Inlägg

Inlägg som kozmos har skrivit i forumet
Av kozmos
Skrivet av elp:

Är det någon som haft med företaget Sharkspeed att göra?
Mer specifikt - är det rentav någon som har köpt deras löjligt billiga skyddsväst o kan ge ett utlåtande?
Länk: https://sharkspeed.se/tacticalsafetyjacket
Ytterligare en variant: https://sharkspeed.se/level2safetyata

Onekligen blandade omdöme om man googlar företaget (bla på trustpilot).
Skulle behöva en ny skyddsjacka o de låg jävligt bra till i pris så här när det är halvskralt i kassan...

Köp det du tycker du har råd med, något skydd är ju bättre än inget.
Tricket är att undvika olyckor 😎

Kör du bana eller tävlar och löper väldigt stor risk att kana så köper jag argumentet att man ska investera i det bästa möjliga men då duger ändå inga kevlarkläder oavsett fabrikat och pris.

Av kozmos
Skrivet av Felixark:

Kör med 5 5600x och ett Red Devil 6900XT och det går utmärkt cpu temperaturen ligger på runt 55-62c och grafikkortet på runt 68-71c.

Låter ju ändå vettigt ut!
Vad kör du för fläkt konfiguration?

Av kozmos

Hur är temperaturen i detta chassi?

Tänkte försöka klämma in ett XFX rx6950xt som jag köpte på blackfriday och en deepcool ak620 kylare.
Kanske blir för packat, vill ju inte att allt ska gå varmt.
Gillar inte jätte stora lådor heller men vill gärna hålla mig till ATX standad både på mobo och psu.

Av kozmos
Skrivet av talonmas:

Eller... de har nu nått samma levnadsstandard som vi tagit för givet sen födseln och har nu råd att konkurrera om samma produkter?

Vad är det som ger "oss" rätten att köpa det här före folk från Asien? Vill man ha ett så får man betala mer än övriga, tyvärr är "övriga" betydligt fler idag.

Jo absolut, för det är ju inte alls stora ekonomiska klyftor bland befolkningen....

Av kozmos

Nu bumpar jag tråden lite.

Håller på att bygga ny dator och ville egentligen ha matx men fick blir "full atx" istället.
Konstigt nog ligger matx av någon sjuk anledning väldigt högt i pris i jämförelse, brukade det inte vara tvärt om förut ?

Av kozmos
Nytt bud: 2 000 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av kozmos
Skrivet av Secterna:

@GooGeL, då innebär det att enda sättet att få reda på om det passar är att skruva loss kortet och kolla hur PCB layouten ser ut då, eftersom jag inte hittar några bilder på nätet. Jätte klurigt att de har olika revisioner på PCB:n. Köpte kortet för att det va rea på det och kunde inte låta bli, då jag satt på ett 970 tidigare

@Bael Om jag förstår det rätt så säljer de inte blocken separat utan måste då köpa hela grafikkortet vilket känns lite onödigt nu när jag faktiskt sitter på ett kort

Tog du reda på hur det låg till, undrar nämligen samma sak om det finns kompatibla vattenblock till detta grafikkortet.

Av kozmos

Ser verkligen fram emot ett ännu bredare stöd för Linux i framtiden 😎 hoppas det fortsätter i rätt riktning!

Av kozmos

Mc handskar, rear set till mc och grafikkort men enbart om det är ett faktiskt fynd.

Av kozmos

Jag har nog lite prylar i källaren.
Alphacool ut60 full copper 360mm, Alphacool ut60 full copper 240mm och en xspc akryl resevoir till D5 pump.

Av kozmos
Skrivet av [SmR]BMF:

Ska gå att köra vi VM och Wine, kolla in den här artikeln:

https://all3dp.com/2/fusion-360-for-linux-how-to-install-it/

Glhf!!!

Jo, har inte luskat i det ännu dock, kör notepad++ via wine.
Är dock inte intresserad av att köra webbaserade versionen av fusion, får undersöka alternativen.

Av kozmos

Gick över till Linux, enda nackdelen jag ser är att jag inte har stöd för fusion 360.

Av kozmos
Skrivet av fenderbender2:

Jag funderar på en Creality Ender-3 V3 SE som klarar 260 C. Det verkar komma en ny variant senare i år som heter Creality Ender-3 V3 KE och som klarar 300 C så jag velar fram och tillbaka om jag ska vänta på den eller inte

Köp du den du tänkte dig först och börja printa istället

Ska du skriva ut ABS eller ASA får du dock kapsla in den, de gillar ~50-60c i kammaren men brukar fungera med lite lägre med.

Av kozmos

Prenumererar inte på någon steamingtjänst längre, fungerar skit bra!
Finns roligare och mer givande saker att både lägga tid och pengar på i livet, önskar bara fler hade förstått det så streamingjättarna kan få på tasken!

Av kozmos

Jag har haft ett par tvister med Postnord.
Överlag tycker jag det fungerar bra och supporten över messesnger brukar faktist för det mesta fungera, däremot har jag andra erfarenheter av dem när väl skiter ordentligt.

Tack och lov har det bara hänt mig ett par gånger och som sagt överlag så fungerar det men det är när det väl drabbat en man tappar tilliten til dem.
Kan förstå att det både finns folk som är väldigt missnöjda med dem och dem som är nöjda, då det oftast fungerar väldigt bra.

Av kozmos
Skrivet av danedi:

JLG är en ingeniör från apple (felstavat med flit) som uppfann den portabla macen. Idag är han en av världens 500 rikaste, men när han drev eget företag "Be.Inc" så gick det åt hellvete. Han gav oss prevasive multitasking och multithreading och protected memory, virtual memory en sund GUI långt före windows och mac. Microsoft sa att Be var deras värsta fiende under deras monopolstämning av FEC.

Apple var nära att köpa Be, men NeXT gav en bättre deal så macos är fortfarande likt windows fast på deras utmoderade sätt att köra threads och Be dog på altaret av bakåtkompatibilitet.

Vad vill du ha sagt?

Av kozmos
Skrivet av Ozzed:

Jag inser ju själv att mitt ursprungliga inlägg var lite väl svepande men mina egna erfarenheter där jag har jobbat liknar dina. Sen har det också varit så att folk som varit tjenis med "rätt" personer hat fått mellanchefsjobb som ser viktiga ut på papper men egentligen inte behövs, varvid personerna får glida runt och känna sig viktiga trots att de rent objektivt inte är det. Det var mot den bakgrunden och erfarenheterna jag skrev mitt inlägg.

Så jag står absolut för det jag skrev, men inser också att det lätt kan tolkas som att alla mellanchefer är överflödiga, och så är det förmodligen inte.

Att chefer med hög ålder per automatik skulle ha någon form av erfarenhet inom sin branch är ju med ganska mycket dynga, i alla fall inom metallindustirn.
Möjligtvis att man har mycket erfarenhet av ledarskap och gått diverse ledarutbildningar där man lärt sig mycket överbearbetad administrativ dynga men om det gör en till bra eller dålig chef låter jag vara osagt.

Jag har haft ett par bra chefer med men de båda har varit ägare utav företagen jag har jobbat på.

Av kozmos
Skrivet av Ozzed:

Ja man behöver ju inte vara överens om allt jämt. Jag respekterar din åsikt och får väl fundera på att kanske uttrycks mig på ett annat sätt nästa gång jag vill framföra att personer som inte förtjänar sin höga lön borde få den sänkt eller bli uppsagd innan man ger sig på kunderna som trots allt utgör kärnan av inkomsterna. Nu vet jag inte hur det ser ut på just Netflix, men även USA verkar man ha problemet. Det tas t. Ex upp i Dilbert där en fiktiv mellanchef porträtteras "oskönt" eller vad du nu skulle kalla det. Så jag är knappast ensam om att ha observerat fenomenet, men som sagt så gäller det såklart inte de som faktiskt gör ett bra jobb.

Äsch, det är bara att skita i vad han och andra trycker.

Jag har med haft chefer som varit helt urusla på sitt jobb och haft fokus på fel saker vilket har fått en att ifrågasätta om deras lön är befogad och hur mycket de faktiskt tillför företaget.

Det har till och med varit så illa på en arbetsplats så att chefen va skadlig för verksamheten, det skar sig med kunder och personal.
Det va många med som sa upp sig som hade kompetens som va svår att få tag i.

Av kozmos
Skrivet av Gelantious:

Så vad är smärtgränsen för folk? Vad är ni villiga att betala?

Smärtgränsen är redan nådd, avskrev mig för ett bra tag sedan 😁

Av kozmos
Skrivet av Airikr:

Jag är personligen väldigt glad över att slipper skiten. Tog bort mitt konto 2019 och har inte tittat tillbaka någon gång. Avskyr dock att vissa företag kräver att man har ett Facebook-konto för att ens se vad de erbjuder. ICA Supermarket Skoghall visar hela sin lunchmeny på deras webbsida (jättebra), medan ICA Kvantum Hammarö kräver att man går till deras Fecesbook-sida för att se deras lunchmeny (jättesämst), och då måste man även manuellt söka efter den (hört det från en familjemedlem).

Håller med dig, ger ju inte heller något seriöst intryck om man tillhör en såpass stor koncern och inte har en hemsida man håller uppdaterad.
Företagsprofiler på facebook överlag är ju ganska B men det är ju ett billigt alternativ, vem som helst kan drifta en facebook profil.