Inlägg

Inlägg som Murkass har skrivit i forumet
Av Murkass
Skrivet av Chibariku:

3 skärmar kräver ganska rejält med bandbredd, inte säkert att Lenovon kan leverera det. Är det en ny MacBook Air med m1 eller m2 tror jag den har begränsat stöd för fler skärmar.

Det är en air m1

Skrivet av giplet:

Vad är det för dockningsstation?

Det är en Dell Dock WD19
https://www.dell.com/support/home/sv-se/product-support/servi...

Av Murkass
Skrivet av vargeEEEEn:

Brukar vara ganska ovanligt att du kan köra tre skärmar över dockningsstation. Vet att dells dockor maxar ut på 2 skärmar iallafall.

Jag har idag en dell Dockingstation och den funkar med tre skärmar med min bärbara dell. Däremot funkar den inte alls med någon skärm när jag koppar in min lenova bärbara dator. Samt min macbook air

Någon aning hur jag kan få den att funka med min lenova?

Av Murkass

Hjälp att hitta dockingstation

Hej

Jag skulle behöva hjälp med att hitta en docking station där jag vill enkelt kunna switcha mellan min stationära dator och min jobb laptop.

Vill alltså kunna komma och sätta mig och koppla in min bärbara dator (En lenova och en dell) och direkt bli inkopplade till alla tre skärmar med tillhörande tangentbord mm. Sedan när jag jobbat klart vill jag enkelt kunna skifta till min stationära dator. Exempelvis att man trycker på en knapp så skiftar man från den bärbara till den stationära. Har sett att det finns men hittar längre inte det.

Är någon insatt i detta? Dom flesta docking stationer har en usb C anslutning och det saknar jag på min stationära dator. Kanske går att lösa med en adapter?

Dockingstationen behöver 2 hdmi och en displayport eller tvärtom. samt minst 3 usb ingångar.

Av Murkass

@ggustavsson:

Blir att köpa någon av dom du länkade. Vilken skulle du välja? Den som var dyrast verkade inte vara någon skillnad ifrån den som var 500kr billigare.

Av Murkass

@Tea42BBS: Jag väljer bort att redigera bilder och videos på den då jag har en stationär som klarar detta galant redan så får föra över sedan via dropbox. Men grafiken måste vara bra så att jag kan visa bilderna och videorna för kunderna.

Av Murkass

Köpa en bärbar dator

Hej! Skulle behöva lite råd om vilken dator som är bäst för mig i min prisklass och det jag behöver den till.

Kommer använda datorn till mycket kontorsjobb. Grafiken är väldigt viktig för mig då jag kommer presentera mycket saker för kunder.

Min prisklass ligger på runt 5 000kr, Tycker att det borde räcka eller måste jag höja prisklassen?

Dessa är ett par laptops jag har kikat på, Vad tycker ni?
https://www.inet.se/produkt/1963491/acer-swift-1-2019-pentium...
- Denna gillar jag då man verkar få väldigt mycket för pengarna.

https://www.inet.se/produkt/1963723/asus-vivobook-14-f412-ryz...
-

https://www.inet.se/produkt/1963226/asus-vivobook-14-f412-i5-...
-

Av Murkass

Tack för all hjälp grabbar, Beställde ett msi 970 i söndags, så antar att jag kommer få det nu på tisdag eller något, Jag har dåligt med luftflöde i mitt rum så därför är det jobbigt ifall det blir lite varmt då det stannar kvar ett tag och det inte kommer in någon bra ny luft.

Av Murkass

Men alltså det kortet gick upp till 95 grader för att det är designat att gå upp till 95 för att få ut allt utav grafikkortet. och då började kortet låta så det lät rätt högt i rummet vilket var otroligt irriterande

Av Murkass
Av Murkass

Vilket grafikkort ska jag välja?

Efter att köpt detta grafikkort sapphire radeon r9 290x så valde jag att skicka tillbaka det, få pengarna tillbaka. Då jag inte var alls nöjd med det, speciellt temperaturen då den ska köras i hög värme. Blir så varmt i mitt rum

Så jag har kollat på dessa två grafikkort, Vilket av dom är bäst? eller finns det något bättre för samma pris?

http://www.inet.se/produkt/5411067/asus-radeon-r9-290x-4gb-di...
tcuii-oc?utm_source=prisjakt&utm_medium=cpc&utm_campaign=prisjakt

https://www.komplett.se/msi-geforce-gtx-970-gaming-4gb-physx/...

Av Murkass
Skrivet av Commander:

Försök ta det här då det kan hjälpa andra användare i framtiden. Minns du om du körde någon Wubi install och att en stor fil lades på din hårddisk?

Lättast kan vara nog att boota en livecd och försöka mounta enligt:
https://wiki.ubuntu.com/WubiGuide#How_to_reboot_cleanly_even_...

Edit:
Kan du köra

lsblk

i live cd eller liknande. (inte i grub)

Har försökt att boota förut men det funkade inte :/ Den bootade igenom allt men problemet var fortfarande kvar efter det.

Av Murkass
Skrivet av Genesis:

(Citera eller PMa gärna om du specifikt vill att jag ska läsa vad du skriver)

Då antar jag att du installerat Wubi och inte vanliga Ubuntu. Och då kan jag nog inte hjälpa dig så mycket tyvärr.
(Minns du om du bootade från USB-minnet och installerade fulla Ubuntu? Eller om du bara startade Wubi-installationen från Windows?)
Nästa gång du installerar om så skulle jag kraftigt råda dig till att undvika Wubi om du kan. Så slipper du en hel del problem, och kan hitta lösningar betydligt enklare.

Kanske att någon annan här har tid, lust och kunskap att hjälpa dig?

Annars, googla på typ "Wubi grub command line" och se om du kan hitta lösningen själv.
Kanske att säg detta forumsinlägg skulle kunna hjälpa dig: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1314064&page=7&p=838...
(Tänk dock på att du inte kan skriva ordagrant som han skriver. "set root=(hd0,1)" blir "set root=(hd0,msdos1)" för dig exempelvis)

Det kan dock röra sig om allvarligare skador på wubis virtuella hårddisk, som kan vara svåra att reparera. Det verkar inte helt ovanligt med Wubi på NTFS och hård avstängning av datorn.

Ah det ska jag göra, jag bootade från usb-minnet, jag laddade ner fulla ubuntu Sorry för lite missuppfattningar. Är riktigt förvirrad, du har inte lust att skriva via skype? Du kommer lättare kunna hjälpa där, isåfall adda mig skype: replyreply5 annars skriv här ifall du inte orkar via skype

Av Murkass

Sorry att det tog tid att svara. Var tvungen att ta hand om några privata saker i livet. Tack som fan att du försöker hjälpa Men nu tillbaka till detta,

Jag har 1 hårddisk, innan hade jag windows 7 på den, sedan installerade jag linux ubuntu via en usb sticka. Och jag tog aldrig bort windows 7 när jag installerade ubuntu, så båda operativsystmen är på samma hårddisk. Skulle vi kunna skriva via skype så det blir lättare att skriva? Adda replyreply5 på skype

Av Murkass

När jag kör från live-usb så kan jag gå in på alla filer som ligger på hårddisken, men vad ska filen heta ifall man ska komma till alla users? har kollat igenom dom mesta men hittar inga. Har massor med gamla windows 7 filer, ska ta bort windows 7 helt senare.

När jag ska välja /-partitionen så fattar jag inte är det i grub man ska göra detta? Ska jag skriva av exakt hur du gör kommandona?

Dessa får jag när jag skriver ls: (Memdisk) (loop0) (hd0) (hd0,msdos1) (hd1) (hd1,msdos1)

http://imgur.com/kyQZghS,KCtVtLs,wMJAmGA#0 här finns alla bilder, Bild på LS i grub, blkid, fdisk

Av Murkass

Jag kan ju komma in på en test version utav linux, se alla filer fast jag kan ju inte se alla filer som linux användarna hade.

Det var sda1 som allt låg på, Men när jag ska skriva root=(hd0,1) så ligger ju boot på samma partition och vad menar du då med välj /-partitionen. ?

Jag har inte hållit på med linux så himla länge så jag förstår inte det mesta alls :/

Av Murkass

#1 Gjorde en recommenderar reparation, men det funkade aldrig...

#2 Gjorde som dig Genesis fast det blir unknownn file system

fagerja, Mm antar det,

Genesis jag vet inte vilken partition som den ligger på

Av Murkass

Linux - GNU GRUB Version 1.99-21ubuntu3.10

Tjenare!

Nu är det så att jag har fått ett rejält jobbigt problem som gör så att jag bara kommer till en GNU grub screen. Versionen utav den screenen ser ni där uppe på rubriken. Den låter inte mig att komma åt filerna på datorn. Jag kommer heller inte in på datorn.

Jag har läst lite om GNU Grub screenen, alla trådar jag har läst så säger dom att det bara är att ominstallera hela linux igen. Det är det som är problemet. Jag behöver verkligen komma åt mina filer för annars kommer det ta enormt mycket tid för att få upp min server igen. Jag har tagit in linux skivan igen och gått in via text linux där man provar på linux, då har jag kommit åt hårddisken men inte alla användare på linux. Jag har alla filer på desktopen, dokument och dit kan den inte hitta.

Denna screen kom fram när min stad fick ett el fel som gjorde så att vi inte fick någon elektricitet under 15 min. När allt stängdes ner direkt så verkade min hårddisk krascha.

Här är en bild på hur det ser ut just nu.

http://imgur.com/o9l4Qdz

http://i.imgur.com/o9l4Qdz.jpg

Här är alla kommandon den låter mig göra.

http://imgur.com/DuU12UE

http://i.imgur.com/DuU12UE.jpg

Snälla hjälp mig, Det enda jag vill är att komma åt mina filer på användarna på linux datorn. Sen kan jag ominstallera.

Tack!

Av Murkass

Har fortfarande svårt att bestämma mig vilken ssd jag ska ta, har funderat nästan på samsungen men har alla dessa som jag kan välja mellan, vilka tycker ni är bäst? http://cdon.se/hemelektronik/samsung-electronics/samsung-840-...

eller http://www.komplett.se/kingston-hyperx-3k-ssd-240gb-25/750726

sedan har jag även denna att välja mellan http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/harddisk/ssd-/cr...

och även denna från komplett http://www.komplett.se/corsair-ssd-force-series-gs-240gb-25/7...

Av Murkass
Skrivet av ZecretW:

Denna har jag och är nöjd.
http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/harddisk/ssd-/cr...

Netonnet har de flesta märken billigare.

Hmm tror jag nästan kör på denna? http://cdon.se/hemelektronik/samsung-electronics/samsung-840-...

Skrivet av Camel-en:

Om inte Crucial M500 passar (mycket bra disk till bra pris) så skulle jag ta denna: http://www.komplett.se/kingston-hyperx-3k-ssd-240gb-25/750726

Vilken är bäst av dessa? den du länkade eller den samsungen som jag länkade längst upp? alltså denna. http://cdon.se/hemelektronik/samsung-electronics/samsung-840-...

Vill gärna ha fler svar från folk som rekommenderar och håller med om produkten för vill verkligen ha den bästa prestanda för den pengen

Tack!

Av Murkass

Köpa en ny ssd hårddisk pris 1500.

Tjena, Tänkte höra med er vilken ssd hårddisk som är bäst vid marknaden vid 1500 kr eller mindre? Vill få ut så mycket som möjligt för den pengen.

Har funderar på denna lite
http://cdon.se/hemelektronik/samsung-electronics/samsung-840-...

eller denna

http://www.komplett.se/corsair-ssd-force-series-gs-240gb-25/7...

Vad tycker ni?