Inlägg

Inlägg som artstorm har skrivit i forumet
Av artstorm

Jag hade en hårddisk som producerade ett rökmoln och dog för många år sen, och sen dess har jag varit väldigt noga med mina backupsystem. Det brukar krävas en riktig krasch innan man får tummen ur.

I dagsläget kör jag Syncback Pro som navet i mitt backup system. I det har jag schemalagt diverse profiler.

  • 1 gång i timmen, backas det som hänt sen förra timmen i mina arbetsmappar med aktuella projekt upp till en extern HD, så jag troligtvis aldrig ska kunna riskera att förlora mer än max 1 timmes arbete.

  • Varje natt backas alla mina mappar upp med media, egna projekt, arkiv, dokument osv till en extern HD. (Full backup med andra ord. Min fulla backup innefatter inte operativsystem eller applikationsfiler. Sånt ominstallerar jag vid krasch, utan det är enbart content jag backar upp).

  • Båda backuperna ovan är rullande till nya mappar, så att en ändrad fil inte skriver över tidigare versioner i backupen. Timbackupen lever i 24h innan den börjar om från första mapppen igen, och nattbackupen lever i 7 dagar innan den börjar om. Så man har lite extra säkerhet ett par dagar att kunna plocka tillbaka en tidigare version av en fil.

  • Arbetsmapparna i timbackupen, är ju mina viktigaste filer, så en gång per natt, låter jag de även synkroniseras mot en mapp i min Dropbox, så de är uppdaterade offsite någorlunda ofta.

  • En gång i veckan synkroniseras den kompletta backupen (nattbackupen) mot en Amazon S3 Bucket, så jag har allt offsite också. Anledningen till att jag inte tar till S3 varje natt med rubbet, utan tar det viktigaste till dropboxen då, är för att inte dra på mig en hög räkning med datatrafik från Amazon. Nån måtta får det vara kostnadsmässigt. Just nu har jag en Amazon S3 räkning på några futtiga dollar i månaden.

  • (Min VPS (web, svn, apps) görs det också lite backuper till/från, men det är överkurs för denna listan tror jag.)

Själv är jag ganska nöjd med min lösning ovan. Mer eller mindre helt automatiskt. Ganska enkelt att konfigurera. Det mesta bygger på färdiga lösningar. Låg kostnad, och känns säkert och tryggt med både backup till extern HD och offsite backup. Jag sover iallafall gott på natten, och oroar mig inte när jag lämnar hemmet ett par dar för att nåt skulle inträffa med mina filer under tiden.

Av artstorm
Skrivet av dj christian:

Opera stöder inte någon som helst form av color managment. Svindåligt av dem.

Web browser color management guide

Web browser color management test

Operas flashanimationer har jag ofta upplevt som hackiga jämfört med tex firefox. Opera är snabbt men har sina brister.

Jag håller fullständigt med. Jag har varit på Opera utvecklarna i ÅRATAL om detta, och trots att de sa att det skulle komma, så ignorerade de det återigen. Riktigt uselt. Känns som Opera tappat kontakten med verkligheten på det planet. Firefox, Safari, Chrome och nu till och med IE i och med version 9 har ju färghantering.
Så blir ingen installation av 11 för mig, kanske 12:an får en chans om de vaknat upp tills dess.

Av artstorm
Skrivet av Meto:

Kör på GPL
vad är det för plugins?

Det är för diverse 3D program (3ds max, LightWave) samt för Photoshop och After Effects.

När programmen saknar nån funktion jag behöver när jag ska göra nåt brukar jag skriva nåt tillägg för det, och har polerat några sådana tillägg så de inte är så anpassade bara för mig och släppt dem, och har ett gäng till som är redo att släppas när jag hinner skriva lite dokumentation etc om dem.

Av artstorm

vb: Tack för infon, det var en hel del matnyttigt. Och efter lite mer funderande så är kanske non-commercial nåt jag inte behöver hålla så mycket på, så länge credit av original upphovsmannen måste finnas kvar. Funderade lite på en licens jag hittade på FSFs lista, XFree86 License 1.1, som har just det kravet, och är kompatibel med GPL v3.
Men den Attribution Assurance License du länkade till verkade också väldigt intressant, ska läsa lite mer om den. Grymt!

Av artstorm

Tack för svaren.

Ja, för att förtydliga med copyright syftade jag på upphovsrätten, men ändå kunna dela med sig av källkoden för andra att göra egna versioner av för eget bruk eller lära sig ifrån.

Jag skulle t.ex. inte vilja att ett företag tog koden, gjorde lite justeringar, som att justera bort mitt namn mot deras och sen släppa en kommersiell version. Skulle kännas lite surt.

Jag tittade lite på Creative Commons tidigare, men de rekommenderade inte att använda den för mjukvara i sin FAQ, Frequently Asked Questions - CC Wiki

De hänvisade till GPL, men jag blev inte riktigt klok på om GPL täcker in att nya versioner måste referera till den urspringliga upphovsmannen eller inte, såsom vissa Creative Commons licenser har för bilder etc.

Skrivet av Weeblie:

Krav på att namn eller dylikt måste nämnas i mjukvara faller under kategorin "reklamklausur" och är inkompatibel med dem flesta (alla?) copyleft-licenser. E.g. 4-klausurs BSD-licens är inkompatibel med GPL.

GPL är kört att använda då med andra ord om man vill ha nåt liknande det som CC kallar för Attribution till upphovsmannen? En Creative Commons licens för mjukvara hade ju varit grymt.

Av artstorm

Välja Open Source licens?

Hallå,

Jag har några plugins jag skrivit som jag distribuerar som freeware men i kompilerad form. Jag har funderat lite på att släppa dem som open source men har fastnat lite i vilken licens jag bör välja.

Tanken med att släppa dem med källkoden är dels att andra ska kunna lära från dem samt att om jag inte längre har tid att underhålla dem, att om behovet finns att de fortfarande ska fungera i framtida versioner av applikationerna jag skrivit dem för, kan den som behöver och kan själv uppdatera dem.

Jag skulle dock gärna vilja se två restriktioner med licensen, dels att om nån modifierar koden och släpper en alternativ version, att min ursprungs (c) ska lämnas intakt i källkod och about fönster, samt att man inte kan basera en kommersiell version på min kod.

Är det GPL som gäller, har inte fått hel klarhet om den uppfyller mitt (c) önskemål, eller finns det nån bättre licens att titta på?

Av artstorm

Tusen tack för svaren. Det blir till att kontakta Corsair. Toppen!

Av artstorm

Corsair HX520 - Få tag i extra S-ATA kablar?

Jag sitter på ett Corsair HX520 aggregat, som jag för övrigt är extremt nöjd med. Har dock precis insett att det inte räcker med de två S-ATA strömkablarna som följde med aggregatet.

Går det att få tag i extra sådana kablar nånstans som passar för Corsairs aggregat? Jag har letat runt en del men inte hittat nån som säljer sådana kablar.

Eller är det en 12V-SATA adapter som gäller? Men det blir ju ingen snygg lösning, så det stör mig lite, vill ju helst ha en ren SATA kabel till att plugga in i nåt av de lediga uttagen i trafon.

Av artstorm

peterhjalmarsson: Tack! Den satt riktigt hårt men jag tog i lite extra i handtaget och fick loss den, och nu går den in och ut utan problem. Toppen!

Bra ide med gummistropparna, det kommer jag nog också anamma nu.

Av artstorm

Idag fick jag hem ett Antec P182b chassi. Riktigt trevligt!

Hade dock tänkt byta ut lite fläktar i det. Fläkten i undre kammaren sitter som berget i sitt rack. Jag vågar inte ta i så hårt så att piggarna som håller fast racket i metallen går sönder. Har jag missat nåt uppenbart eller finns det nåt bra sätt att lossa den undre fläkten?

Av artstorm

Ah, det besvarade allt. Då var ju det inga större problem. Tusen tack för svaren!

Av artstorm

HDMI till DVI för extern skärm. Bra lösning?

Hej,

Min bärbara har nåt år på nacken nu, så det börjar bli dags att uppgradera till en ny.

Jag har en extern skärm till min nuvarande när jag är på hemmaplan, som jag kopplar DVI-DVI.

När jag tittat runt på nya bärbara har jag noterat att DVI kontakten på de många nya modeller är icke-existerande till förmån för HDMI kontakt istället. Jag är inte helt insatt i HDMI, så frågan är, funkar det bra att skaffa en HDMI till DVI kabel för att koppla in en laptop till en extern skärm på det sättet?

Upplösningen är 1920x1200 på min externa skärm. Kommer jag åka på nån form av kvalitetsförlust om man har en HDMI-DVI kabel?

Av artstorm

Kontrollera var Windows Update lägger temporära filer?

Jag irriterar mig lite på att Windows Update verkar lägga sina temporära filer lite godtyckligt på mina olika hårddiskar. Jag hittar bibliotek som "984885ac8e7624e1c7" efter en WinUpdate, ibland på mina interna diskar och ibland på mina externa hårddiskar.

Det är ju inget jätteproblem, jag raderar ju biblioteken när winupdaten är gjord, eftersom winupdate själv inte gör det efter sig, men ordningsmänniskan i mig skulle föredra att de alltid hamnade på t.ex C: och aldrig på nån av mina externa diskar.

Finns det nåt sätt att ställa in / kontrollera vart windows update får lägga sina temporära filer?

Av artstorm

damp81: Det är en icurve. http://www.griffintechnology.com/products/icurve/ Går att köpa hos apple store, eller i de flesta mac affärer som t.ex MacForum om man inte vill skicka efter.
Väldigt snygg att ha sin laptop på, och bra för luftflödet kring den.

Av artstorm

Det finns mängder av trådar på Dells egna forum angående rev03. T.ex denna: http://forums.us.dell.com/supportforums/board/message?board.i...

Min bör vara här inom 3 timmar. Hoppas det är en rev03 i mitt paket också.

Edit:
Wohooo... Visst kom skärmen idag, och det var en rev 03. Lycka. Nu är den inkopplad till min Dell laptop som ska få driva den, och jag har provkört den i photoshop och diverse andra program, och den är verkligen underbar. Inga som helst problem med banding som det rapporterades om från tidigare firmwares, och bilden är verkligen underbart bra.
Kunde inte vara nöjdare med detta köp.

Och den gör sig väldigt bra på min skrivbord.

http://temp.artstorm.net/2407_thumb.jpg

(Klicka bilden för stor version)

Av artstorm

Ohh.... min bör komma imorgon.. då borde jag ju med få en rev 03. Hoppas

Av artstorm

Daidana: I denna tråden http://www.notebookforums.com/showthread.php?t=154685&highlig... hittar du massa info om den adaptern som behövs för att få ut digitalt ljud.

Av artstorm

Weee.. min är redan skickad.. det var snabbt jobbat av Dell med tanke på att jag beställde den sent igår eftermiddag.

Av artstorm

Bilen: Kom ihåg att du inte betalade mer för skärmen. Bara det att vi fick betala mindre.

Av artstorm

StarChild: Ah, där fick du mig nästan att avbeställa min, och beställa igen.. men det priset du har sett är ju ex moms, vilket är samma som tidigare idag som är ink moms.