Inlägg

Inlägg som rvin82 har skrivit i forumet
Av rvin82

Okej jag tror jag hittat felet, tydligen något fel med tap drivaren i windows vista+ som orsakar detta, inte ensam om det. Det förklarar saken varför jag aldrig hafr problem med vpn tunnlar förut förut då jag alltid kört win2003, de os jag testat med nu är ju win7, win2008 och win8 alla lider av problemet.

Verkar inte vara någon som löst detta så blir väll att nedgradera alternativt ge sig in i linux världen

referens: https://forums.openvpn.net/topic14122.html?hilit=slow%20windo...

Av rvin82

skulle koppla bort den från nätet illa kvickt, http://www.sweclockers.com/nyhet/19120-synology-uppmanar-disk...

Av rvin82

Tror jag hittat felet, verkar inte som att all trafik går genom tunneln, fattar inte hur jag får tunneln att köra all trafik både in och ut.

Testade köra bridge på kortet men det resulterade i ingen anslutning alls, ger en bridge adapter ett nytt mac-id ? tror ispn låser dhcpn till x antal mac adresser och det kanske är därför det inte ville funka med bridge?

Av rvin82

Tänkte uppdatera denna tråd då jag gjort fler tester idag och inget har givit några nya resultat, går det att utesluta fel hos mig nu? Är det PRQ som fallerar med konfigurationen på sin sida? Vad mer kan jag testa? Hade stora förhoppningar på netsh kommandot då den interna nic drivern inte hade någon option för att ändra mtu, men det gjorde ingen skillnad (ja jag startade om)

eh nu plötsligt verkar det funka bättre efter jag bytte tillbaka till mtu 1500, måste göra lite mer tester innan jag säger något, vore lagom sjukt om det helt plötsligt hoppade igång

Av rvin82

fixade det med array

return preg_replace(array('/\.jpg$/i', '/_/'), array('', ' '), get_image_value('image_filename'));

Av rvin82

php regex preg_replace hjälp

är ingen kodare i grunden så detta visade sig lite väl klurigt...

jag använder mig av denna stängen för att strippa .jpg

function get_image_filename() { return preg_replace('/\.jpg$/i', '', get_image_value('image_filename')); }

vad jag skulle behöva är att stängen också ersätter "-" "_" tecken med vanliga mellanslag, hur kan jag inkludera detta i preg_replace delen samt behålla att den fortfarande tar bort .jpg

tacksam för hjälp!

Av rvin82
Skrivet av LeetBoy27:

Hej. Jag är 15 år. Började med ett såkallat PPD (Paid Per Download) nätverk fjärde november. Jag jobbade fullt första månaden.
Tjänade runt 10 lax under första månaden (November-December). Nu har jag bara auto-pilotat (inte gjort något) och har tjänat sammanlagt 20k på 3 månader.

Detta är pengar jag fick från nätverket första månaden. Ca 10.000kr. Riktigt mycket pengar för mig som 15 åring.
http://i.imgur.com/xb2p1.jpg

http://i.imgur.com/SLToN.jpg

http://fileice.net/

är allt pirat du laddar upp?

Av rvin82
Skrivet av JRE:

Lite lurigt då du kör med tap, prova ändra MTU direkt på tap enheten i windows servern

http://www.sysadmintutorials.com/tutorials/microsoft/windows-2008-r2/how-to-set-windows-2008-r2-mtu/

Skickades från m.sweclockers.com

Bra tips, skall testa detta, ändrade ändast mtu i openvpn och på TAP adaptern, inte på den fysiska.

Skrivet av VexedRelic:

Har du provat att kolla vilken hastighet du får utan kryptering?
Om du kör tap, prova att inte köra den bryggad mot ditt nic.

Jag tror endast det går att stänga av krypteringen om man har tillgång till konfigureringen på server sidan och det har jag inte, det ända jag kan ställa in från server side är comp-lzo on eller off.

Jag kör obryggat läge, har inte testat brygga, finns det fördelar med att brygga adaptern, kanske är detta som skapar problemet?

Ska försöka hinna göra fler tester ikväll.

Av rvin82

Ah jag förstår, då är det alltså något med mtu ändå alltså för alla symptom stämmer väll ganska bra på att mtun skulle vara fel. frågan är bara vilken mtu som gäller, märker absolut ingen skillnad mellan alla de värdena jag testat (1400,1440,1458,1500)

Av rvin82

mssfix hjälper inte, testat lite olika värden, jag märker att de första paketen laddas ned går i full hastighet sen sjunker det väldigt snabbt ner till under 1mbit om detta nu ger några ledtrådar

EDIT: fast skulle det verkligen kunna vara MTU då upladdningen alltid gått i full hastighet? är inte MTU värdet detsamma för både download och upload? Det är alltså bara download som går segt, upload går i max hastighet varje gång.

Tacksam för vidare tips, galet klurigt problem!

Av rvin82

Tack för tipsen,

Körde dos kommandot och den högsta "mtu" som jag får svar på från ping.sunet.se är 1470 , om jag sätter högre säger den : Packet needs to be fragmented but DF set.

Så optimala mtu är 1470? Uppföljningsfråga, hur ställer jag MTU till 1470 i openvpn? Googlar jag hittar jag bara MTU för "tun" men PRQ kör TAP.

såhär ser deras konfiguration ut.

dev tap remote 88.80.xx.xx float 88.80.xx.xx port 5024 ifconfig 88.80.xx.xx 255.255.255.128 route-gateway 88.80.xx.xx redirect-gateway def1 secret prq.key cipher AES-128-CBC dhcp-option DNS 88.80.8.8 route-method exe route-delay 2

Tack igen för tipsen!

Av rvin82

PRQ VPN problem, nätverksexperter sökes!

En vänn till mig har en vpn tunnel från PRQ, tjänsten är 10/10mbit och han hostar web via den.

Konfigurationen: en windows maskin med apache/xamp på windows 2008 direkt kopplat till fiberlan uttag (telia) dvs ingen utrustning imellan server och isp.

Problemet: uppladdningshastigheten via tunneln är full fart (10mbit) men nedladdningen är olidligt seg, runt 0.4mbit i bästa fall 0.8mbit.

Felsökning gjord av mig: Testat på 3 olika datorer med olika nätverkskort. Testat med 2 olika OS (win7 / win2008). Testat med 6 olika openvpn klienter (från gamla till nya). Testat med annan ISP (testade köra tunneln från mig istället med comhem), testat olika openvpn konfigurationer allt ger samma resultat.

Testade installera DUMeter för att kolla om det var bredbandskollen som ljög och värdena ser konstiga ut. Laddar jag ner en fil via http eller ftp så får jag ca 30/40kb/s men dumeter visar 1000+kb/s på nedladdningen vilket indikerar för mig att det är skyhöga packetloss eller så vet inte paketen vart det skall ta vägen och de få som når fram leder till resultatet 40kb/s.

Jag är ingen nätverksexpert och jag kan inte förstå vad som är fel, vi har som sagt testat olika datorer, olika isp, olika klienter samt konfigurationer och olika operativsystem. Jag har själv haft en tunnel från PRQ för länge sedan och hade aldrig några såna här problem så nått säger mig att det är felkonfigurerat från deras sida, men jag kan knappast veta det för jag har ingen kunskap i detta område.

Någon som är bra på nätverk som kan hjälpa mig felsöka detta? Vad kan man göra? PRQ svarar inte, dom är väldigt svåra att få tag på , vilket är både på gott och ont