Inlägg

Inlägg som Aene har skrivit i forumet
Av Aene

"erbjuds en gratis uppdatering till Windows 11, likt hur Microsoft gjorde med Windows 10" De fick en hel del kritik kring hur de erbjöd denna gratis uppdatering till Windows 10. Undrar om de kommer köra samma taktik eller vara bättre på att respektera om någon inte vill uppgradera.

https://en.wikipedia.org/wiki/Criticism_of_Windows_10#Distrib...

Av Aene

Är sugen på att skaffa mig en Macbook Pro M1 för jobb. men jag behöver ibland kunna använda smartkort för att logga in på servrar via rdp. När jag tittade på det för något år sedan kunde man få med kortet ifall man ville logga in i något Windows-program på rdp-servern, men det gick inte att använda för själva Windows-inloggningen.
Någon som vet ifall det förbättrats och om det även fungerar på M1 eller om man behöver Intel?

Av Aene
Skrivet av fragande:

Är det bara för mig den här sidan inte fungerar öht? Har nu provat i tre olika webbläsare, stängt av addons m.m. Så här ser sidan alltid ut för mig:

https://i.imgur.com/30dcCSF.png

Fick också detta till en början. Verkar vara uBlock som blockerade deras cookie-fråga.

Av Aene

Vad finns det för utgångar på dem?

Av Aene
Av Aene
Skrivet av Murgatroyd:

Hur är mikrofonen i dessa? Gär det att ha ett samtal utomhus?

Av Aene

Är dåligt insatt, men är inte ett problem med att låta esport vara en sport att veta var man ska dra gränsen? Om esport är datorspel så varför då inte Candy Crush eller Angry Birds, eller varför inte Excel?

Av Aene
Skrivet av anon309108:

Är det någon som har koll på när win11 ISOn släps offentligt?

Citat:

Windows 11 will be available through a free upgrade for eligible Windows 10 PCs and on new PCs beginning this holiday.

https://blogs.windows.com/windowsexperience/2021/06/24/introd...

Av Aene
Skrivet av CSkurre:

Viktgt att "Mikron" medföljer och fungerar trots slitage

Men det viktigaste är väl att ljudet fungerar som den ska så den piper efter att ha kört sitt program eller tja....

Av Aene
Skrivet av GLaDER:

En polare till mig sa en kväll: "Jag gillar rosteri R's brasilianska kaffesort K. Undra vad mer det finns för brasilianska kaffen att välja bland hos alla Sveriges mikrorosterier?"

Det blev startskottet för mitt senaste hobbyprojekt: kaffefiltret.se, en hemsida som aggregerar Sveriges specialkaffeutbud och gör det möjligt att filtrera på (just nu) rosteri och ursprung.

https://i.imgur.com/rGPb1KI.png

Sidan är byggd (och underhålls) på min fritid och är mitt sätt att kombinera två av mina största intressen: Kaffe och mjukvaruutveckling. I nuläget finns fem rosterier representerade på sidan och jag har fått tillåtelse av ytterligare sex att publicera information om deras kaffen. Ha överseende med att jag inte på något vis är webdesigner och sidan är ful -- jag vet. 🤨

Förhoppningsvis finns det fler än jag och min vän som är intresserade av -- men inte har stenkoll på -- specialkaffeutbudet i Sverige. Min förhoppning är att kaffefiltret.se ska hjälpa personer att hitta sitt nästa favoritkaffe.

De tre delarna som utgör kaffefiltret.se finns på GitHub. Om du har förslag på nya coola features du skulle vilja se på sidan skulle jag bli superglad om du ville dela med dig. Antingen här inunder, men allra helst direkt på GitHub (länk till issue trackern för hemsidan).

God Kopp ☕

Trevlig sida. Filtrering på rostningsgraden skulle vara trevligt, mörkt, mellan, ljust...

Av Aene
Skrivet av shenaswift:

https://i.imgur.com/SOrN7ze.png här har du bevis på att köp knappen iallafall fanns

Den dök upp nu igen för mig i alla fall.

Av Aene

Höll nästan på att få en på Netonnet. La den i korgen och fyllde i detaljer. Klickade på Genomför och inget händer. Klickar på Genomför igen och det är slut i lager.

Av Aene
Skrivet av Molotov:

Varför man vill få in "e-sport" i Riksidrottsförbundet har inget med att få definiera det som idrott utan med föreningsliv och ekonomi typ.

Kanske passar med e-sporten Excel då.

https://www.windowscentral.com/microsoft-excel-esport-watch-p...

Av Aene

Använder ni nya New and interests-widgeten?

Mn dator hade startat om i natt och efter att åter ha svarat nej på att ändra mina browserinställningar, koppla min telefon till datorn eller börja prenumerera på Office 365 kom den igång igen.
Den största skillnaden är att jag nu verkar ha tillgång till deras nya News och interests widget. Men jag vet inte om jag missar något för den kändes rejält dålig så jag stängde ganska snabbt av den och undrar om någon som använder den har några tips?

Det jag hängde upp mig på är att jag bor i Sverige, men har Engelskt Windows. just den här verkar dock inte gå att få på Engelska om jag inte väljer något annat land.
Jag provade göra lite inställningar att vissa 'paneler' som sport och ekonomi inte skulle synas, de verkade dock inte försvinna och efter en omstart var de aktiverade igen.
Provade att klicka bort ett par nyheter och säga att jag inte gillade källan. Gick bra för 5-6 olika källor. Men sedan tog det stopp. Jag kunde klicka att jag ville ta bort och inte gillade källan, men den var ändå kvar.

Av Aene

Har de ändrat så att man kan ange vilken DNS-server man vill skicka ut til DHCP-klienter? Vill kunn peka ut min pi-hole istället för routerns. Tidigare kunde man inte detta om jag minns rätt.

Av Aene
Skrivet av osby0479:

Kanske dax att sälja sina hårddiskar, folk verkar betala vad som helst, iaf om man ser till denna säljaren!

20tb för 18000:-

https://www.blocket.se/vi/96837710.htm

Annars gillar jag att det är en "Stark server ATX", men "Processorn är inte så stark".

Av Aene

Vad tror du frakten hamnar på?

Av Aene

Kan hålla med om att en del produkter varierar i kvalitet beroende på var de är tillverkade. Hade dock fått för mig att all Raspberry Pi 4 numera är tillverkad av Sony i England.

https://elinux.org/RPi_HardwareHistory
https://www.sonypencoed.co.uk/case-studies/raspberry-pi/

Av Aene
Skrivet av anon309108:

Terminalen..
ls *.txt *.jpg
Då listar den bara txt och jpg sedan fyller du på med mellanslag *.img *.exe osv osv så visar den alla filändelser du tar med

Då får jag se alla *.txt & *.jpg filer, men jag vill veta vilka kataloger som inte har sådana filer.

Skrivet av KAD:

Snott från första träffen på Stack Overflow:

find -type d > DIRS find -type f -iname *.jpg | sed 's!/[^/]*$!!' > JPGFILEDIRS grep DIRS -vf JPGFILEDIRS

Funkar med mitt minimala testfall i alla fall (för att hitta mappar utan jpg-filer)

Med tanke på att katalogerna kan innehålla ett godtyckligt(mellan 0 och ett par tusen) bilder blev JPGFILEDIRS rätt stor och grep kraschade. Men med en liten ändring blev det helt perfekt. Tack!

find -type f -iname *.jpg | sed 's!/[^/]*$!!' |uniq > JPGFILEDIRS

Av Aene
Skrivet av Kommenterande 2:

Om filnamnen är godtyckliga kanske du behöver använda file-kommandot för att se vad det är för sorts fil. Hade det inte varit för att filnamnen är godtyckliga, skulle det ha räckt med att kolla om de slutar med .txt m.m.

Ah, filnamnen är godtyckliga så som flwgfkjsdfdsf.txt och ldsfgdsfdsfd.txt dvs. inte 1.txt 2.txt... Jag var nog lite otydlig där.