Inlägg

Inlägg som kozmos har skrivit i forumet
Av kozmos
Skrivet av bromi:

Priserna kommer ligga kvar tills att folk slutar betala för det. Men tjena, folk är så jävla täta och blåsa mellan öronen så det kommer tyvärr aldrig att ske. Trist för en annan med vanlig plånbok som helt enkelt får skita i det.

Eller är det så att det finns de som tar sina sparade pengar eller blanco för att finansiera dåliga investeringar.
Hursom är jag glad att inte vara en utav dem 🤣

Av kozmos

Vad är vitsen med att vara entusiast om man inte uppskattar overkill ! 😎

Av kozmos
Skrivet av downup:

Jag har bara köpt en app i hela mitt telefonliv.
Memrise mandarin på rea..

Samma här, fast jag köpte Bards Tale mobilversionen, väl värt sina 50 kronor 😁

Av kozmos
Skrivet av Mono:

Playstation 5 har inte ens varit ute ett år och den är redan gammal?!
Tillgången kommer öka då Sony har säkrat ytterligare 5 miljoner enheter innan mars 2022.
Följer du denna tråd så ökar dina chanser mångfalt att du ska få tag på en maskin.

Det beror ju på när den kan nå den stora massan.

Av kozmos
Skrivet av Mullvaden83:

bla bla bla.
Hur mycket har man inte hört om ny batteriteknik under de senaste 20 åren. Inte ett skit har hänt. Mobilen håller fortfarande knappt en dag. O Laptopen håller 5timmar under lite lätt load. Precis som förr.

Den dagen dessa nya rön batterier lanseras skarpt o inte i ett lab så kommer jag tro på det.

Samma sak med Graphene. Mycket ros om det men inte sett ett skit med det.

Tycker dock att utvecklingen borde börja gå snabbare nu om allt i stort sätt ska elektrifieras på sikt.

Av kozmos
Skrivet av sKRUVARN:

Dom har sålt över 10 miljoner ex och är bäst säljande Sony konsollen någonsin. Och det gäller nog inte bara "sålda exemplar" med tanke på att dom uttrycker sig såhär, så har dom alltså aldrig skeppat så många konsoller tidigare inom detta intervall:

"While PS5 has reached more households faster than any of our previous consoles, we still have a lot of work ahead of us as demand for PS5 continues to outstrip supply,”

https://www.theverge.com/2021/7/28/22597784/sony-ps5-playstat...

Mycket möjligt men det är ändå inte 10milj som har nått slutkund, bra siffror för Sony men som slutkund är det inte speciellt roligt.
Har hållit mig till PS sen PS1 men jag kommer absolut inte köpa någon när tillgången ökar med tanke på att konsolen redan kommer vara gammal då.

Av kozmos
Skrivet av Sorten:

Alla som vill ha en PS5 kommer få en PS5 så är det alltid Sony har absolut noll intresse av att folk inte ska kunna köpa deras produkt sen är det givetvis i en sådan här situation en fråga om när inte om men desto fler som får en PS5 desto mer sjunker konkurrensen om de PS5 som kommer ut på marknaden tänker jag.

Har aldrig varit med om ett så pass dåligt konsolsläpp, det har alltid varit bristvara vid release men aldrig såhär länge.
Förvisso har de ju haft covid och scalpers mot sig.

Hade förmodligen inte köpt någon konsol ändå pga av de tama spelutbudet vi har idag men jag bör också poängtera att jag börjar bli gubbe så det kanske bara är jag som börjar bli sur och krängd om man ska tro endel spelskribenter för diverse "speltidningar"

Av kozmos

Hur löser de tillgången på ps5 då ? 🤔
Väldigt ot men betydligt mer intressant

Av kozmos
Skrivet av tBiorrith:

Många blir säkert exalterade när det hör att man modulera sin bärbara dator. "ÅH! Då kan man byta grafikkort och sånt!" Lol nej, du kan byta mellan HDMI, USB A och USB C. Kul.
Typ alla laptops under 10.000kr har alla dessa portar och kan byta både lagring och minne.

Håller inte med dig, ser många fördelar med det när man väljer arbetsstation om man är i behov av bärbart och har specifika behov.

Av kozmos

Jag tycker det låter lysande, då kan man välja specs till sin arbetsdator.

Av kozmos
Skrivet av anon201296:

Det är ju folk som köper av scalpers som är problemet

Nja skulle nog tycka det är både och, kommer väl sluta i att vi får mer lagar i det här landet i framtiden eftersom folk inte kan bete sig.

Av kozmos

Gör inte mig något, har ändå inget tillförlit till det pissföretaget längre.
Det ända viktiga för mig är att outer worlds 2 blir bra sen är jag nöjd!

Av kozmos
Skrivet av Blomman90:

Givet de arbetsuppgifter du har tycker jag det är märkligt att du i stort sett tjänar mindre än någon som flippar burgare på donken som sitt sommarjobb.

Visst kan man vara beredd att ta en något lägre lön under sitt sommarjobb/traineeprogram eftersom det är en väldigt bra merit och bra för framtida arbetssökningar. Men frågar du mig så låter det som att din arbetsgivare utnyttjar situationen och får en relativt hög kompetens för en väldigt låg kostnad. Hade jag inte hittat något annat kvalificerat sommarjobb överhuvudtaget, så hade jag säkert knutit näven i fickan och hoppat på det upplägget, just för att det kan löna sig i längden. Men jag hade nog varit högst tveksam till att stanna kvar hos den arbetsgivaren efter avslutade studier, om de nu inte skulle visa sig att de då är beredda erbjuda mer än alla andra alternativ.

Hög kompetens kostar, det kommer inte per automatik med en högskoleexamen.
Sen kan jag väl som du tycka att en skälig ingångslön ska man ha annars kommer aldrig någon vilja utbilda sig, sen vad som anses vara skäligt är ju upp till arbetsgivare oavsett vad folk tycker och tänker, är ju inte värre än att man får tacka nej.

Har man spetskompetens eller andra eftertraktade egenskaper blir det ju helt klart betydligt enklare att löneförhandla.
Nu är ju ingenjör ett ganska brett begrepp men jag kan tycka att i den branschen jag arbetar inom så krävs det ändå en djupare förståelse av mekanik och hur saker och ting fungerar, skadar nog absolut inte att ha tidigare arbetslivserfarenhet inom det man riktar sig till innan man påbörjar sin ingenjörsutbildning.
Förmodligen kommer folk hata det jag säger men det är vad jag har fått erfara efter att ha jobbat ihop med både duktiga och mindre duktiga ingenjörer och alla har haft olika bakgrunder innan påbörjad utb.

Av kozmos

World of warcraft dog för mig efter WOTLK och även hela MMORPG eran.
Har ingen lust att sponsra Activision så det blir inget återbesök.

Av kozmos

Jag får prova rdp igen då, tack för hjälpen.
Vad kör ni för program som jobbar hemifrån då, TeamViewer?

Jo det ska nog gå att hitta någon stabil lösning

Av kozmos
Skrivet av Skarvsladdad:

Har haft en släpbar laptop från schenker i 7 år, ganska tung om man ska resa omkring med den men fungerar fortfarande för lättare autodesk inventor modellering. Kan vara värt att kolla på tillverkare som inte är så välkända som Schenker/XMG (båda är rebrand av kinesiska clevo datorer).

Länkar till säljsidorna:
https://www.schenker-tech.de/en/
https://www.xmg.gg/en/

Denna sida har en del reviews om dessa laptops som du kan kolla på
https://www.notebookcheck.net/

Schenker DTR och Schenker media 15 kanske är intressant för dig, media 15 basmodellen är 10,000 kr billigare än DTR så testa att konfigurerar den med det bästa och se hur den förhåller sig prismässigt och prestandamässigt i förhållande till kändare tillverkare som HP och DELL med liknande specs.

Ska kika på dessa alternativen.

Skrivet av anon5930:

Vi kör mest Lenovo Thinkpad workstations i dagsläget när vi köper nytt. Kör även vi Solidworks och två nya beställdes i slutet av december. Vet dessvärre inte modellnamn.

Typ så jag också kör i och med pandemin, men med en äldre laptop från jobbet jag ansluter från och inte en privat. Tyngre sammanställningar gör jag helst lokalt men det mesta andra inkl alla våra övriga mjukvaror vi kör RDP'ar jag hellre. Skönt att låta allt vara öppet när jag slutar för dagen, bara koppla ifrån så får allt vara öppet och i den status det var nästa dag jag jobbar igen.

Skulle egentligen få en ny bärbar dator i och med pandemin och att mina nuvarande dragit iväg i ålder men valde att vänta lite, andra kollegor hade större behov och RDPa in mot min stationära fungerar rätt bra.

Jag får klura lite, tacksam för tipsen!
Jag har ju prövat RDP när jag har varit sjuk en gång men hade ganska mycket delay, beror säkert på att jag har helt värdelös uppkoppling i min lägenhet.

Av kozmos
Skrivet av macmann1:

Den här fick vi som föslag från Atea när vi bad om tips om en workstation runt 30k (minns inte men tror solidworks kan ha varit med i frågeställningen). Men det kan också ha handlat om att den faktiskt fanns i lager, så priset kanske är högre än nödvändigt. Tycker bärbara workstations är en svår kategori. För det priset hade jag egentligen velat ha dubbla mängden ram och kanske större disk.

https://www.atea.se/eshop/product/hp-zbook-studio-g7-mobile-w...

Vårt pris är strax under 30, så det är ju en avtalsfråga också.

Jo jag känner lite detsamma efter att ha sneglat på lite olika datorer.
64gb minne skulle ju varit minimum på laptops som kostar 30-40 000, hade ju gärna använt mig av stationära datorer istället men isåfall behöver jag tre stycken haha.

Av kozmos

Workstation laptop

Behöver en ny laptop på jobbet, har idag någon mid tier HP probook som är 3 år gammal och fruktansvärt värdelös, systemminnet flaskar och program hänger sig och kraschar.
Arbetar i solidworks, Tebis, 3d skanningsprogram, GOM inspect och lite andra beredning program, multitaskar ganska ofta mellan programmen.
Det behöver dessvärre vara en laptop då jag jobbar en del hemifrån också, har ni några tips på vad man ska satsa på att köpa?
Pris: 20 000-35 000 ex moms.

Av kozmos
Skrivet av Qubeista:

Riktigt vidrigt att man sätter gränser på 5000:- när det kommer till att myndiga personer ska spela poker, online-betting osv.

Men att en 15-åring eller också myndiga personer kan spendera så mycket som 30-60 tusen på sitt FIFA-lag för att sedan behöva köpa det igen bara för man ändrat siffran på Fifa - säger det igen, vidrigt. Spelbolagen vet exakt hur beroendeframkallande gambling mechanicsen är (nej EA, det är inte "surprise mechanics") och spenderar sjukt mycket tid med att tinkra fram den bästa lösningen med att spelaren spenderar mest pengar, oftast så att spelaren själv inte ska bry sig eller tänka efter för mycket (för då hade man ju inte köpt skiten). Eller en CoD-klassiker nu på sistonde, låt reviewers och influencers säga att spelet inte har loot boxes och att det är fritt fram att köpa, för att patcha in det en månad senare.

Är inte det största fan:et av Jim Sterlings alla videor, men den här videon om loot boxes är något alla borde se, man kan verkligen inte bara skylla på föräldrarna eller barnen när man ser hur långt spelbolagen går ibland.. https://www.youtube.com/watch?v=7S-DGTBZU14

Minns om en tid före 2014 när det värsta vi hade var map packs, dessförinnan riktiga expansioner. Nu är det loot boxes och cosmetics hela vägen choo choo.

Kan ju ändå tycka att man har misslyckats med något om en unge inte begriper värdet i 30-60 000 SEK 😅
*Bortskämd*

Många växer nog upp idag med att lära sig att slösa, speciellt med tanke på hur lätt det är att ta lån.
Det är många som sitter på stora lån idag, kommer bli bakslag delux den dagen bubblan spricker och folk får sälja av billigt för de inser att de har mer skulder än vad de klarar av att bära.

Av kozmos
Skrivet av loevet:

Mmm, väldigt många gillar ju The Elder Scrolls-spelen, och ingen del i serien kan anklagas för att vara tekniskt fulländad. Snygga vid introduktionen, absolut, men också fyllda med diverse visuella och tekniska skavanker. De är bra för att världen är intressant och engagerande att utforska, och jag hoppas att detsamma ska gälla Cyberpunk 2077 oavsett vilken hårdvara man kör spelet på.

Precis, den grafiska delen är inte det viktiga i ett bra RPG spel även om jag visst kan hålla med om att det är trevligt med schyssta visuella effekter.
Det är ju därför många äldre bra RPG spel håller sig än idag och nästintill är tidlösa till skillnad från äldre spel av andra genrer.