Inlägg

Inlägg som kozmos har skrivit i forumet
Av kozmos
Skrivet av Fantgrenen:

Tror det handlar mycket om vad man är van med. Har man alltid haft Android, verkar iOS väldigt begränsat och onormalt, medans Android kan kännas väldigt förvirrande för en iOS användare.

Men ger jag en Android till en iOS användare tror jag de har svårare att förstå den än om jag skulle ge en iPhone till en Android användare (förutsatt att de inte har tidigare erfarenhet av OSet). iOS känns mer "komplett" och straight forward enligt mig.

Jag har gått från iOS till android av den anledningen att filhanteringen va fruktansvärt frustrerande, va inga som helst problem men nu va det förvisso typ 11-12 år sedan 🤣

Vad det gäller telefonen så är jag lite taggad, får hoppas den inte lider av massa jobbiga buggar.
Tycker de flesta telefoner jag har haft senaste tiden har klarat det mesta, stirrar verkligen inte mig blind på hårdvara på telefoner.

Bra batteritid, lång livslängd, slippa bloatware och en premiumkänsla är viktigast för mig.

Av kozmos
Skrivet av stelex:

Länk till förhandsbokningen?

https://se.nothing.tech/pages/pre-order

Av kozmos

Jag har med.

NTPC72069

NTP52B97A

NTPD47D59

NTP28D718

Av kozmos
Skrivet av Myllerman:

Man undrar hur folk tänker. Fick en transformator 15x10x10cm typ 3Kg tung i en bananlåda ned några tidingar som fyllning..
Den hade åkt runt i lådan och fått sig en del törnar. Sen har jag fått varor i typ kexförpackningar där inte ens locket var tejpat och adress skriven med penna direkt på förpackningen.. När jag fick den var locket öppet men varan var kvar i som tur var.

Ja verkligen 👍🤔

Av kozmos

Haha helt skruvat men då vet man att det är vanligt förekommande nästa gång det händer och kan troligtvis andas lugnt 😅

Av kozmos
Skrivet av jnsson:

Ser inte ens att det är ett äpple.

Folk ser vad de vill se 🤣

Av kozmos
Skrivet av tcntad:

Det är avsändaren som fyller i sådant, om transportör ändrar kan vadsomhelst hända.

Kuriosa: Vi fick två pall socker levererat till oss mha PostNord. En var halvt raserad så den skulle skickas tillbaka. Budtjej kommer och ska hämta nåt kolli på 2Kg, det enda vi hade var sockerpall på typ 200Kg.. En snubbe kom dagen efter för att hämta samma "paket"

*Update*

Bättre sent än aldrig, du har förmodligen rätt motorn kom fram välbehållen tack och lov.
Däremot hade avsändaren skickat den i en bananlåda med adresslappen över hålet, motorn va kvar i lådan, kunde lika gärna ha ramlat ut genom hålet 🤣

Av kozmos

Bumpar denna tråden.
Väntar på en motor som jag har köpt från Tyskland som ska anlända idag, min kompis har handlat från säljaren vid flertal tillfällen och det har aldrig varit några problem.
Motorn bör väga 15kg utan cylinder men i postnordappen och på deras hemsida står det att paketet väger 0.1kg, bara kartongen ska mäta 530x390x240mm och borde väga mer än ett hekto.

Ska bli väldigt intressant att se om det är ett teknisktfel eller om jag får en massakrerad kartongbit med adresslappen på.

Av kozmos
Skrivet av Homer_S1:

Har för mig jag läste att mobilspelandet drar in mer slantar än PC och konsol marknaden ihop...
Jag är inte en av dem, men vill ändå ha en ny mobil innom iaf vart 3e år.

/Homer_S

Stämmer nog men det beror nog på att många mobilspel är gachaspel och folk som inte inser vad kapitalförstöring är älskar dem 😁

Av kozmos

Köpråd telefon under 5000 kr

Någon som har tips på telefon under 5000 med faktiskt bra batteritid och inte bara skrytiga specs på batterikapacitet.

Av kozmos

Komplett är skunk, Netonnet med förvisso.

Av kozmos

Det sorgliga i det hela är väl att det inte finns någon gräns.
Finns det verkligen någon som har köpt lidls badtofflor för 3 000 SEK.
Lidls plasmaskärare har jag sett att folk har försökt kränga för ockerpriser med 🤣

Av kozmos
Skrivet av borggren4:

Det är inte synd om någon förutom den som har begränsade förutsättningar att förbättra sin vardag, t.ex. handikappade. "Stackarn" som jobbar som matbud kan givetvis studera eller bädda en bättre bädd på något annat sätt. Studenten är fattig nu, och behöver pengar nu, det är inte synd om dessa, det är helt enkelt bra att dessa kan få möjlighet att tjäna pengar för att leva som övriga löntagare.

Mervärdet är enkelt att förstå, det är att hela tiden kunna erbjuda varan för köp nu till den som vill betala priset. Alternativet är ett kösystem där dem som inte har tid och energi att scouta hemsidor för varor kan få vänta en väldigt lång tid, kanske t.o.m flera år.

Din studenttid måste ha varit horribel.

Av kozmos

Ganska trista titlar i mitt tycke men jag spelar inte heller jätte mycket längre ;P

Av kozmos
Skrivet av borggren4:

Ja företag som tjänar en funktion, det är inte så att vi skapar företag som inte erbjuder dess kunder någon funktion, dessa går helt enkelt i KK.

Nu sitter ju återförsäljarna på avtalen och kundrelationer till distributörerna, jag är absolut för en öppen marknad där vi alla kan bli återförsäljare och driva vår egen verksamhet men i grund och botten behövs inte återförsäljare överhuvudtaget. Det börjar redan bli ett faktum i många olika sektorer där tillverkaren/distributören klipper mellanhanden och säljer varor på sina egna hemsidor, vi kommer se mer av detta i framtiden. Återförsäljarna har en unik funktion idag, dess fysiska butiker, utöver detta, alltså inom e-handel, är de endast parasiterande mellanhänder på samma sätt som scalpers som använder andra platformar.

Men som jag förstår det från ditt resonemang, är det avsaknaden av skatteintäkter från scalpers som är problemet? Inte scalping som fenomen i sig?

Ja det är väl ett problem om de köper och säljer produkter med vinst i större utsträckning eller ska de få frikort till skillnad från alla andra som bedriver företagsverksamhet tycker du?

Av kozmos
Skrivet av borggren4:

Vad tillför en återförsäljare oss kunder som inte tillverkaren/distributören kan göra själv? Det är vi som betalar för kalaset eller hur? Staten är lika mycket parasit som återförsäljaren om dom anser sig ha rätt till en mellanskillnad som inte angår dem. Det gynnar inte samhället med en parasiterande mellanhand som artificiellt stimulerar ekonomin med "låtsasjobb".. Bort med återförsäljaren och dessa jobb om dom inte tillför något så får de anställda fixa andra arbeten. Det är viktigt att Aktiebolaget och dess ägaren tjänar pengar, men de längst ner i kedjan, i många fall studenter som lever på ören, de ska inte få några extra pengar?

Företag är en nödvändig samhällsfunktion för att samhället ska kunna fungera!
Har du koll på hur mycket svenska icke multinationella företag bidrar samhället i form av skattemedel samtidigt som de förser människor med jobb och pensionsbesparingar.
Självklart driver ägarna av ett förtag sin verksamhet i vinstsyfte, ingen normalt funtad person skulle ta riskerna i att driva ett eget företag i syfte i att gå plus minus noll eller förlust.

Av kozmos
Skrivet av hypermode:

Absolut, Amen!

Jag tycker också att de som köper och säljer en vara bör vara definierad som bankrånare. In fact, jag tycker också att min närmsta ICA-butik bör definieras som minst i alla fall grovt snatteri. De köper och säljer en vara lite dyrare till mig ja fy fan.

Det där va nog den mest långsökta jämförelsen jag har hört.
ICA är en legitim verksamhet som köper in varor från leverantörer, vinsten de tjänar ihop på varor och tjänster ska användas till att täcka alla omkostnader och därefter ska det betalas vinstskatt.

Av kozmos
Skrivet av Bakgrund:

Det är bara en skämtbild, kanske är värt att tillägga. https://www.dailymail.co.uk/news/article-2768976/Emergency-se...

Haha, absolut värt att tillägga!
Läste inte det finstilta och nu känner jag mig dum, ganska solklart.

Av kozmos
Skrivet av Bakgrund:

Apple har haft den här tekniken sedan 2014, som vanligt är Samsung 8 år efter Apple.

https://i.imgur.com/AaO75j5.jpg

antar att det inte blev en stor grej, visste inte ens om att det fanns.

Av kozmos

Börjar få medelålderskris och har nyligen köpt två veteranmopeder, självfallet blev det mopeddelar, lika kul som när man va 15 🤣