Inlägg

Inlägg som Masseman har skrivit i forumet
Av Masseman

Hade du i socker?

Av Masseman

Strömförbrukningen för hög och mellan segmentet har gått upp de senaste generationerna. Hur ser framtiden ut där? Kommer vi få mellanklass kort runt 100-150w igen?

Av Masseman

Kanske någon variant på spolljud. I så fall förmodligen från grafikkortet.

Av Masseman

Remnant Population av Elisabeth Moon tycker jag hade en skön huvudperson som inte är som i alla andra böcker. Gillar även hennes bokserie om vatta.

Av Masseman

Grafikinställningar i spel gäller inte.

Hej!
När jag spelar spel på min htpc så kan jag inte styra vilken upplösning det ska bli.
Jag har en ganska ny samsung 4k tv kopplad till htpc med geforce 1070. Grundinställning är ju såklart 4k eftersom jag vill kunna se filmer i 4k. Men när man ändrar i spel till 1080p 120hz så blir det oftast fel. Kollar man vad tvn visar så är det antingen 4k 60hz (universim) eller 1440p 120hz (rdr2).
Är där nån uppskalning som nvidia tvingar på eller vad. Allt fungerade bra innan men både tvn och grafikdrivers har uppdaterats, sen blev det kalabalik, så jag vet inte var felet ligger. Har tittat igenom grafikinställningar både i nvidia experience och kontrollpanelen. Har även kollat igenom inställningarna i tvn.

Min utrustning:
1070 zotac
3600 amd
16gb ram
Samsung Q8DN

Hur gör jag för att själv få välja upplösning?
Tack för hjälp!

Av Masseman

Är du säker på att det är moderkortet som är trasigt? Din dator är ganska gammal. Antingen köper du ett begagnat moderkort om det gamla är trasigt, eller så köper du nya grejer. Du kan ju återanvända chassit i så fall om det är helt och fint. Men för din budget på 4-5 tusen blir det kanske svårt att köpa nytt. Du kan ju leta efter något kitt med moderkort, processor och minnen begagnat.

Av Masseman

Jag får en känsla av att folk tror att kryptovalutorna gagnar folket, men i realiteten så ägs och produseras nog majoriteten av kryptovalutor av företag som tycker det är trevligt med egna sedelpressar. Man flyttar egentligen värde från vanligt folk till företag.

Av Masseman

Vilket kul projekt. Du kanske kan ta fram en robust väst med kammerafäste och sen börja tillvärka och sälja. Borde finnas en marknad för det. Kanske prata med en sadelmakare eller liknande om det. Lägg gärna upp en filmsnutt här. Vore kul att se.

Av Masseman

Tänkte mest att fortnite kändes lite tidigt för en 3-åring. Inte meningen att leka moralpolis men ändå.

Av Masseman

Du menar att han fyller 14 hoppas jag? Står 4 i ditt inlägg.

Av Masseman

Är det någon som vet hur långt själva kretskortet är? Eftersom kortet blir kortare utan kylaren på så kan man kanske klämma in det i ett litet chassi med vattenkylning om man vill.

Av Masseman

Tror ni zotac kommer fixa något 3070 mini? Jag har deras 1070 mini och gillar det formatet.. 21cm långt med ok semipassiv kylning. 220W är lite mycket dock. Undrar vad 3060 får för tdp?

Av Masseman
Skrivet av marcusOCZ:

Sanslöst. 3.3 på richter.
Trump redan ute och leker expert och påstår att det är en bombattack.
Mina tankar går i alla fall till alla drabbade där. Herregud vad hemskt.

Att det "bara" är 73 döda tror jag inte på när man vet hur folktätt det är där. Tror desvärre att siffran hamnar på över 1000.

Ja, det kommer nog bli många fler döda tyvärr. Man får hoppas att de får hjälp av andra länder om de inte har resurser att ta hand om alla skadade.

Av Masseman
Skrivet av anon298854:

@Masseman

Du har nog missat nyheterna

Exakt vilken bit av nyheterna menar du? Jag har kollat lite på bbc, svt nyheter och aljazeera. Det skrivs lite olika men ammoniumnitrat verkar de vara överens om. Det mesta jag skrev utgick från det folk skrev längre upp. Ditt inlägg tillför inget till diskussionen.

Av Masseman

Blixtarna som syns innan den stora explosionen är nog kraftledningar som kortsluter. Ammoniumnitrat behöver nog blandas med något kolväte och sen aktiveras av en annan explosion för att smälla. Om det var en lastbåt så kan det ju vara så att det läckt diesel från fartygets tankar in i lastrummet som sen fick en rejäl tryckvåg från den första explosionen som måste varit något annat.

Av Masseman
Skrivet av Gainsgoblin:

@Masseman: Handelsbanken. Ska dom höja priserna för att balansera upp att 90% är lediga? Jo den prishöjningen lär tas emot väl.
Om du är övertygad om att det finns en marknad så starta en egen tjänst? Känns rimligare än att kräva att bankerna gör det.

Jag har inte krävt något och har ingen avsikt att starta eget. Men om man har 10% beläggning på 10 bankkontor så kan man ha 100% på ett istället. Det är klart att de lägger ner många när efterfrågan minskat, men frågan är om det blir alla. Där finns ju trotts allt en efterfrågan som borde kunna mötas men då kanske till ett högre pris än innan.

Av Masseman
Skrivet av Gainsgoblin:

@videopac: Sist jag var inne i ett bankfacksrum så var väl närmare 90% lediga så det är förståeligt att bankfack fasas bort.

Vilken bank var det?
Efterfrågan för bankfack har ju minskat eftersom många dokument är digitala nu. Utbudet minskar dock kraftigt med eftersom så många lägger ner. Borde finnas en liten marknad kvar dock och de kan ju höja priserna om de förlorar på det.

Av Masseman

Tack för tipsen. Får kolla med sparbanken i Kristianstad. Värdeskåp/kassaskåp hemma är inget alternativ då det innebär att eventuella tjuvar skulle kunna hota sig till att han öppnar skåpet. Den risken vill jag inte utsätta en äldre släkting för.

Av Masseman

Fast du kan ju kolla hur mycket utrymme han använder i dag och lägga till lite för marginal.

Av Masseman

Jag hade aldrig köpt en mindre ssd än 1TB Det blir alltid fullt annars tycker jag. Man vill ju gärna kunna ha flera stora spel installerade samtidigt. 500GB kanske räcker för stunden men ge det ett år så är det fullt. I övrigt så är förslagen ovan bra tycker jag.