Inlägg

Inlägg som EmilK har skrivit i forumet
Av EmilK
Skrivet av JoEEm:

Tjena! Någon som råkar ha en invite kvar?

Skickar en 64GB Sandstone i PM till dig, de andra två länkar jag här nedanför. Varsågoda, och skriv "tack så mycket emil" är ni snälla!

https://account.oneplus.net/invite/claim/GLAG-0UCW-2M56-FXGP

https://account.oneplus.net/invite/claim/GLRS-J5GY-3VJS-G7UJ

Av EmilK

Tjena, jag är också sugen på en invite ***bort/moderator*** God jul!

Av EmilK

Ingen bildsignal efter emulator (epsxe)

Tjena!
Kör W7 64bit, 4670k @ 4.3Ghz, Z87 G45, Evga 770 SC ACX, Xonar DGX, G.Skill Ripjaw 8gb.

Problem:
Installerade Playstation 1 emulatorn epsxe, använde en utav tre medföljande videodrivers, försökte starta sled storm, fick bara svart skärm, bytte till en videodriver som heter Pete's D3D, startade spelet igen, fick en svart skärm med min rainmeter som overlay, varken ESC eller ALT+F4 fungerade, väntade ett tag, inget hände, tryckte CTRL+ALT+DEL, funkade fint, valde aktivitetshanteraren varpå alla alternativ på skärmen försvann men den blåa bakgrunden var kvar och jag kunde röra musen, väntade ett tag, höll in powerknappen så att datorn stängdes av, startade datorn igen och sedan dess har jag ingen bild.

Åtgärder jag har försökt med utan resultat:
Googlat
Kopplat ur alla skärmar utom en och testat alla portar på GPU,
Återställt CMOS och gjort ovanstående igen
Plockade ur GPUn, återställde CMOS och testade köra via moderkortet (cpun givetvis)

Försökt med både HDMI och DVI-D, något som något tips?

Av EmilK

den här rackarn är ju också populär, kan vara värt att slå en kik på den.
http://www.inet.se/produkt/2204974/asus-24-vn247h

Av EmilK

Jag satt precis i samma sits, men jag spelar inte såpass seriöst att det vore värt det enl mig. Lägger hellre dom pengarna på exempelvis nya ramminnen eller en ny forntläpp till bilen. 770 räcker gott och väl för en casual gamer men är du lite seriösare så slå till på ett 780, skiljer ju inte mycket i pris.

Av EmilK

Många medlemmar, tycks vara många härifrån SweC. Är väl dock inget jätteseriöst än verkar det som.
#14427150

Av EmilK
Skrivet av Madnezz:

Mantle är nog det som gjorde att du fick 70+, Utan Mantle hade du nog fått sämre frames, pch BF3 har ju inte mantle heller, så jämförelsen mellan bf3 - bf4 känns lite irrelevant.

Det jag vill ta reda på är, är 40-55 frames i bf3 med ultra present att förvänta sig i multiplayer?
Ifall svaret är ja, snälla posta benchmarks som bekräftar det, eller en bra förklaring.

Med mantle istället för DX fick jag bara ca 5 frames extra. Upplevde dock att terrängen och gräs inte 'blinkade' lika mycket med mantle som med DX. Körde mestadels med DX då det är beprövat och jag hade limiter på 65fps.

Av EmilK
Skrivet av dj_evil:

Har bara haft problem i bf4 med flicker och annat skit. Men jag lider inte av de problem i andra spel

Vet inte vad du spelar för andra spel men det kan ju vara för att GPU usage går upp mot 98-100% i BF4 utan FPS limiter. Jag trodde att det var något fel på BF4 först eftersom jag inte hade problemen i andra spel, men när jag spelade tex Planetside 2 som också är krävande återkom problemen med artefakter. Somsagt kan ju vara värt att kolla upp så att du inte sitter på ett trasigt kort som du inte får pengarna tillbaka för när det pajjat helt. "Radeon is for mining and Nvidia is for gaming" såg jag någon som skrev, verkar ju stämma med 280x iallafall.

Av EmilK

Det är ju inte så jättesvårt att söka på tex pricerunner när man vet vad man vill ha. Där har du ett gäng olika alternativ.

Av EmilK

Ja det verkar vara lite olika, vissa har gått sönder efter någon månad och andra har fungerande ex sedan något år tillbaka. Har haft min i ett par månader nu och den fungerar också felfritt än så länge.

Skillnaden mellan Gold och Bronze är verkningsgraden. Verkningsgrad innebär att du stoppar in 100st enheter och får ut XX antal enheter utav dom du stoppade in. Båda dom där nätaggen är 80+, du får ut några fler procent utav guldagget. Utav de där två hade jag satsat på Gold, högre verkningsgrad = mindre värmeutveckling, samt att du kan hämta ut lite mer kräm ur agget.

SSD kan man ju alltid lägga till i efterhand om man skulle vilja det, pengarna drar iväg fort om man ska plocka på sig sånt godis (även om det bör vara högt prioriterat) och du skulle ju hålla dig inom en budget.

Av EmilK
Skrivet av dj_evil:

Vad är det fel med Asus kortet? Har den funkar prima?

En stor del utav Asuskorten är defekta, det är felet med Asuskortet. slå en googling på asus r9 artifacts så ska du få se själv. Kan tipsa dig om att köra något mer krävande så att grafikkortet får jobba lite mer än vanligt och se om du får artefakter, så kan du få ett nytt på garantin medans den fortfarande är aktuell osv. Det finns ju ingen anledning till att sitta på ett instabilt kort bara för att man inte nyttjar det till 100% och märker av problemen det medför när man lika gärna kan ha ett 100% fungerande.

Av EmilK
Skrivet av OldComputer:

Moderkortet tror att det inbyggda grafikkortet är prioriterat. Koppla bildskärmen dit och starta upp. Sedan kan du i BIOS ändra prioritet till ditt 290x. Ditt grafikkort ska hela tiden vara inkopplat i moderkortet.

Vad den här killen sade, gissar på det jag med. Men detta vore lite konstigt isåfall> "Mitt nätagg, min dator, utan grafikkort - Funkar inte, start LED slutade lysa.". hmm knepigt, glöm inte att återkomma om hur det har gått!

Av EmilK

Eftersom du har klart för dig vad du vill ha hos ett moderkort är det väl bara kolla ut ett som verkar intressant, googla och läsa en review eller två. Om du är intresserad av hyfsat ljud finns bara ett alternativ, ett separat ljudkort. Skaffa en Asus Xonar DGX, billigt och bra.

Av EmilK

en tanke bara, är du säker på att ni använder rätt ström från psun till ditt grafikkort..? brukar vara märkt PCIE

Av EmilK
Skrivet av lossah:

[...]Jag är nöjd med Gigabytes, men Asus, MSI, XFX, Sapphire, vad som fungerar lika bra.

Bortsett från Asus dårå..

Av EmilK

du kopplar in kablarna från skärmarna i grafikkortet.

Av EmilK

jag köpte ett asus r9 280x dcu2t i februari, körde det en vecka och hade GROVA artifakter. blev uppmanad av folk här på forumet att reklamera det. fick ett nytt likadant kort efter två veckor på garantin, även det var defekt. fick den här gången pengarna tillbaka efter två veckor och kunde köpa ett fungerande istället. MÅNGA har problem med det kortet så om du måste välja ett 280x köp gigabytes istället. om jag var du hade jag köpt det kortet jag har nu, evga gtx 770 sc acx . är myycket nöjdare med det här kortet. dels pga shadowplay som fungerar utmärkt, snyggare, finns gott om snygga backplates samt att det är någon cm kortare.

Av EmilK

jag sitter på liknande setup som det sista förslaget och skulle din kompis vilja spela något mer krävande om ett tag så kan han bara uppgradera gpun. skulle nog satsat på ett 750ti och ett nätagg med mer kräm (600w+) så är det superenkelt att kasta i en ny gpu senare. har en likadan HDD som lagringsdisk och de ska tydligen vara riktigt instabila så vet inte om jag skulle vilja ha mitt OS på den.

Av EmilK

har du testat med den inbyggda grafiken?

Av EmilK
Skrivet av Madnezz:

Har alla dina vänner även 280x grafikkort?

Borde ett 280x egentligen kunna maxa bf3 i multiplayer?

jag maxade som sagt battlefield 4 i 1080p med 70+ fps utan drops med ett asus 280x, så ja det borde kunna maxa BF3