Inlägg

Inlägg som Crewsom har skrivit i forumet
Av Crewsom
Skrivet av Thomas:

Det är väl främst pga högtalarna som det inte kommer i närheten? Tycker att flera har rätt bra ljud ändå, men visst lär ett äkta vara bättre i de allra flesta fallen.
Nästan alla seriösa digitalpianon har väl MIDI-output dock (via antingen USB eller vanlig MIDI-kabel)? Jag kör både och på mitt, MIDI och ljud via USB. Spelar in båda samtidigt om jag ska spela in, så kan jag byta ut ljudet med en VST om jag vill.

Nja, det är inte bara högtalarna det beror på.
Det stämmer, flera har bra ljud, men aldrig någonsin kommer ett elpiano låta bättre än ett riktigt.

Ja alla elpianon in princip har MIDI-ut, men jag tänkte i och med att sakerna skulle få plats är MIDI keyboard mycket enklare att hantera. De väger mycket mindre och är liksom mindre pjäser generellt. Dessutom billigare. Man kan få mer ''keyboard'' för pengen, i anslagskänsla och funktioner tycker jag. Vägda tangenter finns ju där med.

Vill man spela med band är MIDI värdelöst, då är ju ett elpiano/stagepiano överlägset.

Av Crewsom

25 år gammal, aldrig spelat något instrument innan men för sisådär 2 år sedan snart snubblade jag över ett piano och har sedan dess spelat varje dag, det är verkligen en fröjd att kunna spela. Det känns också nyttigt med hjärngympa ett par timmar om dagen än att bränna hjärnceller på Tik Tok.

Jag började med ett elektrisk möbelpiano, men det spelar ingen roll hur dyrt elpiano man har, ljudet kommer aldrig i närheten av ett riktigt piano, och det suger. Skulle därför som de andra rekommendera Midi keyboard så man istället kan simulera bättre ljud i datorn.

Av Crewsom
Skrivet av destijl:

Tack, det är dock rätt viktigt att även den nya är en Samsung

Får jag fråga varför?

Av Crewsom

Jag köpte nyss fold 3 och jag trodde faktiskt kameran skulle vara bättre än jag trodde. Då jämför jag iofs med min Pixel 6 som jag tycker tar otroligt bra bilder. Hyffsat långsam shutter speed med, det suger lite grann. Annars är den helt grym, svin tuff telefon!

Av Crewsom

Enkelt svar, nej det kommer inte hända något. Spela på!

Av Crewsom

högtalare är roligt att bygga! Att bygga bärbara är extra kul eftersom då man får tänka till lite med batteri mm, samt göra en passande storlek, dessutom ingår det en hel del lödning i vissa fall. Det är också väldigt trevligt att kunna lyssna på sitt resultat och även se hur snyggt det blev efteråt

edit

beroende på hur noga du vill vara finns det mjukvara för att beräkna volymstorlek i lårdorna för elementet du ska använda!

Av Crewsom

75'' såklart så ligger du lite i framkant ett tag. Dessutom blir det en roligare uppgradering. Från 55 till 65 blir för litet

Av Crewsom

6500

Av Crewsom
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Ser du till att ha allt på papper innan du släpper iväg bilen så bör det inte vara något problem. Kamux är så pass stora att de inte skulle riskera ett sånt misstag. Rent spontant tänkt..

Så sant, lite nojig bara förmodligen

Av Crewsom

Sälja bil med kredit

Hej, jag har en bil på kredit hos vw finans som jag nu ska sälja till bilhandlaren Kamux som kommer och hämtar den. Dom ska lösa av lånet och överskottet går in på mitt konto inom 2 bankdagar säger dom, men jag är lite orolig att släppa iväg bilen utan att se att pengar har hamnat på kontot, har ni några erfarenheter inom detta?

Av Crewsom
Skrivet av HazZarD:

ser inte vitsen över 60hz på en mobiltelefon.... drar bara på batteriet onödigt..

Så det du säger är att utveckling är onödigt? Gäsp...

Av Crewsom

Högtalarelementet är inte sönder, däremot låter det som kanske limningen i porten kan ha släppt i lådan eller liknande vilket skapar flås ljud då luften inte flyttas rätt i lådan.

Av Crewsom
Skrivet av Herr K:

@Icte: Tack för snabbt svar, och väldigt bra tips som jag faktiskt inte alls hade tänkt på! Känns som att den serien lite har flugit under radarn i detta land.

Inser nu att jag glömde skriva att ett av mina krav också var att gärna ha minst 6 GB RAM då jag måste medge att jag vant mig vid att bakgrundsappar inte ska tvingas till avstängning titt som tätt, men sett till priset och alla andra funktioner som den erbjuder ska jag absolut kika närmare på den.

Det handlar väldigt sällan om hur många gb det är, utan mer minneshanteringen. Så stirra dig inte blind på det!

Av Crewsom

Tror ni det finns någon vill som vill ha skiten för 750?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Crewsom
Skrivet av Pelle:

Jag är inte helt 100 inne på dom (vi säljer dom åt vissa kunder på jobbet) för att kunna managera dom måste man ha en licens och dom licenserna är inte billiga...
Sen när licensen går ut fortsätter dom fungera men man kan ej göra några som helst ändringar i princip så man sitter med bollarna i skruvstäd.

Det är nog inte direkt tänkt man ska köra dessa hemmet utan mer riktade till företag

Aha... Segt :/ Men tack för infon!

Av Crewsom
Skrivet av Pelle:

Bör tilläggas att man behöver licens för dessa som är allt annat än billigt, annars är det riktigt bra skit

What? Licens? Kan du förklara mer?

Av Crewsom

Aerohive AH-AP 230 Åtkomstpunkt

Oanvänd accesspunkt som jag inte hitta någon användning för. Kan inget om nätverksgrejer så jag kopierar en spec sheet här. Nypris på denna ligger runt 4200:- men kan tänka mig 750:- vid snabb affär.

Nätverksfunktioner
Dubbelt band
Dataöverföringshastighet 1.3 Gbps
Linjekodningsformat 256 QAM, OFDM
Datalänkprotokoll IEEE 802.11b, IEEE 802.11a, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n, IEEE 802.11ac Wave 1
Metod för spridningsspektrum OFDM, DSSS
Frekvensband 2.4 GHz, 5 GHz
Funktioner Auto-negotiation, MIMO-teknik, Mesh-nätverk, automatisk provisionering, Link Aggregation, Pre-Shared Key (PSK), gäståtkomst
Krypteringsalgoritm WPA, WPA2
Standarder som följs IEEE 802.3af, IEEE 802.1x, IEEE 802.3at
Internet of Things (IoT)
Kompatibel med Internet of Things (IoT) Ja
Expansion/Anslutning
Gränssnitt 2 x 1000Base-T (PoE+) - RJ-45
1 x USB

Läs hela annonsen här

Av Crewsom
Skrivet av Freddie-97:

Den låter fantastiskt, kan väcka hela lägenhetstrappen om jag velat och då låter det bra ändå. Tappar säkert en hel del effekt jämfört med ett starkt slutsteg. Jämfört mina två Yamaha ns555 med den visst dem är bättre, men det vänta jag mig

Skickades från m.sweclockers.com

Tror inte du förstår vad jag menar.. Basen försöker ju spela midtoner o skit när du inte har en riktig förstärkare för subben, Du har en 2.0 förstärkare, en 2.1 eller något med sub utgång är det du egentligen ska ha. Så hur kan det låta bra genom att du kopplar fel undrar jag? Känns B. Bra val av element dock, JBL, bra grejer!

Av Crewsom
Skrivet av Freddie-97:

Förstärkaren, finns två kanaler. Så den ena kanalen tar högtalaren och den andra tar subben. Väldigt bra gung i subben trotts den "lilla svaga förstärkaren"

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har en likadan och den är grym, men alltså hur kan det låta så bra? Den har ju liksom inget low-pass filter direkt för subben! Det känns som att det måste låta ekran brötigt bara haha

Av Crewsom

Hur driver du subben?