Inlägg

Inlägg som stoff75 har skrivit i forumet
Av stoff75

Tack @gurfin för den fina förklaringen! Jag är lite trött på ”vanliga hemma router” så vill Ubiquifiera hemmet. Tänkte först deras Dream Router men den är för stor för mitt mediaskåp (ilands problem) plus att wifi är onödigt i mediaskåpet som i sig skärmar av den så därför jag tänkte mig en sån här lösning. Så än en gång tack för förklaringen

Av stoff75
Skrivet av robstar:

Låter perfekt, då stoppar jag routern i mediaskåpet och därifrån till lämpligt uttag för APn! Tack

Hej, hur gick det med det här? Läste en "recention" av Ubiquiti Edgerouter X SFP på Webhallen där det står att den inte har stöd för Unifi-produkter, låter ju konstigt???

Av stoff75

Har kört HWInfo är 3D Mark går och jämförde mellan switchen i OC läge och i Silent läge. Finns absolut ingen skilnad på mitt kort, ja det skulle vara lite lättare med fläkten men det kan förklaras av andra saker men det var inget som påverkar prestandan alls (gjorde även benchmark i AC: Valhalla, då var Silent rent av bättre avg FPS!). Så vad sjutton gör switchen, eller är mitt kort blåst med samma bios i båda lägena?

https://uc2b700ad8135cd968f438cb2689.previews.dropboxusercontent...

https://ucde1aa7c064e708813601d11579.previews.dropboxusercontent...

Av stoff75

Tack för svar.
När jag läser TechPowerUp's recension på clock speed (https://www.techpowerup.com/review/gigabyte-geforce-rtx-3070-...) så står det att dom fick GPU boost clock speed på 1980 med OC Bios men min går inte över 1815. Och detta "out of the box", först senare i recensionen gör dom en "riktig" överclock på den med 5% till.
Men intressant att det ens är en diskussion vad OC Bios switchen gör då det är fullkomligt uruselt dokumenterat från Gigabytes sida för enda dokumentationen jag hittar är hur man installerar grafikkortet??

Av stoff75

Gigabyte 3070 Gaming OC - samma BIOS i båda lägen?

Tjena! Köpte ett Gigabyte 3070 Gaming OC på Webhallen här i veckan. Fungerade klockrent och fungerar väldigt bra. Men den kör i Silent läge insåg jag efter att ha kollat upp med t.ex GPU-Z. Så kollar switchen som står i OC läge. Ändrar switchen, power drain, slår igång det, samma siffror. Så oavsett vad siwtchen står på så kör den i "stock" konfig, dvs 1500 MHz med 1815 som boost, fast den i OC läge ska ha 1625 MHz med 1940 som boost! Har testat i en annan dator, samma resultat. Har en 750W platinum PSU.
Kan det vara så att någon klantat sig och flashat med samma BIOS i båda lägen?? Och hur får jag då tag på OC BIOSen ??
Någon annan som upplevt detta? Något jag missar?

Av stoff75

Hittade orsaken till detta. Jag hade av någon anledning kopplat 6+8 anslutningarna på kortet på samma PCI-E uttag på min PSU. Körde jag på två olika PCI-E uttag på PSU:n så fungerar det klockrent direkt.

Samtidigt lite märkligt för båda PCI-E sladdarna från min PSU har två stycken 6+2 anslutningar på sig, hur ska jag då köra crossfire om dom inte klarar av att driva ett kort per sladd? Eller working as intended? Har faktiskt aldrig kört crossfire eller SLI så har ingen koll på kraven för det riktigt.

Av stoff75

@Broken-arrow: Japp, testat t.o.m beta drivisar och dom som släpptes för några dagar sen samma sak.

@NatureBoyyy: Har inte överklockat det (man vill ju ha en stabil grund innan man överklockar och det känns inte så stabilt som det är nu) men kan testa att dra upp volten lite för att se om det gör skilnad, tack för förslaget.

Av stoff75

R9 290X slö tills jag bootar om datorn?

Halloj!
Gick för ett tag sen över från Nvidia GTX770 till ett AMD R9 290X. Men det är ett litet konstigt fenomen med det. När jag cold bootar datorn så känns det som jag bara får ut en bråkdel av prestandan. Kör jag t.ex gamla godingen WOW så kör den i 25-30 fps i bästa fall. Men om jag direkt bootar om datorn så pushar den 120 fps lätt. Men varje gång jag cold bootar datorn så går det slött. Har installerat om, testat med Windows 7, Windows 8.1 och Windows 10, samma fenomen. Hade inte det problemet med GTX770 kortet i samma burk.

Moderkort : Gigabyte GA-Z87X-UD3H
CPU : Intel Core i7 4770K 3,5GHz
PSU : Corsair CS750M Gold

Någon annan som haft liknande problemet?

Av stoff75

Lyckades pricka NetOnNet när dom hade satt 2500:- för ASUS R9 290X kortet under en förmiddag, tackar Prisjakt bevakning för den