Inlägg

Inlägg som Kingbaldr har skrivit i forumet
Av Kingbaldr
Skrivet av HappySatan:

Skulle miljön verkligen bli mindre skyddad bara om det fanns en inställning som gjorde det möjligt att installera mjukvara direkt från tredje part? Den (som du) som är nöjd med att göra allt genom Apple kan fortsätta göra allt genom Apple. Den som å andra sidan vill installera något som Apple inte vill ta i, eller spara en slant, borde kunna välja det. Tycker inte att det ena ska utesluta det andra.

Ja kanske! Det känns som att storskalig sideloading kommer att orsaka en del problem som sedan Apple känner sig tvingade att försöka fixa för det drabbar ändå upplevelsen för deras användare, minskar deras köpvilja av tjänster, mm. Men det kanske inte behöver påverka de användare som aldrig lämnar den vanliga butiken kan man hoppas.

Jag tycker ändå det här med att de granskar i princip all kod som körs på kundernas telefoner var ett strategiskt affärsbeslut som tillät Apple att öka värdet av sin produkt för 95% av alla användare. Jag skulle säga att det är en betydande framgångsfaktor för plattformen i stort. Det känns trist att detta regleras nu så att vi i praktiken får mindre variation på marknaden. Vi hade ju redan Android som tillät detta. Nu blir valfriheten på marknaden sämre för mig som konsument.

Min tes: En av delarna som gjorde helheten iPhone/iOS framgångsrik var detta designbeslut. Politikerna tror att de kan ta bort en del men behålla resten… och kanske kan de det nu såhär sent i produktcykeln, men för mig är det inte självklart att så är fallet.

Av Kingbaldr
Skrivet av KoAoL:

Bara skit i att skaffa en överprisad frukt-telefon. Problem solved. Dags för konsumenter att rösta med plånboken men det har ju sagts många gånger tidigare.

Jag håller med. Låt konsumenten välja istället för att reglera. Det finns åtminstone ett stort, fullgott alternativ som är mer öppet. Jag ser inte problemet.

Av Kingbaldr
Skrivet av dlq84:

Apples konsumenter bryr sig inte dock, det är problemet. De älskar sin inhägnade trädgård.

Ja, jag är supernöjd med den skyddade miljön och vad det innebär för hur Apple kan utforma den totala upplevelsen. Jag är utvecklare mot iOS och jag har alltid varit nöjd med hur Apple utfört kodgranskning, osv innan de släpper in en uppdatering i butiken.

Av Kingbaldr
Skrivet av plajton:

Sweclockers själva kan ju förmodligen också se statisk som visar hur mycket mindre intresse det finns för artiklar kring moddande osv, något som för x antal år sedan för döpopulärt.

Det kan säkert stämma. Och jag är äldre, så jag har också förändrats. Jag upplever ändå att kvaliteten har sänkts. Sweclockers är i mina ögon snart närmast en underkategori på Feber. Jag förstår att Feber kanske har en bredare läsarkrets, osv. Jag kan förstå att man vill glida åt det hållet. Risken är att man förlorar det som gjorde varumärket (och communityt!) unikt.

Edit: Den här artikeln var inte bästa exemplet, bara droppen.

Av Kingbaldr

Jag saknar gamla Sweclockers. Ledningen verkar vara fast bestämd att ”bredda målgruppen”. Men frågan är vad som blir kvar av andan som gjorde Sweclockers unikt.

Av Kingbaldr

Annonsen är avslutad

Av Kingbaldr

Urban22, jag har skickat ett privat meddelande.

Av Kingbaldr

Jag håller annonsen öppen ytterligare en dag, sedan stänger jag den. Bud behöver ligga över 7000 kr.

Av Kingbaldr

Okej. Nu har nDre, Tjabo99 och LappeeN alla dragit tillbaka sina bud. Så vi är tillbaka på Jikz bud på under 7000 kr som jag ansåg var lite för lågt. Jag lämnar annonsen öppen ytterligare några dagar. Om det inte kommit in några bud då så stänger jag annonsen och behåller datorn.

Av Kingbaldr

Ja, ursäkta, jag fick jag svar av Tjabo99 för en stund sedan. Han/hon har förstatjing. Annars går det vidare till högstbjudande.

Av Kingbaldr

Jag har börjat kontakta de som ligger högst i budgivningen, men har inte fått svar från någon av dem ännu. Lägger du ett högre bud så kan vi ordna en affär direkt.

Av Kingbaldr

Nu börjar priset närma sig en nivå där jag kan sälja. Vi avvaktar några dagar till för att se om någon mer vill buda.

Av Kingbaldr

Den finns kvar. Som jag skrev i annonsen: "Fint skick, inga repor/skador, allting fungerar." Jag är ganska pedantisk med mina prylar. Jag har t ex försökt undvika att ladda den över 80%, alltid haft den i ett skyddande fodral vid transport, osv.

Av Kingbaldr

Annonsen är avslutad

Av Kingbaldr

Okej, det var lite lägre än jag tänkt mig och under vad jag uppfattar som marknadspris. Vi får avvakta lite och se om det finns fler intressenter.

Av Kingbaldr

MacBook Air M1

Jag säljer min MacBook Air M1 eftersom jag köpt en M2.

Fullständig specifikation: Apple MacBook Air M1, 13.3", 8 GB, 256 GB
Cykelantal: 129
Batterikapacitet: 98%

Fint skick, inga repor/skador, allting fungerar.

Inköpt 2021-08-12 från Inet. Kvitto finns.
Kommer i originalkartong, dock utan laddare.

Om du undrar över något, fråga i tråden.

Jag förbehåller mig rätten att sälja till vem jag vill.

Läs hela annonsen här

Av Kingbaldr

Soundbar Denon DHT-S216

Soundbar Denon DHT-S216 i nyskick med alla kablar (optisk, ström, hdmi), fjärrkontroll med batteri och all dokumentation i originalförpackning.

Produktgenomgång:
https://www.youtube.com/watch?v=zJJKK098rZM

Tekniska specifikationer:
https://www.hifiklubben.se/denon-dht-s216-soundbar-traadlos-hogtalare/dendhts216bk/

Bruksanvisning:
https://manuals.denon.com/DHTS216/EU/SV/

Prisjakt:
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5260642

Köptes för 2180 kr. Kvitto finns.
Jag förbehåller mig rätten att sälja till vem jag vill.

Avhämtning i Lund.

Läs hela annonsen här

Av Kingbaldr

Ja ursäkta, jag ville avsluta snabbt och hade ett tänkt pris som jag var nöjd med. Jag hoppas det kommer ut fler liknande kort snart.

Av Kingbaldr

Annonsen är avslutad

Av Kingbaldr

Inno3D NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti Jet

Jag säljer mitt "Inno3D NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti Jet" pga nyinköpt 7900 XT. Kortet köptes av mig från Proshop 2019-03-21 för 10990 kr och det har alltid fungerat felfritt.

Längd: 268 cm
Höjd: 113 mm
Bredd: 2 slot

Mer information finns på tillverkarens hemsida:
https://www.inno3d.com/en/PRODUCT_INNO3D_GEFORCE_RTX_2080_TI_...

Hämtas i Lund eller skickas mot frakt.

Läs hela annonsen här