Inlägg

Inlägg som Hauk har skrivit i forumet
Av Hauk

DAMN!

Var kan man hitta recension på den första LG luren?

Av Hauk

Det enda "småprogram" jag saknar till Mac är en bra MSN klient. (Nej, jag tycker inte Adium är bra). Någon bra torrent klient tycker jag heller inte det finns. Azureus är hemskt och Transmission är bannat av många trackers samt för basic. uTorrent finns inte till Mac, det smärtar :(.

Office paketet till Mac är sunkigt, segt. Men nya Office släpps väl som UB snart så man står väl ut.

Är det något specifikt program du behöver dagligen du är orolig över?

Du har 2GB ram vilket är det viktigaste, OS X gillar ram. Känns segt ibland med 1GB i min Macbook pro. Men CPU'n du får i Macbooken är ju snabb etc, tror verkligen inte du har något att oroa dig för!

Av Hauk

Packard Bell är inte direkt kända för god kvalite. Skit rakt igenom i mitt tycke, värsta skräp jag någonsin haft var en Packard Bell. Acer framstår som premium märke i jämförelse...!

Av Hauk

Måste klaga lite på all real-estate runt skärmen

Av Hauk

Nu sa Ackelind Macbook, på den är inte ett allt för högt mac-premium. Dock så går ju inte Apples priser ner förräns en ny modell släpps så andra tillverkare har väl kommit ifatt en hel del nu. Men du kan inte bara jämföra hårdvara, du måste ta med mjukvaran också, då är det prisvärt.

Macbook Pro betalar du ett premium för, så är det bara. Om du jämför prisskillnaden mellan Macbook och Macbook Pro så är väl igentligen det nog... 7-8000 kr mer betalar du, vad får du extra?

Jämför denna med en 15,4" macbook pro; http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=326673
Jämför denna med en 17" macbook pro; http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=328169

Går säkert att hitta ännu fler exempel, kollade enbart på Komplett lite snabbt.

Hursomhelst betyder detta inte att Macbook pro inte är värd pengarna. Du hittar inte en bärbar med, enligt majoriteten, en lika tilltalande design. Prestanda / krona är inte det som spelar roll för alla konsumenter. Jag vill absolut inte ha någon annan bärbar än en Mac och Macbook Pro är den bästa Mac'en, det finns inget annat alternativ. Jag betalar hellre 7000 extra än att behöva sitta med vista och någon ful PC. Jag saknar inte de pengar jag gav för min Macbook Pro och har aldrig gjort ett bättre teknik-relaterat inköp.

Av Hauk

Skalet på utsidan har dom snott från iPod. Man kan göra långa utlägg om hur pass mycket ripoff den är men i regel är det endast färger som har likheter med iPod, i övrigt en mycket bra och innovativ spelare! Läs recensioner (Finns på SweC bland annat).

Clix är en av de bästa spelarna på marknaden...? Clix2 är säkert ännu bättre. Något annat har jag inte menat att påstå.

Av Hauk

iPoden har svag bas så ta ett par lurar som kompenserar för det.

Av Hauk

Pingviner och isbjörnar, du slipper dock den jävligaste tiden på hela året i Kina: Det kinesiska nyåret. ett satans påfund. ALLA Kineser i hela kina är lediga. I överbefolkade områden som Shanghai har det KATASTROFALA följder. Fick slå ner 3 kinesiska enbarnsfamiljer för att få en taxi i förrgår. Dom älskar smällare, mitt bland höghusen. Bor på våning 32 och jag har raketer som exploderar utanför balkongfönstret sent in på natten. Smällare och smatterband från 8 på morgonen sedan hela dagen. Som att bo i bagdad ungefär.

Oh well... dom tillbringar de andra 51 veckorna om året i sina fabriker så jag kan väl stå ut några dagar till.

Tycker iPod Nano tar E10. Även Meizu M6. Clix med :D.

X5 är fin... om inte lite utdaterad... kan du leva med designen, storleken och taskig display så är det väl bra. 1500... well, en Zen Vision M har 10GB extra och kostar 2000 typ, ljudet är inte samma sak men ta dig en titt på den också iaf du ändå sneglar på HDD.

Av Hauk

Min weather widget visar 11 grader, har inte klivit utanför dörren idag

Well, den som valde E10 till årets MP3-spelare valde fel. Särskilt om valet gjordes i December. Clix2 gör du helt riktigt i att hålla på istället.

Av Hauk

Nu vet jag inte hur din spelare låter men viktigt är att välja lurar efter spelare. Hur låter den Samsungen? Mycket diskant? Bas? Hur är EQ'n i den? Gör den ett bra jobb?

Du vill inte snubbla in i någon mardröms kombination som iPod och Sony EX71 direkt. För mycket diskant på för mycket diskant tillsammans med värdelös EQ är INTE kul..! Du står "låst" med ett visst ljud utan möjligheter att tweaka så du får tillfredställande resultat.

Är EQ'n bra i den samsungen behöver du givetvis inte tänka lika mycket på detta. Du lyssnar på elektronisk musik precis som jag... jag älskar bas och det monotona i den elektroniska musiken. Bas är en stor del av vår musiksmak, du kanske ska välja ett par lurar som tillfredställer det behovet :).

Av Hauk

PMP; Clix2, iAudio D2, Meizu M6

DAP; Meizu M3 vs iPod Nano.

Dessa är de spelare jag tycker du ska välja mellan. Med plånbok i åtanke väljer jag antingen Meizu M3 eller M6, utan plånbok i åtanke väljer jag Clix2.

iRiver E10... nädu Sean ;). HDD på 6GB är såååååååååååå 2006, "asså" ***SmaJLLL***

Av Hauk

Titta i inställningar. Min iPod ligger 4 meter bort så jag kan tyvärr inte ta reda på den exakta lösningen, men jag tror det där ska gå att fixa i inställningar!

Av Hauk

I word kan du ju ställa in vilka språk du skriver på till att börja med, men behöver sällan ens göra det! Har alltid fungerat perfekt för mig alla de år jag använt office. Blev därför förvånad när det inte funkar i OS X, grundläggande funktionalitet tycker jag, minst sagt!

Av Hauk

Well, klarar Microsoft Word av att göra det under Windows ska det fan i mig gå på Mac. Men givetvis krävs det en mening eller två.

Av Hauk

jag har tappat min skärm utför en trappa, tappat bärbara i golvet, spillt vatten över datorn vilket resulterade i sabbat moderkort samt råkat göra sönder en CD släde.

Allt det fixades gladeligen av försäkringen som kom med min HemPC. Heltäckande allrisk. Ring supporten och fråga vad som gäller.

Av Hauk

Dictionary!

Ett trevligt litet program som kommer med OS X... Dock saknar jag viss funktionalitet.

T ex växlar jag ständigt mellan att skriva på Svenska och Engelska, hur kan man få stavningskontrollen att känna igen språk automatiskt och byta ordlista? För att få stavning rättat på rätt språk som det är nu måste jag ju manuellt högerklicka, välja stavning och där byta ordlista..!

Sen vore det trevligt iaf jag även skulle kunna slå upp Svenska ord i ordlistan, just nu har jag bara Engelska och vet inte hur man får fram Svenska?

Av Hauk

denna då, för adblock;

http://pimpmysafari.com/plugins/safariblock-112

har inte testat själv men såg den när jag letade efter plugins förut. Använder inga plugins till firefox just... tycker att jag klarar mig bra ändå... SHB funkar ändå crap på Mac så... ska ge Safari en vecka till iaf, minst!

Älskar att "laddningsmätare" visas i addressfältet!

Av Hauk

Safari VS Firefox!

En diskussion som inte känns lika uppenbar som IE vs Firefox kanske?

Har länge använt Firefox och gjort det även på Mac, men har senaste veckan uteslutande kört med Safari. Jag använder inte särskilt mycket plugins etc och vill mest ha en lätt browser som kan köra tabbar, vilket safari gör...

Sedan tycker jag senaste Firefox har varit väldigt ostabilt? Och jag tycker prestandan i Firefox inte alls är sådär jätte het, tar tid att starta upp och programmet känns allmänt segt till och från. Min dator är absolut inte slö på något vis...!

Men låt oss diskutera! Safari; För/nackdelar? Firefox; För/nackdelar?

Av Hauk

Hur fungerar detta spel på en Macbook Pro?

Core 2 Duo 2,16 ghz
1GB 667
ATI X1600 128mb

Av Hauk

Acer är ett budgetmärke och deras service är under all kritik (Talar om egna upplevelser). Men allt är specifikt per modell antar jag, vissa lyckas dom med. Iaf du hittar en Acer som ser riktigt bra ut, kolla upp den online..! Är folk nöjda?

www.notebookforums.com är din vän