Inlägg

Inlägg som kozmos har skrivit i forumet
Av kozmos
Skrivet av mar3ld:

Jag är inte alls allsmäktig, men jag kanske ser saker som du inte ser ännu. Fastlött är inte nödvändigtvis din fiende. Sug på den i några år så hörs vi igen om saken

Ps. Minnena på din GPU är fastlödda. Så även dina cacheminnen nu mer. Förr i tiden eftermonterade du både CPU-cache och GPU-RAM själv, likt DIMM idag.

Kan vi absolut göra men det ändra inte det faktum att jag aldrig kommer äga en dator med MAC OS ändå av anledningar jag redan har förklarat.

Huruvida jag kommer äga en dator i framtiden där minnena är fastlödda låter jag vara osagt men i dagsläget har jag större behov av att kunna utöka minnesmängd, speciellt med tanke på hur snålt tilltaget det är i många laptops.

Av kozmos
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Hastighet är ganska låg. <120
Alltid proppar också

Gott, ja man skonar ju öronen endel 🤪

Av kozmos
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Jag har idag Shoei GT AIR (1), jag behöver ny hjälm snart. Några tips på hjälm som är "tyst" (vindbrus), samma passform som shoei, har möjlighet för intercom (Cardo Edge troligtvis)?
Jag har testat GT air 2, HJC RPHA 71 och de verkar bra men har nån ett bra tips på andra hjälmar?

shoei nxr, HJC RPHA 70 och 11 sitter bra på mitt huvud, har inte provat GT air men antar att det är samma form som nxr.
Vet inte hurvida dessa är tysta, beror väl på hur fort du kör, själv har jag ofta öronproppar i.

Av kozmos
Skrivet av star-affinity:

Okej, men då får du inte heller ta del av vad fördelarna med ”unified memory”:

”Expandability traded for performance”
https://www.theregister.com/2020/11/19/apple_m1_high_bandwidt...

Men det kanske kvittar för det du använder en dator till.

Ja, program jag i stortsätt livnär mig på har inte direkt stöd för MAC OS så absolut är det ointressant.
Förmodligen kvittar det ja.

Privat klarar jag mig på det simplaste så att minneshastighet skulle ha någon betydelse där betvivlar jag.

Av kozmos
Skrivet av mar3ld:

Sia på om framtiden du om du tycker att det gör dig nytta
En fråga: Skulle du erkänna om du ångrade ditt uttal och köpte en ändå, till dig själv eller någon annan? Skulle du komma tillbaka hit då och erkänna att du hade fel?

Absolut men det kommer inte ändra sig, MAC OS har dåligt stöd för det jag använder en dator till och jag vill inte ha en dator som har minnen fastlödda i moderkortet.

Men du verkar sitta på alla svaren du allsmäktiga forums medmänniska, vi får lyssna på dig!

Av kozmos

Tur att man aldrig kommer köpa en Apple dator

Av kozmos
Skrivet av snajk:

Skottkärra?

Såklart, najs!

Av kozmos
Skrivet av ramlösa:

Alltid lika kul med nymoralister, 11k+ skadas varje år när de åker skidor som är skattesubventionerat och har noll "användningsområden", förutom att förstöra natur & miljö.
Men vad vet jag kanske är rimligt att 11k+ per år skadas för att personer med bristande omdömme ska få ha sina vuxenleksaker och adralinkickar?

Äger ingen sparkcykel och har faktiskt aldrig testat nån heller. Min leksak har endast ett hjul och är betydligt farligare..

Enhjuling?

Av kozmos
Skrivet av Mega-Dark:

Bra läsning. Men jag blev inte mycket klokare 🤔 den värkar starkt riktas till 4x4 bilar för tävling, ja har eller gör värken dera.

Men de skrev i alla fall (om jag tolkar rätt) en liten notis att de rekommenderar 2k till 10k för 2wd.
Jag trodde 10k vart det lägsta viskositet man bör ha snarare än högsta, och de under är bättre lämpade för fjädrarna. Och tyvärr vart detta spannet (2-10) väldigt stort så jag behöver fortfarande mer rekommendationer 🙂

Du får prova dig fram, jag hade hur mycket oljor som helst när jag tränade och tävlade i rc.
Du kan nog ha en ganska tjock olja, den kommer ändå inte bli som en spärrad diff.

Av kozmos

Jag vet inte, jag avslutade mitt konto för att Netflix har blivit värdelöst men det är ju bara min åsikt 😂
De kan ju ta sina ostiga Amerikanska och indiska B serier/filmer och köra upp där solen inte skiner eller deras påtvingande av europeisk B sörja.

Av kozmos
Skrivet av Goedendag:

De brukar boka upp den nya kretskortstekniken från t.ex. TSMC varje år för sina chipp till iphones, ipads och laptops. Deras produkter har ofta bättre prestanda per watt och batteritid i några månader eller år.

Okej 👍

Av kozmos
Skrivet av ZaaphodBleebronx:

Det finns en hel del fordonsstandarder som gör det omöjligt att ha en bil med 1M häskrafter, så vi kan bortse från det exemplet

Jag är mycket väl medveten om hur banal överdriften va haha.
Tyckte bara att jämförelsen va oerhört korkad, det ena fordonet kräver att du har behörighet för att få köra det, det andra gör det inte.

Av kozmos
Skrivet av Plapo:

Besparingar görs av alla i alla dess former. Min poäng är att när diskussioner om material och komponenter ofta faller undan då det är svårt att jämföra i andra enklare parameters som fps i 4k.

Jag har thinkpad på jobbet som kostar hutlösa 50kkr men den är plastig och även efter ett år så börjar besparningarna synas när de gäller hur datorn och allt sitter ihop. De håller absolut inte de tre åren.

Komponenterna som Apple har i sin vr lösning konkurrerar inte med ”billiga” be lösningar de siktar över dem och tar ett pris som ligger under de dyraste.

Thinkpad är inte alls en favorit men har haft HP Zbook och oika versioner av dell precision på jobbet och de har alltid känts välbyggda.

Av kozmos
Skrivet av Plapo:

Här tycker jag du har gjort en helt korrekt bedömning! Apple siktar på de bästa och ändå får in ett pris/kostnad som attraherar många. Varje gång det kommer en nyhet om apples produkter så börjar folk jämnföra sina speldatorer med dem och klaga på pris. När man väl börjar jämföra kvaliteten på komponenter då börjar jämförelserna oftast tystas. Många är experter på konsumentprylar men den där industrimarknaden är otroligt underskattad.

Apples intåg i vr/ar/etc är noga uträknat. Jag har absolut ingen nytta av denna men börjar se om jag kan köpa en om två år när den blir tillgänglig i Sverige.

Vad är det som är överlägset hos Apple på komponentsidan?
Menar du att de använder elektronik och råmaterial av bättre kvalité än alla andra?

Av kozmos
Skrivet av §zgeMbit/s§:

Att personen väger lätt 100kg betyder inte att den Bör väga 100kg. Optimal vikt för en person som är 195cm lång är ca 85kg.

Vad baserar du ditt utlåtande på? BMI ?
Tycker swec börjar likna flashback.

Av kozmos
Skrivet av m4gnify:

Man får köra en bil med 1 miljon hästkrafter på vägen så länge man håller hastighetsbegränsningarna och kör skötsamt, och samma sak borde gälla elsparkcyklar. Det är inte elsparkcyklarna det är fel på, det är människor.

Skillnaden är ju att du behöver ta körkort för att vara behörig att framföra en bil med en miljon hästkrafter på allmän väg.

Av kozmos
Skrivet av firstofmay:

Och ska vi vara ärliga så ska man nog egentligen gå istället om man ligger däromkring viktmässigt...

Man kan väga 100 pannor utan att vara fet, alla är inte 170cm och beniga, endel är långa och har muskler, andra inte uppenbarligen.

Av kozmos
Skrivet av Pelle:

Jo det har jag koll på efter att ha snöat in i efterforskningar innan jag slog till. Det ska nötas ordentligt kul med en utmaning och ännu roligare att äntligen vara igång efter att ha velat göra det här i många år!

Tog första "tjuvsvängen" idag efter att det regnat konstant sen jag köpte den och måste säga att den känns förvånansvärt mjuk och behärskad, körde dock på näst högsta drive mode! första mc'n jag kör så jag har inget att jämföra med dock. Har bara kört en massa cross och fyrhjuling innan, det jag tyckte var mest obehagligt var att inte sträcka ut benen i kurvorna som man gör med cross, en ful ovana som måste vänjas bort.

Haha gött 👍 Ja det är stor skillnad på att köra fort på grus jämfört mot asfalt, helt olika körtekniker

Av kozmos
Skrivet av Dinkefing:

Och hur ska det fungera? Dessa kontakter kommer ju inte sitta exakt på samma plats på varenda moderkort från alla tillverkare. Dessutom blir ju plåten som distanserna sitter på väldigt fragil med alla håligheter.

Fragil? Du menar sladdrig ?
Det kommer den inte bli, det är inga problem att forma en tunn plåt med hål i till att bli hyfsat vridstyv genom att vecka, bocka och forma plåten på lämpligt sätt vid pressning.

Det görs dagligen hos industrier som pressar plåtdetaljer.

Av kozmos
Skrivet av giplet:

Det är just detta som fått mig att avsluta min tjänst. Man snackar om ett hushåll som en familj som bor tillsammans och har tillgång, men den tekniska lösningen man har satt på plats begränsar streamandet till en plats över ett specifikt nätverk. Sedan finns det sätt att gå runt detta, men det är ju samma logik som att helt enkelt plocka filmer och serier via torrent.

Sedan är det också oklart om det faktiskt hjälper att betala extra. Vilket är då det extra nätverk jag ska betala för? Jag vill kunna streama när jag är på jobbresa, semester, i stugan osv. Oavsett hur man vänder och vrider på det så måste jag då vara förutseende och aktivt se till att Netflix fungerar.

Netflix hade behövt arbeta om hela sin betalningsmodell för att få detta att fungera som tänkt. Kanske som Spotify's familjekonto. Nu valde man att bara försämra för kunden i hopp om att tjäna mer pengar.

För varje person som väljer att säga upp sitt Premium-abonnemang behöver Netflix sälja 3,65 extra användare. Borde gå ganska snabbt att räkna ut att det inte kommer att hända.

Håller med på varje punkt.
Folk kan ju skrika bäst de vill om hur andra är snyltare men Netflix behöver verkligen se över sin betalningmodell för att kunna förse sina kunder med det de efterfråga, i slutändan har kunden alltid rätt ändå.

Tror absolut de har bitit sig själva i foten här, tiden får väl utvisa hur det kommer gå eller om de gör fler ändringar i sin affärsmodell.