Inlägg

Inlägg som Giiina har skrivit i forumet
Av Giiina

Ja jag har också fått info om nytt datum till 2014-01-21. Märkligt med tanke på att mediamarkt har fått in den. Varken dustin eller webhallen har än så länge fått in något exemplar alls. På mediamarkt är den dock 1000 kr dyrare. Såklart. De vet säkert om att de är de enda som fått in den och att de därmed kan ta ett högre pris.

Jag börjar ge upp på asus lite smått nu. Har tröttnat på att deras kundtjänst ger ut felaktig information och att de säger olika saker berorende på vem man pratar med. Om de inte ens kan hantera försäljningsärenden på ett bra sätt, där de faktiskt tjänar pengar på att bete sig korrekt, undrar man ju hur de hanterar exempelvis reklamationsärenden etc. ifall något skulle vara fel på produkten. (Inget illa menat mot Asus.David som verkar vara den enda på hela asus som ger ut korrekt information även om det innebär att svaret är att han inte vet)

Av Giiina
Skrivet av Asus.David:

Hej! jag kan inte svara varför vad mina kollegor säger så. Enligt mig är det inte våran uppgift och vi kan heller inte kommentera fördelningen på leveranser då de finns många faktorer som spelar roll hur de fördelas.
Leveranserna kommer till en eller flera distributörer, från distributören fördelas de sedan ut till respektive butik. Vad jag och mina kollegor ser är endast leveranserna till distributören i Sverige. Sedan kan inte vi se på detalj hur de fördelas per butik.
Butikerna får reda på sin fördelning antingen via deras Asus kontakt person eller från distributören så därför är det butiken som alltid vet bäst när de väntas få in just sina varor.
Hoppas de klarar ut lite

Tack David!

Jag förstår. Jag blir bara lite förbannad på att denna person på asus kundservice gett mig information som inte stämmer. Är det så att man inte kan ge någon information så bör man säga det - precis som du gör - istället för att ge felaktig information som man inte kan stå för. Jag har studentrabatt på dustin och hade därmed bokat min dator hos dom om det inte var för att jag fick informationen av asus att det var webhallen och inet som skulle få den först. Nu står jag med andra ord utan dator och får vänta ytterligare 1 månad (minst) på en dator jag redan väntat på alldeles för länge endast på grund utav den felaktiga informationen från asus.

Men som sagt - inget ont till dig David, du verkar ju vara den enda på asus som gör/kan sitt jobb - men du kanske kan föra det vidare till dina kollegor att det inte är nåt vidare säljarknep att sätta kunder i en sådan situation som jag sitter i nu. Nu funderar jag på att av rena principskäl välja bort asus.

Av Giiina

Tycker för övrigt att det är extremt dåligt av asus att ge ut informationen att "Butikerna som kommer få in den först är Webhallen och Inet." och att det sedan visar sig vara helt fel. Har pratat med dom både och ingen av dom har hört något om denna leveransen som Dustin nu verkar ha fått.

Hur kommer det sig att dina kollegor kan ge ut den informationen Asus.David? Och hur kommer det sig att du inte kan ge ut någon information alls? Du jobbar väl på säljavdelningen?? Och uppenbarligen var det inte så att informationen berodde på att de redan var uppbokade eftersom ddiddy hade bokat en så sent som för en vecka sedan.

Av Giiina
Skrivet av ddiddy:

Jag lade order på en 4014H hos Dustin för en vecka sen. Idag fick jag ett mail om ändrat levereransdatum som nu blir 22/11:)

Skickades från m.sweclockers.com

good for you!

Själv har jag en bokad hos webhallen och dom har tyvärr inte hört nånting om den här novemberleveransen som Asus.David pratade om utan där var det sista december som gällde. Så det kanske var Dustin som fick hela den! Snyggt att du hade en bokad där, nu står det 2014-01 så de är säkert uppbokade! Skriv gärna här och berätta vad du tycker om datorn sen

Av Giiina
Skrivet av Asus.David:

för att vara riktigt petig kommer det cirka ~70st UX302LG-C4014H till Sverige i slutet November/Början December. Risken är att alla dem redan är uppbokade nu dock.

Inte enligt de andra på ASUS, men jag som har en förbokad sen länge tillbaka hoppas självklart att det är du som har rätt och att webhallen kommer få in en del av de 70 st

Av Giiina
Skrivet av Asus.David:

den modellen (UX302LG-C4007H) med Hybrid 16GB/750GB kommer i November, men den med 256GB SSD (UX302LG-C4014H) kommer först i sent December.

Skrivet av Asus.David:

första leveransen av UX302LG-C4007H är estimerat att landa 22'a November, första leveransen av UX302LG-C4014H är estimerat att landa 30'e November.

Okej! Så då är även den lilla leveransen du pratade om tidigare av C4014H framflyttad till sent december? Då är ni på ASUS i alla fall överens om när den skall levereras Då hoppas vi att det stämmer den här gången

Av Giiina

Jag fick idag ett svar ifrån Anders på ASUS marknadsföring;

"Nu har jag grävt djupt i organisationen och tror att jag har fått svar på allt du undrar över.

Den senaste informationen är att UX302LG-C4014H ska levereras vecka 52. Butikerna som kommer få in den först är Webhallen och Inet.

Anledningen till de stora förseningarna har varit brist på flera komponenter och man har därför inte kunnat producera de senaste ZENBOOKEN (UX31, UX32, UX301 och UX302) i den takt vi hade planerat (som du har märkt).

Det verkar, när jag har frågat tre olika personer, som om de har fått in alla komponenter de behöver för tillfället och att de därför nu kan börja tillverka datorerna. Om ingenting ytterligare går snett så ser jag ingen anledning till ytterligare förseningar.

Jag måste däremot reservera mig mot att vi inte kan planera det oförutsägbara men vecka 52 ska de finnas i butik.

Hör av dig om du undrar något mer.
MVH, ASUS Andreas"

jag frågade även tydligt angående informationen om att en leverans, även om den var väldigt liten, skulle komma i november, men det hade varken han eller någon av de andra 3 ASUS-arbetare som han rådfrågade hört talas om. Så antingen har Asus.David fått någon special-super-hemlig-information eller så har han missförstått det.

I vilket fall kunde inte Asus.David säga någonting om i vilken/vilka butiker leveransen han syftade på skulle släppas, men Anders kunde i alla fall bekräfta att de butikerna som kommer få första lasset är Webhallen och Inet. v52 som det ser ut!

Vet dock fortfarande inte om man ska lita på det eller inte, men såhär tydliga svar har man ju inte fått innan iaf. Uppenbarligen har det ju varit något komponentproblem men det verkar ju löst så nu håller vi tummarna!!

Jag har inte gett upp hoppet än i alla fall, har inte hittat något annat som känts lika bra så jag håller ut helt enkelt

Av Giiina
Skrivet av Asus.David:

det är väldigt begränsade leveranser som kommer nu i November/December men de kommer att finnas. Jag antar att den du pratat med på Asus sagt så för att de är begränsad tillgång tills Januari.

Hej,

Okej, jag förstår!! Hur gör man för att få ta del utav den leveransen som kommer nu? Om man, som jag, har väntat på den här datorn i vad som känns som evigheter och inte har lust att behöva vänta ytterligare 2 månader? Några speciella försäljningsställen som kommer att få första leveransen?

Av Giiina
Skrivet av Asus.David:

första leveransen av UX302LG-C4007H är estimerat att landa 22'a November, första leveransen av UX302LG-C4014H är estimerat att landa 30'e November.

Jag fick precis detta svar från ASUS " UX302LG kommer med största sannolikhet i januari 2014 och UX301 nu i slutet på detta år. "

Hur kommer det sig att inte ens ni som arbetar på ASUS har samma information??

Vem ska man lita på?

Jag hoppas verkligen att det inte är "största sannolikhet i januari 2014" som gäller för då kan man nog inte ens lita på att den kommer då.

Av Giiina

Jag är också inne på denna! Väntar dock på lite mer information och hoppas på ett test här på sweclockers snart så att man kan få se hur den står sig mot andra datorer. Bland annat är jag lite orolig över batteritiden eftersom systern UX301 fick relativt dåliga resultat. iaf om man jämför med exempelvis ux31la, deras andra zenbook med haswell. Eftersöker därför lite mer info om denna.

Annars tycker jag att det verkar vara en grym dator. Att man kan uppdatera systemminnet och satsa på att köpa den med HDD och byta ut den själv till en bättre SDD än den som annars kommer med om man väljer SDD-versionen är ett sjukt stort plus. Och så grafiken såklart.

Dessutom undrar jag hur länge vi kommer få sukta efter denna. UX31la's utlovade släpp sköts upp vecka efter vecka i nästan tre månader, så är lite orolig att samma sak ska ske här. Enligt Dustins hemsida kommer den i morgon, men det har man ju väldigt svårt att tro??

Av Giiina
Skrivet av afOstermann:

Var kanske lite otydlig! För dryga året sedan under 2012 släppte Asus UX31A. Nu under våren/sommaren kom UX31LA ut, som är en "uppfräschning" av den som kom ut under föregående höst. Alldeles nyligen släpptes UX301.

Baserat på det du säger att du ska använda datorn till, skulle du kunna dra nytta av lite bättre grafik. Jag skulle säga UX302 är ett jättebra alternativ.
Du får SSD-disk, 1080p-skärm plus ett dedikerat grafikkort. Den är även billigare än UX301:an.

Ah okej, jag förstår!!

Den känns onekligen som ett bra alternativ. Önskar att sweclockers kunde göra ett test på den också, är nämligen lite orolig för batteritiden som va direkt usel på 301an. Batteritiden är en viktig faktor för mig då jag inte alltid har möjlighet att sitta vid ett eluttag på föreläsningar etc.

Hoppas att de kommer ut med ett test helt enkel

Tack för ditt svar!!

Av Giiina
Skrivet av afOstermann:

Ux31LA är föregångaren till nyaste Ux301. Svårt att säga vilka för och nackdelarna är, mycket beror på vilken konfiguration du väljer.
Men Ux301 har ju nyare haswell-processor, högre upplöst skärm och bättre grafikkort. Den är även generellt ett par tusenlappar dyrare.

Vilken du ska välja är alltså helt upp till vad du känner att du ska använda datorn till!

Ok? Märkligt av dom att släppa en "föregångare" 1 vecka innan "uppföljaren". ??

Jag ska använda datorn som en skol/jobb dator, inte till något extraordinärt men den behöver klara av CAD-program smidigt. Men det är klart att man gärna köper en så "bra" dator som möjligt på en gång för att den ska klara framtida program så länge som möjligt.

UX302an verklar ju ha extremt snarlik spec. bortsett från att den har dedikerat grafikkort men med 1 ssd på 256 istället för 2på128 som finns på ux31la för samma pris.

gaaah. varför var dom tvungen att släppa dom samtidigt

Av Giiina

UX31LA vs UX301

Asus släpper nu två nya modeller med relativt liknande spec.

Vad är för och nackdelarna med dessa modeller? Vilken ska man välja?

Av Giiina
Skrivet av Thex:

Dessa har precis dykt upp på t.ex. Dustin och jag hittade även en recension på 302:an. Nåt test som är på gång här på SweC med?

Jag har en UX31LA bokad på Dustin sedan nästan två månader sen men det verkar som att den kommer i lager samtidigt som dessa. Frågan är om man ska ta en 302:a istället. I princip samma spec fast med bättre grafikkort, dock inte två SSD. 2000 spänn billigare är ju inte heller fel.

Även jag har varit helt inställd på UX31LA men börjar vela lite nu när UX301/302 släpps typ samtidigt.

Vet dock inte om jag tycker att bättre grafikkort väger upp sämre batteritid... Det är ju ingen speldator i vilket fall som helst.

Och även om ux301/302 är snyggare så gör tydligen gorillaglaset att det blir ännu blankare och mer reflekterande, något som är ett problem redan på 31la.

Hm....

Vilken ska man välja?

Av Giiina
Skrivet av Asus.David:

priset har gått ned en bit sedan recensionen faktiskt, rekommenderat pris nu är 14.499:- istället för 16.990:- för i7/8GB/256gb modellen

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2126913
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2126968

Stämmer fortfarande att preliminärt leveransdatum är i morgon? Det står det fortfarande på komplett.se's sida, men jag kan inte hitta info om det någon annanstans?

Av Giiina

Men Sony Vaio Pro för 9k har väl i5 ? Den här ska väl komma med i7?

På komplett verkar det som att deras utgångspris kommer ligga på 14.5k vilket i alla fall är lite bättre än vad man trott från början.

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=790468

Är i alla fall fortfarande sugen på den här!