Inlägg

Inlägg som Stoff3th3m4n har skrivit i forumet
Av Stoff3th3m4n
Skrivet av Tomika:

Ler lite när jag ser alla naiva "högt pris? Köp inte då" resonemang. Och sen dras det jämförelser till ferraris. Vänta nu.
2080 sjunker i värde varje år. En Ferrari sjunker och ökar sedan. Viss skillnad.
Men ska vi intala oss själva att ökade priser bara är ett problem för den fattige så får dom gärna höja er hyra med 45-50% också. Har ni inte råd så flytta ut. C'mon nu. Någon logik besitter nog varje person. Att Nvidia ökar priserna till 14000-15000 är bara för att dom kan. Men rättfärdiga det gör så

Väl talat. Dock tror jag att vi får ta med i ekvationen att medelåldern sjunkit ganska mkt på Sweclockers de senaste åren. Åtminstone känns det så rent generellt i diskussioner.

Personligen kommer jag att hoppa över den här generationen och hoppas på att Nvidia tar sitt förnuft till fånga eller att AMD kan komma och konkurrera med 7nm.

Av Stoff3th3m4n

Som vissa av oss misstänkte, inga jätteimponerande siffror. Tar man även med priset i ekvationen är den här releasen rent av jättedålig. Blir att hoppa över den här generationen. Hoppas att många tänker så, så att Nvidia begriper att vi inte kan mjölkas hursomhelst.

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av joakim99:

Jag tar tillbaka det jag skrev. Din gissning var alldeles utmärkt.

Haha det var bara en gissning, men man vet ju att det kommer att bli dyrt iaf

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av anon159643:

Ingen aning, men jag hörde rykte kanske ikväll.. Jag använder iPad Pro lite på jobbet och just där skulle vilja ha en mer cpu kraftig och usb c. -En surfplatta kör man tyngre lösningar på än mobilen.

Samma här Har hört vissa rykten om OLED till Ipad Pro också.

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av anon159643:

Får de usb c? Det ryktas om iPad pro ska få detta.
Bortsett från usb c så tråkiga saker tror jag. Visst cpun blir säkert snabbare, men ytterst få har det behovet just nu. Värre är att den som precis alla andra mobiler drar för mycket ström och att priset på den enklare högst borde vara runt 5000kr.

Vet vi när de ska avtäcka nya Ipad Pro?

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av tvelander:

Så ska stora X kosta 15k?

Skulle inte förvåna mig

Skrivet av joakim99:

Gissa kan man alltid göra men jag tror inte att det är en så bra gissning.

Kanske är det så, vad tror du då?

Av Stoff3th3m4n

Ska vi gissa på 9000-10000kr för "instegsmodellen"?

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av rSon:

Jag håller inte med om att man skulle ha valt att göra RT unikt för TU102-kretsen. Det är bra att de har lagt till det i 104-kretsen också och på så sätt får större spridning för ray tracing-tekniken och ge bättre incitament till spelutvecklare att lägga krut på att utveckla spelen med RT. Jag tycker att det ska bli spännande att se just vad spelutvecklarna kan använda tekniken till och hur mycket snyggare grafiken kan bli, även om jag själv inte kommer att hänga på låset för att köpa ett nytt grafikkort.

Digital Foundry:s video med BF5 pratar om hur väldigt tidigt man just nu är i utvecklingen och att vi har mycket att vänta fortfarande. Som sagt så ska vi inte dra för stora växlar av det vi hittills har sett.

Ditt sista stycke är motsägande mot det första. Det skulle ju vara ännu mer att Nvidia bara låter de med störst plånbok ta del av den senaste det om de bara hade haft det i 2080ti. Så jag förstår inte dina argument alls där.

Sen går det absolut ha invändningar mot att de har höjt priset mellan denna och den förra generationen. Speciellt med ännu dyrare founders edition som mest är till för att initialt pressa upp priserna ytterligare.

Den nya tekniken ser ju mer eller mindre ut att inte vara speciellt bra implementerad med tanke på de rapporter som kommit. Men vi får se när det testas. Hursomhelst är priserna orimliga oavsett om man implementerat någon svag och halvfärdig teknik eller ej. Resten är enbart enskilda tycken och tankar.

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av rSon:

Jag förstår inte. Tycker du inte att 2080 ska ha ray tracing-kärnor eller att en efterföljare inte ska ha någon annan ny teknik utan fotfäste?

Förövrigt så kommer 2070 också att ha RT-kärnor.

Jag tycker att antingen skulle man kört ett Titan-kort med RT eller Titan och X080 ti. Man skulle lämnat X080 och nedåt och låtit de priserna vara mer "normala".

Nu pressar man gamers nedåt i kedjan och låter en större andel kort bli otroligt dyra och enbart locka de få som ska ha det allra värsta oavsett vad.

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av rSon:

Fast priset för en speldator generellt ökar ju inte för att Nvidias high end-kort blir dyrare. Även om det drar med sig övriga kort så har jag svårt att se att de kommer att lämna marknaden runt tvåtusenkronorsstrecket gapandes.

Att konsolerna i någon större utsträckning kommer att börja lansera 60 fps-titlar har jag svårt att tro. Min uppfattning är att maffiga trailers säljer bättre och att Microsoft och Sony kommer att fortsätta slåss om vilken konsol som har bäst grafik.

Jag tycker även att du är för hård här. Korten har inte ens lanserats än. Spelutvecklarna har haft veckor på sig med riktig hårdvara att trycka fram vad de kan visa idag. Det kommer att ta ett tag till innan tekniken har mognat och vi verkligen får se vad 2000-serien kan åstadkomma med ray tracing.

Men ja, för att verkligen få genomslag så behöver de lägre serierna också få tekniken. Det är dock inte så konstigt att Nvidia har valt att göra det exklusivt för de dyrare korten med tanke på mängden spel som kommer att ha stöd den närmsta tiden samt att det är en kostnad att lägga till rt-kärnorna på korten. Något som bara entusiasterna har lust att betala early adopter-premiem för.

Skickades från m.sweclockers.com

Tycker inte att det är rimligt att räknas som en early adopter för att man vill ha ett xx80-kort t ex. Jag hade kunnat köpa det om enbart ett Titan-kort samt eventuellt x080 ti hade räknats som det men nu blir det ett konstigt mellanting som luktar mjölkning lång väg. Nu är alltså bara upp till x070 till för vanliga gamers?

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av Banco:

Även om jag också är övertygad att Nvidia saltar sina priser så mycket det kan så kan man ju också anta att det faktiskt kostar lite mer att lägga till dessa delar till GPUn och då vore det ju dumt att öka på priset på dessa kort också. Det beror ju lite hur man ser på det. Man kan ju se det som att Nvidia bara erbjuder detta till premiumpriset för att folk ska köpa just dessa premiumkort eller så "prispressar" de ett kort för de som inte vill betala för dessa funktioner.

Sen vet jag inte riktigt vad ett 2070 skulle ha Ray tracing till om det är ytterst gränsfall att ett 2080 kan hantera det. Men det får vi väl se. Men det finns ju andra delar som kanske vore intressant.

Men visst. Självklart försöker de tjäna pengar men jag tvivlar på att de är så sugna på att ha en majoritet av kunder som är sura och känner sig blåsta också. Men de kanske försöker få ut så mycket pengar som möjligt innan AMD och Intel kommer och jagar. Tvivlar starkt på att det är så enkelt dock. V
äldigt svårt att veta hur de tänker.

Är det som du säger att man ska kunna nyttja bara delar av raytracing osv så borde det helt klart även vara intressant att ha dessa funktioner på ett 2070.

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av Banco:

Vilket inte är en lika stor grej om du faktiskt kan använda delar av det utan allt för stor prestandaförlust.

Det hela är ju väldigt svårt att uttala sig om innan vi ser kanske ett års utveckling av spel eller liknande. Men framförallt borde vi inte baserad det på betatester. Men jag tycker mig också minnas någon som sa att de faktiskt siktade på 60fps i 1080p och då blir det ju ett stolpskott ut.

Men vi får se som sagt. Jag är oerhört spänd på hur allt blir.

Jag var spänd. Tills jag såg priserna och insåg att den enbart kommer att tillgängliggöra den nya tekniken för en extremt liten klick. Kan personligen tycka att det är galenskap att inte ens låta 2070 ha alla funktioner.

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av Banco:

Nu har jag nog inte läst egentligen någon som är insatt eller involverad som har sagt att Ray tracing är en gimmick utan istället något som är revolutionerande. Inget måste men om du har får du gärna länka en bra källa till folk som håller på med spelutveckling eller liknande som kallar Ray tracing för gimmick. Jag är genuint intresserad att höra deras syn på det.

Att det är väldigt tidigt i utveckling är såklart sant och betatester visar som du säger på låg fps, även om man får ta det med en nypa salt eftersom det är ett väldigt tidigt skede. Men som jag har förstått det kommer det vara flera olika delar man kan utnyttja. Inte bara på/av utan att du kan justera hur mycket av detta du vill använda utan att dyka allt för långt mer i fpsen. Men först och främst vill vi se riktig prestandstester och även en mognad i Ray Tracing. Om något år vet vi kanske om 2080/TI var något att ha gällande Ray tracing.

Jag kan vara enig med dig att det är en tråkig utveckling kostnadsmässigt men jag är oerhört optimistisk gällande själva kortet och dess teknologi.

För att klargöra vad jag menar med gimmick är att det verkar vara mer eller mindre oanvändbart på den här generationen kort. Jag är inte emot utvecklingen, utan för den. Men för att den ska slå igenom måste tekniken nå så många som möjligt istället för att användas som en del i en plan att mjölka konsumenter.

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av Banco:

Känns som du missar lite av hans poäng här. Om majoriteten av spelarnarna köper 2050 kort så kommer ju också spelutvecklare att välja att lägga ribban för spel där. Det tycker jag känns mer logiskt än att många PC-spelare går över till konsoller. Själv skulle jag aldrig få för mig att gå över till konsoll. Då kör jag hellre spelen på medium-inställningar så jag får okej fps. Men det känns också alltid som nya spel lägger ribban högt så att spelet även kan se snyggt ut om några år då du har bättre hårdvara och i sin tur höja inställningarna.

En stagnerad utveckling om man nu vill se det som det är ju väldigt tråkigt men som 1080/TI ägare kan man ju också se det som en bra sak då dessa kort kommer hålla ännu längre än vad de redan gjort. Just eftersom kraven på spel anpassar sig efter hårdvaran som finns på marknaden och inte går i sin egen takt. Så på sitt sätt så är det ekonomiskt bra att hårdvaran stagnerar. Det är sjukt tråkigt för oss som vill se utveckling dock.

Men visst 40% ökad prestanda för samma pris som tidigare generationer hade ju vart att föredra såklart.

Sen är SweClockers inte på något sätt uteslutande för entusiaster, det är ett teknikforum med vissa inslag av entusiasm.

Eller missförstår jag dig på något vis?

Det är helt rätt att low- och medium-tier kort är de som sätter standarden rent generellt. Men när det kommer till utveckling, som exempelvis raytracing eller andra tekniker så tar det långt längre tid för det att implementeras i spelen när Nvidia mjölkar sina entusiastkunder. Det är ju just i det segmentet som man traditionellt testat nya grejor osv.

Sedan är det ganska enkelt att se igenom deras taktik här. Raytracing är mer eller mindre en gimmick som istället hade behövts implementeras även längre ner i segmenten för att få genomslag. Vi har fått trovärdiga rapporter på nya spel som knappt klarar över 40 fps med RTX funktionerna i 1080p på ett 2080 ti. Vi får såklart se när de testats officiellt, men det ser ju onekligen ut som att rapporterna kan stämma.

Jag tycker personligen att det är helt logiskt att som PC-spelande småbarnsfar hela tiden snegla på konsolutvecklingen, då det rent generellt passar bättre och är mer lättillgängligt än PC-spelande. Blir de redan ganska stora skillnaderna prismässigt också ännu större så blir det än mer intressant med konsol.

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av rSon:

Jag köper inte argumenten för att det skulle vara kontraproduktivt på något sätt för Nvidia att höja priserna. Att spelkonsolerna inte kör sina spel i 60 fps idag är inte hårdvarans fel utan spelutvecklarna. De skulle kunna släppa spel som körs i 60 fps om de bara ville. Nu väljer de istället att maximera ögongodis istället, och jag ser inte hur det kommer att ändras tack vare bättre hårdvara. Det kommer alltid att vara ett designbeslut.

Jag tycker snarare att Nvidia gör något för att särskilja och förhöja PCMR-gaming med hjälp av ray tracing. Om det lyckas och faktiskt ger snyggare spel som inte kommer att vara möjligt på konsolerna vill säga.

Jag förstår och håller med om missnöjet att Nvidia har valt att maximera priset på sina nya produkter men jag har svårt att förstå argumenten om att det kommer att sänka PC-spelande eller att det bara kommer att vara de rika som kommer att ha råd om fem år. Spelutvecklare kommer inte att lägga allt krut på 1% av marknaden. Om merparten av spelarna inte kan köpa kort eller att 2050ti kommer att bli det mest sålda kortet så kommer spelen att anpassa sig efter detta.

Det är ganska logiskt att när folk får betala mer för att spela på PC så kommer många att gå över till konsol. Finns ju t om folk här, på ett entusiastforum för PC som har uttryckt att de antagligen kommer att gå den vägen.

Man har redan börjat se spelutvecklare till konsoler som gått ut med att det är 60 fps som gäller framöver. Så det är inget märkligt med det.

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av anon2110:

Det är sån mentalitet som gjort svenskar så fattiga. Istället för att effektivisera så devalverade man svenska kronan ett antal gånger under 70-talet och sen 1982. Därefter släpptes kronan fri 1992. Att devalvera är att göra de som innehar svenska kronor (dvs svenska folket) fattigare och utlandet kan köpa svenska varor billigare, men du får ju betalt i kronor, men när du köper varor från andra länder i deras valuta så får du betala mer.

Titta bara på Schweiz.. en svensk krona och en schweizerfranc var lika mycket värt under 60-talet. Sen dess har svensken tappat köpkraft.

Schweiz har superproblem pga övervärderad valuta. Deras export har tappat rejält. Inte speciellt bra när man är ett litet och exportberoende land, precis som Sverige.

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av Aeig:

Vad exakt är det som kritiseras, priset? Vi har en fri marknad, Nvidia får sätta vilka priser dom vill för sina produkter, valet ligger hos konsumenten att köpa eller inte köpa.

Vad är alternativet. Ska vi lagstifta och förbjuda privata aktörer att sätta sina egna priser? Vill ni att en statlig makt skall förhindra detta?

Någonstans har konsumenterna valt Nvidia i flera år, och som följd har AMDs marknadsandel minskat. AMD sålde inte ens kort när dom hade bättre produkter, ex 7970 och 290(X), då anser jag att "som man har bäddat får man ligga".

Det är väldigt enkelt att gnälla och kritisera och tycka, det är som att människor som är i 20-30 års ålder idag är extremt lättkränkta och blir upprörda över saker bortom deras kontroll och som dom tom ibland inte har någon formell bestämmanderätt över.

Jag köpte AMD i många år, från 6850 till Radeon Pro Duo och Vega 64, och har valt Nvidia istället för att jag vill ha prestandan, är det dyrt, det är relativt beroende på vem du frågar, likaså om det är värt det eller ej.

Mvh

Vem bryr sig om vad det står på märket på grafikkorten. Men detta är mer komplext än vad du verkar vilja förstå. Nuvarande utveckling kommer att vara kontraproduktiv för spel på PC och många kommer att gå över till konsoler när de kan köra 60fps i de flesta spel. Vilket för övrigt verkar vara snart.

Det har gnällts mycket här på forumet över hur konsolerna sätter spelreglerna även för spelmarknaden på PC. Stödjer man dessa pris-stollerier från Nvidia spär man bara på just den utvecklingen.

Sedan är det väl precis så en fri marknad ska fungera, att konsumenterna reagerar när något inte verkar rätt?

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av cyprus:

Jag kan hålla med vissa andra inlägg att om utvecklingen fortsätter lär nästa generations toppkort från Nvidia ligga på 17000-19000Kr. Nvidia håller med sin girighet på att skjuta PC-spelandet i sank! Kommer nästa generation konsoler upp i 60FPS i 4K lär fler och fler överge PC för att spela på sin >55" TV med HDR (och freesync) till en bråkdel av Nvidias rövarpriser!

Precis så. Frågan är bara hur så pass många kan missa det? Man gnäller över att konsoler styr utvecklingen och sedan spär man på precis den utvecklingen genom att försvara Nvidias rövarfasoner. Bedrövligt.

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av sKRUVARN:

Inte för att försvara Nvidia här, tycker fortfarande priset är för magstarkt. Men jag ser det som att de ersätt Titan med Ti, och flyttat Titan från entusiast/prosumer till ett rent beräkningskort (titan V är iaf brandat och prissatt på det stättet), och då är inte priset riktigt lika farligt, speciellt inte om de faktiskt hade hålt MSRP nivån. Dock får vi väl vänta ett år och se hur vida den teorin stämmer eller inte.

Dock är det ju så att om man ska ponera att du har rätt med din teori så blir det en rejält meningslös uppgradering från GTX 1080 ti till RTX 2080 rent prestandamässigt om nu läckorna stämmer.

Då betalar man sannolikt för samma prestanda, med lite extra lull-lull.

Av Stoff3th3m4n
Skrivet av Masyve:

Ja, fast nej. För prisökningen är inte på grund av den prestandan som uppmäts här, det är allt annat skit som INTE spelar in när man benchar i spel som inte utnyttjar de teknikerna. Så de extra 4,000kr som tillkom där är inte för 40% högre FPS i äldre spel, den skiten är redan färdig på 10,000kr-nivån. Det är för att ta ett kliv in i nästa generation tekniker med AI och RT.

Om det blir bra eller inte får Allah avgöra framöver men man kan inte jämföra dem rakt av med varandra för det är olika saker. Det ena är en vanlig stol, det andra är en stol med fällbart ryggstöd och massage-funktion typ.

Vi har fått nya funktioner och utveckling förut utan en enorm prisstegring, så det där har jag svårt att köpa.