Inlägg

Inlägg som Aene har skrivit i forumet
Av Aene

Borde gå att ladda hem från t.ex.

https://packages.debian.org/source/stable/apache2

Men enklast är nog att i sådana fall ta direkt från Apache och kalla den vad du vill

https://httpd.apache.org/download.cgi

Av Aene
Skrivet av tJev:

Åkte precis på moms och avgifter med paket från aliexpress. Jag var noga med att be säljaren om ioss märkning men det tycks inte ha hjälpt. Betalade postnord för att snabba på leveransen och hoppas de gör en återbetalning när de granskat mitt kvitto...

Verkar inte vara ensam om att Postnord har svårt med ioss.

https://www.dn.se/ekonomi/kunder-kan-dubbeldebiteras-efter-ny...

Av Aene

Köpte en Switch Lite till sonen i december 2019. För en stund sedan kom han och var olycklig för att den slocknat när han spelade Pokemon.
Tänkte att batteriet var slut så jag har försökt ladda den och nu när jag trycker på olika knappar kan jag höra vad som verkar vara ljud från spelet. Men skärmen tänds inte upp så man ser något.
Ska testa lite mer, men undrar ifall någon varit med om något liknande och har något tips?

Av Aene

o-ringar för avlopp?

Känner lite att jag har tummen mitt i handen nu, men det har varit en lång dag. Kom nyss hem och noterade att vattnet rann långsamt ut från ena diskhon. Tänkte att jag får väl se till att rensa då. Har en variant liknande:

https://content.invisioncic.com/m311494/monthly_11_2014/post-...

Men när jag drar isär så ser jag att ena oringen som sitter på en av armarna från diskhon som går in mot vattenlåset har gått sänder och inte längre sitter kvar. Röret är ca 3 cm i diameter, men oringen är ganska tunn.

Kan man bara köpa sig ett kit motsvarande nedan och prova sig fram eller behöver man tänka på något särskilt?

https://www.biltema.se/en-se/car---mc/workshop-equipment/fixi...

Av Aene
Skrivet av Joakim Ågren:

Verkar ha varit för att Windows inte kunde ladda ner en annons för Teams om man får tro https://www.ctrl.blog/entry/windows11-empty-taskbar.html
Var tidigare nyfiken på att prova 11:an om en månad, men är det så instabilt att de kan få det att krascha med sina egna annonser vet jag inte längre.

Av Aene

Verkar som man inte längre kommer kunna testa Windows 11 om man inte har en dar som uppfyller systemkraven?

https://www.pcworld.com/article/3631554/microsoft-boots-unsup...

Av Aene

Erfarenhet av polska posten?

Beställde en vara på Amazon för ett tag sedan som skickades från Kina. Den beräknas vara framme först nästa vecka, men jag blev lite fundersam då jag provade spåra den på https://parcelsapp.com/en
Om jag förstår rätt så kom den till "Port of destination" den 12:e och släpptes genom tullen den 15:e för att den 17:e få status Shipped. Sedan dessa har inget hänt.
Kollinumret verkar inte fungera med Postnords spårning. Dock verkar de senaste uppdateringarna till parcelsapp komma från trackyourparcel.eu. Skriver jag in kollinummer där får jag ett TYPNumber samt ett nytt Tracking number ABC följt av 9 siffror. Inget av dessa verkar gå att hitta hos Postnord.
Men den säger även att Distributor = Poczta Polska och hänvisar till http://www.pocztex.pl/sledzenie-przesylek/ Men inte heller där verkar jag få någon träff.
Undrar därför om någon använt Poczta Polska tidigare. Brukar de vara sega? Tänker jag fel att det är polska posten och att det är Postnord som skickar deras paket i Sverige?

Av Aene

Dum fråga, men det låter som du försöker ändra hans kontotyp via Family Safety. Han är administratör på sin stationära dator så det är där du behöver logga in och ändra honom till standardanvändare.

Av Aene

Har fått ett litet irriterande problem med min pi-hole setup. Har två test-servrar på mitt lokala nät som jag lagt in som server-a och server-b. Så vitt jag kan se har jag lagt in dem båda på samma sätt. Men jag kan bara slå upp server-b. Försöker jag slå upp server-a får jag SERVFAIL.

Av Aene

Har en lite Y-formad lägenhet där Internet kommer från Telias TG799vac som sitter ungefär i mitten av "stammen". Har dock haft en del problem att få stabilt trådlöst längst ut. Har därför testat att köra en AP AC Lite i en av delarna och tycker att det hjälper. Funderar därför på att skaffa en till, fast med WiFi 6.
Funderar dock, bör man satsa på en Lite, LR eller Pro? Vad bör man titta efter?

Av Aene
Skrivet av stgr:

2.10 är den sista jag provade.

OK, hade det varit min hade jag nog provat att gå till 2.78 och sedan köra igenom omformateringsprocessen. Men jag vet inte, kanske bättre att fråga på https://community.hpe.com/t5/Servers-and-Operating-Systems/ct...

Av Aene

Vad har du för version av iLO? Läste om ett liknande problem för ett tag sedan där det ibland kunde hjälpa att formatera den lagringsytan.

https://support.hpe.com/hpesc/public/docDisplay?docId=a000486...

Av Aene

Ingen aning, men hur får du access till kanalerna? Kan det vara något analogt grundutbud som de kör gratis medans du behöver box för digitalt/HD?

Av Aene

1st 256gb m2 Intel ssd pro 5450s och Intel 535 480 för 500 plus frakt.

Av Aene
Skrivet av Meathim:

Har du ingenting att dölja (som bakgrund, sexualitet, religiösa övertygelser, politiska åsikter, hudfärg) har du inget att vara rädd för!

På sätt och vis. Men t.ex. Pegasus-skandalen visade ju att även oskyldiga övervakats för att de haft en annorlunda åsikt än de styrande.
https://www.theguardian.com/news/2021/jul/18/huge-data-leak-s...

Av Aene
Skrivet av Twister86:

Uselt av Facebook att ha så kass kundservice!

Om man "betalar" för det så...

https://www.npr.org/2021/08/02/1023801277/your-facebook-accou...

Av Aene

Någon som hört med Elgiganten ifall Jedi Fallen Order kommer komma in igen för 149kr för PS5. Visst, man kan uppdatera det men på något sätt känns det "snyggare" med bara PS5-skivor.

Av Aene
Skrivet av forcevision:

Tjo,
Kan man se på något sätt i vilken adlist man lagt till som blockar en domän ?

Har du provat att söka efter den i Tools}Quert lists ?

Av Aene

Hjälper kanske inte men har haft liknande problem själv på min Arris 4302 från Telia. Googlede felkoden och hittade https://help.netflix.com/sv/node/104157 som nu säger att

Citat:

Vi har för närvarande problem med streaming på vissa enheter.
Vi jobbar med att lösa problemet. Vi ber om ursäkt för besväret.

Kör via dator nu istället för där verkar det fungera.

Av Aene

Kontinuerligt mäta vatten?

Satt och funderade på det här med smarta hem tidigare. Det finns lite olika, relativt lättillgängliga sensorer för att mäta olika saker hos luft som t.ex. temperatur, fuktighet och CO2.
Men hur är det med vatten? Jag hittar lite olika varianter på TDS-sensorer. Men om man vill få en automatisk mätning av några av de vanligaste föroreningarna i inkommande vatten eller vid bryggan, kanske ne gång i timmen i alla fall, går det att få till?