Inlägg

Inlägg som metkrokej har skrivit i forumet
Av metkrokej
Skrivet av Dakkie:

Förutsatt 5 dagar/v och 8h/dag samt 4v / månad
150*8*5*4=24 000 / månaden före skatt

Japp, riktigt bra lön för att inte ha någon tidigare erfarenhet eller färdig utbildning. Dock finns det inte en chans att jag skulle klara av att jobba 100% och tvivlar på att jag skulle få arbeta så mycket också.

Av metkrokej
Skrivet av jamenvisst:

Det är lite skrämmande att jag med en veckas "utbildning" för min tjänst som telefonist har 2,500kr mer i ingångslön än vad folk som har betalt för att ta hand om våra sjuka tjänar.

Är 21,000kr ingångslön för din tjänst som undersköterska?

Jag ligger på ca 150 kr/h inkl. semesterersättning. Jag arbetar på ett demensboende och har ingen utbildning inom området, har påbörjat en sjuksköterskeutbildning. Vet inte riktigt hur mycket det motsvarar i månadslön men det var bra mycket mer än vad jag trodde jag skulle tjäna just med tanke på vad syrror och uskor tjänar.

Av metkrokej

Köpråd "speldator" på extrem lågbudget.

Hejsan!
Jag bor för tillfället i Stockholm ett gäng veckor under sommaren på grund av sommarjobb, vanligtvis studerar jag på annan ort.

Jag spelar en hel del OSU! och tänkte försöka ha som ett litet projekt att få ihop en riktigt billig dator för enbart detta ändamål, alltså vill jag hålla nere kostnaderna till det minimala och undvika att köpa nya delar, begagnat känns som ett bra alternativ.

Det skulle uppskattas med hjälp från er eftersom jag inte riktigt har koll på bra lågbudgetalternativ. Tanken är att försöka köpa så mycket begagnat som det går. Chassi har jag fixat gratis från en kompis som skänker mig det.

Delar som behövs införskaffas: I princip allt förutom hörlurar samt chassi.

Vilka delar borde jag leta efter?
Var ska jag leta efter delar?

Av metkrokej

Ställer mig på kö. 500:- förutsatt att allting fungerar. Kan hämta.

Av metkrokej

Ålder: 19
Utbildning: Gymnasiutb.
Kön: Man.
Yrke: Lagerarbetare
Lön: 98 kr/h. Frick ungefär 17239:- denna månad.

Övrigt: Har tillgång till en personalbutik där vi kan köpa de varor vi hanterar för bra mycket lägre priser.

Är mitt första arbete där jag jobbat en längre tid, ganska nöjd över att ha lyckats fått arbete direkt efter studenten och fått vara kvar där.

Av metkrokej

Hejsan! Jag skulle gärna ta The Sims 3, om det är hela spelet och inte bara expansionspaketen. Flickvännen skulle uppskatta det.

Snällt att du ger iväg nycklar!

Edit: kom på att "Key" är nyckel till spelet *facepalm*

Av metkrokej

När jag var ungefär i den åldern så fick jag ett extrajobb på ett bygge. Fick göra enkla grejer så som att rensa ogräs och vattna. Mycket av de arbeten som finns är inte annonserade så åk runt till lite ställen där det kanske finns något att hjälpa till med och fråga.
Det värsta som kan hända är att du får ett nej.

Av metkrokej

@RasmusC: haha, det hade varit underbart att kunna ha likadana kylare på CPU och GPU ^_^

Av metkrokej

Fungerar korten felfritt?

Av metkrokej
Skrivet av RasmusC:

Mycket trevlig tävling som gynnar Gigabyte i slutändan! Hoppas på att man tar hem denna skönhet, men chansen är väl rätt liten hehe!

Någon som vill dela med sig av vad de vill ha för någon funktion på nästa generations Gigabyte kort?

Vet inte hur bra det skulle fungera men om de skulle kunna sätta dit samma fästen som till exempel socket 2011-3 eller så. Så att man kan montera vanliga CPU kylare på GPU. Det vore fränt!

Av metkrokej

Låter inte som att det är några jättestora skillnader på g27 till g29. Jag hade gärna sett en sekventiell växelspak som tillbehör och lite snabbare motor kanske.

Av metkrokej

Tjenamors Sweclockers!

Just nu så är jag förbannad över min j*vla telefon som har låst sig i en bootloop. Som att det inte vore nog har jag massa skolarbete att göra, det ska vara klart ikväll. Kan dock inte släppa min telefon, så sjuuukt irriterande när den har fungerat ganska bra ett tag... suck.

Av metkrokej

Snyggt! Dock Hade det ju varit trevligt med 140mm fläkt i bakkanten. Blir nästan sugen att byta ut mitt R4 mot detta. (antagligen inte alls värt det).

Av metkrokej

Rankningssystemet i CS är lite skumt. Rankade från gn4 till mg2 på 4 vinster och en oavgjord. Det verkar som att det blir mycket enklare att ranka om man har en winstreak istället för att vinna 2, förlora 1 och fortsätter så. Känns också ganska hopplöst att spela själv, spelar alltid minst 3 premade, men det bästa är såklart att ha en full femma. Vilka man möter verkar också spela ganska stor roll, så om du har några kompisar som kanske är gn3-4 och spelar med dom så kommer det gå mycket enklare att ranka.

Av metkrokej

Jag kör som några har sagt ovan, kemiskt ren aceton. Sen tar jag det värsta med kaffefilter och finlir med en tops doppad i aceton. Fungerar riktigt bra och enkelt.
Var lite orolig första gången med det var verkligen inte krångligt alls.

Av metkrokej

Det verkar som att många tror att det handlar om en helt ny linje som det handlar om. Jag går på skolan och när jag pratade med min lärare så handlade det om ungefär 3 program/linjer som får detta som tillval eller vad man ska säga. Så som jag förstod det så går man ett helt program (till exempel sam-media, Teknik) och sedan har detta som en profil. På samma sätt som man gör om man satsar på ridsport, handboll, fotboll etc.
Man studerar alltså massa andra ämnen också.

Det jag tycker blir mest intressant är att se vilka lärare som tänker undervisa i ämnet, även om det kommer vara uppdelat efter olika spel eller generellt.

Av metkrokej

Sveriges första E-sportutbildning!

Tjena alla sweclockare!

"En ungdom som vill satsa på e-sport ska alltså kunna ges samma möjlighet att satsa på en karriär inom sin sport som en elev som vill bli professionell handbollsspelare."
Arlandagymnasiet i Sigtuna har nu gått ut med ett pressmeddelande att man tänker starta en e-sportutbildning. Av texten att läsa så kommer det ägnas ca tre lektioner i veckan inledningsvis men för att senare utöka till 4, varje lektion kommer vara 115 minuter lång.

Jag personligen tycker att det är riktigt kul att se att e-sporten börjar bli mer erkänd och att man anpassar utbildningen efter samhällets utveckling.
Tror ni att att de har något stort på G eller kommer det bli en flopp?

http://www.sigtuna.se/sv/Pressmeddelanden1/Arlandagymnasiet-startar-e-sportutbildning/

Av metkrokej

# MHZ Intel på VATTEN av Metkrokej http://valid.x86.fr/1555lc
Wohoa min första lite högre klock! Öppnade upp för korsdrag i rummet för att sänka temp, ligger på ca 14 grader i idle.

(lyckas inte få till länken som den borde vara...)

Av metkrokej

Vet du vilka fötter du har för den lilla bänken för skärmarna? Skitsnyggt, enkelt och inte massa krångel. Me gusta!

Av metkrokej

Jag fick coilwhine på mitt MSI 760 som jag hade köpt på Inet. Skickade ett mail o de sa att jag skulle skicka in det. De bytte ut det men sa att om jag fick coilwhine på mitt nya så skulle det inte gå att byta igen. Det var så jag gjorde när jag fick coilwhine.

Om man sitter och spelar eller lyssnar på musik kanske det inte är så illa eftersom att du inte kommer att höra det.