Inlägg

Inlägg som Elektroman har skrivit i forumet
Av Elektroman
Skrivet av iXam:

Om det rör sig om en enstaka videofil så kan du ju posta länken så kan jag göra ett försök. Men då ska det ju helst vara en fritt spridbar videofil för annars snackar vi piratkopiering här och det gillas inte.
Om detta är ett återkommande problem så kan du söka på hur man rippar rtmp. Det är möjligt men ibland kan det vara knepigt. Och risken att få en hel del malware när man installerar "video rippers" är överhängande.

Rippa rtmp låter som det jag skulle behöva. Har du tips på något sådant program?

Av Elektroman

Hur exakt kollar man detta?

Provade och leta i koderna med programmet, det jag hittat som ser mest ut som en videofil är en länk som börjar med rtmp:// men lyckades dock inte göra något med denna länk. Ogiltig att klistra in i adressfältet och gick inte med ett videonedladdningsprogram (Freemake Video Downloader) heller. :/

Av Elektroman

Hämta "inbäddad" video på webbsida

Lite osäker var jag ska placera den här tråden. Undrar ur man kan göra för att hitta länken till videofilen som finns "inbäddad" på en webbsida. Vill alltså kunna ladda ner filmen och inte bara se den på webbsidan. När jag väljer "visa källkod" hittar jag tyvärr ingen videofil. Någon som har tips hur man kan lösa detta?

Av Elektroman
Skrivet av loefet:

Alternativt: Kontrollpanelen > Region och Språk > Tangentbord

Anledningen till att du inte kan byta mellan tangentbordslayouter är nog att den svenska är borta av någon anledning, så du får gå till ovanstående och lägga tillbaka den.

Där hittade jag ett sätt att lägga till det. Tack!

Av Elektroman
Skrivet av hezzel:

Tangentbordskombon: ALT+SKIFT ändrar på tangentbordslayouten då du verkar ha bytt till engelsk layout.

Det verkar inte funka tyv'rr, blir ingen skillnad efter jag tryckt alt+skift.

Skrivet av netbuddy:

Vällj svenskt tgb i kontrollpanelen, du har troligtvis engelskt nu.

Var exakt g;r man detta? G[r in p[ Tangentbord i kontrollpanelen men hittar inte n[gonstans att 'ndra tangentbordsspr[k.

Skrivet av LudvigLindell:

Det finns även en liten knapp nere i högra hörnet där det står en nu, det ska stå sv.

Vet vilken du menar, jag har dock tagit bort den eftersom jag tycker den 'r on;dig i vanliga fall. Hur kan man f[ tillbaka den?

Av Elektroman

åäö blir [';

Har h'nt n[got konstigt s[ att de svenska bokst'verna åäö blir [';. "ven andra tecken 'r fel, dvs. de som 'r p[ siffertangenterna d[ man h[ller inne skift. Hur kan man [terst'lla detta? K;r Windows 7 64 bit.

Av Elektroman

Firefox avslutas inte

Efter att jag uppdaterade till den senaste versionen av Firefox händer det att trots att man stänger programmet så ligger det fortfarande och kör i bakgrunden (kan ses i task manager). Sökte på detta och hittade tips att installera om programmet. Så jag har provat att installera om det från scratch och då verkade det fixa sig i början, men sedan uppstod dessa problem igen. Någon annan som stött på detta? Kan det vara en bugg eller något annat? Kör Windows 7 64 bit.

Av Elektroman
Skrivet av mrqaffe:

Funktionen finns inte direkt i win så det finns ingen inställning som löser det men det finn program som kan kontrollera det.

Vad heter dessa program?

Av Elektroman

Göra så fönster alltid öppnas på samma ställe, med samma storlek?

Finns det något sätt man kan ställa in i Windows (7) så att fönster alltid öppnas på samma ställe och med samma storlek? Jag vill alltså att fönster ALLTID ska ha en exakt storlek och finnas på en exakt plats på skärmen. Går det att ställa in detta på något sätt? I så fall hur?

Av Elektroman
Skrivet av nccish:

När mitt börjar närma sig det stadiet så använder jag http://www.netonnet.se/art/telefon/mobiltelefonitillbehor/ovr... och vipps så är det rent (relativt till hur det var innan) och mycket mer hygieniskt. Brukar passa på att rengöra när jag t.ex. ska ta med tangentbordet på LAN eller liknande, annars blir det kanske en gång var tredje månad.

Funkar den där verkligen? När det luddet verkligen sitter fast på tangenterna? Plus att det är ganska trångt mellan tangenterna längst ner. Blir det verkligen helt rent? Hur många rengöringar håller den för?

Av Elektroman

Blir tangentbord av denna typ alltid så här? (smutsiga)

Har haft detta tangentbord från Logitech mindre än ett år. Tyvärr har det blivit konstigt smutsigt mellan tangenterna. Det är inte så att jag har spillt någonting utan det ser snarare ut som damm. Men det är inte heller bara damm utan det har verkligen klistrats fast på sidorna av tangenterna. Kolla på bilden:

http://s17.postimg.org/egodlh6sv/image.jpg

Jag har haft många tangentbord genom åren men har aldrig varit med om att de blivit så här tidigare. Visst har de också blivit smutsiga, men inte på det här sättet, att det blivit som ett lager "ludd". Är det något fel på tangentbordet eller brukar Logitech-tangentbord bli så här? Någon som har upplevt något liknande?

Av Elektroman

Bra gjort Notch. Vi måste alla göra vår del för att motarbeta korrupta och ruttna företag som facebook, apple och google.

Av Elektroman

Jag provade det som föreslås, dvs. att gå in på Java Configuration och lägga till sidan, men det funkar ändå inte för mig. Det gäller denna sidan: http://library.thinkquest.org/10796/ch7/ch7.htm någon annan kanske kan testa och se om ni lyckas?

Av Elektroman

"Application Blocked By Security Settings" (Java)

"Your security settings have blocked an untrusted application from running"

Får upp detta när jag går in på en sida som har några inbäddade javaprogram. Har provat olika webbläsare. Var kan man ändra dessa inställningar, så att dessa program tillåts? (OBS! Vill inte att program ska tillåtas att köras på webbsidor hur som helst men bara för de sidor jag väljer att acceptera.)

Av Elektroman
Skrivet av Kent:

Säg under 2000 kr.

Skrivet av Kent:

Finns 2 väger att gå, antingen passivt isolerande lurar eller aktiva. Sennheiser Momentum, AKG K550 och liknande lurar isolerar hyfsat, speciellt prat och liknande oljud. Dessa är dock inte speciellt effektiva när det gäller motorljud på flyg, tåg osv. (dvs. lågfrekvent ljud).
Aktiva brusreducerande hörlurar kan vara helt fantastiska, speciellt när man sitter på ett flyg. Själv har jag Bose QC15 som har oslagbar brusreducering och är oerhört bekväma, tyvärr är ljudkvalitén inget vidare, speciellt med tanke på pris.

Det här med brusreducering tänkte jag inte på men det är bra att du tog upp det. Att kunna reducera brummandet på ett flygplan t.ex. är något som jag ser som klart önskvärt. Skulle gärna vilja ha brusreducerande lurar, men som samtidigt även har bra ljudkvalitet och fortfarande stämmer in på mina övriga önskemål (lätta, smidiga, bekväma). Går det att hitta med min budget tro?

Vad säger ni andra som kommit med rekommendationer (uppskattas förresten), hur är brusreduceringen från omgivande ljud, speciellt lågfrekventa ljud som brummande motorer?

Av Elektroman

Hörlurar på resa

Letar efter hörlurar som passar att ha på resa (t.ex. buss, tåg, flyg etc.) De ska vara lätta och smidiga. Dock är jag INTE intresserad av s.k. "öronpluggar" utan det är även viktigt att de sitter bekvämt.

Vill gärna ha rekommendationer. Om du provat några hörlurar som stämmer in på min beskrivning och dessutom har bra ljudkvalitet, rekommendera gärna.

Av Elektroman

Åh nej

Nu blir självklart whatsapp övervakat också. Finns det något alternativt program man kan använda istället som fyller samma funktion? Någon som kan rekommendera något?

Av Elektroman

Program för att göra om text på bild till textformat?

Har ett gäng bilder som innehåller datorskriven text. Kan någon rekommendera ett program för att göra om texten på bilderna till textformat?

Av Elektroman
Skrivet av KeVVa:

Det tvivlar jag på - För att hitta alla dokument på en server som du vill göra http://www.example.com/first/* kräver att man gör en spindel som söker igenom sidan alt. att sidans administratörer lämnat en sitemap som man kan använda sig av.

Finns det inga "spindelprogram" redan?

Av Elektroman
Skrivet av KeVVa:

hmm, mitt förslag skulle nog vara att man kollar HTTP headern och jämföra content-length om det förändras.
Vad är det för platform du tänkt använda? är det en applikation du skrivit själv som ska kolla?
Utveckla gärna hur du tänkt visa eller informera att en sida förändrats.

Tänker mig ett program som är som en feed. Låt oss säga att man har lagt in i programmet att kolla om någon uppdatering sker på sidor som börjar med adressen www.blabla.com/hej/* (exempeladress)
Så när den som sköter den sidan exempelvis lägger upp en ny version av www.blabla.com/hej/sida2.html så kommer det upp en ny notis i feeden där det står någonting i stil med "Site www.blabla.com/hej/sida2.html uppdated content". Behöver egentligen inte vara mer avancerat än så. Finns det något sådant program?