Inlägg

Inlägg som Hauk har skrivit i forumet
Av Hauk

Har testat QT en del... jag hatar fortfarande QuickTime. Känns bara bloatigt och jobbigt, dessutom trivs jag inte med att behöva sitta och ladda hem codecs... det var något jag gjorde till PC innan VLC, 2007 på min Mac? Nej tack.

Jag ska testa Mplayer, annars är det väl bara att vackert vänta..!

Av Hauk

Quicktime Pro VS VLC

VLC suger ju lite smått på Mac, bra interface men allt för stabilt är det ju inte...!

Har funderat på att uppgradera till QuickTime pro. Har alltid HATAT när man behövt Quicktime på PC och har igentligen ingen lust att gå ifrån VLC, men tills en stabilare build kommer iaf..?

Nå, QT?

Av Hauk

Varje Apple spekulant måste fråga sig två saker; Iaf man vill ha mjukvaran och iaf man uppskattar designen. Är svaren "Ja" så erbjuder Apple mycket prisvärda datorer, annars kan man lika gärna handla PC. Det går ganska lätt att slå Apple iaf du jämför hårdvaru speccs, särskilt iaf du kollar på 15,4" datorer.

Men... då får du sitta där med Windows också ;).

Iaf en iMac gör så mycket för hemmet vet jag inte. Finns många snygga flatscreens och så svårt är det väl knappast att gömma en burk under ett bord bara man vill... Så ful är inte en PC med LianLi och valfri flatscreen ;), jag personligen har inte särskilt stor användning för golvyta under bord i mitt hem iaf.

Macbook Pro är endast dyr i jämförelse med Macbook, aldrig i någon annan jämförelse ;).

Av Hauk

*bort*

*bort*

Av Hauk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 4bstract
Sunkigt? På din egen länk klassas det som mid-end, vilket är väl över vad de flesta behöver. Jag har ett 7300GT i min stationära. Det är nog snäppet vassare, men levererar mycket mer prestanda än vad jag (och den genomsnittlige datoranvändaren) behöver.

Dethär med gaming på datorer i allmänhet (och laptops i synnerhet) är extremt överreklamerat. Vill man spela spel på sin dator så får man göra många kompromisser på t ex pris, storlek, batteritid, ljudnivå, värmeutveckling osv.
Samma nackdelar finns på stationära.
Jag inbillar mig dessutom att det är billigare att köpa en konsoll om man nu vill få utlopp för sina spelbehov. Ett mid-end spelgrafikkort till PC kostar som en hel spelkonsoll, som faktiskt inte blir gammal lika fort.

Dessutom avtog utvecklandet av intellektuellt utmanande spel till PC för väldigt länge sedan, så anledningarna att öht. skaffa någon modern spelplattform är få.

Wow, vilket otroligt klockrent och välformulerat inlägg! Instämmer till 100%.

Av Hauk

Är det så pass få och du känner till personernas behov och önskemål ter det sig ganska enkelt.

En bekant körde Dell som Hem-PC alternativ till ett företag med 4 anställda, väldigt nöjd. Tror definitivt Dell är det bästa iaf du ska köra på en OEM-leverantör. Beror också lite på vilka burkar Addicom levererar; Du vill ju inte få Compaq direkt..!

Som företag rent generellt skulle iaf jag välja Dell, men sedan måste du ju titta och jämför specifikt vilka paket som erbjuds.

Av Hauk

Well, Hem-PC är igentligen ett enormt gruppköp så det ger dig andra rabatter. Ofta får du t ex väldigt förmånliga garanti villkor på köpet. T ex fick jag 3 års applecare och heltäckande allrisk försäkring vid köpet av min dator.

Sen att avbetala "räntefritt på riktigt" över 36 månader smidigt och enkelt i samband med att du får lön är inte helt fel, det är en väldans skillnad på att hosta 20k idag och i slutet av de närmaste 36 månaderna.

Dessutom görs fortfarande ett visst avdrag och summan du köper loss datorn för är sällan särskilt hög. (Oftast långt under marknadsvärde).

Iaf du ska välja Hem-PC leverantör föreslår jag att du väljer en leverantör som redan idag är van vid att hantera privatpersoners köp. De stora Hem-PC specialiserade och dem som säljer till stora företag (T ex Atea Presale mfl) erbjuder OEM skit och service outsourceat till något callcenter i norrland.

Jag råder dig till att inte vara allt för egoistisk när du sätter ihop erbjudandet och ha de andra i åtanke, att övriga anställda blir nöjda är viktigt då dem inte kan vända sig till konsumentverket vid klagomål utan endast via arbetsgivare (Som i sin tur säkert ber dig ta hand om det).

Släng in Apple-alternativ också givetvis.. Även om Magnus72 kan ha rätt att XPS är "det bästa" när det gäller bärbar spel-prestanda så finns det väldigt många andra måtstockar att ta hänsyn till ;).

Av Hauk

Ingen aning faktiskt... ! Men det är mer eller mindre exakt samma beteende för alla program. BitRocket, Word, Text.app etc..! Oväntat avslutat etc starta om programmet. Verkar helt random, ofta när datorn idlar.

Jag kör nog inte sådär jättemånga ovanliga apps på mac'en... Kan inte tänka mig något utöver standard. Vart hittar man loggar etc i OS X? Hur felsöker man "generellt" ?

Av Hauk

Samtliga program under OS X "ostabila"

Lekte lite för mycket tror jag...

Jag gissar vilt på att detta är pga. programmet Xslimmer. http://www.xslimmer.com/ (Strippar program till endast-intel kod för att spara plats). Jag sa åt Xslimmer att banta ned alla program den kände för...

Det mesta fungerar fint, men lite då och då "Avslutas program oväntat" och jag får välja mellan öppna igen etc. Någon lösning på detta? jag aktiverade inte backup funktionen då jag tyckte det kändes menlöst att skala bort kod iaf man ändå skulle behålla den...

Av Hauk

Känns som ett värdigt Macbook alternativ för den som kan nöja sig med Vista!

Graffikkortet räcker säkert till WoW och det är förmodligen gott nog åt många.

Av Hauk

Well... Xslimmer sparade mig 1.65 GB i totalt 95 program. Från vanilj OSX sparar du över 1 GB iaf (typ 70 av programmen kom med OS X)... Är 1.65 GB värt licensen för dig?

Av Hauk

Ett tips är programmet Xslimmer.. skalar bort kod du inte behöver från Univ. binary apps! (Dvs, gör så att dina installerade program är intel-only).

Av Hauk

Det är väldigt mycket snack om egna produkter från vissa företag i detta forum. Det är kul att det finns "branschfolk" på plats och besvarar spekulanters frågor, det dansas ofta på gränsen av vad som tillåts enl. paragraf 9.

När det gäller "gorillor" får dom givetvis skriva bäst dom vill om sina produkter, men det ska klart och tydligt framgå i början av tråden under vilka omständigheter/villkor man fått produkten. Därefter får folk själva avgöra. Jag läser gärna vad någon skriver om sin egen produkt/företag alt. något dom fått gratis, så länge den relation personen ifråga har till företaget framgår tydligt.

Av Hauk

iPhone kommer kosta 4999 resp. 5999 i Sverige om man känner Apple rätt ;).

Troligt pris för Meizun i Sverige? 2000 resp. 2800 utan kamera?

Tumregel för elektronik när du jämför gentemot USA är att lägga på en nolla så har du priset i SEK, Apple följer detta duktigast av alla.

Av Hauk

Digital bildram

Hey

Hade tänkt handla en sådan till mina gamla föräldrar.

Har bott utomlands ett bra tag nu och har inga planer på att flytta tillbaka till Sverige vilket min familj har alla möjliga åsikter om. Jag tänkte lösa det hela med lite hårdvara! Jag har sett digitala bildramar man kan köpa...

Vet ni någon som har WiFi och ngn form av webbinterface eller så? Det jag vill göra är att från Kina kunna ladda upp bilder till ramen / bestämma vilka som ska visas. Så jag lite då och då kan mata in en ny bild, mina föräldrar skulle förmodligen tycka om det.

TP kabel kan väl vara Ok även det.

Förlsag?

Av Hauk

http://www.rockbox.org/

Bra krejjher!!1!1!!!1!1!11!

Av Hauk

Blir det inte "native" UMS iaf man byter till Rockbox? Eller har jag druckit alldeles för mycket kaffe idag..?

Av Hauk

Det finns en dedikerad on/off knapp på Shuffel. Hold-knapp är ingenting du behöver oroa dig över i mitt tycke, fungerar fint med shuffle utan.

Av Hauk

Njae, men måste ändå även ta priset i åtanke. Sedan har den dubbla antenner i sig också så mottagningen är riktigt bra (Dåliga nät i 3dje världen ). Men sunkigt detta med T9 och hur det fungerade med displayen, blir för jobbigt att hantera med meddelanden etc.

Verkade helt perfekt annars...!

Av Hauk

SWEET! Helt glömt bort Motorola F3 sen första gången jag såg den! Listpris i Kina är 450 SEK.. Man kanske skulle iväg och handla sig en!

Börjar bli lite less på min SE K700i Kollade dock denna recension; http://www.tech2.com/india/reviews/mobile-phones/motorola-mot... och det verkar oändligt jobbigt att skicka meddelanden, något jag använder mig av ofta. Saknar T9...