Inlägg

Inlägg som axelpaxel har skrivit i forumet
Av axelpaxel
Skrivet av Mrdiglet:

Jag gör ett försök på 3000kr +frakt / Mattias

Skrivet av Mrdiglet:

Såg nu hade du hade startbud på 3500, missade det sorry! 😊 Har en liten budget men hör av dig om det är intressant ändå.

Hej!

Ledsen att jag inte varit så aktiv här. Tack för ditt bud. Tror dock att jag avvaktar lite till och ser om det finns någon intresserad i närområdet som kan komma och hämta upp då det blir lättare. Jag hör av mig till dig annars så kan vi se hur vi skulle kunna lösa frakt.

/Axel

Av axelpaxel
Skrivet av cooljeppe3:

På sweclockers laddas bilder alltid upp med horisontell orientering. Du kan lösa det genom att ta ny bild(horisontell) eller beskära nuvarande så att bredden är större än höjden

Vilken ”feature”... Tack för info!

Av axelpaxel

Ber om ursäkt att bilden är felroterad men jag lyckas inte lösa det

Av axelpaxel

Synlogy DS218+ inkl. 2st 4TB Seagate IronWolf HDD

Då det blivit dags att uppdatera min lagrings och backup lösning så säljer jag nu min Synology NAS inklusive hårddiskar.

Modellen heter "DS218+" och rymmer 2st diskar. Den tillhör Synologys lite mer premium NAS-enheter med Intel processor istället för ARM vilket ger bra prestanda och möjlighet att köra VMs och Docker Containers. Jag har också uppgraderat RAM minnet till 6GB från ursprungliga 2GB.

Det går säkert att hitta recensioner på nätet, men min personliga erfarenhet är att det är en tyst och snabb NAS-lösning med väldigt bra mjukvara och massor av funktioner för den som vill konfigurera en enklare hemma-server mm.

Två stycken Seagate IronWolf 4TB hårddiskar speciellt designade för NAS-användning finns också och allt säljs helst som ett paket.

Ingen av diskarna har några rapporterade fel vid S.M.A.R.T. test och har gått tillsammans med NASen i ca 16000 timmar med under 100 power cycles.

Nypris är drygt 6500 kr och budgivning startar på 3500 kr. Avhämtning prioriteras men kan skickas i värsta fall.

Svarar gärna på frågor i PM men håll bud i tråden.

Läs hela annonsen här

Av axelpaxel

Det som jag tänker på direkt är att RX 570 och GTX 1070 är kort i lite olika klasser? Är det väldigt optimerat för AMD GPU tro?

Av axelpaxel

Klickade hem en CX 48" nu i helgen när Elgiganten hade 20% och ska tydligen levereras först i mitten av juli. Hur som helst, är det någon som har fått hem en CX 48" (@Xanrag ?) och kan mäta hur djup hylla som krävs för att den ska kunna stå? Har försökt titta på bilder och tycker att det ser ut som att det finns två olika versioner av foten? Hoppas att 30 cm i djup räcker för att den ska få plats på hyllan i vardagsrummet.

https://www.elgiganten.se/image/dv_web_D180001002410670/153758/l...

vs.

https://www.lg.com/uk/images/tvs/md07500922/gallery/1600_10.jpg

Av axelpaxel
Skrivet av axelpaxel:

Hej,

Har en 512GB NVMe SSD som jag räddade ur en laptop vars skärm lagt av. Du får gärna köpa den för 400kr plus frakt. Modellen är Samsung PM951. Hör av dig om du är intresserad!

/Axel

Finns inte längre

Av axelpaxel

Hej,

Har en 512GB NVMe SSD som jag räddade ur en laptop vars skärm lagt av. Du får gärna köpa den för 400kr plus frakt. Modellen är Samsung PM951. Hör av dig om du är intresserad!

/Axel

Av axelpaxel

Både musen och tangentbordet är nu sålda.

Av axelpaxel
Skrivet av scienta:

700:- inklusive frakt för tangentbordet.

Skickar PM

Av axelpaxel

Leopold FC980M och Logitech G PRO

Hej,

Letar nytt hem till tangentbord och mus.

  • Leopold FC980M. Mekaniskt tangentbord med röda MX-brytare, PBT-keykaps och 99-keys layout med full numpad men endast är lite större än TKL. Mycket fint skick, inköpt tidigare i år och sparsamt använt. Kan skicka med en påse med O-rings på köpet. Pris 700kr.

  • Logitech G Pro. Gamingmus med riktigt bra sensor och en minimalistiskt design. Ca ett år gammal och i fint skick, dock finns inte orginalförpackningen kvar. Pris 150kr.

Finns att hämta i centrala Stockholm. Kan även skickas mot att köparen betalar frakt (63kr för musen och 95kr för tangentbordet)

Läs hela annonsen här

Av axelpaxel

Har ett Leopold FC980M med röda switchar som du kan få köpa om du är intresserad!

Av axelpaxel

Kan tipsa om Cloudflare. Ursprungligen en CDN leverantör men nu gör de lite allt möjligt och står framförallt upp för säkerhet och integritet på nätet med deras öppna DNS-serverar mm. Enkelt och bra UI för att handera DNS inställningar för domäner oavsätt registrar, men det går även att registrera domän direkt av dem. Vill du ha en svensk registrar så finns ju EgenSajt.se också där jag har .se domäner som inte går att registrera på Cloudflare.

Av axelpaxel

Skärmen är nu såld!

Av axelpaxel
Skrivet av livsnjutaren:

@axelpaxel: Bjuder 600 kr och kan hämta, bor på värmdö.

Skrivet av Aleksandarr:

Bjuder 700 kr och kan hämta.

Skickades från m.sweclockers.com

Hej!

Ledsen att jag varit seg på att svara. Ignorerade budet på 400kr som var lite för lågt och sen hände det inte mycket på några veckor... Hur som helst så kan jag tänka mig att sälja den för 700kr eller högsta bud över det. Torsdag kväll skulle vara en bra dag för upphämtning.

/Axel

Av axelpaxel

@UnkeN: Jag är medveten om det, men jag testade före och efter och det var ingen verifierbar skillnad med min setup. Mindre än 1% skillnad med GTX 1060 vilket lika gärna kan vara slumpen / skillnad mellan mätningar. Samtidigt får jag med dubbla nvme i RAID-0 nästan dubbla hastigheten på lagring vilket märks i många sammanhang!

Av axelpaxel

@Storebror89: Jag har ett ROG Strix B450-I (dvs i princip identiskt med ditt moderkort) med en m.2 på baksidan och jag skulle säga att det blir svårt att få in en kylfläns, det finns nästan ingen marginal alls. Jag har dock än så länge inte haft några problem med överhettning på min ssd som sitter på baksidan, men det beror ju mycket på vilken modell du har. Jag skulle säga att den bästa lösningen antagligen är att försöka hitta en lagom tjock "thermal pad" och sätta den mellan ssdn och chassit så att hela chassit blir som en kylfläns. Har dock inte själv testat detta utan det är bara en teori än så länge...

Av axelpaxel

Dell P2317H - 23" 1080p IPS

Dell P2317H White, en 23" 1080p IPS skärm. Funkar finfint, inga döda pixlar etc.

Finns att hämta i Hammarby Sjöstad. Skickas ej.

Läs hela annonsen här

Av axelpaxel

TPLink Archer C7 AC1750 V2

Trådlös router med inbyggd gigabit switch och AC1750 wifi. Har stöd för Open-WRT och DD-WRT.

Finns att hämta i Hammarby Sjöstad, alternativt skickas mot förskottsbetalning.

Läs hela annonsen här

Av axelpaxel

Jag kommer gärna om det finns möjlighet!