Inlägg

Inlägg som Juizzy har skrivit i forumet
Av Juizzy

Någon som har hittat ett bra erbjudande på en 65" TV under 10k? Svårt att välja när det finns så många...

https://www.elgiganten.se/product/tv-bild/tv/QE65Q6FNATXXC/sa....

Denna Samsung QE65Q6FNAT känns som att den var överlägset starkast under budgeten, men den blev ju slutsåld.. De jag har funnit efter ett tags sökande fann jag denna:

https://www.netonnet.se/art/ljud-och-bild/tv/63tumochstorre/l...

Men vet inte.. Känns som att jag kanske har missat någon annan supererbjudande... ?

Av Juizzy

Någon som har hittat ett bra erbjudande på en 65" TV under 10k? Svårt att välja när det finns så många...

https://www.elgiganten.se/product/tv-bild/tv/QE65Q6FNATXXC/sa...

Denna Samsung QE65Q6FNAT känns som att den var överlägset starkast under budgeten, men den blev ju slutsåld..

Av Juizzy

Ååå vad jag längtar till att det ska komma ännu ett erbjudande om Nintendo Switch + BoTW för 3999kr. Sitter och kollar dagligen på alla möjliga sidor och hoppas på att det ska dyka upp någon form av kampanj. Då slår jag till! 😃

Av Juizzy

Snyggt! Tack så mycket för alla tips och råd! Ska ta och titta lite extra på Sonos och möjligen blir det ett köp!

Av Juizzy

@joeldeluxe:

Ahaa, okej! Då kanske den ska åtminstone ha DAB i alla fall. Tack för tipset.

Man verkar inte kunna ansluta sig trådlöst till radion du länkade. Men den var fin den med!

Av Juizzy

@EyeNEye:

Aa, det är i och för sig sant. Men för att sätta igång radio digitalt är jag tvungen att göra detta manuellt. Jag vill att radion ska gå igång automatiskt varje morgon med en timer som startar upp den samma tid på dygnet. Därför känns radiomottagare som en väsentlig del i det hela.

Av Juizzy

@EyeNEye:

Den verkar vara riktigt fin, och jag skulle kanske kunna tänka mig gå upp till den prisklassen om det är en sådan skillnad.

Men den verkar däremot inte ha någon radiomottagare, tyvärr. Detta önskas.

Av Juizzy

Köpråd till en radio!

Hallå där gott folk!

Nu har sambon och jag diskuterat väldigt länge om att skaffa oss en radio som ska få sitta i köket och väcka oss varje morgon med att läsa upp nyheterna. Jag har varit väldigt osäker på vilken radio man ska ha för det finns en mängd olika, och jag vet inte riktigt vilka egenskaper jag ska kolla efter för att se vilken som är bra/mindre bra. Men nu känner jag att det börjar bli så pass dags och hoppas att ni skulle kunna tipsa mig lite i vilken man ska ha.

I och med att radion ska vara inställd på en timer för att vakna varje morgon känns eldrift nödvändigt. Men batteridrift är också något som önskas. Samtidigt vill jag kunna ansluta min mobil till den (antingen via Bluetooth eller WiFi; jag vet inte vilken det är man föredrar) ifall man vill köra Spotify eller vad som helst på den.

http://www.prisjakt.nu/kategori.php?o=produkt_pris_inkmoms&m=...

Jag försökte filtrera vilka egenskaper jag vill ha på Prisjakt men utav de 20 radion som är kvar vet jag inte vilken som är bra eller dålig. Man tycker ju att det borde väl vara någon skillnad på en radio för 549:- och en för 1600:- (jag tänker ljudmässigt). Jag skulle säga att jag har en budget på cirka 1500kr.

Har ni tips eller förslag på andra radion än de jag länka? Berätta gärna! Annars så skulle jag vara väldigt tacksam om någon kunde hjälpa mig med detta. Jag vet inte om jag har missat något annat nu, men det är väl bara att fråga då..

Av Juizzy
Skrivet av Lars Mandel99:

prova att högerklicka på skrivbordet och gå in på bildskärmsinställningar o kolla så att det inte finns två skärmar där .Alternativt gå in på bildskärmsinställningar/egenskaper för bildskärmskort o kolla så att du har "rätt hz där"

Det finns bara en skärm, och uppdateringsfrekvensen ligger på 60 hz.. :s

Jättejobbigt.. Förstår inte vad problemet kan vara..

Av Juizzy
Skrivet av Lars Mandel99:

prova och gå in på kontrollpanelen/maskinvara och ljud/enheter och skrivare o ta bort hans skärm om den ligger kvar

Den finns inte där.. :-\

Av Juizzy

Någon som har en tanke, idé eller tips? All hjälp uppskattas! .. Blir tokig på detta.

Av Juizzy

Svart helskärm vid start av spel, hjälp!

Hej!

Jag använder TV:n (Andersson a401fd pvr) som skärm till datorn via HDMI. Har använt TV:n som skärm de senaste 1-2 månaderna utan problem, fram tills igår. Jag lanade med några vänner och använde min polares skärm för min dator. Då anslöt jag datorn till hans skärm via en VGA-kabel. Under tiden jag lanade var det inga problem. När jag väl kom hem och kopplade in hdmi-kabeln återigen uppstod detta problem.

Problemet är då att såfort ett spel startas och går i fullskärm så blir skärmen helt svart och släcks. För att gå tillbaka till skrivbordet måste jag alltså då starta TV:n igen och ctrl+alt+del snabbt innan skärmen släcks igen. Jag hör ljud ifrån spelet, men får då ingen bild.

Jag misstänker att det är någon särskild inställning som jag har missat när jag växlade från hdmi till vga, och nu när jag ska växla tillbaka det. Men jag kan ha fel. Jag har googlat och kollat så gott jag kan, men finner ingenting. Hjälp!

Windows 10 64-bit
Grafikkort: MSI GTX 980 Ti 6GB
Nätagg: EVGA Supernova G2 750W

Av Juizzy
Skrivet av kemal88:

Ser bra ut! Någon erfarenhet från den?

Nej, inte alls! Hittade den av ens slump på Netonet och tyckte den verkade rätt bra och billig.. x)

Av Juizzy
Av Juizzy

Jag har en fråga! Finns det någon särskild anledning till varför du väljer just Evga's 980ti? Jag funderar själv på att bygga ihop en dator och har lagt märke till att flera användare här på Sweclockers som planerar på att bygga ofta väljer Evga's 980ti framför de andra. Är inte t.ex. MSI's 980ti mer balanserad (gällande ljudnivå och kylning) än vad Evga's är?

Av Juizzy
Skrivet av Zcenicx:

Just to make my point;

http://i.imgur.com/RzypfN8.jpg

(ja, ghettomoddad fläkt, men den behövs.)

Haha, I believe you! Men ja, vet inte.. Det är väl trevligt att det är organiserat och att alla komponenter matchar varandra fint, även om man är den enda som vet om det.. x)

Av Juizzy
Skrivet av Zcenicx:

I båda fallen är det smaksak. EVGA, MSI, Gigabyte och Asus är klockrena val alla fyra och vill man så kan man med fördel köpa samma både moderkort och grafikkort.

Dock bör det påpekas att det aldrig kommer att synas igen efter att det är monterat.

Nice, okej!

Haha, jaa joo.. I och för sig! x)

Av Juizzy

Tack för all tips och råd hörrni! Det uppskattas!

Ja, det verkar som att X99-modellen är betydligt mera omtyckt än vad Z170 är. Jag fastnade också lite för det, men dock undrar jag:
Går det bra ifall det skulle istället för Asus X99 vara MSI X99's Gaming 7? Är det en jättestor skillnad på dessa moderkort eller funkar det lika bra? Jag gillar den röd/svarta färgen som MSI kör med, så därför undrar jag..

Samma fråga gällande grafikkortet med; Är det någon särskild skillnad till varför du valde Gigabyte's grafikkort framför MSI's? För de tester jag har kollat så verkar det som att MSI's är väldigt välbalanserad (bra kraft samtidigt som ljudnivån är låg) än de andra 980ti's.

Av Juizzy

Sen undrar jag också.. Gör det någon skillnad på vart jag skaffar mig datorkomponenterna? T.ex. så kostar grafikkortet MSI Geforce GTX 980 Ti allra billigast på Komplett.se för 7490kr (http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3170470) , men på Amazon.com hittar man samma grafikkort för 694$, vilket motsvarar cirka 6066kr. (http://www.amazon.com/MSI-GTX-980TI-GAMING-6G/dp/B0106QZE62/r...) Alltså sparar man cirka 1400kr på detta. Vad anser ni om det?

Av Juizzy

@Aeig:

Oooo, okej.. Låter ganska så viktigt. Hur kan man kontrollera detta? Känns lagom tråkigt att köpa båda delarna och endast få reda på det under tiden man bygger datorn.