Inlägg

Inlägg som Ogun har skrivit i forumet
Av Ogun

Det kan också vara telias router som väljer att inte svara på grund av olika orsaker.

För ett säkert resultat om du har packetloss, kör pathping ping.sunet.se och låt den tugga. Det tar ett bra tag.
Då kommer du att få ett bättre genomsnittsvärde på hur din länk beter sig.

Av Ogun

Cisco för hemmabruk är ett bra val om man är ute efter att lära sig just cisco. Annars så skulle jag nog inte rekommendera det faktiskt.

Har en trave cisco-utrustning här hemma, men jag jobbar ju med det. Likväl sä har jag inte cisco som brandvägg, de är inte kapabla att tillgodose mina behov såsom traffic shaping osv.

Dessutom har de en tendens att dra mycket ström och vara högljudda, precis som gluffis säger.

Av Ogun

Cisco 831. 10Base-T WAN, 4x100Base-T LAN. Stöd för IOS med firewall feature set. K9 som tillägg på produktnamnet torde innebära stöd för 3DES.

Ciscos produktutbud är minst sagt rörigt, det är sant.

En PIX är specialicerad på just brandvägg. Den är snabbare på det än vad en router är, men är inte lika flexibel för andra ändamål. (Egentligen så är det bara en vanlig PC med ciscomjukvara i flash)

Av Ogun

Windows använder ICMP för traceroute, så det kan liknas vid ping, ja. Unix och linux använder UDP istället om man inte ber den använda ICMP.

Ja, det kan ta längre tid eller att man inte får något svar alls. Det beror helt på hur routern i fråga är konfigurerad. Nästan alla har begränsningar på hur många förfågningar de tar emot per sekund som ett skydd mot Denial of Service-attacker.

Av Ogun

Är du ute efter ethernet-ethernet så kanske en PIX är något istället?
http://www.dustin.se/DacsaPortal/?ProdID=5010044588

Vill du specifikt ha en router, så leta reda på en bättre begagnad Cisco 1605R istället, dubbla ethernet som du kan hitta till bra pris. Eller en utbyggd 1700-serie.

Av Ogun

Du ser tiderna tre gånger eftersom traceroute kollar tre gånger mot varje hopp.

Och ja, responstiden på mellansteg kan vara högre än genom det hoppet. Ofta så har routrar ganska låg prioritet på att svara på ping och liknande, den har viktigare saker för sig att pyssla med.

Av Ogun

Coleco Intellivision är det du söker.

Av Ogun

Instämmer om att Settlers 2 var den bästa i serien. Halva charmen med spelet var ju att planera vägarna så att allt lirade så bra som möjligt

Av Ogun

Göra rent en TFT

Jahapp, så var det dags då, dagen man väntat på.
Barnen har lekt med sina tuschpennor så nu har man en TFT-platta med roliga mönster på.

Någon som har en bra idé om hur man får bort det? Vill ju inte direkt mangla på med fönsterputs och toapapper på en skala

Av Ogun

Finns många och bra guider på Doom9

Av Ogun

Total Annihilation.

Av Ogun
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TheProgrammer

* video inspelning i DVD kvalitet till PC
* IR sändning för påverkning av Video/TV/Digital mottagare etc, t ex så att rätt program kan spelas in
* webkoppling så att allt ovan kan göras/övervakas via webben

För dessa punkter kan jag rekommendera DreamBox DM7000 om du har parabol. Den gör allt detta och lite till direkt ur lådan.

Av Ogun

Kolla om ditt moderkort har en Wake-on-Lan header. Om den har det s[ har du både 5Vsb och en signal för att starta burken med i den kontakten. Slipper reläer och allt, det är en TTL-signal som du pulsar bara.

Av Ogun
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Shen
jag har ett par Cisco 1000Base TX/TH Gbics som jag vill sälja

Inte vill du byta dem mot ett par 1000Base-SX eller?

Av Ogun

Jahapp, det verkar som de tagit bort den möjligheten. Vet att det gick med 9x, NT4 och 2k. Har dock inte provat det på länge, har inte jobbat med windows på många år nu.

Av Ogun

Re: "skarvkoppla" med switch: modem-switch-dator.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tweak
Min router pajade för ett tag sedan. Så nu har jag inget internet på min dator. Går det att byta ut routern mot switchen på något sätt? Att skarva med switchen alltså, för nätverkskabeln räcker inte. Jag ska bara ha en dator ikopplad.

Det kommer att fungera alldeles utmärkt så länge det bara är en dator och modemet inkopplat i switchen. Detta om du bara har en IP från din ISP, har du flera så kan du ju givetvis koppla in flera datorer också.

Av Ogun

Döper du datorn till <datornamn>$ så syns den inte som vanligt, utan man får leta med lite roligare verktyg.
Dv.s. jag kan "gömma" min dator genom att döpa den till orcrist$ istället för orcrist.

Dock går den fortfarande att hitta med hjälp av verktyg som nbtscan osv, men den dyker inte upp i vanliga utforskaren.

Av Ogun

#include <stdio.h> char fornamn[50],efternamn[100]; int main( void ) { printf("Förnamn: "); scanf("%50s",&fornamn); printf("Efternamn: "); scanf("%100s",&efternamn); printf("Ditt namn: %s %s\n",fornamn,efternamn); printf("Och tvärsom: %s %s\n",efternamn,fornamn); }

C förvisso, men jag gillar det mer och det kompilerar finfint med en C++-kompiler.

Ingen höjdare på C++, men kan prova:

#include <iostream> using namespace std; int main( void ) { char fornamn[50],efternamn[100]; cout << "Förnamn: "; cin >> fornamn; cout << "Efternamn: "; cin >> efternamn; cout << "Ditt namn är: " << fornamn << " " << efternamn << endl; cout << "Och tvärsom: " << efternamn << " " << fornamn << endl; }

Av Ogun

Kolla dina kablar. Har du en med bara två par istället för en med fyra par så fungerar inte full duplex. Inte ska du behöva en switch med manuell inställning för detta inte. Att de flesta produkter inte har stöd för full duplex är lögn, alla 10/100-switchar på marknaden har det numera. Hubbar är det sämre med, men hur många använder sådana idag?

Av Ogun

Ah, den klassiska "teknisk-lösning-på-socialt-problem".
Ärligt, prata med killen istället och förklara att ni tycker det är jobbigt. Ändrar han inte på sig så tala om att han inte är välkommen längre.

Mycket trevligare för bägge sidor än ett eskalerande psykningskrig.