Inlägg

Inlägg som Neobeam har skrivit i forumet
Av Neobeam

@Laxpudding: Tack för hjälpen!
Ville bara återkoppla att det löst sig. Jag tänkte att kabeln som ASUS skickar med borde ju rimligvis palla med att driva skärmen så jag skaffade en konverterare miniDP-DP som lovade hög bandbredd och använde den medföljande kabeln. Nu fungerar det finfint.

Av Neobeam

@Laxpudding: Tack för svar. Har sett kabel nämnas någonstans bland mina sökningar också. Då kommer en följdfråga. Kabeln jag har idag är en Deltaco DP 1.2, 2m. Denna kabel är det enda jag hittar när jag letar runt. Finns det någonstans man kan köpa "premiumkablar"? Eller kan jag ha fått ett måndagsex?

Såg även i specen på kabeln att den klarar 10.8 Gb/s. Hittade en annan kabel från samma tillverkare som klarar det dubbla (21.6). Är det en sådan man bör jaga efter?

Av Neobeam

Problem med >85Hz i windows, spel rullar på max(mestadels)

Hej,

Har ett bekymmer som jag inte lyckats googla mig till någon lösning på. Däremot verkar det som att flera har liknande problem och alla verkar ha olika lösningar på det, dock inget som hjälp mig.

Mitt problem är att om jag ställer in över 85 Hz på grafikkortet rullar det inte alls bra i Windows. Skärmen börjar oregelbundet att blinka, den blir helt svart, oftast blinkar det 3-5 gånger och sedan slutar det en stund för att sedan komma tillbaka igen. Ibland tappar skärmen signalen helt från grafikkortet. Det handlar alltså inte om lite skärmflimmer utan känns snarare som att skärmen tappar signalen. Testat slå på och av Gsync och lekt med diverse andra inställningar men det enda som fungerar är att gå ner i frekvens.

I spel å andra sidan, med Gsync igång rullar det (oftast) smärtfritt på 144 Hz. Lirade CS i 4h igår utan några signalproblem. Har dock varit med om att det kan börja blinka även i spel men då oftast efter att jag tabbat in och ur spelet några gånger. Att just tabba in och ur brukar även lösa problemet när det väl uppstår.

Kör Windows 10
Upplösning 1920x1080
Kortet är ett GTX1060 6GB
Skärmen en ASUS ROG Swift PG248Q

Kortet sitter i en laptop så det är kopplat miniDP -> DP

Fulla specs på dator(i7 varianten) och skärm.
https://www.asus.com/se/Laptops/ROG-GL702VM-7th-Gen-Intel-Cor...
https://www.asus.com/se/Monitors/ROG-SWIFT-PG248Q/

Av Neobeam

Windows dör efter att det laddats

Hej,

Jag har en HP dv1000 som funkat prima fram tills igår.
När jag bootar windows kommer jag inte längre till windows laddningen. När det laddats klart så arbetar disken 3 sekunder och dvdspelaren går igång sen bara blir det svart.

Problemet uppstod efter att jag installerade nya uppdateringar i samband med att jag stängde av datorn. Har testat att boota i felsäkert läge men inte heller detta funkar. Enda skillnaden är att när jag bootar i felsäkert läge och kopplar in en crt skärm så blinkar ett "understräck" precis som i en konsol men det går inte att skriva något.

Trodde först att hårddisken blivit slö och lät den stå men efter en timme hade windows fortfarande inte laddats varken i normalt eller felsäkert läge. Har även testat att boota med senast fungerade inställningar men med samma resultat.

Finns det någon cd eller nåt som kan hjälpa till att boota windows så man kan komma in och göra en systemåterställning?

Edit: glömde säga att jag använder windows xp

Av Neobeam

Testat att nollställa bios. Gav ingen effekt. Testade även med ett nytt batteri men inte heller det hjälpte. En distans bakom moderkortet? KAn du utveckla det lite jag har för mig att jag läst något liknande på ett annat forum.

Edit: Testade att plocka bort del för del i datorn och det visade sig att det är processorn som dödar min bootning så jag antar att den är kass.

Av Neobeam

Jag har samma problem. Får heller ingen bild eller lyckas komma till bios. Startade en egen tråd innan jag såg denna.

Citat:

Bestämde mig lite hastigt idag för att dra igång den gamla burken här hemma och lika hastigt försvann min nyfunna kärlek för denna groteska maskin.

Problemet:

När jag sätter igång datorn händer inget. Allt verkar gå igång, fläktar, hårddiskar, grafikkort men sen är det stopp. Jag kommer kommer inte ens till skärmen där bios räknar minnet. Inga felpip dyker upp alls och mitt moderkort kan även "prata" dvs. en röst berättar vad felet är men det låter inget ur högtalarna heller.

Någon som har hört om något liknande eller vet hur man kan lösa det? (om det går att lösa)

Moderkortet i fråga är ett gammalt Asus P4T533-C

Kan ju tillägga att jag provat olika grafikkort, att plocka ut allt onödigt som drar ström, helt utan hårddiskar etc. Men inget funkar.

Av Neobeam

Problem med moderkortet(BIOS?) vid bootning

Bestämde mig lite hastigt idag för att dra igång den gamla burken här hemma och lika hastigt försvann min nyfunna kärlek för denna groteska maskin.

Problemet:

När jag sätter igång datorn händer inget. Allt verkar gå igång, fläktar, hårddiskar, grafikkort men sen är det stopp. Jag kommer kommer inte ens till skärmen där bios räknar minnet. Inga felpip dyker upp alls och mitt moderkort kan även "prata" dvs. en röst berättar vad felet är men det låter inget ur högtalarna heller.

Någon som har hört om något liknande eller vet hur man kan lösa det? (om det går att lösa)

Moderkortet i fråga är ett gammalt Asus P4T533-C

Av Neobeam
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Xerbee
Gah, jag gjorde misstaget att åka till Jita tidigare ikväll. Kan knappt logga in nu. Någon som har tips på en trading-hub som är lite mindre men ändå bra?

Logga ut i Jita är ingen bra idé.

Du kan kika runt lite in sinq laison regionen, dom har låga priser och mycket att tillgå där med.

@bobbe.. trevlig fight i R3 häromdagen

Av Neobeam
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rankko
Är det för sent att börja med eve online nu?
Annars, vad kostar det och vad kostar det månadsvis? Vet att frågan ställts så många gånger förut men hittar inte den gamla tråden.

Det är inte för sent att starta spela nu. Du kommer aldrig lyckas komma ifatt äldre spelare. Men det betyder inte att du aldirg kan bli bra i spelet. Det handlar om att specialisera sig. Det kommer inte ta lång tid innan du kan flyga ett skepp bra och göra stor nytta i pvp eller kunna mina bort asteroidfält :P. Det som skiljer nya spelare mot äldre är att de äldre kan flyga fler skepp och använda fler vapen, moduler.

Av Neobeam

Ni kan ju alltid hyra MC till att skydda er, nu när bob inte hyr dom längre

Av Neobeam

Du kan köra lvl4 solo med hac eller drake också

Av Neobeam

Jag längtar absolut inte till nya grafikuppdateringen. Min dator kommer aldrig klara av det Men jag hörde något om att det kommer en patch så man kan köra dne gamla grafiken?

Av Neobeam

Aj Aj bobbechk. En Stabber fleet issue mindre i samlingen.
Ni plockade några fler än vi dock :(. GF

Av Neobeam

Jasså mugi.. du har precis som jag tagit steget från Aden in i new eden
Om du är intresserad av ett corp kan du slänga iväg ett mail in game till Alexol.
Vi är ett industri/pvpcorp(Stonedogs). Vi är medlemmar i alliansen Sylph och har 0.0 access. Vi har massor med fienden och kör fleet ops varje dag så vill du ha pvp är det inga problem Kör även mining ops i 0.0.

Haha. Hittade den här. Har funnits uppe i ett tag men fan va jag skrattade när jag hörde den
http://uk.youtube.com/watch?v=IELcBwoh5KY

Av Neobeam

Aion verkar intressant. MEn precis som Lineage2, City of heroes/villians så är det ju Ncsoft som driver det. Ncsoft är det sämsta J***a spelföretaget i världen. Urursel support och visar inget som helst intresse för användarna. Ni kan ju kolla in den här länken tex. http://www.l2guru.com/forum/showthread.php?t=90950

Av Neobeam

Har inte lirat L2 sedan någon månad innan interlude kom. Har en 7x PR.. finns det något att komma tillbaka till? Är Pr fortrarande höga dd's i pvp?
Finns det mycket nya områden etc.

Av Neobeam
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bobbechk
Hehe jepp så kallade faction spawns är trevliga, det finns olika för varje område, Shadow serpentis, Domination, Dread guristas, True sansha och Dark Blood

men sen finns det också en chans att man får en riktig godbit, i form av Officer spawn (finns massor olika så) tex. kan du få en Chelms modified Cap recharger från just "Chelm" vilken nog har gått ned i pris sen motherships o titaner nerfades men då var den i varje fall värd sjukt mycket isk (10Miljarder tror jag nån autionerades ut för)

Själv har jag fått en del True sansha och Dread guristas men inte nåt alltför värdefullt

Lootade en Aoede mining upgrade och en ice mining upgrade i samma rat för några veckor sedan.. fick det sålt för ca 1b. Det roliga är att Aoede inte fungerar än och kommer nerfas från 25% till 9% plus att drop rate kommer att öka på dom Stackarn som köpte Aoede för 800m måste ju gråta blod

Av Neobeam
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RedFLip
Med andra ord, ett spel värt att testa om man söker det ultimata mmo't med interaktiva möjligheter till max?

Men dra mig baklänges, bounty hunting låter ju fett skoj. Att man kan bli "anlitad" av spelare som vill få bort en annan spelare, låter ju extremt spännande om jag får säga det själv, antar ju också att det är väldigt svårt.

Det är kanonskoj. men det är inte alls lika roligt när du har ett gäng betaspelare efter dig

Av Neobeam

Ja fy fan för privateers. Vi har en pirat som brukar hänga i torvi/gerper/mya (LoganFire) som har beslutat att göra allt han kan för att förstöra för oss. Han skickade privateers på oss. Det var inte så kul

Av Neobeam
Citat:

Ursprungligen inskrivet av relek
Jag tänkte börja spela detta spel igen nu, göra ett andra försök. Jag vet inte riktigt om jag ska satsa på mining eller fighting. Det verkar ju som om de stora pengar ligger i mining samt att spelet består till stort av spelare som kör som fighters. Någon som har ett tips om hur jag snabbt ska få ihop lite pengar så att jag kan börja mina på allvar?

Gå med i vår lilla corp. Stonedogs.. vi kör mining ops varje vecka