Inlägg

Inlägg som yoce har skrivit i forumet
Av yoce

Beautiful!

Någonting lika vackert som detta får man sannerligen leta efter!
Kan väl inte bli så mycket bättre?
(Självklart tar ljusslingorna ström från datorn)

Upplyst!

http://www.tsw.nu/bilder/PICT0007.jpg

I mörker! Se och njut!

http://www.tsw.nu/bilder/x-mas03.jpg

God jul!

Av yoce

Förstörd Nexus Super Panel?

Jag har en sån här:
http://kylning.com/info.php?cPath=77_95&products_id=386

Och i söndags skulle jag flytta en av tempsensorn till ett annat ställe, och på något sätt måste jag ha lyckats skrapa upp den skyddade plasten eller något. För det blixtrade i denna sensorn. Efter detta så fanns inga tecken på displayen längre, bakgrundsbelysningen lyste fortfarande och jag tror även fläktkontrollen fungerade. Men inga tecken som sagt.

Är det kört för min stackars fina, dyra pryl?

Av yoce

Jag tycker du ska testa Fredrik! =P

Av yoce

Wlan och Axim X5

Någon här som har provat med Wlan till Pocket PC? Hur fungerar det? Kan man använda den som en "vanlig" dator? Alltså dela ut en mapp, föra över filer o.s.v? Internet, fungerar hoppas jag? E-mail och msn likaså? Frågorna är många.

Är det värt att lägga pengarna på en Dell performance istället för en standard? Märker man stor skillnad på 300Mhz och 400Mhz? Samt 32Mb RAM och 64MB?

Tacksam för svar!

Av yoce
Av yoce

Vad använde du för relä till pumpen? Hur kopplade du o.s.v.?

Av yoce

Golliwog: Det jag var sugen på var en Raptor. Kommer denna inte att vara någe snabbare än min IBM 7200 2MB som jag har nu?

Av yoce

Slegdehammer: Jo, jo. Men då måste jag köpa ny kylpasta plus lim också. Då den bara är limmad. Då passar det bättre att lämna in datorn till butiken i morgon på reparation. Synd bara att man säkert kommer bli utan i en månad eller så. Men men, sånt är livet. (Det är en hopplocksdator, byggd i butik. Så där av garantin)

akius: Jo, har funderat på att köpa ett IC7 rätt så länge. Bland annat för att mitt kort bara har två DDR-platser och inte stöd för S-ATA.

Alla: Tack för hjälpen i alla fall!

Av yoce

Sledgehammer:
Jag har inte senste BIOS. Försökte flasha det förut, men lyckades inte.
Hur kollar man att NB har kontakt med dess kylare?

Hur ändrar man timings? Har aldrig gjort det så. Har aldrig klockat heller.

Av yoce

Provade en sak alldeles nyss. Spelade Vice City. Ungefär på samma ställe hängde sig spelet tre gånger i rad. Sen körde jag utan ena sidan på chassit, och satte dit min hemmabyggda GFX-fläkt som består utav en 80-mmfläkt som står och blåser rätt mot grafikkortet.

Nu helt plötsligt fungerar det hur bra som helst, och spelet hänger sig inte. Detta var givetvis inte bara tur, då detta alltid ha fungerat. Det är därför jag alltid trott att det varit grafikkortet som banga ur.

Några nya idéer, kan det fortfarande vara minnena?

Av yoce

Ni tror det är detta som är problemet alltså?

Av yoce

Hade du läst hela texten hade du inte behövt fråga denna fråga. Men okej, ja den känns varm. Ja, man bränner sig på den. Men minnena till grafikkortet känns typ 5-10°C varmare.

Av yoce

Ouranos:

Det är inte CPU:n som är varm, det är jag 99% säker på. Har en termometer ligger precis intill kärnan och den visar aldrig över 50 grader. Jag har Windows XP, ja. Automatisk omstart har jag inte gjort något åt. Har inte vetat om det. Men har suttit nu hela kvällen och körd 3DMark03, då har jag inte fått den att starta om någon gång. Så detta är inte största problemet. Tror du att det kan vara så att nordbyggan verkligen är så där pass varm och att det är den som gör att 3DMark03 och spel lägger av?

Av yoce

Spel- och 3DMarkproblem

Behöver experthjälp!

Börjar med burken:
- Jaton Geforce 4 Titanum 4200 128MB
- Elitegroup P4S5A/DX+ Moderkort
- Pentium4 2,4GHz (-A eller -B)
- 2x256Mb "Standard" DDR 333
- IBM Deskstar 80GB 7200RPM

Fortsätter med problemet:
Spelar jag Age of Mythology lägger spelet av(datorn kan starta om av sig själv också) efter någon timme. Spelar jag GTA3: Vice City lägger det spelet av efter 5-30 min. Kör jag 3DMark03 lägger det av på lite olika tillfällen. 3DMark03 kan också ge lite olika felmeddelanden som att vissa filer är korrupta och så. Dessa filer är givetvis inte korrupta då 3DMark gladeligen går förbi det testet som just ska laddas, om man provar en annan gång.

Ger lite fakta:
SpeedFan ger dessa resultat.
Temp1: 75°C (Max 80°C)
Temp3: 33°C (Max 48°C)
HD0: 36°C (Max 40°C)
Temp2: 27°C (Max 29°C)

Då ser vi ju direkt ett problem. 75°C på Temp1. Kan då detta stämma? SiSoftSandra ger samma värde, men då är den döpt till "Board temperature" istället. Kan det då vara så att nordbryggan är så här pass varm och att det är detta som gör att spelen och 3DMark03 lägger av? Har känt på flänsen som sitter på nordbryggan och visst, när den är som varmast så gör det lite småont, men det känns inte som 80°C! Flänsen sitter för övrigt också lite löst, man kan "jucka" på den lite åt sidan.

GPU:n är inte speciellt varm nu. Strax över 40°C vid full load. Har nämligen trott att detta varit problemet så den har varit inne på fläktbyte två gånger och nu sitter det en fläkt som riktigt ger gärnet, och låter därefter. Minnena på grafikkortet är riktigt varma vid full load, mycket varmare än nordbryggsflänsen. Dock har min termometer inte kommit över 60°C på dom.

CPU:n kan det absolut inte vara. Detta är till 99% uteslutet. Den ligger i väldigt låg temp, trots att fläkten snurrar nästan på halvvarv.

HardSoft (en datorbutik i Gävle) har provat kortet (säger dom) i en 24-timmars-loop med 3DMark och inte haft något problem med det. Det hade bara lagt av en gång, sa dom.

Ingen överdriven chassitemp heller. Mellan 29°C och 33°C.

Slutsats:
Vad kan det alltså vara? Moderkortet och nordbryggan? Grafikkortet ändå, trots att inget fel hittats av HardSoft? Kanske IBM-disken (tänkte mest på detta att det blir korrupta filer i 3DMark)?

Edit: Kanske felplacerad tråd, vad vet jag. Kändes dock som bästa stället detta.

Av yoce

Har försökt fått igång MIME::Parser hela kvällen, efter en hel dels sökande. Men verkar inte få den att fungera. MIME::Tools fungerar fint. Men use:ar man MIME::Parser så blir de error.

Ingen som kan hjälpa?

Av yoce

POP3 med Perl

Håller på med en funktion till den webbsite jag driver. Tanken är att alla pressmeddelanden vi mottar på vår pressmejl, skall kunna ses inne i vårat adminsystem och på så sätt krävs inga funktioner att skicka o.s.v.

Det jag behöver hjälp med är ett POP3-konto med perl, som kodar om från MIME till HTML och spar bifogade filer i en mapp på servern och helst inte kräver en väldans massa moduler.

Jag har lyckats tagit emot mail, kunna läsa mail men inte längre än så. Har försökt kollat igenom vissa system som finns på cgi-resources men till ingen nytta.

Finns det någon vis människa därute? (Kan eventuellt göra detta i php om det är lättare, men mina php-kunskaper är lika med noll)

Av yoce

WDac: Fungerar din 12cm-fläkt bra? Alltså presterar den någonting där den sitter (i fronten). Jag har ett likadant chassi (fast lightblue-varianten) och hade en 8cm-fläkt monterad där förut. Men det enda jag tyckte att den gjorde var att låta.

Av yoce

75 grader

Enligt speedfan är "Temp1" hela 75C varmt. Vad kan detta vara? Jag vet att det inte är processorn. Funderar på NB, men den känns inte 75 grader varm.

Förrästen, min cpu-temp ligger just nu på 32c (en p4, 2,4ghz) både enligt speedfan och en "riktig" tempgivare. har fått för mig att detta är VÄLDIGT lite?

Av yoce

Thakrillo & Vicotnik: Om man inte har en sådan utgång på sitt nätagg, går det ändå att få ut 230V från nätagget som aktiveras så fort datorn slås på, alltså inte så fort nätagget får ström utan att behöva köpa någon elektronik förutom kablar då?

Av yoce
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Vicotnik
yoce: Kanske lite ghetto, men inte så farligt imho (den övre är strömförsörjningen till pumpen).

http://home.student.uu.se/joli5403/projekt/vattenkylning3/ima...

Visst, det går ju att göra på detta viset. Men då vi ska lägga ned ungefär nio månader på projektet så vill man att det ska bli näst intill perfekt. (Vi gör detta som projektarbete i trean)