Inlägg

Inlägg som epkmack har skrivit i forumet
Av epkmack

Satt med ett liknande setup/problem under midsommarhelgen. Jag har 3420'n istället.
Att du inte kommer år routern, det tror jag att du faktiskt gör. Koppla upp dig med kablen igen och surfa till 192.168.0.1 (eller var det 1.1 på slutet?) admin/pass är admin/admin.

Du måste uppgradera firmware i modemet för att routern ska veta hur den ska logga in... Jag tog .bin-filen från denna sidan: http://www.tplink.com/en/support/3g/ och Jag tog den från finland som var Non ISP-specific.

Testa och återkom.

Av epkmack

Absolut, centrerat! Mycket snyggare om du frågar mig. Tips: Om du dessutom lägger 1.5 timme på att bygga om Blu-ray spelarn, sätt eject-knappen centrerat också! Då hade du verkligen blivit unik.

Av epkmack

Normal felsökning, koppla ur allt och koppla in en del, starta upp och se hur den uppför sig. Fortsätt med nästa del. Själv har jag haft liknande fel med en usb-hubb som var av dålig kvalitet.

Av epkmack

Varför har ni ingen sammanställning

Jag tycker att Sweclockers är riktigt bra och jag är här ofta, ofta. Men det finns en sak som jag saknar när ni gör era tester och det är sammanställningar i tabellformat.
http://www.sweclockers.com/nyhet/14071-kingston-lanserar-hyperx-ssd-med-sandforce-och-intel-kretsar är ett exempel på när ni fixar att jämföra två produkter sida vid sida. Detta ser man oftast bara vid produktnyheter och inte lika ofta när det gäller era tester.

Ibland vill man inte plöja igenom all textmassa i ett test utan bara se, sida vid sida, vad som skiljer, eller vad som är likadant på de olika objekten. Tack för ordet!

Av epkmack

Ja, det var väl temps som var helt OK. När jag foldade på min stock-kylare så låg jag på 77 grader. Det är helt rimliga värden som du har.

Av epkmack

OK, de flesta som svarat dig har ingen aning om HDD-recovery eller hur en HDD är uppbyggd.
Att byta kretskort på HDD'n funkade för fem-tio år sedan. Det finns något som heter service area, och tidigare så låg den på disken men man har flyttat upp den till kretskortat sedan fem-tio år sedan för att öka prestandan. Detta innebär att du behöver ett kretskort, inte bara från den tillverkaren och modellen, utan även från den serien. SA'n förändras ca en gång i månaden så du vill verkligen köpa en lika dan disk, från samma serie, för att du ska kunna byta kretskort.
Det finns personer som programmerar om kort och lägger på den mjukvaran som var specifikt för din disk. Kolla på hddguru.com.
I ditt fall, när disken beter sig som så att man lyckats få bios att se den en eller två gånger och sedan lyckas man inte med det, ja, då är det med största sannolikhet läshuvet som lossnat från armen. Det kan vara problem med kretskortet också, men inte troligt.

Till din andra fråga, om du ska öppna den själv... Ja, först måste du bestämma dig om du någon gång ska skicka in den till återställning från IBAS eller Ahlbegrs data. För om du ska det ska du bara koppla loss den så fort som möjligt och lägga den i en ESD-påse, för att sedan någon gång återskapa datat proffessionellt. Om du redan nu bestämt dig för att du aldrig kommer kunna lägga de pengarna på en återställning, så öppna upp hddn, men du kommer förmodligen inte att kunna påverka speciellt mycket.

Innan du gör något alls, rekommenderar jag dig att ta några bilder på ditt kretskort och på serienummret och sedan gå till HDDGURU: Laptop and Desktop Hard Disk Drives, Tests, Software, Firmware, Tools, Data Recovery, HDD Repair för att få mer proffessionell hjälp än vad jag kan ge dig. Det är riktigt duktiga killar som surfar på den sidan och de flesta vet vad de snackar om. Det finns även lite mer information om SA och så vidare.

Lycka till.

Av epkmack

Jag hade samma problem som du, och jag kan bara säga RTFM. Jag gjorde inte det och då funkade det inte. Sedan gjorde jag det och då funkade det.
Network Configuration - FileZilla Wiki

Av epkmack

Fantastiskt stor skillnad.

Av epkmack

Det enda du behöver besvara är:
Vill du ha frihet att göra vad du vill (men oxå beredd att lägga ner liiite mera tid) eller vill du bli styrd att göra saker på ett vistt sätt?

Om du lutar mer till vänster i den frågan så ska du använda android. Om du lutar åt höger så ska du välja Iphone. Iphone styr till apple och du får det serverat.

Min bästa vän är sådan - han älskar Apple och Iphone, för han får det serverat (på deras sätt). Jag - jag gillar PC och Android - för jag vill ibland inte göra det på det enklaste sättet, jag vill utforska med nya custom rom osv.

Av epkmack

Vad är det du behöver datorkraften till? Svaret på din fråga beror nämligen en del på vad du ska göra med kraften, är det bara en massa beräkningar och vad är det för beräkningar i så fall?

Av epkmack

Hddguru

Surfa till HDDGURU: Laptop and Desktop Hard Disk Drives, Tests, Software, Firmware, Tools, Data Recovery, HDD Repair så kan de kanske hjälpa dig. Ett gäng proffs som samlas för att dela med sig av sina erfarenheter. Jag tror att det är ett elektronikfel på kretskortet. Det går helt klart att åtgärda men med dagens teknik är det oftast inte att bara byta kretskort från en likadan modell, utan man måste även programmera om en av kretsarna när man bytt kretskortet. (Det finns en del på hårddisken som kallas för Service Area, SA, som innehåller viss information och den måste matcha den information som finns på kretskortet). Det finns minst två killar på hddguru som sysslar med att programmera om kretskort så att du kan byta ut det på din disk.
Har du tur är det bara någon av TVS-dioderna som gått åt pipan men förmodligen är det missmatch mellan firmware och SA.

PCimage.co.uk är duktiga och löser uppgiften till en rimlig peng och är dessutom aktiva på olika siter för att hjälpa sina medmänniskor.
IBAS är imho mycket duktiga men tar hutlöst betalt. IBAS har dock ett samarbete med Elgiganten och blir därmed mer tillgängliga.

Av epkmack

Internet problem

Hejsan,
vill komma åt min dator från .dk. FTP fungerar fin fint men när jag skall använda port 4899 så går det mindre bra.
Tracert ser ut så här:
8 17 ms 17 ms 17 ms m-b-d1-link.se.telia.net [81.228.72.191]
9 17 ms 17 ms 17 ms ar1sbk1.m-sp.skanova.net [213.64.63.162]
10 18 ms 17 ms 17 ms r1sbk1.m-sp.skanova.net [213.67.116.110]
11 * * * Request timed out.

Har testat från olika ISP'er. Har ni några tips?

Av epkmack

Internet explorer 6 kan ej visa åäö

Så här kan det se ut:
"När datorn bootat och öppnar XP så går allt JÄVLIGT långsamt, kommer man väl in i taskmanager (utan att skiten hänger sig helt)så står det att System Idle Process använder 100% av cpu:n och..."

Någon som kan hjälpa? Det är riktigt sunkigt att läsa text på detta sättet.