Inlägg

Inlägg som TheLastStory har skrivit i forumet
Av TheLastStory
Skrivet av Triton242:

Problemet med att installera ljuddämpare är att man måste kontrollera flödet efter installationen. Hemma lösningar löser nämligen oftast ett problem men skapar ett annat.
Ovanligt är det tex inte att någon som du skriver försöker dämpa bort ett ljud genom att ändra på käglan i ventilationsdonen eller på något annat sätt montera något som tar bort/sänker ljudet. Problemet är bara att ofta sjunker flödet ganska drastiskt vilket blir kontraproduktivt.

Uppmuntrar inte till hemmafix men vet av erfarenhet att inte alla erbjuder lösningen själva utan att det är något man ibland måste föreslå själv eftersom det är lättare att bara beklaga sig. Sen är det ju den ansvarige som får se till att allt blir rätt utfört. Vet bara att det kan vara en extrem skillnad under "rätt" förutsättningar.

Av TheLastStory

@Tumnus: Du kan komma fram till slutsatser givet vissa förutsättningar och som du säger så får dessa revideras, ganska ofta dessutom. Därför ska man vara försiktig att använda ord som sanning, det hör ofta hemma hos religösa inkluderat dom som tror att vetenskapen är en religion och namnlösa "forskare" dess präster.

Av TheLastStory

Om ingen redan skrivit, ni kan alltid trycka på att det finns ljuddämpare till ventilationssytem om dom strular och inte löser problemet själva. Inte alla som vet om det men det har gjort extrem skillnad ibland under rätt förutsättningar.

Av TheLastStory
Skrivet av Shimonu:

Finns det någon metodik som gör ett bättre jobb att ta fram bevis än den vetenskapliga metoden? Det är genom den vi har fått internet med all tillhörande utrustning som möjliggör den här diskussionen.

Du behöver ingen vetenskaplig metod för innovation och utveckling men den är kritisk vid forskning. Den i sig säger som sagt ingenting om resultaten.

Av TheLastStory
Skrivet av Tumnus:

Summan är över 6 miljoner idag.

Närmare 7,5. Tar man med alla offer så är summan närmare 10 miljoner (Judar, politiska motståndare, sovjetiska POW, Homosexuella, Roma-Sinti, Jehovas vittnen, präster etc).

Din kommentar är som mest ett sammanträffande. Den officiella siffran är närmare 7,5 miljoner men vissa menar att den är för hög.. vissa för låg. Problemet är att enorma mängder kroppar brändes och spreds ut (Aska man hittat). Samtidigt så brändes det enorma mängder dokument.

Jag rekommenderar att du läser Potsdamtalet som Himmler höll. Talet gör det klart att en förintelse håller på att ske.

Det betyder inte att folk inte ska få kritisera ens kommentarer.

Just temperaturen för smältning av stål är ungefär 1300 c. Jetbränsle brinner kring dessa temperaturer och samtidigt så var stålbalkarna skadade ganska kraftigt. Att brandmän vittnar om explosioner är inte direkt ofattbart.. De hade för tusan en brinnande enorm byggnad över sig som i sin tur höll på att rasa. Att 9/11 skulle vara ett insidejobb är en av dessa konspirationsteorier som är minst troliga tillsammans med månlandningen. Visst finns det vissa frågetecken men samtidigt hur vitala är dessa? Snacket om den tredje byggnaden är snarare utfyllnad än något annat.. de behövde fylla ett hål i sin teori och byggnaden var lämplig. Tusentals ingenjörer? Det är ju ett roligt påstående. Belägg för detta?

Delvis korrekt men samtidigt så kan man inte skippa vetenskaplig metodik bara för att man känner för det. Fram tills denna metodik har förändrats så är det ett måste för att något ska räknas som belägg. För annars kan jag ju dra till Armenien och börja påstå att "Arken" som folk påstår ha hittat där är äkta och därför är jag bäst..

Aldrig påstått att någon ska skippa den vill bara poängtera att den i sig själv leder till någon definitiv sanning och fakta. Bara för en forskare kommer fram till något behöver det inte vara någon sanning eller evig fakta bara för att forskaren använt vetenskaplig metod.

Av TheLastStory
Skrivet av hd_Jehu:

Att jorden är rund är inget "alla bara tagit för givet". Det är ett faktum som bevisats om och om igen, efter att "alla" faktiskt tagit för givet att jorden är platt.

"Det vi kallar bevis och fakta" är bevis och fakta så länge det följer vedertagen vetenskaplig metod. Om du själv studerat så borde du i alla fall ha grundläggande kunskaper om det här. Eller kastade dina lärare alla dina bevis i soporna när du själv presenterade resultat, med en kommentar om "det här tror inte jag på, det har jag inte sett med mina egna ögon"?

Edit: http://ju.se/hlk/utbildning/kurser.html?courseCode=LVMR27&sem...
En sådan här liten kurs skulle kanske kunna vara bra att titta närmre på.

Bara för att man följer vetenskaplig metodik är det inte bevis och fakta.

Av TheLastStory

Finns ingen anledning att lägga så mycket pengar om det ni dricker är svenskt bryggkaffe och är glada med det. Bättre bönor och en stabil kvarn kan hjälpa lite men bara till en viss grad då det är så utspätt med vatten.

Av TheLastStory

@grynnan: Misshosting är bland de värsta aktörerna du kan hitta. Inleed & Oderland är två aktörer med gott rykte för hosting. Men för epost skulle jag lägga den helt separat hos en stor aktör typ Zoho eller Google så brukar man slippa en massa trubbel som små aktörer ofta bjuder på.

Av TheLastStory

Är väl bara att ta vilken VPN-tjänst som helst med gott rykte.

Av TheLastStory

bredband2 här med men inga problem med inet.se

Av TheLastStory

Var försiktig med dom där kinakablarna/konverteringsboxar, långt ifrån alla klarar av konverteringen även om dom utlovar det. Testade ett par varianter utan framgång var lättare att köra via ett Wii istället.

Av TheLastStory

Köpte en med Win 8.1 ångrar mig inte en sekund, kan göra nästan allt man behöver när jag vill. Inte lika roliga appar möjligen men har inte direkt några andra begränsningar.

Av TheLastStory

Ångrar väl inte men ser det som ganska onödigt när jag skulle testa hur lätt det var att hamna på topplistan i FIFA, fan vad tid man fick lägga på spelet

Av TheLastStory

Tack för era svar, blir nog ett nytt moderkort och chassi då.

Av TheLastStory
Skrivet av fantomsmurfen:

Grattis till en bra affär. Har man inte brist på pengar och inte är girig kan man mycket väl sälja begagnade saker man tröttnat på billigt.

Helt sant, vissa vill bara få bort "skiten". Alla vill inte spendera x antal timmar för att få ut jämviktspriset eller mer. Andra sätter gladligen av xx timmar för någon hundralapp extra i fickan.

Av TheLastStory

Ni som använt Owncloud ett längre tag, hur upplever ni stabilieten och tillförlitningen?
Måste ni in och rätta till grejer ofta?

Av TheLastStory

Behöver ett tyst, mindre och snyggare system

Datorn låter som fan, ser förjävlig ut, är för stor och grafikkortet avskys. Så datorn behöver alltså tystas, krympas eller säljas

Nuvarande specifikation:
Processor: AMD FX(tm)-8150 Eight-Core Processor
Processorkylare: Antec Khũler h2o 620
Nätagg: 750w, Seventeam ST-750PWL (vet ej om det låter mycket)
Moderkort: GA-990FXA-UD3 (För stort, ska bort!)
Ramminne: 2*4gb Crosair Venegance LP DDR3 1333mhz
Grafikkort: PowerColor Radeon HD 6870 (Låter och stort, ska bort!)
Grafikkortskylare: Arctic Accelero Twin Turbo Pro (Ska bort!)
Chassi: Stort och fult, ska bort!
Chassifläktar: 5st Arctic F12 PWM rev.2
Hdd: 120gb SSD + 60gb SSD

Spelar konstant Football Manager, jobbar, surfar, mejlar och kör en del program samtidigt så datorn täcker mina behov MEN storleken och ljudnivån fungerar inte längre.
Kör inget mer krävande program en Photoshop och inget mer krävande spel en Football Manager i dagsläget. Värt att tillägga är att jag kör 2-3 skärmar och kan inte tumma på det.

Är det mer värt att köpa helt nytt system (mITX med Intel i5 eller barebone) eller kan jag ta tillvara på annat en hdd och komma undan billigt i mitt fall?
Har inga problem att köpa en del begagnat om jag kan behålla en hel del av nuvarande datorn, annars köper jag allt nytt om det är ovärt att fixa till den här.

Är inte alls kunnig (har inte byggt en dator på 16år) men skulle det eventuellt fungera om jag köpte:
Chassi: Bitfenix Phenom
Moderkort: Gigabyte eller Asus.
Samt gjorde mig av med gamla moderkortet, grafikkortet och chassi?

Av TheLastStory

SNES är en sådan basenhet som jag faktiskt inte ens försöker fixa om den inte fungerar efter en grundlig rengöring med isopropanol. Riskerar att kosta mer en det smakar om man inte har järnkoll, enheten kostar ju inte så mycket heller om man köper på rätt ställe,