Inlägg

Inlägg som Hauk har skrivit i forumet
Av Hauk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MM-E
Ganska logiskt att hänga på ett forum där man har problem med språket.

Det handlar mycket om träning samt att jag är intresserad av (olika anledningar) hur de kineiska konsumenterna svarar på olika designförslag etc. Jag får det mesta översatt åt mig.

4GB minneskort, då är det väl bara en minneskrets eller ngt sådant? Tror det sitter flera minnen a 1/2/4 GB när man gör 8GB mp3 spelare vilket även det sänker priset. Men priset chockerade verkligen mig också... SJUKT billigt, verkligen.

Peter, kan du inte ropa på Jens och fråga iaf han kan ta fram lite ny färg och importera ett gäng Meizu åt alla Er stackare i Sverige?

Av Hauk

OS X fungerar perfekt.

Av Hauk

pff.. meizume, jag hänger bara på Meizus egna forum ;). Priserna är säkerligen väldigt nära verkligheten, Meizu tillverkar i helt sjuka volymer misstänker jag.

2100 för en M6 i Sverige är rätt dyrt imho, vet inte iaf den känns så het då. Isf handlar jag hellre av Sean.

Tycker den verkar göra sig bra i helsvart, känns bättre än den gamla iPod designen. Helst skulle jag vilja ha den i samma som nya nanon men man kan väl inte få allt.. :D. Helt sjukt att man kan få 3st Meizu M3 8GB för samma pris som en iPod Nano

Av Hauk
Av Hauk

Meizu M3

Som den lilla Meizu-fanboy jag är tänkte det kunde vara trevligt med en liten "wrap-up" såhär 16 dagar innan release..!

39 x 81 x 7 mm (Kan någon posta specs för iPod nano?)
Möjlighet att ändra wallpaper etc
Stöd för FLAC / lossless WMA / OGG Vorbis
20h batteritid
176x132 pixlar, 1.5 tum, 7 rader TFT LCD display.
Stödjer album art / visar foton
Bättre ljud än M6 / bättre S/N ratio, det ska vara Philips tcc i den.
GUI kommer inte vara samma som på M6
Touch-strip + touch-knapp

Inte en överdrivet intressant spelare vill jag påstå, men...

http://www.meizu.com/support/articleread.asp?articleid=426
Priset:

Det här kan jag inte säga är helt bekräftat och iaf 2GB ens kommer finnas kan jag inte få fram, men priserna bör bli runda detta; 2GB 499, 4GB 599 och 8GB 850 CNY. (447 / 537 / 762 SEK)

Baksidan är i metall medans framsidan är i plast, samma material som M6 fast andra färger är vad jag förstått.

http://img73.imageshack.us/img73/3746/cepoj8imtgcniga1.th.jpg

http://img73.imageshack.us/img73/5601/ceupf1nwp5quyir5.th.jpg

Lite skeptisk till hur den kontrollen kommer fungera... den knappen i vänstra hörnet.. hur skönt är det för tummen på en sån liten pryl..!?

För er som gillar M6 bättre kan jag avslöja att en 8GB version för 1099 kommer släppas, dessutom en firmware uppgradering som höjer batteritid från 20h till 36h... Pris för 4GB M6 kommer sänkas till 850 CNY.

Sitter och försöka bestämma mig för en M3 8GB eller M6 8GB på release dag... SVÅRT!

Min Kines ville gå hem nu så hon han inte förklara vad detta var för mig men ny fabrik är vad jag kan få fram men hon ska få avlägga rapport imorgon bitti så "stay tuned"; http://www.meizu.com/bbs/dispbbs.asp?boardid=22&ID=469756&rep... WORLD SUPER HAPPY FUN TIME DOMINATION!!!1!11one!111!1!!

Av Hauk

Givet

Av Hauk

Windows XP på Macbook problem

Vet inte iaf det är Bootcamp / OSX som är problemet eller själva Windows, tror dessutom flest folk med insikt i frågan finns i detta forum. la därför tråden här istället.

Har installerat Windows XP med SP2 via Bootcamp på min macbook pro C2D. Inga problem under installationen just, men windows beter sig däremot väldigt krasst.

Det är hackigt, ljudet fungerar inget vidare, musen "hackar" fram.. Windows är allmänt... "slött och tixigt". När jag skriver t ex så tar det ibland en stund för bokstäverna att komma fram. Vissa inputs registrerar den inte alls...

Låter som problem med drivers? Jag skapade skiva via bootcamp... gick in utan några problem just.

Av Hauk

1. Definiera kopia. Hur säker är du på att denna telefon faktiskt kommer betraktas som en kopia? Iaf du menar att den skulle stöta på rättsliga hinder så tänk igen.
2. Samma nät som i Sverige, telefoner du köper här funkar utmärkt hemma.
3. Ja... som sagt. Kan dom nå oss med MP3 spelare kan dom nå oss med telefoner.

3G kommer den inte ha... inget sådant nät här.

Av Hauk

KÖP INTE EN PACKARD HELL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1!1!!!11one!11!1!1!!!!!!!

Jävla skit. Blir så otroligt förbannad när jag tänker tillbaka på den "datorupplevelsen".

Av Hauk

Macbook pro är ett riktigt bra köp. Klarar väl spel hyfsat. Skärmen är inte direkt ace anser jag... har en matt, vet inte iaf glossy är att föredra.

Av Hauk

Det finns ingen MSN klient som är tillräckligt lik MSN Live Messenger funktionsmässigt.

Där slutar väl det negativa jag upplevt...

Prisvärd eller inte... Jag är oändligt mycket mer nöjd med min Macbook Pro än min per defintion, mycket prisvärda, Acer. Har handlat mycket teknik och haft flera datorer, aldrig varit så nöjd som med denna mac. Jag saknar verkligen inte de 20k jag bytte mot denna dator.

Av Hauk

Tror inte alls det kommer bli nagot elande Synd att man inte far handla aktier i Kina.

Av Hauk

Du får väl fixa en översättare

Jag pratar "vardags kinesiska"... jag tar mig runt, beställer mat, frågar efter vägen etc. Kan föra ett ytligt samtal om diverse nonsens. Använder alltid någon som översätter för affärer osv.

Det jag gör är sourcing åt småföretag, dvs, ett litet företag någonstans i Sverige vill hitta en specifik produkt i Kina. Senast ordnade jag 10 000 askfat med logotyp på, mkt t-shirts, reklamprylar etc. Ordnar kontakt, kontrakt etc med fabriker för tillverkning av allt möjligt... Sedan sätter jag prylarna på båt/flyg/LSA. Gör detta åt mindre företag ute efter en mindre kvantitet och inte med stålarna för ett väl etablerat sourcing bolag.

Av Hauk

I EU ja, men i Kina skiter man i EU och deras skydd, knappt några straff iaf man torskar hursom! Ett EU CTM / RCD skyddar bara i väst..!

Mkt om IP i Kina finns här; http://ipr.chinacourt.org/ (Varning, gov. sida..!) Bra artikel i McKinsey Quarterly ang. IPR för företag involverade med Kina; https://www.mckinseyquarterly.com/subscribe/index.aspx?srid=3...

Problemet med kopiering är inte att dom kommer fixa en likvärdig produkt, utan skräp som till ytan ser likadant ut, vilket kommer skada erat varumärke etc. Jag menar inte att det är ett problem ni kommer stå med i väst, utan endast i själva Kina iaf ni någonsin kommer börja sälja här (Vilket ni bör...!).

Av Hauk

Det finns IP lagar även i Kina, men dom följs inte, att skydda IP här är en mardröm även om vissa framsteg görs (I takt med ekonomin). Du kan köpa iPod kopior på GOME, Kinas största elektronikkedja...

International Chamber of Commerce gjorde en undersökning bland företag där man frågade vad som ansågs vara bästa resp. värsta land för IP skydd, Kina ansågs värst... (Tilsammans med ryssland, indien och brazilien).

Meizu har små "boots" lite härovar (Tunnelbane stationer) där deras prylar säljs. Små minibutiker med tillbehör, hörlurar etc. Meizu håller ändå rätt lågt pris, inget premium på varumärket just, tror det är iPod som kopieras mest..! Ska hålla utkik efter dina hörlurar (Bara en tidsfråga, ni har på tok för mkt högupplösta bilder på Er sida, lite mer internationell press sen kommer Kineserna vara igång..!). Vart tillverkar ni?

Av Hauk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Keng
hauk, M6 kostar 999RMB i Kina, ialla fall när jag var där.

Det finns två versioner av M6, SP och TP tror jag dom kallas. Den ena har sämre skärm och kostar 999 4GB, 699 2GB medans den bättre kostar 1150 resp. 850 CNY :).

Jobbar och pluggar 25% i Shanghai / Dalian / Yiwu till och från, mest med sourcing åt småföretag.

Av Hauk

Det enda Kinesiska du ska köpa här är Meizu. Vad sägs om en 4gb M6 för 1150 RMB ? (1040 SEK). Du kan handla Meizu i de flesta centrala t-bane stationer, iaf i Shanghai och ChongQing.. finns säkert i Beijing också! E2C kostar 400 RMB 1gb...

Finns mycket kopior dock, se till så den som handlar åt dig vet vad han gör. Även de stora kedjorna säljer kopior här, det är inga större problem dock så länge du är medveten om problemet.

MP3 spelare i övrigt är inte så mycket billigare, men handlar du Meizu gör du verkligen ett klipp här nere! Det är dock svårt att veta priserna, du måste ALLTID förhandla (extra svårt om du är vit och inte kan tekniken / kinesiska)! Men iaf du ska ha ngn särskild teknik pryl kan du skicka mig ett PM så ska jag ta reda på vad ca du ska betala lite fort.

Av Hauk

Iaf du värderar mjukvaran du får med Mac'en (Vilket du bör göra) så välj den, annars gå efter hårdvara.

Köper du Mac'en kan du välja mellan Vista och OS X, någon av dom andra sitter du där med endast Vista...

Av Hauk

Wii och regioner;

iaf jag köper ett Wii i Kina, kommer jag kunna lira spel jag köpt i Sverige sedan?

Av Hauk

Har du spelat Doom3 har du spelat Quake 4.

Medieval 2 och Company of Heroes är hetast just nu i mitt tycke, ta en titt och se iaf det faller dig i smaken :).