Inlägg

Inlägg som Hauk har skrivit i forumet
Av Hauk

Hur använder du Photoshop? Nya UB versionen flyter på väldigt fint på Macbook. Iaf du inte just ska spela på datorn utan mest sysslar med annat är det väldigt trevligt med Mac... Och trevligare blir det med Leopard på gång.

Vet inte hur GMA950 presterar i Photoshop, men är man "seriös i PS" så är säkert ett dedicerat att föredra. Iaf det är vista och Aero-tramset du ska ha graff till så tänk igen, det drar bara massa batteri och värmer datorn i onödan.

Är det 1x 1GB eller 2x 512mb som medföljer i nya Macbook-speccen?

Av Hauk

Usch, jag fasar för den stund då min macbook pro inte är den senaste längre.... Det kommer kännas så... fel...

Snål uppdatering. Den riktiga lär väl komma i Oktober med SA och Leopard. Värdelöst att man inte kan få DVD RW som standard, iaf jag handlar budget skräp på SIBA eller Onoff är väl en sak men Apple... tss. snik.

Ett mid-level graff på Blackbook åtminstonde...!? Ett X1400 iaf..?

Av Hauk

Den installation datorn skeppas med brukar inte direkt vara vanilj, testa blåsa ur den och i med rent windoze, kolla efter firmware/drivrutiner uppdateringar.

Leta efter folk med liknande problem på laptop forum, förslagsvis notebookforums.

Acer har värdelös kvalitet och deras service suger suger suger. suger.

suger.

Av Hauk

Vilka prylar saknar ni?

Hey,

Jobbar med sourcing i Kina och exporterar lite allt möjligt. Funderade just över iaf. man skulle kunna tillverka/ta in någon produkt för modifiering. Förslag?

Olika artiklar som är svåra att få tag på, det tas ut överpris på etc eller rent utav specifika förslag på produkter att tillverka vore trevligt med tips på :).

Av Hauk

Du kan inte jämföra Mac och PC. Du kan antingen leta efter den mest prisvärda Macen eller den mest prisvärda PC'n. Jämför du datorerna på papper så tror jag aldrig Mac kan betraktas som prisvärd direkt, eftersom 70% av det som gör Mac bra helt enkelt saknas i en sådan jämförelse.

Av Hauk

Spelar pengar ingen roll är det bara köra på Macbook Pro samt AppleCare, internationell garanti världen över, service etc. Om nu mot alla odds något skulle gå snett med den ;). Apple är alltid värt pengarna, men det beror lite på hur du ser på saken..

Av Hauk

Well... kanske blir det World Of Starcraft som uppföljare till World of Warcraft istället för mer expansions och en 2'a?

Näe, tror dom håller sig till RTS. ska bli intressant.

Av Hauk

Inga bilder på t250?

Av Hauk

Kant måste det nästan vara vid skärmen, annars repas den väldigt enkelt...

Ang. mjukvara... well, Apple TV var väl inte direkt åtänkt för Homebrew heller, men vi vet ju hur det gick..

Av Hauk

Tänkte exakt samma sak som Expertive och Peter när jag såg denna spelare. Det som gör Shufflen het är att just clips, bara haka på kläderna och träna... du behöver inte ner i fickan för att använda den.

Hade det inte varit just pga. det hade Stone varit ett lätt val över Shuffle (precis som iRiver S10), nu är den överlag ganska värdelös imho. iTunes integreringen kan man lösa med BadApple iaf man vill ha det, priset lär bli 399 i Sverige.. (Standard för MP3 spelare i Sverige vs USA brukar vara att lägga på en 0'a på dollar-priset).

Fattar inte hur creative kan vara så pass korkade att dom skippar clips..!?! Även iRiver..! SKAM!

Av Hauk

Säljaren befinner sig säkert i någon av Kinas norra provinser, tjänar mer eller mindre ingenting alls och hoppas på lite pengar. Hur han kan göra det utan att skämmas? Etik och moral? Föreläs om det för någon som har en årsinkomst under 6-7000 kronor och ingen utbildning...

Det är ju uppenbarligen ganska synd om den människa som försöker tjäna pengar på det där viset. Att det är "under din nivå" som Svensk att göra något sådant är föga förvånande, man har ganska fördelaktiga villkor i livet när man är född i Sverige

Deras kopior är oftast fula eftersom dom tillverkas för den inhemska marknaden och förhoppningen är oftast att få fram en så lik produkt som möjligt fast med mycket lägre pris. Vill Kineser göra perfekta kopior så kan dom, tro mig. (Mina Salvatore Ferragamo skor är ett bra bevis ).

Mönster/varumärkes skydd handlar inte bara om skydd för företagets del, det är också ett skydd för konsumenten. Problemen är enorma i Kina för just konsumenterna, allt kopieras; T om matvaror och mediciner, många blir förgiftade och sitter och käkar sockertabletter istället för den medicin dom igentligen skulle ha.

Men ett tragiskt försök till att tjäna lite pengar är väl knappast något att vara upprörd över...!

Av Hauk

iPhone kommer säkerligen erbjuda otroliga möjligheter till syncning etc för oss som redan använder OS X vilket gör den till en intressant pryl, helt klart. Men jag kommer nog vänta på G2 i ärlighetens namn... Jag vill ha mer batteri, utrymme och en "beprövad" produkt.

Av Hauk

Vilket keffo, vill han sälja Meizu kopior kunde han väl köpa en bra istället...! Du kan köpa perfekta Meizu kopior typ överallt, t om på Carrefour/Walmart :). Även iPod kopior givetvis.

Noname spelarna kan ofta vara helt ok, det är oftast Sigmatel telchips i dom, t om Philips iaf man har tur :). Men firmwaren suger ofta, så där måste man ha tur... kass build qual på många även.

Av Hauk

Vetefan om jag håller med där Peter... tycker ofta att service nämns som en negativ aspekt när det gäller Apple på div. forum. Många menar att Apple fått "växtverk" och inte lyckats utveckla sina service rutiner i takt med resten av organisationen.

Sen har dom väl DHL som partner för hämtningen? Har aldrig fått en DHL försändelse i tid

Håller personligen med dig där TM, helt klart. Men många gör det inte, det ser inte alls snyggt ut med en Clix i ett par jeansfickor. Och iPoden är bra mycket smidigare att använda enbart för musik, clickwheel står än så länge helt obesegrat. Iaf man inte vill ha allt det andra Clix erbjuder finns det faktiskt ingen anledning att skaffa det heller.

Jämför med att köpa stationär vs bärbar dator. Visst kanske du vinner i prestanda med stationär, men bärbar säljer fortfarande mer pga. att folk har andra kriterier.

Well Sean.. det är väl lite med samma motivering folk köper stadsjeepar antar jag

Av Hauk

Låter det som han vill ha en high-end spelare sean? Han ska ENBART ha musik, varför skulle han då betala för allt annat Clix gör? Och varför behöva släpa med sig en så stor spelare? Du behöver inte den skärmen etc till enbart musik.

Och bara för att man inte använder all skärmyta eller inte tittar på video på Clix så betyder inte det att man slipper betala för det ;). Både i pengar och storlek.

Av Hauk

Om man läser killens önskemål och sedan tycker att Clix är en passande rekommendation, hur tänker man då?

Jag vet vad man kan göra med smarta spellistor. Har haft totalt 4 iPods nu.

Av Hauk

iRiver E10 kommer låta bättre än iPod nano i de flesta fall, visst kan det låta otroligt fint med iPod iaf du har riktigt dyyyyra fina lurar och lossless filer, men hur kul är det med lossless på en spelare som bär 8GB? Det blir inte mycket musik man får med sig.

Det tar oftast längre tid än en vecka herr Doktor, att skiten ska till HOLLAND säger väl en del bara det? Att Apple är kass på service är väl ganska allmänt känt och accepterat (Tur man har AppleCare själv...då funkar det 8)). Ditt individuella fall har relativt liten relevans.

Synka är inte alltid så enkelt, det är ofta jävligt störigt snarare. Särskilt om du har mer än 8GB på din dator och inte endast din egen musik. Spellistorna kan få Synkas, men dessa ska du ju ändå pilla med manuellt. Och att behöva ett program för att göra dragNdrop är trist. Smarta spellistor tycker jag är begränsat användbart.

Av Hauk

iPod Nano låter lämpligt för dig.

Nej, meningen med MP3-spelare är INTE att du ska ha en "skön lyssning för dina öron". Meningen med feta förstärkare, hörlurar med kuddar i sammet etc är "skön lyssning för dina öron". Meningen med MP3-spelare är att du ska kunna ha med dig mycket musik överallt och utan besvär. Sen kan det ju vara trevligt iaf man kan få det att låta bra också, men det är inte allas första prioritering.

iPod Nano har bäst interface av alla spelare på marknaden idag, spelaren är väldigt liten och smidig. Ljudet är inte mycket att hurra för nej, men killen verkar ju inte allt för seriös. Han faller säkert i kategorin som lyssnar med de medföljande lurarna hursom, isf är det ju ändå skitsamma iaf man handlar Apple eller iRiver.

iPod Nano är en ganska beprövad modell utan allt för mycket strul, men visst, det suger med ett års garanti. Apples support och service är inte heller särskilt bra. Sen är E10 en HDD spelare med allt vad det innebär, en sak det garanterat innebär är att den tål mindre hårda tag än en flash-baserad Nano.

Av Hauk

Macbook Pro Core 2 Duo 2.16 , 2GB, 120gig, x1600 etc...

Är värst = speccs så nära stationär dator som möjligt?

Min personliga definition av värst; Maxad MBP C2D 15,4".

Av Hauk

Beror helt på dina egna kriterier och på vilket sätt du tänkt använda din spelare.