Inlägg

Inlägg som Maufaus har skrivit i forumet
Av Maufaus

Köper gärna colin mcrae rally!

Av Maufaus

Får la bli att skicka tillbaka moderkortet och pröva en annan gång! tack för alla tips, speciellt det med ramstickan vilket fick den gamla datorn att tugga igång iallafall

Av Maufaus
Skrivet av PiggeVonKnorr:

prova om det är samma problem uppstår med andra minnen, om du har några liggandes alt fråga någon kompis som vill låna ut.
Kan nog vara något annat som strular också, men återstår problemet med andra minnen så kan det vara värt att kolla upp om det är någon pin i cpu-socketen som är böjd som jag skrev tidigare.

Grejen är att med det nya chassit och moderkortet så startar ingeting, även om cpu eller ram varigt paj så borde ju endå fläktarna starta så kanske är så att frontpanel headerserna är felkopplade men får la pröva med nya moderkortet i gamla chassit och se hur det går

Av Maufaus
Skrivet av Maufaus:

Ska pröva byta plats på ram stickan imorgon!

Distanserna var förinstallerade i chassit så det är inte problemet, finns endast en pci-e port men ska pröva köra ifrån moderkortet imorgon!

Nu funkar datorn efter att vi bytte plats på ramminnena, frågan återstår varför det inte funkar med det nya moderkortet?

Av Maufaus
Skrivet av PiggeVonKnorr:

Har du kollat om datorn startar upp om man flyttar runt på ramminnena eller kör på bara en sticka?

I mitt senaste bygge så var EN socket-pin sne som gjorde att datorn inte ville starta upp/visa bild om man körde med båda ram-stickorna "rätt" insatta. körde man däremot med en sticka tex så hoppade datorn igång.

Skrivet av bärplockaren:

Kollade ni så att ni hade alla distanser på rätt plats?
Kan ju vara möjligt att ni har råka kortsluta moderkort i så fall.

Om ni har möjlighet att koppla skärmen till moderkortet eller sätt grafikkortet in en annan pci-e port, se om ni får bild då.

Ska pröva byta plats på ram stickan imorgon!

Distanserna var förinstallerade i chassit så det är inte problemet, finns endast en pci-e port men ska pröva köra ifrån moderkortet imorgon!

Av Maufaus

Dator startar inte, möjlig orsak eller tips önskas!

Goddagens, min kompis och jag skulle byta hans cpu, grafikkort, ram samt hårddisk och psu till ett nytt chassi (Phanteks EVOLV Mini-ITX -Window) och ett nytt moderkort (Gigabyte H97N-WIFI). Efter att försiktigt installerat alla de nya komponenterna i chassit (Esd-armand och stor varsamhet) så tröck vi igång datorn, först lös allt upp som vanligt för att sedan gå in i vad som verkade vara en bootloop var på vi stängde av datorn.

Efter detta så var datorn stendöd, vi prövade ta bort gpu, säkra att alla kablar var isatta korrekt samt provstarta utan hdd och ssd'n samt dubbelkolla frontpanelanslutningarna. prövade sedan med min psu och det var lika dött då. Vi bestämde oss sedan för att sätta tillbaka alla komponenter i den gamla datorn en Asus essesito vars modell jag inte minns just nu. När vi slår på allt i den gamla datorn så startar fläktar, grafikkortet får ström och skärm startar, sedan visar skärmen att ingen signal hittas samt att powerknappen blinkar istället för att hålla ett konstant ljus.

Nu är frågan om det är cpu'n som har dött eller vad som kan spöka, alla ideer uppskattas otroligt mycket då jag känner att jag verkligen har prövat allt!

Datorn specificationer:
i5-4400s
8gb ddr3
Gtx 760
1tb hdd

Moderkort och psu vet jag inte men kan återkomma med dessa imorn.

Av Maufaus
Skrivet av peo84:

Har ett problem jag försöker att kunna logga in samtidigt med två datorer i mitt nätverk på en online minecraft server men det går inte bara en och en gå bra . FInns det någon lösning på det här ?

Mvh Peo

Tror inte du kan köra online på två olika datorer med samma konto. Köper du ett till konto kommer det dock funka prima

Av Maufaus

Geforce Gtx 650Ti

Säljer mitt gamla 650Ti då jag uppgraderade för ett par månader sedan och det har sen dess legat och samlat damm, kanske kan komma till användning i någons budgetbuild eller liknande.

Tar swish, paypal och banköverföring. Kan skickas.

Läs hela annonsen här

Av Maufaus
Skrivet av Cappe97:

Ett life-mod hade varit sjukt kul, behövs dock väldigt mycket tid och riktigt bra servrar eftersom det är mycket som måste funka och det bör va en 80-100 pers server

+1

Av Maufaus

Inte en chans att du hittar en ny dator som klarar arma med behaglig fps för 3000 riksdaler, ännu mindre en laptop

Av Maufaus

Brukar kunna skifta rätt så mycket mellan tillexempel spelets "mainhubbar" och ute i öppna världen, vart mätte du din fps?

Av Maufaus

Certain email providers are currently blocking mail sent from Steam. We have reached out to rectify the situation.
Källa=https://twitter.com/Steam_Support/status/565331292313890817

Av Maufaus
Skrivet av Baxtex:

Finns det något samrt sätt att cappa fps:en? Jag spelar just nu Deus ex och har ca 150 fps till och från men vill inte använda V-sync. Om jag kan cappa fps:en till 120 så hade det varit perfekt.

Skrivet av Maufaus:

I programmet Dxtory (ett program för att recorda videor) finns det en inställning för att cappa fps i spel och program. Finns en gratisversion på deras hemsida, http://exkode.com/dxtory-downloads-en.html Tror gratisversionen har några restriktioner för videoinspelning med det spelar ju ingen roll i ditt fall!

http://ecogamer.co.uk/images/91/dxtory_guide.jpg

Av Maufaus

I programmet Dxtory (ett program för att recorda videor) finns det en inställning för att cappa fps i spel och program. Finns en gratisversion på deras hemsida, http://exkode.com/dxtory-downloads-en.html Tror gratisversionen har några restriktioner för videoinspelning med det spelar ju ingen roll i ditt fall!

Av Maufaus

Upgraderingsråd Bf hardline/allmänt spelande

Tjenare! i ljuset av den senaste Battlefield Hardline beta trailern blev man ju sugen på att hoppa tillbaka in i den virtuella krigföringen och då min fps under alphan var lite väl låg för min smak så vill jag helt enkelt bumba upp fpsen till iallafall 60+! Är fullt medveten om att grafikkortet inte är något stjärnskott men är inte helt hundra på om processorn också skulle ha någon betydelsefull faktor! alla synpunkter uppskattas är 960 något att vänta på eller finns det något prisvärt ifrån sweclockers marknad man skulle kunna inhandla?

Sitter just nu på en i5 2500 @3.7Ghz, 8 gig ram samt Geforce 650ti 2gb.

Kan tillägga att allt är huserat i ett Bitfenix Prodigy M.

Av Maufaus

Kan du se disken i bios?

Av Maufaus
Skrivet av Leonoz:

Det står ju även 1666? men en stöder inte det?

Det funkar men minnena blir nerklockade till 1333 eller 1666mhz det är jag inte säker på men funkar gör det!

Av Maufaus

Funkar detta bra/finns det något bättre alternativ, Budget pc

Som sagt vad kan bli bättre, sätter ihop en kundvagn åt en kompis. Han vill kunna spela spel som Minecraft och Counter strike alltså inga tungviktare
satte ihop en kundvagn men det brukar ju alltid vara någon som vet bättre så hugg in

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7054902/2014-08-16

Maxbudget 4000~5000kr

Av Maufaus
Skrivet av netbuddy:

Tjena.

Jag har spanat lite på en i5 2500K på eBay, http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=26150718....

Säljaren säger att hans dator slutade fungera, men han vet inte om det berodde på moderkortet eller processorn. Vad jag vet så är det extremt ovanligt att en CPU går sönder, men vad finns det för risk att köpa denna? Bilderna är ganska kassa och oskarpa, men man det iaf ingen skada eller några brännmärken el liknande på undersidan. Har budat hem ett moderkort och behöver ha en processor tilll det, helst någon som inte kostar skjortan.

''This is a UK only auction'' annars var det ett bra pris, hade den funkat hade det varigt riktigt bra, annars ingen stor förlust!

Av Maufaus

Datorn fryser vid spelande.

Gör en tråd åt en kompis med problem!

efter ungefär en timme ingame på cs go så fryser hela datorn och han måste hålla inne on/off knappen för att stänga av den.
när han spelar andra spel kan det ta upp till 6-7 timmar innan den bara slocknar men då fryser den inte, den slocknar som om det var strömavbrott.
Vad kan detta bero på? Cpu och Gpu ligger runt 70 grader under load, 45-50 idle.

Specs:
AMD FX(tm)-6100 Six-Core Processor (6 CPUs), ~3.3GHz
Gigabyte GA-970A-UD
3x4gb ram corsair vengeance ddr3
AMD RadeonHD 7850