Inlägg

Inlägg som Z0lid1ce har skrivit i forumet
Av Z0lid1ce

Vilken av dessa är bäst?
AKG K451
Noontec zoro HD
Sol Republic Track
Fanny Wang 1000
MVH

Av Z0lid1ce
Skrivet av dksomese:

Har redan ett par ath M50's och de är riktigt najs
Dock så är de lite stora, så jag använder de mest för redigering av video/musik
Det jag nu letar efter är lite mindre on ear hörlurar till typ bussresor eller "on the go"

Av Z0lid1ce
Skrivet av Marcuswb:

Jag tror TS menade hörlurar, och inte ett gaming-headset. Men jag kan ju i för sig ha fel. Dock så tror jag mer på hörlurar då TS sa att han hade/har ett par in-ear, och det brukar inte vara allt för populärt när man spelar.

Du har helt rätt, inte gaming hörlurar utan för musik

Av Z0lid1ce

Köptips på hörluar under 800kr!

Hej!
Jag har tröttnat på mina in-ear hörlurar som kostade runt 300kr, de sitter inte alls skönt. Så jag tänkte köpa nya fast denna gången on-ear.
Så jag undrar vilka är de bästa on-ear hörlurarna runt 800kr? jag priorieterar ljudkvalité över design!
mvh

Av Z0lid1ce

Vattenkylning hjälp!

Hej!
Vilken är den bästa pre-filled vattenkylningen för intel 1155 socket, för runt 400-600kr?
MVH

Av Z0lid1ce
Skrivet av matte56:

Verkar ju vara stockkylaren som redan har kylpasta på och ni vill att han ska lägga på ännu mer?

Självklart ska han ju ta bort den galma kylpastan först, precis som han nämnde ovan använd isopropanolalkohol (eller vad det nu hette)

Av Z0lid1ce

Bara avmontera kylaren, tryck ut lite kyl pasta och montera det igen
inte så att ni kan förlora något på att testa precis.

Av Z0lid1ce
Skrivet av Oneone:

Tjena, nej i windows 8 behöver du inte det . Det du kan göra är att flytta swapfilen och stänga av hybernation!

okej tack för snabbt svar

Av Z0lid1ce
Skrivet av Oneone:

Något som jag tänker på direkt nu är ju partition alligment som blir helt fel när du klonar en HDD till SSD. Då kommer man direkt att tappa performance. Kan kolla vidare sen är inte hemma

Hej igen!
Är det något jag ska tänka på att göra eller funktioner jag ska stänga av för att min SSD ska vara så snabb som möjligt? Det e ju första gången jag kör SSD
Eller mer kanske, hur får jag min SSD att prestera så bra den kan?
MVH

Av Z0lid1ce
Skrivet av Oneone:

absolut, du kan spara dem! kopiera dem tillfälligt till din ssd medans du formaterar din HDD , sen pekar du ut dem i steam, origin osv. Inga problem gjort det själv förut

Okej, detta är sista frågan. Jag tänkte använda studentrabatt och köpa Windows 8.1, frågan är bara hur gör jag Windows installationen om jag har Windows 8.1 som ISO fil på datorn?

Av Z0lid1ce
Skrivet av Oneone:

absolut, du kan spara dem! kopiera dem tillfälligt till din ssd medans du formaterar din HDD , sen pekar du ut dem i steam, origin osv. Inga problem gjort det själv förut

Åh, fy vad najs! jag kan föra över de på en extern hdd också va? Jag har en 2tb wd passport ultra, för det behöver väl inte vara på ssd:n?

Av Z0lid1ce
Skrivet av Oneone:

ja , men generellt om man vill undvika andra problem också som kan uppstå, kan vara skönt för personer som inte har så mycket felsökningsegenskaper så att säga, alltid skönt med en ny installationen också

Sista frågan nu, jag har laddat ner ganska många spel och jag har inte den snabbase internethastigeten, måste jag redownloada alla eller kan man typ kopiera/backuppa installations filerna, det e typ spel från steam, origin och uplay?

Av Z0lid1ce
Skrivet av Oneone:

Bland annat! Windows 7 känner inte av med automatik om du byter ifrån HDD till SSD tex. Du måste köra Windows Performance Index tex för att den ska fatta.

Så slutgiltigen vad tycker ni att jag ska göra?

Av Z0lid1ce
Skrivet av Oneone:

Du måste installera om dem eftersom du instllerar ett nytt OS.

Men bör man köper en samsung 840 evo så får man med något program som ska hjälpa en flytta os till ssd:en om jag gör så måste jag fortfarande ominstallera alla program?

Av Z0lid1ce
Skrivet av accel1:

när du startar installationen för windows 8 så får du välja vart du ska intallera win och om du vill skapa partition (dela upp HD) samt om du vill formatera. Där väljer du SSD och installerar.

sen förstår jag vad du menar att du har windows på den andra HD också , det kan du ifs ha kvar som backup OS om din SSD skulle paja. men annars kan du bara ta bort filerna manuellt om du inte vill formatera den.

Men hur blir det då med alla program? Kan jag förtfarande köra de eller måste jag ominstallera de?

Av Z0lid1ce

Windows 8.1 på SSD?

Hej!
Jag har nyligen köpt in en Samsung 840 EVO 120gb SSD, och jag skulle vilja installera windows 8.1 på den. Men idag så kör jag redan Windows 7 som då är installerad på en vanlig 1 TB HDD. Min fråga är då, hur installerar jag windows 8 på SSD:n på enklaste sätt? och måste jag wipe:a hela HDD:n då eller? Och hur får jag bort Windows 7 från den gamla HDD:n?
MVH

Av Z0lid1ce
Skrivet av oyegie:

Ska du köra med optiskt så se till att ditt ljudsystem har den anslutningen,sen är det ju ganska onödigt att köpa ett dyrt ljudkort om du koppla på det viset för det gör ingen nytta ändå.
Nej ljudkvaliten ökar inte,har du redan fuckat upp ljudet analog så blir det inte bättre för att du omvadlar det till en optiskt(digital) signal,vill du ha bättre ljudkvalite köp bättre högtalare om du inte har några vettiga,fixa med akustik och placering och sen kan du lägga pengar på ett ljudkort.

Men det är det, jag lyssnar oftast med mina hörlurar Audio Technica ATH-M50 coh tycker att ljudet är lite sådär, är det inte värt med nytt ljud då heller?

Av Z0lid1ce

Byter upp eller byter ner?

Hej!
Idag kör jag på mitt integrerade ljudkort (moderkortets namn ser ni där nere) jag har alltid varit väldigt musikintresserad och tänkte att nu till jul kanske det är dags att uppgradera lite. Jag hade kunnat tänka mig lägga runt 400-500kr på ett ljudkort som är bättre än mitt integrerade idag. Vilket tycker ni att jag ska skaffa?

Och sen en annan fråga, jag kör idag 3 stycken 3,5 kontakter in i mitt modekort för att mitt 5.1 system ska funka bra. Kan man köra optisk anslutning för 5.1system och isåfall hur? Kan jag köpa en konverter från de tre 3,5 till optisk anslutning eller ska man såfall köpa nya högtalare med optiskt anslutning, men om jag köper en konverter ökar detta ljudkvaliten då?

MVH

Av Z0lid1ce
Skrivet av mecke96:

Det beror på vad du har för andra delar i dator, typ grafikkort osv. Men Jag tror nog att du klarar dig med ett 600w nätagg och överklockad prolle

EDIT: såg i din sign nu vad du har för nått. Det borde inte va några problem

Okej! Tack!

Av Z0lid1ce

Klarar mitt nätagg OC?

Hej!
jag hade tänkt köpa en 3570k och överklocka den ganska bra ändå kanske till 4,4 - 4,6 GHZ,
kommer jag kunna göra det med ett 600w nätagg?
MVH