Inlägg

Inlägg som Aene har skrivit i forumet
Av Aene
Skrivet av grovlimpa:

Min senaste beställning från aliexpress som jag följde i postnord-appen fick statusen "försändelsen har levererats till mottagarens postlåda" för en vecka sedan men ingenting har dykt upp där än. Det är rätt postnummer iaf så jag har svårt att tänka mig att jag fick fel trackingnummer. Jag pratade med postnord förra veckan och svaret blev "vänta en vecka och annars får du ta det med avsändaren". Känns spontant väldigt svårt att få aliexpress att acceptera att det inte kommit fram när postnord säger att dom har levererat det. Någon med liknande erfarenheter? Några tips?

Har det gått mer än sju dagar sedan det kom till Sverige?

Skrivet av strigeus:

Jag ringde till Postens kundtjänst, efter lite grävande fick jag svaret att de efter 7 dagar AUTOMATISKT markerar småleveranser från Kina som levererade (det är därför aliexpress visar det som levererat), även om de inte faktiskt har levererats utan bara lagts i högen för vanlig post .. som sedan tappats bort...

Anledningen var att de har ett avtal med China Post som säger att de måste återkoppla med paketets status till China Post inom 7 dagar.

Av Aene
Skrivet av Wladir:

Asnajs bo i ett tungt kriminellt utsatt område och få sin elektronik lämnad utanför den låsta porten!

Bor du i ett 'kriminellt' område kan du ha andra problem med posten.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/jag-har-inte-kant-m...

Av Aene
Av Aene
Skrivet av ottomanslap:

Produkt: Electrolux Dammsugare
Länk: https://www.electroluxhome.se/dammsugare/dammsugare/epf6green...
Kategori: Dammsugare
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/product.php?p=4463089
Pris: 429:-

Billigaste tidigare enligt prisjakt är 999:-
Så passa på om ni behöver en dammsugare!

Slog till då jag behövde en enkel, billig dammsugare. Men den blev precis annullerad på grund av "tekniska problem med hemsidan".

Av Aene
Skrivet av Hcz:

Pest eller Kolera = Chrome eller Edge

Vill du ha Google eller MS som "spionerar" på dig?

Edge inkluderar funktioner för att avbetala sina köp på vissa marknader så jag kan tänka mig att MS vill att folk använder den för att få mer insikt i vad folk köper. https://www.bbc.com/news/technology-59492429

Microsoft ska i alla fall göra det enklare att byta webbläsare https://www.theverge.com/2021/12/3/22815209/microsoft-windows...

Av Aene

Intressant. Verkar vara Jottacloud i bakgrunden som tar 7.99 EUR/mån för Personal unlimited https://www.jottacloud.com/en/home/
Borde vara samma funktionalitet bara med en Telia-logga till annat pris?

Av Aene
Skrivet av ezah:

Nej han förnamn.efternamn@gmail.com och jag förnamnefternamn@gmail.com. Dock får jag hans mail ibland när han köper Apple produkter, för där verkar dom alltid skicka orderbekräftelsen till mig, d.v.s. utan punkt. Brukar vidarebefordra till rätt adress, och jag får inte heller en kopia.

Har en liknande erfarenhet. Har haft förnamn.efternamn@gmail.com sedan men någon gång per år senaste tre åren har jag fått mail som är adresserade till förnamnefternamn@gmail.com. Har varit t.ex. Toyota som tackar för att jag registrerat min nya bil med dem och nu senast Hyresgästföreningen som hälsar mig välkommen som medlem. Så det verkar inte direkt vara mail där man skrivit in en godtycklig eller felaktig mailadress.

Av Aene
Skrivet av giplet:

Jag har gått igenom tre av Telias routers och har bytt mest för att vår samfällighet har delat ut nya varje gång avtalet med Telia förnyats. Det finns inget jag velat göra med deras routers som inte gått att få till. Jag gillar att labba, kör egna servrar, inklusive en egen DNS-server för att hantera vissa DNS-uppslag speciellt när de sker från mitt nätverk. Jag har dock inte gett mig på någon avancerad routinglogik i den med flera separata nät osv.

Lite OT, men går det att sätta en egen DNS i Sagecom numera? Vill minnas att det inte gick för ett år sedan så jag bytte tillbaka till min gamla Technicolor.

Av Aene

Bara för mig som CDON's julkalender inte visar någon produkt fast de skulle ha börjat för en timme sedan? Var det så eftertraktat eller har de lagt ner den i år?

Av Aene
Skrivet av Shinjed:

Någon mer som fick sin C1 mördad av Postnord?

Tur att det gick bra, men nu när man börjar komma över sin rädsla för inbränning och sitter med fingret på köpknappen för en 48" C1 blir man orolig att PostNord ska massakrera den på vägen....

Av Aene

Tyvärr verkar CDON's marknadsplats inte fungera jättebra om man får tro IDG. https://m3.idg.se/2.1022/1.759361/cdon-marknadsplats-oseriosa...
Vet inte hur länge sedan det var du köpte varorna, men hade nog väntat tills på måndag.

Av Aene

Varför har man tagit bort vilken butig det gäller om man på Classic går in på Black Friday eller Dagens Deal sidorna? Informationen finns kvar på nya sidan så det kan ju inte vara att den "saknas".

Av Aene
Skrivet av Ompet:

Hur får ni tag i coupons som sänker den så mycket? Jag får endast din MYDEALZBF7 coupon att fungera.

Om någon fortfarande är intresserad av denna så verkar åtminstone en kupong på 112kr förutom MYDEALZBF7 ha dykt upp nu på morgonen.

Av Aene
Skrivet av nu1mlock:

Jag köpte en skaftdammsugare för 672kr inkl. frakt från Aliexpress efter två kuponger.

Xiaomi Trouver Solo 10: https://www.aliexpress.com/item/1005001619574182.html

Edit: Jag missade ytterligare en kupong! Använd koden MYDEALZBF7 för typ 65kr extra rabatt.

Tack för tipset. Verkar dock som de två första kupongerna försvunnit, åtminstone för mig så jag får bara -65kr med MYDEALZBF7.

Av Aene
Skrivet av Laxpudding:

Undvik att ge din avkomma tillgång till servicefjärrkontrollen. Det vore synd om de gick in i servicemenyn och stängde av de obligatoriska skydden som dämpar bilden efter några minuter av stillbild.

Skrivet av janne_145:

4000 timmar på då? Den har en inbyggd pixelgrej som jobbar emot inbränningar nån timme på standbymode så koppla inte ur den från vägguttaget -> https://www.youtube.com/watch?v=dHwB1IDVzZU&t=191s

Tack! Försöker undvika allt för mycket skärmtittande för dem, men ibland undrar jag hur de lyckas ha sönder saker.

Av Aene

Ber om ursäkt ifall frågan besvarats tidigare, men jag känner inte att jag hittar svaret. Jag är ute efter en 4k sovrums-TV mellan 48-50" med en budget på upp till 9000.

Har tittat lite på LG's 48" A1 som har ett bra pris. Nackdelen är möjligtvis att jag har barn som kan lämna ett program på och sedan gå därifrån ett tag och jag vill inte upptäcka en stor inbränd Peppa Pig.
Har även en PS5 och den har inte HDMI 2.1 vilket kanske inte är kritiskt, men känns lite sådär.
Går visserligen att få en C1 för lite mer än min budget, men då har jag fortfarande oron för inbränning.

Då jag tidigare haft mest Sony TV så har jag också tittat lite på deras KD-50X85J som ligger inom budget. Men Sony verkar lite sega med t.ex. VRR(vilket i och för sig PS5 inte har ännu) om jag tolkar guiden rätt och väntar på uppgradering.

Finns det någon uppdaterad information när Sony's uppdatering kommer och hur bra den fungerar?

Av Aene

Har du fler saker kopplade till nätet än din dator? Hade ett liknande problem för något år sedan där internetkopplingen gick ner flera gånger och jag fick hålla på och starta om routern.

Visade sig att sd-kortet i min Raspberry Pi hade halvkraschat. Kopplade jag ur den var det inga problem med nätverket, men kopplade jag in den blev det svajigt igen. Bytte sd-kort och det har fungerat sedan dess.

Av Aene

Vet inte hur det står sig nu, men jag hade framgång med https://www.cgsecurity.org/wiki/PhotoRec när jag hade liknande problem för ett par år sedan.

Av Aene

Tror jag lyckats lösa det. Efter ett antal misslyckade försök att uppdatera med Windows Update Assistant så startar jag Media Creation Tool för att fixa en USB så jag kan installera om. Noterar där att den också verkar ge ett alternativ att uppgradera så jag provar det och det går igenom.
Jag hade tänkt att när den kom så långt som till där Update Assistant kraschade så spelade det inte så stor roll vilket verktyg som användes. Men uppenbarligen gjorde det det.

Av Aene

Temporär lagring och filsystem

Har en HP Microserver gen8 som hemmaserver. Den kör just nu Ubuntu 20.04 på en SSD och har 2x 8TB diskar i RAID 1. Ligger dock lite på gränsen och har därför beställt 2x 14TB. Men har lite funderingar.

Innan man byter, hur kan man göra med lagringen av de nuvarande 8TB. Är det bäst att skapa den nya RAID:en och sedan stoppa in en av 8TB i fjärde slotten och synka över eller finns det andra sätt?

På servern finns även min lokala kopia av familjebildsbiblioteket. Just nu har jag ext4, men med de nya diskarna funderar jag på att byta till ZFS. Eller är det bättre med btrfs?