Inlägg

Inlägg som EmilK har skrivit i forumet
Av EmilK
Skrivet av Sandbranch:

Tack!

Så jag ska alltså installera om datorn och sedan ladda ner drivrutiner till olika program?

ja det stämmer, i den här ordningen brukar jag göra:
1. leta fram skivan som kom med moderkortet, annars, ladda ner och bränn ut på skiva eller usbminne
2. stoppa i W7 usbn (lättare att bränna ut på en dvdskiva anser jag), formatera hårddisken eller partitionen med nuvarande operativsystem på
3. installera w7
4. insallera moderkorts drivrutiner från skiva eller usb (efter detta bör internet fungera om inte innan, om du är ansluten via moderkortet)
5. ladda ned och installera senaste drivrutiner till ditt grafikkort
6. ladda ned och installera resten av alla drivrutiner

Av EmilK

Vad har du för prylar i datorn? Kan den dra nytta av 120hz?
Edit: såg att du hade så tight budget, lär inte finnas några 120hzare inom den budgeten.
Här har du lite skärmar som matchar det du söker, tror nog att du blir nöjd oavsett vad du köper. Köp någon med goda omdömen antingen på Inet eller andra sidor.

Av EmilK

När jag kopplar min MBP till min JBL OnBeat så ställer jag dockan i 'sökläge', sedan trycker jag på blåtandsikonen -> jbl onbeat -> anslut . fungerar felfritt. Kollat så att inte din iPhone är kopplad till recievern samtidigt som du försöker ansluta din MBP så att recievern försöker spela upp ljud via telefonen istället för att spela från datorn?

Av EmilK

vilket ljudkort som passar bäst till din dator.. jadu vad ska du driva för något med ljudkortet hade du tänkt? prisklass? du behöver knappast oroa dig över effektförbrukningen

Av EmilK

Kan inte ge svar på dina frågor kring licensnumret då jag aldrig använt ett licensnummer men drivrutiner till internet brukar ligga på skivan du fick med moderkortet. Drivrutiner till ljudkort m.m. rekommenderar jag dig att plocka ner från internet så att du har de senaste. De installeras INTE automatiskt efter att du har installerat windows om det var det du undrade.

Av EmilK

PS4an visar inte mer än max 60fps i vissa spel så jag tycker att det är onödigt att använda en 120hz skärm för PS4an istället för att använda den till datorn. Här har du en 27" en bit över din 2000kr men med goda omdömen.
http://www.inet.se/produkt/2206475/dell-27-s2740l-ips
Det finns förmodligen mer prisvärda bildskärmar men där har du en iallafall!

Av EmilK

är inte helt hemma på din processor men min 'gamla' rigg såg likadan ut som i min signatur fast med ett Asus R9 280x DCu2T istället för 770. Jag låg mellan 70-85 fps på Ultra 1080p.

Av EmilK

Hade liknande problem med BF4, var tvungen att högerklicka på spelet i Origins, sedan trycka på "uppdatera manuellt" eller vad det står. Låg en uppdatering som inte ville göras automatiskt av någon anledning, efter det kunde jag joina servrar som vanligt igen.

Av EmilK

ska väl inte vara några problem antar jag, lägg över dina 'savegames' på en usbsticka eller en annan partton. Efter du har installerat W7 installerar du Borderlands, startar spelet en gång, sparar en gång, sedan går du in i sparmappen och lägger dit din gamla 'savegame'. så brukar jag göra med spel när jag formaterar datorn osv

Av EmilK
Skrivet av phpTANKER:

Fick mitt i fredags, skyndade hem från jobbet och började bygga!

Riktigt fint chassi, var lätt att bygga ihop, dock som nämnt i vissa recensioner är det svårt och ibland näst intill omöjligt att få sladdarna till SSD-mounten ovanför nätagget att passa. Fick böja mina sata-strömkablar så hårt att de bände upp hela racket, slutade med att jag monterade min ssd i en vanlig diskbur. Har ett modulärt nätagg (Corsair RM) så funderar på att skaffa andra strömkablar men det är ingen hög prioritet.

Mitt grafikkort fick precis plats (gigabyte gtx 770 windforce) vilket var skönt då jag var lite orolig.

Konstigt nog lyser bara NZXT-loggan i fönstret när man tänt IO-panelen, hur tänkte de där?

Här är lite halvtaskiga bilder på bygget:
http://imgur.com/a/OtFob

jag upplevde inga som helst problem med varken ström- eller satakabel till min ssd, har också RM. ta bort lilla sätet den sitter i, stoppa i kablarna, skjut tillbaka ssd'racket' och skruva fast, helt problemfritt.

Svårt att säga exakt hur mycket orginalfläktarna låter då mtt tillfälliga sapphire HD6770 överröstar det mesta men som någon sa så är det varken det tystaste eller mest högljudda chassit.

Av EmilK

jag skickade tillbaka det nya kortet jag fick och skrev att dom skulle höra av sig när dom fastställt att det var trasigt för att jag var intresserad av ett annat kort. fick ett mail sv klarna i söndags där det stod att dom ska betala tillbaka pengarna för grafikkortet. så webhallen har tydligen gjort ett återköp. beställde ett evga gtx770 2gb från bästa inet idag istället. lite vram men det kostade lika mycket som 280in och det räcker för mitt bruk. lägger dom pengarna på snabbare ramminnen till min haswell istället.

Av EmilK

självklart är det skillnad på 60 och 120hz, har du en skärm på 120hz BÖR du sätta framelimiter på ~150, allt över är totalt onödigt och resulterar i att grafikkortet får jobba i onödan och du får screen tearing eller vsync delay. sorry men jag tror knappast att du har spelat något spel på elitnivå

Av EmilK

Det finns ingen anledning till 300 fps, när ska folk förstå det här. Det är ren fakta och inga konstigheter. Jag sitter på en 60hz skärm med framelimiter på 65fps. Detta för att slippa screen tearing Eller mus delay pga v-sync. Sorry för off topic men den här tråden ger mig cancer

Av EmilK

skummade igenom trådstarten men hittade inget svar på min fråga, vad har du för skärm?

Av EmilK

jag är gärna med. Kliiiing heter jag på battlelog,
http://battlelog.battlefield.com/bf4/soldier/kliiiing/stats/1...

Nu är även jag med i platonen. Jag använder gärna mitt egna emblem (svenska riksvapnet) hoppas det är OK!

Av EmilK

Byggde ihop mitt vita H440 tidigare idag (21/3) och det är verkligen super, riktigt snyggt med ett klart fönster och vitt chassi. Superlätt att få till kabeldragningen också, finns smarta genomförningar överallt. Om det är någon som pillar i en ledlist eller två så kan ni väl kanske lägga upp en bild här så får vi andra se hur det ser ut.. vore kul!

Av EmilK

Sitter med mitt H440 igång nu och kan säga att med orginalfläktarna så behövs det ingen fläktkontroller, dom låter ingenting. Fast det känns så puckat att dom har skippat den funktionen, hade det funnits hade chassit verkligen vart fulländat.

Av EmilK

hämtade just ut mitt förbokade, vita exemplar som Inet skickade igår. oj oj oj vilken kvalitetskänsla! ska bli riktigt kul att flytta över prylarna från gamla CM Elite 310

Sådär, nu har även jag byggt i ett NZXT H440. Riktigt trevligt chassi, hade ganska svårt att komma åt att stoppa i kablarna i nätagget. Ville inte ta ur 24- & 6pin kontakterna (ni med Corsair RM förstår vad jag menar) så jag var tvungen att stoppa i kontakterna i nätagget sist, blev mycket kablar där nere och strömkablarna räckte inte ut på baksidan. Jag ger chassit 9/10, supernöjd.

Av EmilK

Spelade en lite mer krävande bana och GPU usage gick upp till 97%, 71grader och då fick jag exakt samma artefakter som förra gången. är väl bara att rma igen, vilken jävla dynga alltså. Sista gången jag väljer Asus vill jag lova.

Av EmilK
Skrivet av CitroFrukten:

Mitt första DC2 kort var det fel på, Rev v1 "problem minnes kylning"
Mitt andra DC2 Rev v2 kort gick sönder efter 9 månader, "Sten dog i idle typ satt på Swec blev bara svart,"
Polare haft problem med DC2 sedan innan.
Så min slutsats är, Det blir inga mer DC2 kort för min del, Aldrig..

Känner lite så jag med, riktigt tråkigt med tanke på att den lösningen kyler fruktansvärt bra enl mig. BF4 ultra, mantle, framelimiter på 60, gpu usage avg. ~70% och tempen har peakat på 64 grader efter ca 2h spelandes.