Inlägg

Inlägg som Vaun har skrivit i forumet
Av Vaun

Har nån tips på mjuk coiled usb c till usb c kabel? Behöver till lappen och svårt att hitta tycker jag.

Av Vaun

Oerhört sen på bollen, men jag försöker sätta mig in i Python och tycker det här verkar vara en rolig väg att gå.

Känner hela tiden att jag tar onödigt långa vägar för att nå fram, men just nu är jag främst nöjd att jag ens når fram.

Dag 1

Klicka för mer information

import csv with open('input.csv', 'r') as f: reader = csv.reader(f) blocks = [] current_block = [] for row in reader: if row: current_block.append(int(row[0])) else: blocks.append(current_block) current_block = [] blocks.append(current_block) blocks_sums = [sum(block) for block in blocks] blocks_sums.sort() max_index = blocks_sums.index(max(blocks_sums)) print(blocks_sums[max_index]+blocks_sums[max_index-1]+blocks_sums[max_index-2])

Visa mer

Dag 2

Klicka för mer information

import csv A = rock = 1 B = paper = 2 C = scissor = 3 X = loss = 0 Z = draw = 3 Y = win = 6 score = 0 with open('input.csv', 'r') as f: reader = csv.reader(f, delimiter = ' ') matches = list(reader) currentrow = 0 for x in matches: if x[0] == str('A'): if x[1] == str('X'): score += + loss + scissor elif x[1] == str('Y'): score += + draw + rock elif x[1] == str('Z'): score += + win + paper elif x[0] == str('B'): if x[1] == str('X'): score += + loss + rock elif x[1] == str('Y'): score += + draw + paper elif x[1] == str('Z'): score += + win + scissor elif x[0] == str('C'): if x[1] == str('X'): score += + loss + paper elif x[1] == str('Y'): score += + draw + scissor elif x[1] == str('Z'): score += + win + rock currentrow += 1 print(score)

Visa mer

Dag 3

Klicka för mer information

import csv puzzle_data = [] compartment_one = [] compartment_two = [] priority_sum = 0 with open('input.csv', 'r') as f: [puzzle_data.append(row[0]) for row in csv.reader(f)] countitem = 0 for item in puzzle_data: countchar = 0 for char in item: countchar += 1 countchar = countchar / 2 compartment_one.append(item[0:int(countchar)]) compartment_two.append(item[int(countchar):]) counter = 0 for item in compartment_one: item_list_one = [] item_list_two = [] for char in item: item_list_one.append(char) for char in compartment_two[counter]: item_list_two.append(char) counter += 1 in_both = set(item_list_one).intersection(item_list_two) for x in in_both: if x.islower(): priority_sum += ord(x)-96 else: priority_sum += ord(x)-64+26 print(priority_sum)

Visa mer
Av Vaun

Tips på webhosting för Python och Django

Tjabba!

Jag har tänkt sätta mig in i Django och Django CMS. Kör idag på one.com men dom stödjer in Python så behöver hitta någonting nytt. Alla tips mottaget tacksamt!

Jag vet att jag kan köra Django lokalt medans jag testar och utvecklar, men jag vill ha en server för att kunna köra Python script också förutom Google Colab. Har vissa grejer jag vill kunna köra regelbundet, gärna automatiskt på schema.

Just ja, om någon har tips på prisvärd databaslösning att kombinera med Django så vore det super!

Tack!

Av Vaun

Redigera STL filer?

Någon som tycker det här med 3D skrivare är skitkul och mer än gärna vill redigera lite STL filer åt mig for the fun of it?

Det är inget superavancerat så jag borde klara av det själv med lite googling och testande, men varför göra det själv när det säkert finns någon där ute som gör det enbart för att det är kul!?

Det är ett case till ett tangentbord, jag har två uppsättningar; ett jag vill ha och ett som passar. Med andra ord behöver jag redigera case nr 1 så det är samma monteringshål och utgång för usb som case nr 2.

Av Vaun
Skrivet av slipbit:

Det här blir som Skynet / Matrix till slut. Men utvecklingen går mot det. Problemet kan leda till att mänskligheten kommer minska radikalt. Man pallar inte att inleda relationer med riktiga människor, man köper en robot enligt specade parametrar, som kan lära sig nya skills liksom. Vem orkar med en riktigt människa som är sur och sexvägrar i längden? =P Så vår förmåga att lösa konflikter kommer att minska. Mer egocentrerat.

Tycker det här låter mer som en lösning än ett problem tbh.

En intressant fråga blir den mänskliga drivkraften. I princip allt vi gör handlar om överlevnad eller vårt belöningssystem, om teknik kan både se till vår egna överlevnad och dessutom belöna oss tillräckligt för att vi ska få upplevelsen av ett fullkomligt och komplett liv, vad är då problemet? Är det mindre "äkta"? Spelar det någon roll?

Av Vaun
Skrivet av huttala:

OSX är ett helvete med keymaps, däremot är väl den "fysiska" skillnaden endast att man måste swappa på ALT och SUPER för att få det exakt som ett native Apple tangentbord.

Sen hur de valt att ändra på precis allt i operativsystemet jämfört med linux och windows är en annan sak.

Fick till det till slut så nu rullar nya brädan som den ska.

Men jävlar vad ovant det är med både ortho och 40%, min WPM sjönk från 100 till 30 ;D. Men egentligen är det mer skillnader än så, kört laptop tangentbordet dom senaste 4 åren ish och är inte helt kompis med XDA profilen jag kör nu så kommer ta ett tag innan jag är i form.

Av Vaun

Massor av anledningar till varför jag behöver en rotary knob så helt klart behöver jag ett till tangentbord. Tack!

En annan fråga, har någon erfarenhet av att Mac fullständigt ignorerar en custom brädas keymap? Fick hem ett JJ40 idag och har inte hunnit pilla med det än annat än att löda ihop och plugga in. Men enligt osx har jag 3-4 mellanslagstangenter. Tack I guess.

Av Vaun

Måste bara skriva av min ilska lite till er som förstår. Beställde från Kina med FedEx express för lite mer än en vecka sen. På tre dagar landade paketet i Sverige och sen har dom gjort jag vet inte hur många misslyckade leveransförsök under en veckas tid för att "ingen var hemma" trots att jag suttit några meter från ytterdörren och väntat som ett barn på julafton. Kundtjänst lovar dyrt och heligt att paketet ska prioriteras och nästa gång så går det nog bättre. Suck.

Nu väntar jag bara på att dom skickar tillbaka det till Kina eftersom jag inte tagit emot det.

Av Vaun

Varför behöver jag en vridknapp (rotary knob) på mitt tangentbord? (dvs, ge mig en anledning att köpa ett nytt)

Av Vaun
Skrivet av Vaun:

Beställde från Kina via FedEx express på en söndag. På Onsdagen var paketet i Sverige till min stora förvånad men har sedan dess legat i Upplands Väsby och samlat damm. Varje dag har deras jävla kundtjänst lovat att paketet kommer skickas ut så snart som möjligt och ber så mycket om ursäkt för att det inte skickats än men händer absolut ingenting.

Två dagar för att få paketet till Sverige men sen låter dom det ligga i en vecka utan att kunna ge någon mer info!?

Dom gjorde ett till försök idag! Helt fantastiskt! Tyvärr misslyckades dom på grund av fullständig inkompetens. Jag sitter hemma, har lämnat portkod, telefonnummer och instruktioner att lämna paketet vid dörren om dom mot förmodan inte kan få tag i mig. Men lik förbannat så påstår dom att jag inte var hemma och att det inte gick att leverera och skickar tillbaka paketet till Upplands Väsby.

Skulle inte förvåna mig om dom skickar tillbaka paketet till Kina snart och påstår att jag får skylla mig själv som inte tog emot det.

Av Vaun

Jag har haft samma problem, jag VILL lära mig mer om Python men har svårt att hitta på ett bra projekt som känts kul att göra.

Så istället började jag fundera vad som skulle vara bra att ha i jobbet och det slutade med att jag satt hela helgen och byggde en web scraper för eniro där jag från sökord kan få ut listor på företag, branscher osv formaterade med koordinater till platsen. Själva programerandet blev skitkul även om projektet i sig inte är supersexigt, bara problemlösningen och känslan i kroppen när det funkade gjorde det värt det.

Av Vaun

Beställde från Kina via FedEx express på en söndag. På Onsdagen var paketet i Sverige till min stora förvånad men har sedan dess legat i Upplands Väsby och samlat damm. Varje dag har deras jävla kundtjänst lovat att paketet kommer skickas ut så snart som möjligt och ber så mycket om ursäkt för att det inte skickats än men händer absolut ingenting.

Två dagar för att få paketet till Sverige men sen låter dom det ligga i en vecka utan att kunna ge någon mer info!?

Av Vaun

Hade en fräsch mobil från 2017 som tyvärr gick sönder så fick ta backupen från 2016 istället. Den är lite irriterande att använda men i ärlighetens namn gör jag inte speciellt avancerade saker, surfar lite och kollar youtube typ, så den får hålla ett tag.

Av Vaun

Någon som har ett 40% Ortho och kan dela med sig av layout? Överväger starkt att skaffa ett som får vandra runt bland alla enheter.

Av Vaun

En liten update:

Skaffade ett starter kit och är två sessioner in, barnen älskar det! Jag tycker också det är vansinnigt roligt. Trodde det skulle bli svårt för dom att klara det på bara två pers men dom bestämde sig för att tämja en varg istället för att slå ihjäl den och lyckades, så nu är dom iaf tre st.

Just nu klurar jag på vad för konsekvenser dom ska få för att dom lät två st goblins fly från förra fajten.

Av Vaun

Se vilken data webbläsaren skickar

Tjena!

Finns det något bra tillägg till chrome eller annat program för att se vilka scripts som aktiveras på siter man besöker och vilken data som faktiskt skickas? Jag kan tycka att nätverksinspekteraren i chrome dev tools är lite innehållsfattig. Jag kan tex klura ut att en facebook pixel skickar parameter X med värde Y men jag ser inte värdet utskrivet utan enbart som ett makro eller variabelnamn.

Av Vaun

Tack för alla svar! Jag kommer nog försöka få det att funka, börja med ett essentials kit och se till att jag som spelledare har koll på allt så jag kan göra det enkelt för resten av familjen.

Sett att det finns grymt med olika alternativ men tänker att jag nog gör det enklast för mig själv om jag väljer en stor franschise med mycket material, väl inarbetat och mycket folk man kan rådfråga.

Av Vaun

Dungeons and Dragons som familjespel?

Hej!

Jag är så oerhört less på alla klassiska brädspel och vill aktivera familjen när vi har tillsammans-tid istället för att vi ska spela Mario Kart eller kolla på någon dålig serie.

Jag har länge varit nyfiken på DnD och tänker att det har potential som ett familjespel, vad tror ni? Det rör sig om två vuxna och två barn på 8 och 11 år.

Ingen i familjen har någonsin testat något liknande och det får inte vara allt för "teatraliskt" och avancerat, då får jag aldrig med dom på tåget.

Tänkte isf börja här: https://www.spelexperten.com/sallskapsspel/rollspel/dungeons-...

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av Vaun
Skrivet av huttala:

Lödkolv och ny switch bara.
De är väl inte du främmande för? Har för mig jag sett dig i keyboard scenen i över 10 år.

Nej absolut inte, men det är några år sen jag var på det så lite ringrostig är jag men ska nog gå vägen

Av Vaun

Grabbens tangentbord har börjat bete sig, ett Deltaco Gaming med röda brytare. Det är enbart "W" som inte längre aktiverar. Det är rensat på skräp och jag har lyckats få den att aktivera när jag höll tangenbordet upp-och-ner, vilket får mig att tro att det är något mekaniskt inuti just den brytaren. Alla lödpunkter och motstånd ser fina ut.

Vad tror ni utifrån beskrivningen?