Inlägg

Inlägg som Chumppe har skrivit i forumet
Av Chumppe
Skrivet av Repair:

Eftersom den blåa inte är kopplad så spelar det ingen roll om du klipper av den eller inte... Säker på att fläkten inte är nån quiet edition som inte snurrar så snabbt? testa att koppla den till nätagget.

Det är nån sorts silent ja (enda dom hade) men den ska gå upp i 2500 rpm och ligger inte nära det

Skrivet av mini-z1994:

stäng av chassis fan control i bios ?

Jo får väl göra det.. ska prova

Av Chumppe

4pin fläkt kopplad till 3pin moderkort??

Hej!

Köpte ny fläkt till chassit (den som blåser ut luft där bak), och glömde att kolla hur många pins det fanns på moderkortet (3) så köpte bara fläkt i samma storlek som nu har 4pins.. Den snurrar, men väldigt långsamt, enda pinnen jag inte har kopplad är den blåa (som kontrollerar RPM vad jag har förstått).. Så det jag nu undrar är om det finns något sätt att få fläkten att gå på fulla varv hela tiden? Datorn går nämligen ganska varm eftersom det är rätt trångt

Den går på lägsta rpm och är inte till värst stor hjälp.. Läste någonstans att om man klipper av den blåa ska den gå på fulla varv helatiden men ville ha lite fler åsikter före jag går och klipper av nånting på min nya fläkt )

Tacksam för svar!!

Av Chumppe
Skrivet av enRödjävel:

Gå in i Bios på din nya dator (trycker på del lr F2 vid start av boot) ställ in så att dina Sata portar är i achi mode, spara och starta om datorn =D sen är det bara att tuta åh köra på som vanligt

Skrivet av pjuppi:

jag brukar länka denna guide till folk när de ska dra igång en burk med SSD, de viktigaste är väl att köra SATA-kontrollern i AHCI-läget, så man får tillgång till TRIM/garbage collection eller va nu SSD'n kör med, och sen lite till just vilken SATA-port som används som det även nämns i guiden, och även win7 eller högre

Perfekt! Tack för guiden, precis något sådant jag letade efter

Av Chumppe

Ny dator, lite hjälp med installering.

Hej!

Köpte precis ny dator: http://www.jimms.fi/tuote/JIMMS-GTG-LANTREK14 (Ni får ursäkta att sidan är på finska men under "Ominaisuudet" borde språket vara ganska internationellt )

Den har bara en SSD på 120gb, så jag funderar lite..

Får med windows 7 64bit som jag ska installera själv, har installerat w7 många gånger på mina andra datorer men funderar nu angående SSDn om det är någon skillnad "hur" jag installerar eller är det bara att följa installationsprogrammet och "nextnextnext" om ni förstår vad jag menar.
Eller borde jag fixa olika partitioner på något sätt? Frågar eftersom jag aldrig orkat fundera på partitioner eller liknande när jag installerat w7 innan om det nu skulle ha någon skillnad..

Kanske blev lite flummigt men ge gärna tips om det finns något bästa sätt att installera på.

Av Chumppe

Men ni tror inte att arbetsminnet kommer ha så stor betydelse? Jag menar det är ju iaf dubbelt upp från 6 på HPn?

Av Chumppe
Skrivet av Gröngås:

Prestandan på processorn är i detta fallet, om TS skall spela, tämligen orelevant. Detta eftersom att en I5a duger fint tillsammans med ett 660m. Så om du skall spela så finns det egentligen inget val att göra, med andra ord ta MSI´n!

Tack för svaret! Trevligt att höra att MSIn tar "priset" eftersom känslan var bättre åt det hållet

Av Chumppe

Haha jag ursäktar för det.. Jag ska försöka hitta annan länk!

EDIT: Fixat!

Av Chumppe

HP Envy eller en MSI?

Tjenare, jag skulle behöva lite köpråd angående spellaptop.

Jag har funderat på http://goo.gl/KMusP och http://goo.gl/kr721

Nu är jag inte riktigt säker vilken som lönar sig? Har tidigare haft problem med HP datorer och tycker inte riktigt om allt krimskrams man får med när Windows är färdigtinstallerat.

TIPS ! Priset på båda ligger alltså runt 10.000kr så jag tar gärna emot tips om ni har några bättre förslag nånstans i den prisklassen.

EDIT: Har nu länkat till svenska sidor!

Tack på förhand!