Vad abstraktion är på olika nivåer, varför man delar upp ett program i projekt, klasser (objekt), metoder ..etc

Språket är alltså bara sättet du uttrycker dig på, det är koncepten inom datavetenskap som är viktigast, ungefär som man kan uttrycka samma sak på jordens 200 olika språk så gäller det också inom programmering. Så lär dig på ett sätt som gör att du inte är bunden till ett specifikt språk.

Hur lär jag mig det på ett sätt så att jag inte är bunden då?

Av Z0lid1ce
Skrivet av Mackan32:

http://www.codecademy.com/learn Är ett bra första steg för att lära sig, kolla även Khan academy. Jag rekommenderar även att du laddar ner eclipse och glöm inte att lägga till Java till din path om du kör windows.

Ja, jag har fixat java och eclipse, ska kolla sidorna, Tack så mycket!

Av Z0lid1ce

Lära sig programmering!

Hej!
Jag skulle vilja lära mig programmera Java, jag har ingen tidigare erfarenhet av programmering. Frågan är, hur kan jag lättast börja lära mig programmering?
MVH

Av Z0lid1ce
Skrivet av Tom_Bombadill:

Har haft Sennheiser C300-II innan och varit relativt nöjd, de sitter ganska bra osv. men nu har de gått sönder så tänkte skaffa nya hörlurar och hoppa upp ett steg i prisklass. Lyssnar mestadels på hiphop och rock(Beatles, The Doors, Led Zeppelin osv)

Har haft ögonen lite grann på Beyerdynamic DX-160 ie och även på Klipsch S4i2

Tack för hjälp.

Hade samma fråga för ungefär en vecka sedan, skaffade Shure Se215, helt perfekta för gym/bussresor eller överallt. Isolerar bra och har bra bas. Skulle rekommendera dessa

Av Z0lid1ce

Hörlurstips till bussen!

Hej alla Sweclockare!
Jag färdas med buss ganska mycket varje dag, ungefär 1-1,5 timme, och jag behöver ett par bra hörlurar för att göra dessa resor lite bättre.
Jag skulle uppskatta om de isolerade ljud och tog bort buss ljuden och självklart ska de ha bra ljud, jag har en budget på ungefär 1000kr- absolut MAX 1300kr.

Om jag skulle beskriva ljudbilden skulle jag vilja ha ganska bra mycket bas, fast fortfarande bra highs och mids. kommer lyssna på rock, dubstep, techno, R&B och lite sånt.

Dessa har jag hittat hittills:
http://www.amazon.com/Edition-Dynamic-Isolation-Earphones-Ear...

http://www.amazon.com/SOUL-Ludacris-SL300WB-Discontinued-Manu...

Hade uppskattat tips
MVH