Inlägg

Inlägg som bebbels har skrivit i forumet
Av bebbels

Allmänna tips för en rookie inom serverbygge

Hejsan gott folk!

Har kunskapen om att i praktiken bygga en server, byggt flertal speldatorer och jobbat inom området så är inte helt bakom flötet, dock har jag alltid lyckats missa de här med servers, därmed startar jag denna tråden.

Jag behöver sätta ihop en server som ska stå i min svala källare med direkt kontakt till mitt fibernät, kommer lagra massa viktiga dokument och annat, även använda den som en central lagringsplats för mitt enskilda bolag kan även tänkas använda den som webhost. Reser väldigt mycket och är ofta ute på havet därmed behöver jag konstant ha tillgång till min server med olika enheter (ipad, imac, pc). Priset är inte det intressanta utan jag letar efter något som fyller mina krav och HÅLLER i ett par år framåt.

Vill även kunna använda den i alldagligt syfte, så som att lagra filmer, bilder helst gärna kunna streama direkt till apple tv eller boxee box.

Så första frågan, vilka komponenter skulle jag kunna tänkas behöva för detta bygge. Är det värt att investera i en xeon plattform med ecc minnen, eller finns det andra bättre alternativ? är det värt att ha SSD diskar för ökad prestanda eller går det med dagens WD red hdds för detta ändamål.

Andra frågan, den som igentligen är viktigast. Vilket server OS rekommenderas för att fylla mina krav? är det möjligt att dela upp sin server i 2 och köra dualboot på samma plattform?

Sedan tar jag gäääärna emot tips på bra mjukvara som kan vara lämplig för mig och min server.

Tacksam för all hjälp jag kan få och hoppas jag kan hitta mig en lösning med er kompetenta hjälp

MVH Sebastian

Av bebbels

Datornhörna deluxe

Här har vi min hörna, hemmaserver till vänster samt min privata dator bredvid!

https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/538083_10151245...