Inlägg

Inlägg som tweepey har skrivit i forumet
Av tweepey

Xbox series X till Preamp

Gokväll på er gänget!

Jag har en liten fråga gällande koppling av det nya xbox series x till en preamp. Jag har tänkt att köpa en TC-Helicon Go XLR för att driva headset och studiomic. Men jag vill gärna koppla in xboxet till ampen. Dock har ju man valt att slopa optisk ingång vilket gör allting aningen svårare, det enda outputs som finns är 1 HDMI samt några USB. Så min fråga är vad som blir bästa lösningen. Som jag har förstått det så kan man köra en HDMI Audio Extractor. Problemet är att jag inte hittar någon som kan driva 4 k på 120 hz, vilket kommer göra konsolen värdelös. Första frågan är om det är någon som vet om en extractor som klarar detta? Om inte hur kan jag på bästa sätt koppla ljudet annars?

Ha en go kväll!

Av tweepey
Skrivet av elixyr:

Vad säger Qfan i bios? Vilket moderkort är det i fråga?

Sa mig inte så mycket men gjorde en optimering och nu ligger alla på låga RPM. Tack så mycket för hjälpen

Av tweepey
Skrivet av elixyr:

PWM eller DC på fläktarna? PWN eller 3pin kontakt på moderkort?

4 pin på moderkortet.

Av tweepey

Fläktar går för fullt

Halloj!

Införskaffade precis nya fläktar från Noctua. När jag kör silent mode genom asus program så går inte frontfläktarna ner i idle utan dem ligger på ca 2 k rpm. Fläktarna klarar 3000 på max. Den bakre fläkten stängs av så något lurt är det.

Edit: Såg nu i AI Suite att chassi fan 3 och 5 inte finns listade vilket förklarar en del. Frågan är då hur jag får fram dem?

https://i.gyazo.com/2be374c6f8517ffc030bbcb02f80198f.png

Av tweepey

Är det nödvändigt att skapa partitioner på en hårddisk?

Hej!

Har precis byggt en ny burk men lagring är inte min starka sida. Kör 2 lagringsenheter i datorn och min fråga är om det är lönt att skapa partitioner på min 3,5 hdd där endast spel och skit kommer ligga?

Ha en go påsk!

Av tweepey

Hej! Även jag lånar tråden lite. Står lite i valet och kvalet över 2 alternativ. Just nu har jag en LG Sk8 på väg men undrar om man ändå inte ska köra på Sonos nya Beam. Vad säger ljudexperterna?

Edit: Kommer ha detta i sovrummet.

Av tweepey

Fick det för nån dag sen också. Försökte med allt. sen bytte jag sladd för att sen byta tillbaka. Funka fortfarande inte. Lös bara oranget. Ryckte ut sladden och tryckte in igen i hopp om att det skulle funka och vips så funka det. Starta om gatewayen ett par gånger också

Av tweepey
Skrivet av Simonnice:

Insuget i fronten är mycket bättre än vad det ser ut att vara (den feta metallfronten till trots), och tack vare utmärkta lösningar för kabeldragningar kommer komponentsidan av chassit vara i princip fri från hinder för luftflödet. Att köra tre 120mm eller två 140mm fram och sedan en luftkylare på cpun med push/pull ut genom utsugsfläkten på baksidan borde funka alldeles utmärkt. Finns dock Phanteks-chassin med bättre designade insug i fronten för just luftkylning. T.ex. Enthoo Luxe och Enthoo Pro

Skönt att höra, det glädjer mig Dock var jag otålig på att invänta svar så det är redan på väg hem

Av tweepey

Har funderat lite på det här med luftintag. Räcker det med att köra luftkylning?

Av tweepey

Så har då bestämt mig för att det blir detta istället. Något jag borde ändra på nu eller är det bara att beställa?

http://www.inet.se/kundvagn/bild/9171390/2016-02-15

Av tweepey
Skrivet av johanruda:

Jag har också ett 970 och två skärmar som saknar DP. Ena kör jag över HDMI och den andra har jag en DP -> HDMI-kabel till.

Aa mina skärmar är också utan DP så får också köra DP -> HDMI.

Tackar för alla svar allihopa

Av tweepey
Skrivet av Platinumtoad:

Kör DP. Finns ingen anledning att köra hdmi om man inte måste, eller om det är en tv... DP slår HDMI på fingrarna i nästan alla kategorier.

Får väl lägga några extra slantar på DP då Har du något tips på vilka jag ska köpa eller är det bara att ta det billigaste marknaden har att erbjuda?

Skrivet av giplet:

Hur ljus bilden är har inte med kabeln att göra. DP, DVI och HDMI är samma signal. Ska du ha två skärmar så ska de helst vara samma märke och modell samt inköpta samtidigt, annars är du hänvisad till att försöka ställa in dem till de blir lika.

tyvärr inte köpt skärmarna vid samma tidpunkt men det är samma märke och modell.

Av tweepey

Vilka skärmoutputs ska jag använda?

Ska köpa ny dator nu och kommer köra ett gtx 970 i den och kommer använda mig utav 2 skärmar, men det är här mitt lilla problem kommer in.
Kortet har ju inte 2 av samma outputs om man inte kör displayport? På min nuvarande dator kör jag en hdmi till den ena skärmen och en dvi till den andra men det är ju det jag vill slippa eftersom att man lite olika ljussättningar på skärmarna och det är ju inte så kul? Av nån anledning gillar jag inte displyport men antar att jag får köra med 2 sådana om jag vill ha samma bildinställningar?

Av tweepey
Skrivet av Ante Pan:

Ta ett Z170 moderkort om du ska köpa CPU med upplåst multipel http://www.inet.se/produkt/1902864/asus-z170-pro-gaming#/more...

Enda jag skulle rekommendera annars är om det är ditt första bygge kanske du skulle bygga det själv också. Är verkligen inge svårt, och då vet du hur man gör till nästa bygge.

Tackar för tipset. Grejen är att jag säkert hade klarat av att bygga det själv rätt enkelt men är nojig över att jag ska ta sönder något, (jag vet töntigt men så är det).

Av tweepey

En sista koll

Så har suttit och klurat och har nu kommit fram till detta. Budget ligger på max 15. Är det något jag kan förbättra? Är mitt första bygge så var lite snälla mot mig

http://www.inet.se/kundvagn/bild/9151341/2016-02-15

Av tweepey
Skrivet av zisekoz:

Har du köpt spelet i svenska storen? Isf hjälper det inte att byta region.

Skickades från m.sweclockers.com

Köpt det i svenska storen men testade att byta till USA och då står det att det är spelbart den 22:a. Om det skulle funka, finns det någon risk för ban?

Av tweepey

Fifa kommer ju ut nästa vecka och släpps den 22:a i USA och den 24:e i Sverige. Är det lungt att ställa in konsollen så att man får spelet den 22:a? Microsoft ger min inga problem eller så

Av tweepey
Av tweepey

Sugen på ett Corsair k70 med blåa brytare men hur mycket låter dem? Kommer min bror att störas av dessa om han sitter i rummet bredvid som ligger 4 m ifrån mitt? Annars får det väl bli ett med röda brytare.

Av tweepey
Skrivet av NoNamesWayne:

Ställer en följdfråga. Kommer denna att fungera med "vanliga" sändningar i lägenheten?

Såg nu att den inte kommer ut i Sverige i första hand. Vill verkligen ha den