Inlägg

Inlägg som Hyperace har skrivit i forumet
Av Hyperace
Skrivet av SmOOthy:

Vad jag kan se så är det ett bra packet. Något dyrt kanske. Som du ser ingår int häller något material till lådan.

Normalt använder man slutna blybatterier(Små bilbatterier, aka.Mc-batterier) till dessa byggen.

Vad vill du använda din boominator till? Finns oändligt med information på nätet. Alla frågor är redan besvarade någonstans.
Vad är viktigast för dig?
Lång spelningstid eller hög volym?
Bärbarhet eller hög volym?

Ska främst ha den i skateparken samt på lite småfester osv, så absolut högsta volym är inte nödvändigt, speltid och hantering är mer nödvändigt.

Tidigare hade jag en med bilbatteri och 4 6x9or med bilsterio, vägde bly men spelade mer än nog, ville bygga något seriösare nu bara.

Att det var lite dyrt hade jag nästan förväntat mig, kan bli att bara köpa baselementen från ljudia och plocka ihop allt själv också.

Tack för svaren iaf!

Av Hyperace
Skrivet av SmOOthy:

Såpass. det måste jag ha missat. Är relativt säker på att det alltid har varit fel model i ljuias paket, historiskt sätt. Då är det genast ett bättre köp i mina ögon. I min erfarenhet spelar valet av horn betydligt mindre roll än baselementen. Dvs hornen i paketet duger säkert bra.

Då är det ett bra paket då med andra ord om man byter ut slutsteg/förstärkare mot en AMP6 och tillsätter ett extra batteri?

Inne på 41hz hemsida såg jag att det fanns två val av AMP6, AMP6Basic kit och AMP6basic kit Assembled.
antar att det är assembled man bör köpa om man skall slippa krångla leta efter delar samt behöva mixtra ihop det själv? vad äre för strömkälla som man ska ha till AMP6 kortet, äre pluskabel fram eller någon slags regulator/transformator med kontakt som gäller?

Av Hyperace
Skrivet av SmOOthy:

Därför att ljudias packet är skitdåligt på alla sätt och vis. Totalt orimlig förstärkare och betydligt sämre element. Som du säger kan du byta ut förstärkaren och få betydligt längre speltid. Men ljudia säljer dessutom "fel" element i paketet. Rätt baselement är ibland svårt att få tag på i europa. Jag fick beställa mina från usa, vilket inte blev billigt.

Jag förstår, pezozen och basarna är alltså fel? men det står ju att det är P.audio HP-10W vilket är dem som saturnus rekomenderar?

Av Hyperace

Tjena, har tänkt å bygga en boominator och är lite bekväm av mig, ser att ljudia har paket för 3200kr med allt man behöver:
http://www.ljudia.se/pa-dj-s82099/pa-hogtalare-s82106/hogtala...

Saken är den att Saturnus låda sägs spela 50 timmar, ljudias låda endast 43minuter vilket är lite lamt.
Är det bara slutsteget som gör att det är sån låg speltid? skulle de gå att beställa ljudias paket sen bara beställa en AMP6 å byta ut, samt inhandla extra batteri och solpaneler, skulle det lösa speltidsfrågan?

Tacksam för svar!